Saturday, June 26, 2010

SMILE ELIE..SMILE!!

salam kalian...

hari ni..bangun pagi..terasa nafas xseperti biasa..PANAS..idung tersumbat gara2 flu yg masih belum puas bermain dlm lubang idung!huhuh..tah bile mereka nk rasa penat bermain2 dlm idung daku pun, xtao la...huhuhu...dan suhu badan..tidak juga seperti biasa..PANAS!ahhh..sah2 daku DEMAM!..


tp kata hati...TAK MENGAPA..SENYUM ELIE!mengharapkan keadaan diri tidak mengganggu hari ini..jadi..SENYUM ELIE!! SENYUMM!!:))

dan pagi ni jugak, kepala terasa berat, seperti batu menhempap kepala..dan mata masih rasa nk pejam!dpt msj dr noddy kekasih hati..reply dgn lambatnya..huhu..perot terasa lapar,  smlm last daku mkn pukul 6 petang..jadi memaksa daku mencari makanan..TIADA!!:(..pujuk hati lagi..TAK MENGAPA..SENYUM!!kat dlm rumah ada mcm2 makan..:))

ke dapur, mencari biskut dan segelas susu..makan dan makan..terasa segala makanan yg ditelan tawar..ahh..ini mmg menganggu jiwa daku! seperti ketiadaan FEEL utk makan bila segalanya rasa TAWAR..susu terasa seperti air masak..biskut manis terasa seperti biskut tiada gula!..tah2 susu tu da basi pun daku xtao!hurrmmm..*POSITIF ELIE!!POSITIF!!* TAK MENGAPA..telan saja..kalo xmakan,nanti perut lapar..dan akhirnya..BRUPPP...alhamdulillah..KENYANG!!senyum lagi elie!!SENYUM!!!:))


OWH..lupe..hari ni daku seorang di rumah!!!umi..kakya..ke VIETNAM, mencari barang bisnes..dan daku..HOME ALONE dgn keadaan diri yg xseOK mana..:((..*boleh bygkan mcm mana keadaan daku?*..sekali lagi Hati kata TAK MENGAPE..DA BIASA SEORANG DIRI..ye..senyum ELIE!!senyum!!:)

dan sptutnya plan utk keluar dgn noddy, berhibur di pawagam..menonton cerita IPMAN..dan berjalan sakan..terpaksa dilupakan..gara2 si kekasih hati xdiizinkan utk bercuti..ALA!! minggu dpn da nk balik puncak..dan dia..ke LUMUT utk latihan..daku mintak sehari utk berjumpa..tp..rezeki tidak ada di situ..pujuk hati..katakan..TAK MENGAPA,.NEXT TIME BOLEH JUMPE LAGI...dan katanya..bgus juga kami xkuar, daku sakit!*dia mmg caring..TIME KASIH SAYANG.:))*..mmg betul..daku sakit! dgn keadaan diri yg kurang oke, masakan daku dpt berjalan dan bergelak ketawa seperti selalu??hurmmm...

dgn keadaan diri yg hanya baring dan tdo..mata yg meminta pejam..asyik mengeluar air yang tidak di pinta..ah,,itu BUKAN TANGISAN!!bukan!tp panas dlm badan..MUNGKIN!!..tp mana MUNGKIN??!!


dan kata hati..MATA NK BERSIHKAN SEGALA KOTORAN JE..TAK MENGAPA..SENYUM ELIE..JANGAN SEDIH!!SENYUM!!:))

bile kebosanan melanda..baring di dpn tv..tukar segala siaran..AHHH..takde yg seronok!!DAMN!!..tp kata hati..TAK MENGAPA..JAP LAGI MESTI ADA CERITA BEST!! SENYUM ELIE..SENYUM!!:)

terpaksa menonton segala cerita yg xmasuk dlm kepala otak..BOSAN!!dan akhirnya tertdo daku di situ..haih..

bangun dari tdo, terkesan akan satu perkara..

HIDUP TIDAK SELALUNYA CERIA!

MEMANG!!!TAPI...

SMILE ELIE..SMILE!!!
IT'S NOT DAT HARD!!


**MAAF KALIAN!!daku xtao ape daku membebel di sini..daku xde mood utk hari ni..akan berblogwalking seperti sedia kala MUNGKIN utk malam ni..MAAF..!!**

p/s: bersyukur kerana ALLAH beri demam..tandanya..DIA sayang daku..:)

12 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

Elie dok sorg2??

kesianny.saba ye.sakit ni kdg2 penghapus dosa2 kecil...

take care ye dear ;)

little cart00n said...

sugar..
aah..elie dok sorg arini..sedih..:((
tulah..sabar je ngn sakit ni..

thx babe :)

koboys said...

erm...

little cart00n said...

syg..
hurm..

koboys said...

elie sorang ke??
nak cEro teman?? hahaha!!

liyana aziz said...

get well soon =)

little cart00n said...

syg,..
fine!

little cart00n said...

yana..
thx dear!:)

mikro_kokus said...

Semoga cepat sembuh k!!! ^_^

little cart00n said...

mikro..
thx bro..:)

zaza said...

elie, smoga cmpt sumbuh.. ;)

aMyErInAiMiE said...

smoge kte same2 cpt sembuh n xmengeluarkan air mata dan idung...achoom!! takziah tau sbb dmam.akak pun same ngn elie..mungkin musim kot?(sengau sudah)