Tuesday, June 22, 2010

SETAHUN BERSAMA ELIE FIBRESZ!!

Salam kalian..:)

hari ni 22 jun ek?waaa...gile cepat masa berlalu..dlm lebih kurang 2 minggu lagi daku nk kena blah dari umah, masuk Uni balik!wawawaa..pasni da xde nk menghadap lappy sambil berjoget sakan time blogwalking!*ceyt!macam la kat sne xde internet kn?*hahaha..tp study camne?*ermmm.pandai2 la kau elie!*hahahah..

heh ELIE..masuk cerita sekarang bole?asyik membebel je!*kan daku da kata, kadang2 nk jadi joyah mmg best!*hahaa..oke2..hari ni sebenar nya bday blog little cartoon ni!!hahaha..waahhh..ini bermaksud, daku da genap setahun bergelar blogger!yepiiii!!!!*daku mmg begini, sila jgn amek peduli!!*hahaha..jd, tunggu ape lagi?mari nyanyi ramai2 lagu SELAMAT HARI JADI utk blog daku!!*PERHATIAN ELIE!!org lain da bertahun lamanya menjadi blogger..xkisah ape pun!*hahaha..alahai,.itu dorg..*sila jgn jeles dgn daku yg berhepi2 hari ni..BLUEKKS!!*haaha..

hurmmm..menjadi bloger dalam masa setaun ni, byk yg daku da belajar.. bnda2 yg daku xpnh tao dlm kamus hidup daku sepanjang daku berusia 19 tahun ni, kat blog jugak yg daku jumpe..kan nk menulis tu perlukan pengetahuan jugak, jd da bpe kali daku jenguk umah PAKCIK GOOGLE tu tye macam2 kat dia..hahaha..*kalau lah pakcik google tu boleh bercakap, mesti dia kata BORING tgk muke dak kecik ni je masuk umah dia!*hahahah..

then kat blog ni jugak tmpat daku luahkan segala resah gelisah daku sepanjang perjalanan hidup daku ni..asam garam hidup daku, sedih tangis daku..sumenya dlm blog ni daku luahkan..masih igt waktu daku berperang hebat dgn jiwa daku dulu?masih igt waktu daku menangis xberlagu gara2 teman..cinta..dan suka duka kehidupan?dan masih igt waktu daku gembira ketawa dpt lesen, result bagus dan berjalan sakan dgn noddy?haih..semuanya dah daku kongsikan dgn blog little cartoon ni..dia mmg sahabat sejati daku!!i love u my blog!!!:))*elie sudah gile, jatuh cinta dgn blog!!*hahaha

kalo ikotkan..gaya penulisan daku masa mule2 menjadi blogger dgn skarang ni, da jauh beza..pada kalian yg da follow daku dr awal tu, msti tao macam mana ayat2 budus yg daku gune dulu kn?hahha..dan bile daku baca balik entry2 awal dulu, serius MALU gile bai!!*kn daku da BOLD kan MALU tu!*hahha...but..as time goes by, i've change my writing skills!!*well..people changes right?*hee..kata org, berubah demi kebaikan, mendatangkan kejayaan..dan itu yg berlaku pada daku!:D *pada kalian yg nk tao macam man daku menulis dulu, sila baca entry daku yg mule2!*

dan kalian tahu ape?dalam setahun daku bermesra dgn blog little cartoon ni, da 281 entry daku tulis, dgn 3 header daku tukar, 2 layout daku gunekan, beratus2 gmbar daku da uplod dan beribu2 perkataan daku da tulis..*owh damn!!byknya nombor!i hate numbers!!*huuuhu...

cube tgk header2 yg daku pnh gune b4 ni then campak balik kat lappy..hahah..

 1st header daku..pinky gile ngn bjunya..tulisannya..
*padahal xsuke pink!*booo

 2nd header daku..tulisan kaler purple..:)
*tukar angin la kn?*heee

1st header n 2nd header, daku gune layout sme..lama gak daku gune..then bile da lama2, jd boring, so..daku tukar header n layout sekaligus..yg pages daku skrg ni la..GILE KENTANG bukn?!!heheh..

 dah up sket!!kalo dulu 2 gmbar sme je..skrg 3 gmbar nmpak muke lagi!hahah
then tulisan da colourful!!*baru sedap mata memandang!*hee

dgn layout baru kaler pink n header baru tu lah blog daku up sket..hahha..ramai followers, ramai pengomen..byk dapat award..tag.. dan maka dgn itu, kerajinan daku utk berblogwalking pun makin menjadi2..bukan setiap hari, malah setiap masa!*habislah dalam kepala otak daku ni penuh tulisan dr blog2 kalian semua!*hahha..

dan sepangjang daku jadi blogger ni..ada beberapa soalan daku terima..ELIE FIBRESZ..kena gune nama ELIE FIBRESZ??oke..ni utk menjawab segala persoalan..

ELIE..daku gune kan sebagai nama daku..*nk jugak selitkan!*hahah..dan FIBRESZ sbnarnya merujuk kepada epal..dulu daku suke gle ngn epal merah..satu hari daku tgh kunyah2 epal merah, daku terpikir nk pasal FIBRE [serat] di dlam epal tu..Kan Fibre bertindak sebagai sumber kekuatan dlm epal tu..dan ianya adalah satu sumber terbaik utk badan..dan ia ada mineral serta byk vitamin..means, ia adalah tunggak sumber terbaik dlm pertumbuhan sebiji epal tu..jadi..daku gunekan nama FIBRESZ utk nama blog daku..dgn harapan ELIE FIBRESZ akan ada mcm2 cerita HEBAT yg membolehkan daku kuat dan kaya ilmu seperti FIBRE di dalam epal..:))*membebel ape la kau ni elie!!*hahha,,.


owh..btw..FIBRESZ disebut dgn sebutan FAI BURST oke??bukan FIBRIS..kn ada kalian2 yg sebut nma blog daku seperti FIBRIS!*choi!!igt daku penyegar sofa ke?!*hahha...


dan LITTLE CARTOON..kenapa menggelarkan diri daku dgn little cartoon??sbb daku ni mmg macam CARTOON la!kepala otak mmg mcm cartoon...heheh..tp..secartoon cartoon daku pun, daku kartoon yg MATANG!!haa..jgn kalian igt daku cartoon, tp budak2 lagi..kurang2, daku da jejak universiti..dah xpakai baju kurung putih ngn kain biru muda lagi..hahahha..*riak sebentar, xde masalah rasanya..*lalallalala~~

haaa..dalam setahun ni jugak, adalah dlm beberapa award daku da dpt..RIBUAN TIME KASIH daku ucapkan kepada kalian2 yg memberi award kepada daku..mmg bertuah daku kenal blogger seperti kalian semua..:)...kalian bg daku award, daku bg kalian penghargaan oke?*fuiyoo!!bukan senang daku nk kasi penghargaan pada kalian tao!*hehehe...

eh..dgr cite yana ada bg daku award lagi!!oyeyyeyeye!!!dapat award lagi!!*kalian ada?kalian xde!!lalallala~*heheh...tp nnt akan daku update pasal award tu ye?daku sendiri sudah terlalu byk membebel dlm entry ni!!penat da menaip..hahha..dan kalian pun  mesti da boring kn?hehe..so, take a break dulu,then nnt follow lagi entry baru dr daku ye..btw..thx sbb sudi penat2kan tgn menskroll entry daku yg panjang lebar ni!!hahahha...:)

nnt jgn lupe trus ikot kisah2 dari daku ye!!:D

p/s: berblogging menjadikan daku adalah daku!!:)

16 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

xkisah la pape pon..tahniah da setahun ye ;))

semoga maju berblog ;)

little cart00n said...

sugar..
hahah..thx darls..:)

u pun..selamat berblogging..:D

aMyErInAiMiE said...

la yeke...happy bday blog elie!!
sehari lpas bday akak la!
blog ni ade dpt free call 7hari x dr celcom??:P

little cart00n said...

kak erin,,
hahah,..time kasih akk:)

ili tau pasal bday akk tu..elie da wish kat entry akk pasal bday akk tu..btw..hepi bday again!!:)

p/s: nnt elie pasang line upax celcom kt blog ni k..then boleh la berbloging smbil gosip ngn akk..murah sket..hahaha

PrincessKawaii said...

tahniah..
teruskan berbloging yah :)

Bunglon Blog Indonesia said...

salam kenal...
selamat hari jadi buat blog nya yach semoga semakin semangat
Sukses Slalu!

aMyErInAiMiE said...

hahaha.tu la pasal!huhu..komen elie tu akak dh terima n akak dh balas.tengkiu!!
tau x..rupenye2 pas akak wt entry tu..mlm tu akak kuar jmpe aunty n mak akak..rupe2nye dorg wt surprise kek kt akak!terkedu akak di kopitiam itu.hahha

tfa_purpleclover said...

hailaaa

tercabar aku

berblogging since 2009 tapi baru 54 entry

ko blogging june tapi dah ratusan entry

kalo la aku byk bebel cam ko...

btw, aku teringat time kite tgk cte katon tu!

hahaha chipmunk! hailaaa rndu nak dga ko gelak =]

little cart00n said...

princess kawaii..
thx babe..u hepi blogging yeah :)

little cart00n said...

bunglon..
salam kenal juga yeah..:)
thx 4 wish..
u juga succes selalu..:D

little cart00n said...

kak erin..
ala..best gile la akk kena surprise bday!!hehehe..dpt hadiah lagi..:)
neway, hepi 4 u sis..:D

little cart00n said...

tpah..
hahhaha..jgn jeles, xbaik..hehe
lain kali ko kena byk membebel mcm aku kalo nk yk entry..hahah..

jom2..tgk toy story...heheh..ko dgr la gelak aku kuat2..hahha

tfa_purpleclover said...

jom2 toy story =]

bile???hehe

little cart00n said...

tpah..
haaha..tunggu aku ada duit..skrg da pokai..wowowow:((

Aimi said...

header 1 & 2 cm lebih kurang je kan.

aku pun dulu asyik tny je ... cner nk sebut "fibresz" ... Pastu tergabung little cartoon + noddy = little noddy. HAHA

little cart00n said...

aimi..
tula..yg 2xt n 2nd lebih kurang je buruknya..haha..
skrg da tao mcm mana nk sebut kn?jd, sebut dgn btul k..:D
btw, little noddy tu comel gak la..hehhehe