Thursday, July 1, 2010

JULAI DAN HARI-HARINYA..

salam kalian..:)

hari ni da 1 julai 2010..eh?!da JULAI ek?hehe..kenapa daku boleh xsedar yg Jun sudah menamatkan harinya?hehe..beselah..org asyik bz bekerja la katakan..*poyooo!!mcm kau sorg je keje kn?*hehe..:D


1 JULAI..bererti..daku sudah merdeka dari kerja!!uyeyeyeyyeye!!!!Owh!!mmg BEST kalo sudah merdeka dr bekerja rasanya!*nk senyum smpi telinga boleh?!*hehe..

hari ni PERLU menamatkan sesi bekerja..PERLU??kenapa PERLU??hehe..sbb memandangkan segala keperluan utk dibawa balik ke u xdisentuh2 lagi..*boleh faham maksud TAK DISENTUH2 LAGI?*huh..kalian bygkan kawan2 daku yg lain sudah sibok membeli belah dan mempacking barang utk dibawak balik u..tp daku?? masih lagi terkial2 kat tmpat kerja..xpk ape2 pun pasal nk balik u..gmbar pun xtgkap lagi..baju2 utk pakai di u nnt jgn citela..sume masih tersusun di dlm almari!uarghhh!!!ada x robot yg boleh tolong daku siapkan semua2 ni?kat jepun ada kn robot species tu? kenapa Malaysia xcipta bndalah bagus tu?kalo ada, senang hidup kn?*daku mmg dasar pemalas!sila jgn komplen!*hahaha....

merdeka dari keje..owh..mmg satu kepuasan!*OWH TIDAK!nmpak sgt xnk keje!opssii!!kantoi di situ!*hahah..mana x..pagi2..g kerja,da nmpak kain baju!!setup semua barang..jual sne, jual sini..memaniskan muke di hadpan customer, layan itu layan ini..dan petangnya tutup kedai..balik keje..kepenatan!serius!then tertido!!*oke..bukan TER..tp mmg nk tdo!*hahah..rasanya lemak kat badan mcm da bertambah 1- 2 kg!hehhe..

owh lupe..utk sem akan dtg..daku dpt umah tingkat 4!jdi boleh lah mengamalkan gaya hidup sihat setelah tidak lama berpeluh2an ketika cuti..naik turun tangga smpi tingkat 4, boleh kurus x agak2?haha..eh jap2..TINGKAT 4?fuiyooo tingkat 4 siut!!daku nk bgga kejap leh x?sbb sem lepas daku dpt tingkat 5!da turun satu anak tangga kn?ehe..kalo dulu asyik mencarut xtntu pasal je dlm hati setiap kali daku naik turun tgga tu..jadi kali ni, harapnya sesi mencarut tu tidak akan berulang kembali..mana x,da kepenatan berjalan sne sini, kena pulak naik tangga yg tinggi gile..kelas n umah, sme je tingkat 5!dan xleh blah..berat xturun pun..pp ni makin naik adalah!grrr!!!:p

berckp mengenai xmahu keadaan lama berulang kembali..daku ttbe teringat..dah lama xdgr lagu SEJARAH MUNGKIN BERULANG dari NEW BOYZ!hehee..*asal leh masuk New Boys dlm entry kali ni?*heeee..:D

dan sebenarnya bulan JULAI..bukanlah bulan yg daku nntikan utk tahun ni..mybe merdeka dari kerja sje yg daku nnt2kan..tp tidak dr aspek lain..*aspek?gile skema!*hee..byk bnda yg perlu daku lalui dlm bulan ni..smbung sem 3 di u..menjalani hari2 yg mendatang sebagai ulat buku yg xjadi..kat u susah nk berinternet!wawawa..berjauhan pulak dgn family..*walaupun tiap2 minggu boleh balik!*hehe..dan yg pasti....jauh dari cinta hati..noddy bakal meneruskan sesi latihannya di lumut selama 3 bulan sebagai seorang anak laut!:((..*aisey..jauh memanjang je kami kn?*huhu..

nk2 lagi masuk u sem baru ni akan menjalani ibadat pose..hurmm..seronok mmg seronok!tp..boleh x kalo daku nk kata..DAKU XNK BALIK LAGI?hati rasa seperti xnk balik u lagi la!still nk lepak dpn lappy dan terbongkang dpn tv kat umah..melepaskan segala kepenatan seharian bekerja..*ceyt!kata je la malas nk balik puncak!*hahaha..

dan esok..nk g jumpe noddy sebelum dia ke lumut selama 3 bulan..*dulu 6 bulan..kali ni 3 bulan..campur sume jd bpe?*haih..bile dia laut..daku darat,mcm tulah..hehe..*eh..tu tajuk asgment daku tu!*hehe..dan sebenarnya kepala otak tgh dok pk..mcm mana daku nk pack barang2 balik u..bile daku nk g tgkap gmbar..bile nk print surat dpt kolej..bile nk settlekan everything..n bla3...*SILA jgn bagi daku bukak mulut!*ehhe...:D

jadi..sempena bulan baru ni..ape kata bg suntikan semangat sikit utk diri sendiri..so daku boleh redi utk menghadapi hari2 di bulan 7 ni..hehe..kalian sudah bersedia?mari mulakan!!:D
:
:
:
:
:
:
:

ELIE..CHAIYOK2..!!!
GAMBATE..GAMBATE!!


p/s: maaflah..daku xjoin cheerleading dulu!:D

oke..cukup smpi di sini entry kali ni..esok i'allah bakal membeli belah bersama cik noddy di SOGO!kalo ada sesiapa yg jumpe daku esok..jgn lupe tegur2 ye?daku xmakan org..daku makan nasi..eh..org diet mana makan nasi!*kalo diet olok2, boleh la!*hehehe..:p

p/s: GUDLUCK UTK BULAN JULAI ELIE!:))

8 comments:

tfa_purpleclover said...

aku tak bag pack lagi
sabtu ni dah bertolak ke kedah
ish3 kemalasan berganda

liyana aziz said...

1) packing = check
2) gambar = x
3) doku2 = x

setakat ini saja.. terima kasih.. jeles x elie?? waaakakakka.. lita sama je.. malas betul nak amek gambar laaaaaaa

little cart00n said...

tipah..
ko pk ko je?aku?wawaa!!

little cart00n said...

yana..
jom amek gmbar sme2.hahha

The Iki.Ali said...

aku dua sem tingkat 4 ah.

:)

kalau dapat lagi sem ni, takde hal la.

Alan said...

halo halooooo

little cart00n said...

iki..
gile xaci!hehe

little cart00n said...

alan...
halo2..elie di sini!