Saturday, July 31, 2010

SEMINGGU DENGAN BADMINTON!

salam kalian..:)

baca saja tajuk daku, mmg pasti kalian tahu yg daku sudah seminggu xmengupdate blog!ape??!! SEMINGGU?!!*baca kuat2 plish!*hehe..aah..seminggu...seminggu itu ibarat setahun pada daku oke?!

kalian tahu mcam mana rindunya daku utk menulis pada blog kesayangan ni?dgn internet yg xde kat puncak, kebizian daku pada badminton lagi..maaflah..daku mmg xde time nk mengupdate entry baru untuk minggu lepas..entry hot dari kalian semua pun daku terlepas..jadi.SILA MAAFKAN ELIE!!*ada sesiapa nmpk muke simpati daku?*heee...:p

entry untuk minggu lepas berkaitan dgn segala aktiviti daku bersama badminton..
masih igt entry daku sebelum ini?yg mengatakan daku mewakili badminton utk fakulti daku di puncak?haaa...bg sesiapa yg xingat, mari rajin2 kan diri untuk baca semula DIARI 2 MINGGU daku..:)

minggu  lepas, daku sgt bz dgn badminton..trening dan match..setiap malam, bermula 9 malam, hingga 12 malam, confirm2 akan ada muke dak kecik ni kat court badminton tu..dgn langkah yg pendek, tambah lagi daku sememangnya xtinggi mana..bawaklah raket tu ke mana2 sje.hehe..warming up dulu...dan di dlm court,daku hayunkan tgn utk ambil bulu tangkis..dan smash sje pada sesiapa yg buat taik dlm court..*pergh!!bahasa gile ape daku gune ni?!!*hahaha..

dalam bape minggu daku bertraining sakan di court..ada segala duka dan tawa...daku dgn batuk yg xhenti2..semput melanda diri..dan kaki kekejangan n urat bersimpuh di kaki...*padan muke!!spe suruh gile semangat nk main bdminton kn?blueekss*hahah..dan semenjak bz dgn badminton ni, daku asyik xjaga makan..tdo sume..sbb tu lah sem ni byk sakit2..:(

noddy yg di lumut pun asyik marah daku sbb xjaga makan dan tdo...katanya jgn main badminton ag kalo semput!huh? mana boleh!!daku semangat gile nk naikkan nama TEKA!jadi, nk xnk..terpaksalah noddy sokong daku..*dia mmg supporter terhebat daku!*heee..

dan bile badan semakin sembuh, ttbe..laptop buat hal!daku tgh sibuk taip asgment, ttbe lappy terpadam!daku try on balik..still xleh bukak..mmg F**K la daku ckp!last2, bwk si lappy g jumpe senior, trus lappy kena FORMAT!!!segala asgmnt dan gmbar2 daku ngn noddy, family, kawan2 dan segala2nya terhapus sebegitu sahaja!!!:((..*daku nangis xberlagu time tu!* T___T..

Time tu mmg satu je dalam kepala otak..

MATCH MAKIN DEKAT..
KENAPA BYK GILE DUGAAN?:((

tp walaupun dgn kesakitan dan kesedihan yg melanda diri, daku kuatkan juga semngt nk join bdminton..hari2 daku urut kaki SENDIRI!sbb?nk tlg TEKA..hinggakan hari perlawanan..hehe..

match pertama..TEKA vs FSPP..(FAKULTI SAINS PENTADBIRAN POLISI)..player kami agak gentar bertemu FSPP..kerana mereka ada player TOMBOY!heheh..tp kami bermain dgn semngat yg tinggi di dada..namun kami kalah 3-0 dlm acara berpasukan wanita..:(

 bergaya gile ngn jersi TEKA!hehe

daku bermain sbg PERSEORANGAN PERTAMA..*sila ckp FUIYOOO!*hehe

 ready on court Elie!

 its time 4 me to serves!

 n smash!!:D

disbbkan emosi yg xstabil aritu..asyik memikirkan keadaan lappy..dan dgn keadaan kaki yg xOKE mana..mengekang langkah kaki utk bergelarak laju..termasuklah lantai court yg gile licin tahap gaban..daku tersilap langkah dan...INJURED lagi!!!akhirnya daku kalah acara perseorangan dgn straight set!huhuu...MINTAK MAAF TEKA's!!:((

 kaki daku sedang diurut!INJURED la bai!!wawawa:((

 muke menahan sakit yg amat!:(

pada perlawanan kedua pulak..TEKA turun menentang FKK [FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA]..daku xturun sbg player kali ni disbbkan kaki yg blom sembuh..dan atas arahan pengurus pasukan, daku jadi hye mnjadi reserve dan penyokong kepada team TEKA..smpai bgkak tgn daku tepuk utk team dan suara pun sudah ilang..heheh.*jadi penyokong pun kena bersemngt la!*heee..

stamina player FKK lebih kurang seperti TEKA, tp mybe player mereka lebih bersedia dgn keadaan court dan player kami lebih berhati2 dgn keadaan sekeliling..dan itu mmg memakan diri sendiri sbb sekali lagi kami tewas kepada team lawan..:(..dan kekalahan tersebut meranapkan impian TEKA utk ke pusingan seterusnya..tapi kekalahan kali ni daku xsedih sgt memandangkan kami sudah sedaya upaya dan bermain berhabis2an..:D

sebgai pemain TEKA juga, daku mohon maaf kepada TEKA's yg lain dgn kekalahan ini kerana daku cedera dan xdpt bermain dn baik..harapan utk kami bergelar juara juga tidak menjdi..mungkin tiada rezeki kami..nxt sem, kami cuba lagi ye!

dan terima kasih kepada semua team badminton dan rakan2 TEKA yg lain kerana sudi memberi semangat ketika TEKA bermain di hari perlawanan..SEMANGAT YG KALIAN BERIKAN MMG DAKU TABIK!:D

 player beregu lelaki..FIZI dan AMZAR*mereka junior!*hehe

the supporters!thx guys!:))

thx juga kepada semua yg memberi semngat dan kawan2 baru yg daku kenal dlm SAF kali ni..sememangnya pengalaman berharga dapat bermain utk fakulti sendiri!:D

dan i'allah utk SUKAN ANTARA FAKULTI [SAF] sem dpn, daku nk wakilkan TEKA lagi utk badminton..n hajat ati sebenarnya, daku nk wakilkan diri utk acara olahraga pulak utk acara akan dtg..tp..kaki daku xelok2 ag dr bengkaknya..hee..tp semangat utk TEKA..mesti diutamakan!heee..*daku mmg bersemngat dalam bersukan!*heeehhe...:p

tamat sudah perjuangan team badminton dalam SAF kali ni, daku hye mahu berehat dan menenangan fikiran!sudah beberapa hari daku xcukup tdo dan mata sememangnya mcm mata PANDA!huhu..dan da bpe kali daku ttdo dlm kelas!heh..skrg ni, bile jumpe je katil, mmg heaven gile rasa..mengantok xsudah2 melanda diri!heee*daku mmg kuat tdo!igt tu!*hee:)

BTW..setelah memformatkan lappy yg bengong ttbe hari tu..senior daku da tukar segala sistem baru dalam lappy ni..dari XP kepada WINDOWS 7!segalanya rumit!dan bpe kali daku terpaksa mencari folder baru dan bermesra dgn sistem baru ni..haih!*ELIE!SILA RAJINKAN DIRI ANDA!*heheh..

hmmm..nk bermesra dgn lappy mybe akan amek masa lama..tp nk cari segala gmbar2 daku dgn noddy semua..lagi amek masa yg lama!!noddy di lumut!!!!terpaksa tunggu noddy balik, baru dpt amek gmbar2 yg da lupus dari lappy daku!tp..lama lagi!!!waaa!!!:(( 

sayang!!cpt balik!daku rindu kamu!!! T__T

p/s: seminggu yg penuh dgn suka duka kehidupan!wargh!!

Saturday, July 17, 2010

DIARI DUA MINGGU...

salam kalian..:)

ahad, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat,sabtu...masuk balik hari ahad, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu...owh..genap 2 minggu daku tinggalkan blog little cartoon!!!wawawawa..kerinduan yang berpanjangan!!!2 minggu meninggalkan blog tersayang, umpama 2 tahun xjumpe boyfren!*blog daku boyfren  kedua daku tao, selepas noddy!*hahha....

2 minggu berada di alam semester 3 ni, daku sgt sibuk dan kadang2 kepenatan PLUS daku kemalasan yang amat untuk membuka lappy tersayang..almaklumlah..awal2 sem, asgment malas nk buat..tu yg tido je..tp ini baru awal sem..da nk akhir sem..jgn kata daku xtgk lappy, tutup pun xnk!!semua gara2 asgnment!hehehe...n daku mmg sure, nk akhir sem nnt, daku akan kekurangan tido, dan akhirnya mata menjadi seperti mata  panda!*katakan TIDAK pada lingkaran hitam!!*hehehe..disbbkan itulah daku qada' tdo sekarang!!hehe:D

pssst...daku xupdate blog 2 minggu, ada sesiapa yg rindukan daku x?kalo ada, sila angkat bulu ketiak anda!*euwww...bucukk!!!*hahahha...

oke..daku mahu stat story...2 minggu daku tidak menyentuh blog ni, mcm2 yg terjadi pada daku...ada duka..ada tawa..beselah..itu lumrah kehidupan bukan?kalian sila baca DGN SENDIRI diari daku selama 2 minggu ni smpi ke noktah terakhir entry ni...k?:)

HARI-HARI DI MINGGU PERTAMA...
daku daftarkan diri sebagai pelajar tahun 2 untuk semester 3 di UiTM,KOLEJ PUNCAK PERDANA..mengemas segala kelengkapan diri..masukkan segala baju dalam almari..hias katil dgn cadar purple..siap ada teddy kecik..tampal segala gmbar mereke2 yg daku syg di dinding..dan bla3..*daku tgk org lain ada gmbar, daku nk gak!!*heheh..

 dinding daku di hiasi mereka yg bergelar KESAYANGAN!!:D

 peoples that i love n care!

dan yg pasti..atas meja study PERLU ada gmbar bersama noddy!!
*konon nk wat lepas rindu!*hee



katil daku bhgian atas..tgk tu..ada teddy kecik yg noddy bg!hehe:D


almari yg mule2 sahaja kemas, dan akhirnya sudah serabut!
*anak dara mcm daku ni mls nk kemas almari!opssii!!*hehe

Oke..di minggu awal juga..daku mendapat demam dan selesema..jadi terpaksa ke klinik utk mengambil ubat..awal2 lagi suda demam?mmg!!mybe demam rumah baru, setelah sekian lama memanjakan diri di rumah sendiri..bila kena kembali hidup berdikari di puncak, demamlah..peningla..*ARGGHH..DASAR REMAJA MANJA!*hahaha...

then..minggu awal bulan 7 juga adalah birthday insan tersayang dalam hidup daku..iaitu.. ABAH! :)..umi amek daku dari puncak, ke CONCORDE untuk celebrate birthday abah..mulanya nk makan kat KL, tp disbbkan ptg tu daku ada taklimat kokorikulum, terpaksalah kami makan di Shah Alam je..neway, makanan di sana sedap2..heheh..walaupun ada jugak yg xsedap, itupun pun daku bedal!hahaha..*mmg chef2 yg masak kat concorde tu nk gemuks kan daku!*heee...

mari lihat makanan2 yg dah selamat masuk dalam perut kecik daku!hehehe..:D

creammy pasta!!yummy!!

fish fillet..ayam berempah..sayur..
psst..cukup berkhasiat kn?hehe

vege lagsana, sate ayam!!sedap!!:D

dessert time!!
marshmellow dip in choc!!:p

happy birthday abah!!i love u everyday!:))

oke kalian..selepas hari jadi abah,daku nk cite hari yg seterusnya pulak...daku ditugaskan utk membuat satu asgment yg memerlukan daku menonton wayang dan kemudiannya membuat review filem..filem dari Afghanistan..tajuknya..BUDDHA COLLAPSE OUT OF SHAME..oke..cite tu superb best!kalian yg nk tao pasal filem ni lebeh2, sila rajin2kan diri membayar tiket wayang di mana2 pawagam yg berdekatan oke?hehehe*kata umi..jgn jadi PEMALAS!*booo..

tp...pagi sebelum ke MID utk menonton wayang dan membuat review filem bersama clasmates yg lain, daku ke SEREMBAN dulu bersama Yana untuk melawat ibu noddyku..yg ketika itu sedang sakit dan kritikal di hospital..noddy dari lumut, turun ke seremban utk melawat ibunya...akhirnya dpt juge daku jumpe noddy setelah dia berada di lumut utk sesi latihan..huhu..

dan daku..1st time bertemu keluarga noddy, mcm2 rasa membelenggu hati..takut lawan gembira..daku bersalam dgn ayahnya..berbual dgn kakaknya..bermesra bersama anak buahnya..tapi..saat melihatkan ibunya yg sedang sakit di katil hospital...pilu rasa hati..:((..

berat mata memandang..berat lagi bahu memikul..ketika itu,daku hye dpt memberi pelukan dan kata2 semangat kepada noddy yg sedih melihat keadaan ibunya..beberapa titis air mata mengalir laju ketika daku melihat noddy seperti hilang semangat..T__T..*bersabarlah sayang ku..*:((

time ni mata sembab sbb menangis!!:(

dihantar oleh noddy ke stesen KTM, daku bergerak bersama Yana untuk ke MID..owh DAMN!!!bygkan dari KL ke Seremban kami tidak dapat duduk,dan ketika pulang dari Seremban utk ke KL juga, kami tidak dpat duduk!!entah kenapa org ramai hari tu!!grrr!!!

mlmnya, menonton filem BUDDHA COLLAPSE OUT OF SHAME dan overnite di mampley di TTDI JAYA, utk menonton final worldcup..YES!spain menang!!*walaupun daku xfollow pun perkembangan SPAIN dlm game2 b4!*hehhe..dan menonton bola di mampley, 4 sure mmg akan semak dgn bau rokok dr mereka2 di sekeliling..huhu..sakit tekak tau ngn bau2 asap ni!!!*PERHATIAN!DAKU XISAP ROKOK YE!!*

dan esoknya, daku mmg kena pergi klinik sbb TEKAK BENGKAK dan KAHAK BERDARAH!!:((..doktor kata daku kena SORE THROAT INFECTION!!*padan muke!spe soh lepak kat mampley lagi, kn?*huhu..tepaksalah daku telan pil2 pahit, kumur ubat kuman, dan teguk ubat batuk!wawaawawaa!!sore pun sekarang da jadi ROCK seperti RAMLI SARIP!*da leh nyanyi lagu Kamelia rasanya!*huhuhu..

 byk x pil dan ubat2 daku?:(

HARI-HARI DI MINGGU KEDUA..
selain byk berdoa utk kesejahteraan diri dan keluarga serta ibu noddy, agar beliau sihat seperti sedia kala, daku menghadiri kelas-kelas pagi dan petang seperti biasa..berjumpe lecturer dan mendapat pelbagai nota serta tugasan..huh!*tah bila nk abis salin nota tah*..heheh..then, bergelak sakan di rumah serta dalam kelas, makan di kandang dan beronggeng bersama rakan2 lain..*kan duit PT da masuk!*heheh..

dan kata org, xelok tertalu gembira kn?nnt boleh menangis! ye..itu yg terjadi pada daku...:(..

tp b4 tu..kalian sedia utk menskrolkan entry ini ke bawah??
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

sila teruskn membaca wahai kalian...

pada 15 julai 2010..bersamaan hari KHAMIS..daku berada di dalam kelas PN LELA, utk subjek SKRIP..kelas bermula 830 pagi sehingga 1120 pagi..sebelum ke kelas, sempat mengucapkan GUDMORNING pada kekasih hati yg sudah kembali ke Lumut..:)..dan apabila kelas bermula, SILENT FON!!..tepat jam 11 26 pagi, daku bukak fon dan sudah ada 3 msej dari noddy sejak jam 10 25 pagi..

BY..IBU MENINGGAL..:'(

boleh bygkan bgimana perasaan daku ketika itu?:((..rasa sedih dan bersalah teramat sbb lambat baca mesej..dan di mana daku time noddy perlukan daku?:((..sudahlah lmbat reply mesej penting..xdpt pulak nk temankan noddy pulang ke kg utk melihat arwah utk kali terakhir,disbbkan kelas yg padat serta asgment yg harus dihantar!mintak maaf syg..:(

DAKU MMG GF YG TERUK!!:((

hilang sudah semngat daku setelah mendapat mesej dr noddy yg sgt tertekan hari itu..bersama2 dia daku menangis..:((..

even daku tidak pernah berjumpa dgn arwah semasa hayatnya, daku TURUT merasai  kehilangannya..kerana noddy mahu mengenalkan daku pada keluarganya pada hari raya akan dtg..dan sebelum kehilangan arwah ibunya, daku pernah berkata dgn noddy..

syg...nnt b4 kawin, cyg nk belajar masak dgn ibulah..
kasi syg makan..:)

dan daku pernah terpk untuk menghadiahkan sehelai kain jualan daku untuk arwah ibunya ketika hari raya nnt..tp..tiada rezeki daku di situ..ALLAH swt lebih menyayangi arwah..:((..semoga arwah ibu ditempatkan bersama mereka2 yang beriman..

ALFATIHAH..

kepada noddy..daku mahu kamu terus tabah dan kuat menghadapi hari2 kamu..jgn sedeh akan apa yg terjadi, kerana daku akan sentiasa bersama kamu walau ape yg berlaku..jika kamu sedeh, carilah daku..jika kamu menangis, carilah daku..i'allah..daku akan menemani kamu tidak kira ape yg berlaku dan daku tidak akan meninggalkan kamu keseorangan..itu janji daku!!

i'll always here 4 you sayang..

oke..cukup!daku xmahu ulas byk2 segala kisah sedih yg melanda hidup dan sekeliling daku..sudah banyak air mata daku mengalir utk kisah itu..:(

malam selepas kisah sedeh itu melanda hati..daku ke Gelanggang Badminton untuk memujuk hati yg lara..kata org, kalo bersukan dapat melupakan segala masalah..daku ke sesi pemilihan pemain badminton bg mewakili siswi fakuti daku utk sukan di UiTM...*bygkan, setelah lama daku berehat dr sukan badminton..daku main smpi muscle terkejut!*heheh dan setelah berpeluh2an untuk malam tersebut..pagi tadi..mendapat mesej yg daku boleh katakan HEBAT!!..heheh...

 wah..hebat kn?*nk riak sket xpe rasanya!*hehhe:p

alhamdulillah..akhirnya dapat wakilkan diri untuk sport lagi setelah lama daku xaktif..*xtao la bleh lompat lagi ke x..badan da berat,hope xpancit!*hehhe..so, pagi tadi sudah dipanggil turun oleh pengurus badminton, dan turun ke induk utk berpeluh2an kononnya..hehhe...i'allah..game akan bermula dlm lebih kurang minggu depan..so nmpaknya,daku perlu semakin rajin utk turun ke court utk sesi latihan dlm minggu ini sblum bermulanya game!

jadi kalian semua..nnt jgn lupa doakan daku menang!!heehe..

dan cerita mengenai daku dapat jadi wakil siswi dlm game badminton tu maka, berakhirlah entry daku utk kali ni..wawaa..sedey!xpuas nk baca cite2 hot kalian smua..heheh..nnt daku update lagi entry mengenai daku dan hidup daku ye..heehe..

kalian jgn lupe follow blog daku tao!WALAUPUN sekarang daku da ssh nk update!heheh..

oke..take care semua...seee yaa!!!:D

p/s: warna warni kehidupan selalunya mematangkan daku!

Monday, July 5, 2010

WELCOME SEMESTER 3!!!

Salam kalian..:)

ESOK...semester 3 akan bermula!!maka dgn ini daku akan berperang dgn buku-buku yg MUNGKIN dan PASTI memberatkan kepala kecikku!!hahahah..

jgn igt student penulisan xpakai buku tebal2!:D

semester 3..wow..gile cepat masa blah!mcm xsgka skrg daku da bergelar siswi UiTM di tahun 2!*YES!jadi senior da!*heheh..kalo igt2 balik, rasa mcm smlm baru daku terkedek2 bawak borang2 nk berdaftar sbgai siswi UITM..tp tgk skrg, da sem 3..waaa...masa mmg jeles ngn daku!hahha..dan masuk sem baru ni,means ada lebih kurang 1 1/2 tahun lagi utk habiskan Diploma ni..huhu..dan dalam masa 1 1/2 tahun ni jugaklah daku akan berperang dgn mental dan fizikal utk menghasilkan senaskah skrip!*erk..nk wat skrip kena pakai fizikal ke?*hehehe..

dah naik sem 3 ni.. 4 sure daku akan berhadapan dgn segala jenis subjek yg MUNGKIN boleh buat daku sakit jantung..sakit gastrik..sakit hati..sakit mata dan paling penting..SAKIT OTAK!!*itu mmg daku pasti!*hahah..

mcm awal semester2 lepas, daku igtkan nk jdi budak penulisan ni senang..xde nk stress2 bagai..masa tu boleh la nk berlagak kat student2 yg kena study pecah otak..konon nk kata..

"aku budak penulisan..belajar senang..mana nk pecah otak..
sakit jantung..nangis2 stress bile blaja!"

"SUBJEK AKU SENANG!!"

itu awal2 sem!!tp bile da stat tulis skrip..RUPENYA!!!..TENG..TENG..TENG!!!!*jgn biarkan diri anda diselubungi misteri!*hahha..

dan disbbkan itu, masa dua sem lepas, daku sudah mengeluarkan air mata ketensionan semasa proses nk menyiapkan skrip2 drama, filem dan teater!!bukan air mata je..maki hamun pun mmg WAJIB terkeluar sme time buat kerja!*maaflah..mulut daku kadangnya ada bisa!*hehhe...nk2 lagi kalo idea yg ditunggu2 xkunjung tiba..mmg laju bibir mungil ni menyebut perkataan HARAM tu!heee...*ELIE!!sila jaga perilaku anda!umi marah anak gadisnya mencarut!*heheh

so, bile tgk2 subjek utk sem 3 ni, daku perlu redikan mental daku utk segala kemungkinan!kalo disuruh daku merajinkan diri..mmg daku AKAN merajinkan diri..mcm subjek sem lepas, bpe kali muke daku ni masuk library,smata2 nk study subjek RESEARCH WRITING!mmg rajin gile daku bukak segala buku yg ada!!jd, sem ni pun, kalo ada KILLER SUBJEK,confirm2 daku akan masuk Library utk tye pakcik google!hehe..*jgn nnt kau blogwalking kat lib sudah!*haha..tp masalahnya daku ni..kalo menghadap buku lama2,nnt lain jadinya!last2 buku yg baca daku!!hahaha*SILA jgn tiru perangai daku ini di rumah!*hehe:D

jgn tertipu dgn budak yg BAJET rajin ni!hehe

mata kau kat buku..tp otak kau pk nasi koboy kat kandang kn elie?

tp sem ni, ada rasa xsabar nk belajar, ada rasa xredi lagi..dan sebenarnya ada mcm2 rasa dalam kepala otak ni!tp kalo xsuke nk masuk study balik pun, still kena pergi..sbb TERPAKSA!jadi, relakan sje la diri ni utk menjadi bahan eksperimen para LECTURER!heee...

nasib baik ptg td da berdaftar sebagai student sem baru..so da xyah risau ape da!utk berdftar pulak,kena bawak 3 gmbar utk dijadikan tatapan org ramai kat u tu nnt..*almaklumlah..org yg perasan cantik, msti nk tayang gmbar!*hahaha..dan aritu baru g amek gmbar baru sbb gmbar lama cdnya da patah!daku letak dlm purse!*ape jadah letak cd gmbar dlm purse?!*hahhaa..

kalian nk tgk gmbar daku?xperlu kot..sbb xcantik!huuu..pp daku time tu naik gile!!haha..tp walau xcantik pun, daku nk gak tunjuk!!hahahha....kalian sudah bersedia?*drum sound plish!*hehe

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

TARAAA!!!

gemuk!!wawawawa!!!

bile sume bnda penting da settle, daftar sudah, barang bawak naik sudah..skrg, hanya perlu redi je utk sem baru esok!ESOK?!!waaargh!!gile kentang!!daku xpuas cuti lagi la bai!!!wawawaaaa!!*jeles ngn mereka yg still cuti lagi!*grrrr!!

so, pasni..kalo daku xblogwalking di blog kalian2 seperti selalu tu, maksudnya daku BUSY la k?*jgn salahkan lec yg bg byk asgment!*hahaha..tp kalian jgn risau, sbb dlm satu minggu tu, sure daku akan update blog little cartoon k?hhehehe..

jadi..mari ramai2 wish daku GUDLUCK utk semester baru ni!!!hahah

budak bacin ni da masuk sem 3 bai!!!*bangga!*haha

owh SHIT!!daku da kena tdo!!jam sudah hmpir 1 pagi!!esok da nk kena bangun pagi..ada kelas!!wargh!!!STRESS!!*ceyt!blom pape lagi kau da stress!ape punye budak!*hahha..tulah..kalo berbloging, mmg xreti nk kejap2!hahaha..

so kita jumpe dlm entry lain k kalian?see yaa!:))

p/s: ada x lecturer hensem utk sem baru ni?:D

Sunday, July 4, 2010

THE GREAT 41st DATE!!!

salam kalian..:)

smlm...2 hati bertemu di SOGO!*pergh!!bapak jiwang ayat!*hahahha..:p


kan dlm entry sebelum ni daku da gtao, nk membeli belah barang2 keperluan utk balik u bersama noddy..haa..igt x?BAGUS kalo masih igt..kalo yg xingt tu, kalian pergi rajin2kan diri bukak entry lama daku balik k?*umi marah kalo anak2 dia jd pemalas..jd, kalian sila jgn jadi seperti daku k?*hehe..

oke..smlm berjanji ngn noddy utk berjumpe di sogo pada jam 12 tgh hari.tp rancangan berjumpe di sogo terpaksa dibatalkan atas sbb daku xigt jalan nk g sogo PLUS..daku takut jalan2 kat area sogo tu sorg2!*kadang2 mengaku jujur mmg terasa HEBAT!*hehhe..jd,terpaksa berjumpe di dlm LRT di stesen Hang Tuah memandangkan noddy dr Hang Tuah dan daku dari Cempaka...tp mcm mana nk jumpe dlm tren ek?*daku sudah garu kepala!!*hehe..

noddy suruh daku duduk di tren yg 1st sekali [kepala tren!]..so, sng jumpe!hehe..dan bile smpi Hang Tuah, msj si noddy, dan berjaya jmpe di dlm tren!*fuhh!nasib baik jumpe..kalo x??haih!!*heheh..dan smpi Bandaraya, kaki menuju ke Sogo utk sesi membeli!hehe..

di sogo..membeli segala kelengkapan..noddy membeli baju dan seluar utk di pakai ketika di lumut dan daku..xjd beli barang kat sogo disbbkan ramai 'makcik2' yg membeli belah masa LUNCH HOUR!dan disbbkan itu juga, terpaksa membatalkan niat utk makan di sogo..heee...jadi..meneruskan perjalanan ke KLCC!*our 1st date kat situ la dulu!*hehe..:D

ke KLCC dgn STAR dan PUTRA..smpi KLCC terus ke wayang..heh..plan nk tgk TOYS STORY 3!daku dpt tao dr rakan2 bloger, semua kata cite tu best!so, beli tiket wayang pukul 2 dan ketika kami smpi tu, da 2.15..ah..xpelah..dan bile pk2, mesti ada iklan dlu b4 cite stat..n kalo terlepas pun,baru 15 min je stat..jadi beli jugak wayang pukul 2 tu..hee..*kalo da mmg nk tu..mmg la!*hehe


dlm wayang, menguyah popcorn sedap bersama air ice lemon tea!duduk pulak bersama kekasih hati..wah..bahagia gile rasa hati ni!!hehe..daku rasa da lama daku xtgk cite kartun ngn noddy di wayang..setelah GENG UPIN IPIN dulu..hehe..*oke cukup elie kau berjiwang!*hehe..dan berckp pasal TOYS STORY 3 smlm, cite tu mmg terbaik!!daku rasa sperti sudah jatuh cinta dgn ANDY la!*dasar gatei!*booo..tp ceritanya sgt sedey..daku nangis!*mcm mana tgk kartun pun boleh nangis?!*hehe..

opsii!!jgn gtao noddy!dia xnmpak daku nangis!*buruk la muke daku nangis!*hahaha...:D

after wayang, pergi makan!!sebb perut dan berlagu riang!yeay2 makan!!tp..

APA NAK MAKAN?!!!

itu yg jadi masalah antara kami..bukan demand dgn makanan2 yg dijual, tp masing2 xtao nk makan ape!haiyaa!!*makan pun susah ke?*hehe..selepas meng'usha' segala makanan yg ada kat foodcourt tu, last2 noddy kata nk makan LAMB CHOP!owh!western!!hehe..

dia da selamat nk pilih makanan..daku ni..masalah lagi!!tgk harga western food!alamak!!!mahalnya!!bile suarakan kat noddy ttg harga makanan..katanya..

ALA..SELAMBA JE..ODER LA!

hee..jadi daku oder jela ape yg perut ni nk..hehhe...CHICKEN WITH SAUSAGE!*huiyoo!!*heee..

muke xsabar nk makan!haha

makan western..minum TEH TARIK!terbaik!!haha..:D

daku punye!!CHICKEN WITH SAUSAGE!
lihat kuahnya!terliur x?:p

LAMB CHOP!!
*noddy suke kambing!*hehe

OMG!He's been candid!!:D

jgn terpelanting ye Lamb Chop tu!hehe

smbil makan2..berchit chat jap..minum itu dan ini..kami..BRUPPP!!alhamdulillah..hehe..kalian tgklah hasilnya mcm mana..:D

tersandar kekenyangan ye cik abg?hehe

licin semuanya!*daku mmg suke makan!*hehe..

abis makan..berjalan sne sini..mencari barang2 keperluan utk daku pulak..masuk Watson dan beli segala toiletries!kalo daku ckp TOILETRIES tu, kalian paham2 la ape bnda kn?so daku xperlu nk ulas pnjang2 la..kalian sendiri tao!*daku mmg dasar PEMALAS!*hehehe..:p

semua barang kat watson mahal2..benci tao!tp disbbbkan daku da kehabisan barang yg AMAT,maka terpaksalah membeli belah!*terbang duit daku!*huhuhu..pas abis bershoping sakan daku smlm kat watson tu,kami berpimpinan tgn berjalan ke hulu ke hilir!*tgn dia besar, tutup tgn daku!*heheh...da xtao nk g mana, plan ke taman air terjun luar KLCC, smbil makan askem sundae!maka pergi mencari askem kat BURGER KING dan singgah FAMOUS AMOS, sbb tkak ttbe terasa nk makan cookies sdp!hahah..*kan dah ckp daku mmg suke makan!*hahaha...

comel!!:D

ini biskut mmg KESEDAPAN!

Duduk di kusi romantik, dgn background air pancut..kami makan askem gn biskut Famos Amos smbil berborak sakan dan tgk gelagat org yg lalu lalang!*SILA bygkan sekeliling kami yg romatik..PLISH!!*hehe..wah..smlm mcm2 tao ragam yg kitorg tgk bile ada org2 yg lalu lalang dpn kami..hehe..*PERHATIAN!kami xpandang SLEK oke?!!*heee..

hantu askem yg sedang lepas gian kat sundae!heehee

sedang kitorg berborak, ternmpak gelagat seorang ayah n anaknya bermain di tepi tasik smbil berkejar2an mesra..sgt comel!!jadi daku ckp pada noddy..

elie: syg..cube tgk tu!comel je!
*menunjukkan ke arah ayah n anak td*

noddy: aah..comel gile!:D

elie: syg nnt bile kita da kahwin, mcm tulah..ngn perot buncit..
bawak anak lari2..

noddy: eh..syg bawak beby girl je..beby boy cyg jaga!
then xboleh buncit!hahha..

di bawah..kalian cube lihat gmbar ayah dan anaknya yg bermain di tepi tasik..sgt comel!:))

take 1..

take 2..

take 3..

awww!!bahagia gile bile daku tgk mereka!!:)) cube kalian bygkan kalo satu hari noddy jd mcm tu..hahhaha...perut buncit ke dpn, dan bawak anak main2 kat lua..comel!!!*yes!da gatal pk kawen!!*hahha...:D

oke..smbil borak dan tgk ragam org..mari kita gatal2 kan tgn amek gmbar sengal!model ialah diri kami sendiri!bile lagi nk amek gmbar berdua kalo asyik muke sengal org lain je masuk camera daku ni!*gile jahat ayat daku gune!*hahahhah...

ketika kami berusaha utk menjadi HULK!!hehe

blueekkkksss!!!

dia sgt nakal!!haha..

bile dia cube menjadi JAMBU!!hahah

lihat btul2..muncung daku sexy oke?!

OMG!!bile duduk berborak dgn kekasih hati mmg sgt seronok..serius!!smlm daku duduk bersama noddy smbil bercakap pasal kereta..motor..friends..life, future planning n bla3....mmg terbaik!!*wah..da ckp pasal future planning tao!*hehehe..heloo!!bukan senang daku dpt duduk lama2 ngn noddy smbil berborak mesra tao!jadi..SILA JANGAN JELES!!hahaha..

tgk dia borak smpai xperasan dia sudah kena candid!!hahah..

dan kalo asyik dia kena candid utk smlm..mcm nilah jadinya!
mau daku kena telan ngn cik noddy!haha..

after having our great chit chat, tgk jam dan xsedar masa da nk maghrib!hehe..masa utk balik!!*umi marah anak daranya kua malam!*hehe...bergerak ke Masjid Jamek utk beli tiket lrt..smpi Jamek, org sudah ramai beratur panjang!owh..sabar jelah menanti!dr kol 7 kami beratur, 7 30 baru dpt tiket!*boleh bygkan betapa lamanya kami menantikan 2 keping tiket?!*huhuuhu..

smpi di Jamek, baru terlepas satu tren utk pulang..aisey!!terpaksa tunggu satu lagi tren menuju ke ampang!owh tidak!!!huhuhu..berborak dgn si noddy, tbe2 teringat dia akan ke Lumut pada esok hari!!bermaksud...3 bulan daku akan keseorangan di sini!warghhh!!:(..
kerana sedih dgn itu,air mata daku sudah mengalir di dpn cik noddy la smlm!!!dari Jamek smpi Hg Tuah, air mata ni mengalir je!dia xnk berhenti lak tu!EVEN sudah tahan!*malunya!!* -___-

jadi sila lihat muke budak yg menangis xberlagu kerana kekasihnya akan berjauhan selama 3 bulan!wawaaa!!!

kadang2 berusaha utk bajet cantik!!hahah

SI Comot!!Heheh

budak yg menangis dpn org ramai!!*bluekkss!!*ehhe

smpi umah pukul 8 lebeh, dan kepenatan mmg teramat!tp berjalan bersama si kekasih hati mmg sagt2 seronok!!pasni dia akan jauh ngn daku slma 3 bulan, da susah nk jmpe!waawawawa!!daku xsuke sorg2 kat sini!!!:((

to noddy..

thanks sayang 4 the great 41st date!!

i really happy with u!
i love u soo damn much!


3 months at Lumut,promise me u will take care ur self!
promise me k by?

GUDLUCK sayang!!..
im promise to wait u for our 42nd date!
surely gonna miss u..:((..
and i love you sayang!<3

i love him soo much!!<3

noddy sayang,.jgn lupe daku ye bile kamu lama di Lumut!!nnt daku merajuk dgn kamu!!*haih..mcm xpercaya akan jauh ngn kamu lagi!!*hurmm...:((

oke elie..jgn sedey2..esok da perlu balik puncak..ape kata kita hilangkan rasa sedey dgn mengemas barang?hehehe..haiyaaa!nk kemas barang lagi?!!BORING!!haha...

hurmm..esok noddy da gerak g Lumut, dan daku da kena daftar diri kat u..nnt daku update lagi cite daku k?kali jgn lupe trus tunggu dan baca entry setrusnya k?*itu tugas utama seorang follower rasanya!*hehee..:D

p/s: NODDY..nk ikot kamu g LUMUT!:((