Saturday, July 17, 2010

DIARI DUA MINGGU...

salam kalian..:)

ahad, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat,sabtu...masuk balik hari ahad, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu...owh..genap 2 minggu daku tinggalkan blog little cartoon!!!wawawawa..kerinduan yang berpanjangan!!!2 minggu meninggalkan blog tersayang, umpama 2 tahun xjumpe boyfren!*blog daku boyfren  kedua daku tao, selepas noddy!*hahha....

2 minggu berada di alam semester 3 ni, daku sgt sibuk dan kadang2 kepenatan PLUS daku kemalasan yang amat untuk membuka lappy tersayang..almaklumlah..awal2 sem, asgment malas nk buat..tu yg tido je..tp ini baru awal sem..da nk akhir sem..jgn kata daku xtgk lappy, tutup pun xnk!!semua gara2 asgnment!hehehe...n daku mmg sure, nk akhir sem nnt, daku akan kekurangan tido, dan akhirnya mata menjadi seperti mata  panda!*katakan TIDAK pada lingkaran hitam!!*hehehe..disbbkan itulah daku qada' tdo sekarang!!hehe:D

pssst...daku xupdate blog 2 minggu, ada sesiapa yg rindukan daku x?kalo ada, sila angkat bulu ketiak anda!*euwww...bucukk!!!*hahahha...

oke..daku mahu stat story...2 minggu daku tidak menyentuh blog ni, mcm2 yg terjadi pada daku...ada duka..ada tawa..beselah..itu lumrah kehidupan bukan?kalian sila baca DGN SENDIRI diari daku selama 2 minggu ni smpi ke noktah terakhir entry ni...k?:)

HARI-HARI DI MINGGU PERTAMA...
daku daftarkan diri sebagai pelajar tahun 2 untuk semester 3 di UiTM,KOLEJ PUNCAK PERDANA..mengemas segala kelengkapan diri..masukkan segala baju dalam almari..hias katil dgn cadar purple..siap ada teddy kecik..tampal segala gmbar mereke2 yg daku syg di dinding..dan bla3..*daku tgk org lain ada gmbar, daku nk gak!!*heheh..

 dinding daku di hiasi mereka yg bergelar KESAYANGAN!!:D

 peoples that i love n care!

dan yg pasti..atas meja study PERLU ada gmbar bersama noddy!!
*konon nk wat lepas rindu!*hee



katil daku bhgian atas..tgk tu..ada teddy kecik yg noddy bg!hehe:D


almari yg mule2 sahaja kemas, dan akhirnya sudah serabut!
*anak dara mcm daku ni mls nk kemas almari!opssii!!*hehe

Oke..di minggu awal juga..daku mendapat demam dan selesema..jadi terpaksa ke klinik utk mengambil ubat..awal2 lagi suda demam?mmg!!mybe demam rumah baru, setelah sekian lama memanjakan diri di rumah sendiri..bila kena kembali hidup berdikari di puncak, demamlah..peningla..*ARGGHH..DASAR REMAJA MANJA!*hahaha...

then..minggu awal bulan 7 juga adalah birthday insan tersayang dalam hidup daku..iaitu.. ABAH! :)..umi amek daku dari puncak, ke CONCORDE untuk celebrate birthday abah..mulanya nk makan kat KL, tp disbbkan ptg tu daku ada taklimat kokorikulum, terpaksalah kami makan di Shah Alam je..neway, makanan di sana sedap2..heheh..walaupun ada jugak yg xsedap, itupun pun daku bedal!hahaha..*mmg chef2 yg masak kat concorde tu nk gemuks kan daku!*heee...

mari lihat makanan2 yg dah selamat masuk dalam perut kecik daku!hehehe..:D

creammy pasta!!yummy!!

fish fillet..ayam berempah..sayur..
psst..cukup berkhasiat kn?hehe

vege lagsana, sate ayam!!sedap!!:D

dessert time!!
marshmellow dip in choc!!:p

happy birthday abah!!i love u everyday!:))

oke kalian..selepas hari jadi abah,daku nk cite hari yg seterusnya pulak...daku ditugaskan utk membuat satu asgment yg memerlukan daku menonton wayang dan kemudiannya membuat review filem..filem dari Afghanistan..tajuknya..BUDDHA COLLAPSE OUT OF SHAME..oke..cite tu superb best!kalian yg nk tao pasal filem ni lebeh2, sila rajin2kan diri membayar tiket wayang di mana2 pawagam yg berdekatan oke?hehehe*kata umi..jgn jadi PEMALAS!*booo..

tp...pagi sebelum ke MID utk menonton wayang dan membuat review filem bersama clasmates yg lain, daku ke SEREMBAN dulu bersama Yana untuk melawat ibu noddyku..yg ketika itu sedang sakit dan kritikal di hospital..noddy dari lumut, turun ke seremban utk melawat ibunya...akhirnya dpt juge daku jumpe noddy setelah dia berada di lumut utk sesi latihan..huhu..

dan daku..1st time bertemu keluarga noddy, mcm2 rasa membelenggu hati..takut lawan gembira..daku bersalam dgn ayahnya..berbual dgn kakaknya..bermesra bersama anak buahnya..tapi..saat melihatkan ibunya yg sedang sakit di katil hospital...pilu rasa hati..:((..

berat mata memandang..berat lagi bahu memikul..ketika itu,daku hye dpt memberi pelukan dan kata2 semangat kepada noddy yg sedih melihat keadaan ibunya..beberapa titis air mata mengalir laju ketika daku melihat noddy seperti hilang semangat..T__T..*bersabarlah sayang ku..*:((

time ni mata sembab sbb menangis!!:(

dihantar oleh noddy ke stesen KTM, daku bergerak bersama Yana untuk ke MID..owh DAMN!!!bygkan dari KL ke Seremban kami tidak dapat duduk,dan ketika pulang dari Seremban utk ke KL juga, kami tidak dpat duduk!!entah kenapa org ramai hari tu!!grrr!!!

mlmnya, menonton filem BUDDHA COLLAPSE OUT OF SHAME dan overnite di mampley di TTDI JAYA, utk menonton final worldcup..YES!spain menang!!*walaupun daku xfollow pun perkembangan SPAIN dlm game2 b4!*hehhe..dan menonton bola di mampley, 4 sure mmg akan semak dgn bau rokok dr mereka2 di sekeliling..huhu..sakit tekak tau ngn bau2 asap ni!!!*PERHATIAN!DAKU XISAP ROKOK YE!!*

dan esoknya, daku mmg kena pergi klinik sbb TEKAK BENGKAK dan KAHAK BERDARAH!!:((..doktor kata daku kena SORE THROAT INFECTION!!*padan muke!spe soh lepak kat mampley lagi, kn?*huhu..tepaksalah daku telan pil2 pahit, kumur ubat kuman, dan teguk ubat batuk!wawaawawaa!!sore pun sekarang da jadi ROCK seperti RAMLI SARIP!*da leh nyanyi lagu Kamelia rasanya!*huhuhu..

 byk x pil dan ubat2 daku?:(

HARI-HARI DI MINGGU KEDUA..
selain byk berdoa utk kesejahteraan diri dan keluarga serta ibu noddy, agar beliau sihat seperti sedia kala, daku menghadiri kelas-kelas pagi dan petang seperti biasa..berjumpe lecturer dan mendapat pelbagai nota serta tugasan..huh!*tah bila nk abis salin nota tah*..heheh..then, bergelak sakan di rumah serta dalam kelas, makan di kandang dan beronggeng bersama rakan2 lain..*kan duit PT da masuk!*heheh..

dan kata org, xelok tertalu gembira kn?nnt boleh menangis! ye..itu yg terjadi pada daku...:(..

tp b4 tu..kalian sedia utk menskrolkan entry ini ke bawah??
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

sila teruskn membaca wahai kalian...

pada 15 julai 2010..bersamaan hari KHAMIS..daku berada di dalam kelas PN LELA, utk subjek SKRIP..kelas bermula 830 pagi sehingga 1120 pagi..sebelum ke kelas, sempat mengucapkan GUDMORNING pada kekasih hati yg sudah kembali ke Lumut..:)..dan apabila kelas bermula, SILENT FON!!..tepat jam 11 26 pagi, daku bukak fon dan sudah ada 3 msej dari noddy sejak jam 10 25 pagi..

BY..IBU MENINGGAL..:'(

boleh bygkan bgimana perasaan daku ketika itu?:((..rasa sedih dan bersalah teramat sbb lambat baca mesej..dan di mana daku time noddy perlukan daku?:((..sudahlah lmbat reply mesej penting..xdpt pulak nk temankan noddy pulang ke kg utk melihat arwah utk kali terakhir,disbbkan kelas yg padat serta asgment yg harus dihantar!mintak maaf syg..:(

DAKU MMG GF YG TERUK!!:((

hilang sudah semngat daku setelah mendapat mesej dr noddy yg sgt tertekan hari itu..bersama2 dia daku menangis..:((..

even daku tidak pernah berjumpa dgn arwah semasa hayatnya, daku TURUT merasai  kehilangannya..kerana noddy mahu mengenalkan daku pada keluarganya pada hari raya akan dtg..dan sebelum kehilangan arwah ibunya, daku pernah berkata dgn noddy..

syg...nnt b4 kawin, cyg nk belajar masak dgn ibulah..
kasi syg makan..:)

dan daku pernah terpk untuk menghadiahkan sehelai kain jualan daku untuk arwah ibunya ketika hari raya nnt..tp..tiada rezeki daku di situ..ALLAH swt lebih menyayangi arwah..:((..semoga arwah ibu ditempatkan bersama mereka2 yang beriman..

ALFATIHAH..

kepada noddy..daku mahu kamu terus tabah dan kuat menghadapi hari2 kamu..jgn sedeh akan apa yg terjadi, kerana daku akan sentiasa bersama kamu walau ape yg berlaku..jika kamu sedeh, carilah daku..jika kamu menangis, carilah daku..i'allah..daku akan menemani kamu tidak kira ape yg berlaku dan daku tidak akan meninggalkan kamu keseorangan..itu janji daku!!

i'll always here 4 you sayang..

oke..cukup!daku xmahu ulas byk2 segala kisah sedih yg melanda hidup dan sekeliling daku..sudah banyak air mata daku mengalir utk kisah itu..:(

malam selepas kisah sedeh itu melanda hati..daku ke Gelanggang Badminton untuk memujuk hati yg lara..kata org, kalo bersukan dapat melupakan segala masalah..daku ke sesi pemilihan pemain badminton bg mewakili siswi fakuti daku utk sukan di UiTM...*bygkan, setelah lama daku berehat dr sukan badminton..daku main smpi muscle terkejut!*heheh dan setelah berpeluh2an untuk malam tersebut..pagi tadi..mendapat mesej yg daku boleh katakan HEBAT!!..heheh...

 wah..hebat kn?*nk riak sket xpe rasanya!*hehhe:p

alhamdulillah..akhirnya dapat wakilkan diri untuk sport lagi setelah lama daku xaktif..*xtao la bleh lompat lagi ke x..badan da berat,hope xpancit!*hehhe..so, pagi tadi sudah dipanggil turun oleh pengurus badminton, dan turun ke induk utk berpeluh2an kononnya..hehhe...i'allah..game akan bermula dlm lebih kurang minggu depan..so nmpaknya,daku perlu semakin rajin utk turun ke court utk sesi latihan dlm minggu ini sblum bermulanya game!

jadi kalian semua..nnt jgn lupa doakan daku menang!!heehe..

dan cerita mengenai daku dapat jadi wakil siswi dlm game badminton tu maka, berakhirlah entry daku utk kali ni..wawaa..sedey!xpuas nk baca cite2 hot kalian smua..heheh..nnt daku update lagi entry mengenai daku dan hidup daku ye..heehe..

kalian jgn lupe follow blog daku tao!WALAUPUN sekarang daku da ssh nk update!heheh..

oke..take care semua...seee yaa!!!:D

p/s: warna warni kehidupan selalunya mematangkan daku!

8 comments:

tfa_purpleclover said...

elie!! takziah =(
aku tatau nape, tapi kisah kita hampir serupa. mr army punya mak pon tengah sakit. sekarang kat hospital. aku kena marah ngn mr.army few days before, tapi waktu tu aku lupa yang dia tertekan pasal ni. hurm, harap2 umur mak dia panjang. boleh laaa aku jumpe mak dia, blaja masakan perak.hehehe ko jangan sedih2 oke!

congrats for being selected in badminton.

aku rindu kau!
jaga diri oke!

little cart00n said...

tpah..
ok..thx..:(
semoga umo mak army panjang..doakan dia selalu ye..

thx jugak utk wish congrats tu..
i mis u too babe..tke care too..

aMyErInAiMiE said...

akak rindu entry elie!(menjawab soalan awal entry.:P)
tu la..akak pun bile dpt tau sal brite noddy..agak simpati..n insaf la sume.huhu.takziah jugak yer
chayok3 ngn badminton n study yer!

little cart00n said...

kak erin..
yeke?elie juga rindu ngn coment2 akk..haha..

time kasih akk..nnt elie smpikan salam takziah tu pada noddy..:(
thx eh akk..

liyana aziz said...

ye, sedih dan pilu tengok arwah ibu.. kepada abg mirul aka noddy si elie, takziah, be strong.. elie always support u, trust me...

elie mmg asyik sakit dua minggu ni, runsing kepala... =)

saya sudah baca entry kamu yg sekali update ni sampai habes.. hoyehhhhhhhhhhhh

Marya Hana . said...

elie , mmg wakil badminton ekk..?
akak da lame nak carik partner ..
kawan2 akak xde sape yg reti men badminton. 2 yg da lame akak x masok badminton..

kalau ade tournament fakulti , inform akak eh..... ~ senang sket..
ade geng.

little cart00n said...

yana...
sedih kn?:((
thx yana..hopefully mirul rasa yg i 100% support dia..

mmg tgh sakit ni..batuk memanjang!!waawawawa:((

little cart00n said...

kak yaya..
aah..mmg wakil dulu..skrg da xaktif..hehhe..tp kali ni dpt masuk SAF plak..heee...
nnt pape elie txt akk ek..:D