Thursday, June 17, 2010

SATU HARI DI PUTRAJAYA!!

salam kalian..:)

smlm..GILE PENAT!sbb? sila bukak mata besar2 dan baca tajuk entry ni!haaa...da paham?mesti da paham..kn3?time kasih sbb ikot syarat!heheheh..:D

ke putrajaya berjalan sakan..kan daku dok kt umah paklang dalam 4 ari tnpe kua2..jdnya, xkn xreti2 nk balik umah lagi kn?esok nk keje, kalo xbalik,spe nk jaga kedai?!*mau kene sekeh kepala ngn umi ni!*hehhe....act sptutnya daku da balik umah ni da lama da..konon nk stay umah paklang, layan bola dpn tv besar gabak sehari dua jela..*kononnya lah~*huhuhu..tp sebaliknya yg berlaku..umi soh stay smpi ari selasa pulak..katanya dok umah pun bukan buat ape..stok2 jualan pulak umi blom amek kat Vietnam, jd daku pun xde lah keje seminggu ni..keje boring..duk umah lagi boring!*waaargggghhh!!*hehhhe..

dan plan nk balik ari selasa tu pulak, tertangguh sebb paklang ada hal, xleh nk anta daku dan kezen2 sume balik umah..huhu..jd terpaksa balik smlm..dan kali ni..plan nk balik ari rabu,smlm la..menjadi!yes!!!*kalo dok lama2 umah paklang, boleh membina lemak yg byk!!!*ahhaha.dan sebelum balik umah kat ampang smlm, paklang ajak jalan2 cari makan dulu..di mana??di Putrajaya la!:D*haiyaaa..terang2 daku da tulis kat tjuk entry ni..lagi mau bgtao ka??*hehe..


kata paklang, dulu opis lama nya kat sebelah bgunan PM tu..jd dibawanya kami makan kat Putrajaya tu..daku pun xtaolah pe keje paklang sebenarnya, smpi opisnya leh dekat ngn PM..maksudnya, ari2lah dia jumpe PM2 lama ek?*mcm lah paklang daku tu anak tan sri kan, leh kua masuk opis nk jumpe PM suke hati!*hahahha..

oke elie!!..sila masuk cerita..daku asyik membebel xabis2..*kadang2, jadi mak enon best tao!*hahaha..

pergi makan kat Nandos Putrajaya..sbb??bukan xde bnda lain da daku nk makan..tp yg lain sume makanan yg da bese daku makan..sekali sekala, perot ni mmg mintak isi bnda yg merapu!jd, xsalah makan Nandos sekali sekala kan?*alasan baik punye!!*hahahha...

ini daku punye..xboleh kongsi!!:D
*sometimes kita perlu belajar menjdi kedekut!*hahahah

air ni campuran anggur, sprite, lemon n halia..
tp ape ke namanya air ni..Berlalak?Barkakak?eh..tah la!

makan campur gelak tolak ketawa darab gosip bahagi kunyah2..=BRUPPP!!alhamdulillah..*daku kekenyangan!!*hahahah..lepas da menambah tenaga dalam badan, baru boleh mulakan sesi berjalan sakan di PUTRAJAYA!!yeeehaaa...:D

destinasi pertama..Tasik Putrajaya..eh..act xtao nme tasik tu..tapi disbbkan ia kat Putrajaya, daku letak lah nama Tasik Putrajaya!*daku mmg sgt pandai!time kasih!*hahaha

bile bergambar dgn kezen2 kecik, daku mmg rasa diri ini sudah TUA!!
*warghh!!malu2!!*heeee

dorg memang suke ngmpet kat daku walaupun paham maksud RIMAS!
hahahaah

bile elie muncung2..nouha buat muke boring..n taqif kata daku SENGAL!
*tp dalam hati dorg kata kak Elie dorg cantik!*haha

tgk..baru duduk bpe hari kat umah paklang, asik makan dan xbuat ape2..
muke daku sudah mengalami simptom KETEMBAMAN yg MELAMPAU!
*elie!!sila berdiet*huahuahua..

then, next destination, kami ke area masjid Putrajaya...daku da 2-3 kali ke Putrajaya n tempat2,bangunan2 kat sne sume cantik2!rugi spe xikot daku berjalan semalam!hahahaha..

tgk spe lagi excited bile bergmbar?hahah

kakya..elie..nouha..*mcm mom n kids x?*hahah

budak ni dulu ex bf daku..syg gile kat dia..tp sekarang kitorg da break!
*kn daku da ada noddy!*hahah

smlm berjalan ngn budak2 kecik tu, mmg kepenatan..walaupun sonok!!*kan daku suke budak2*hehe..tp sbb nk menjaga PEEL masing2..sorang lari sana..sorg lari sini..Perghh!!mmg bikin gua PANASS!!hahaha..*silap aribulan sorg kena sidekick ngn daku karang!*hahaahha..

3 gmbar dibwah..
kalian cube lihat muke Nouha..lihatlah betapa nakalnya dia!
*mmg bikin daku pening!*heee

tgk tu..muke nakal dia..GERAM DAKU!!!

nakal la dia!!

daku lesing karang budak yg tgh2 tu..

haaa...nmpak bukan budak kecik tu sgt nakal!haiyaa..nasib baik lah ko kecik lagi dik..kalo x..mmg daku kasi tgn sme ko!hahha..tp nasib baik kakak elie kau ni baik..hahaha:D*ada sesiapa nk pinang daku jd isteri?*hehe..

daku sgt baik..xcaya tye nouha..:D

sbnarnya nk masuk dlm bangunan Putrajaya tu..tgk ape yg menarik..,tp xbole..ada pakguard n polis jaga!*kedekut la dorg tu!*huhu..jd terpaksa amek gmbar kat luar je..:((

all together, SAY CHEESE...:))

then, bergerak ke TAMAN BOTANI di PUTRAJAYA pulak..kali ni kami berjalan smbil tgk alam..bg sesiapa yg sukekan alam dan kehijauan macam daku ni, boleh lah cube dtg ke sini..mmg xrugi..kalian dpt tgk tasik bunge..pokok2 cantik..dgr bunyik unggas dan bla3..*kalo nk tau, sila dtg sendiri!*hhahhaha..

kami pencinta bunga..:)

nouha seboleh2 nk tiru daku angkat kaki..tp..XJADI dik!!haha

jgn petik!!nnt kena saman!:p

kadang2..kami rasa nk cantik mcm bunge tu..:D

ada 2 bunge di sini..tp yg bunge bju purple tu da di ambil org..mcm mana?

daku da 2-3 dtg putrajaya, tp xpernah smpi Taman Botani lagi..jd bile 1st time smpi situ smlm, mmg seronok abis sbb daku dpt tgk alam yg hijau dan bunge mcm2 kaler..dan smlm jugak baru daku tahu..yg ada mcm2 kaler bunge raya..itu pun lepas jumpe kat Taman Botani tu..daku igtkan warne merah je kaler bunge raya..rupenya da mcm2 warna!!*kan da lama tinggal kan subjek Sains!*hahahah..

merah itu berani!!

putih itu suci..

kuning berdaulat!

pink itu???ape ye?

yellowish..cantik kn?1st time tgk bunge raya yg lain dr yg lain..:)

dah kata Taman Botani..cnfirm2 la mcm2 keindahan alam yg ada kat situ kn?kalo xcaya, sila lihat gmbar dibawah..:)

ni biji kelapa sawit..klo xde minyak dr bndalah ni, xdpt la mkn ayam goreng kfc..:)

ni pokok naga..nmpk x pokok ni mcm bntuk naga?

kat Malaysia je ada pokok kelapa weh!!:D

haaa..cantik kn alam2 sekitar kat Taman Botani..atleast dapat gak hirup udara nyaman compare to KL yg sesak pelesit kota n asap sne sini..huhu..jd, spe2 yg rasa nk dapat kehidupan damai, mari2 kita ke Taman Botani Putrajaya..:)*daku promote, org kuat Taman Botani, sila amek perhatian!!*hahaha..

jalan punye jalan, pusing punye pusing, xsedar jam da pukul 5!!badan pun da letih..cian nouha..ttdo dia..tp kecian lagi kakya..terpaksa dukung nouha smpi balik..hahha..dan bile jam da pukul 5,ini bermaksud...time utk balik!kalo x, sangkut kat jammed la gamaknya!!*itu yg menyebabkan daku salu ttdo dlm kete tu!*hahhaha..tp b4 tu, mari amek gmbar kenang2an..:)

yeay!!sume dpt masuk gmbar, nouha je da terlentok!hahha..

dan b4 balik, daku nk promote sekali lagi..pada kalian yg pencinta alam dan mereka nk tgk pokok2 hijau yg segar bugar,bunga cantik2, marilah dtg ke Taman Botani Putrajaya..sememangnya tempat yg superb!!..:D

tgk budak ni..dia pun da jatuh cinta ngn alam tumbuhan..
tu yg jd gitu..heehe..

dan bagi kapel2 yg hangat bercinta pulak, ape kata ajak boyfren or girlfren kalian ke sini, kata org tukar haluan..kalo selalu asyik date kat shoping mall pun boring, ye dak?sekali sekala, tgk alam semulajadi, naik basikal pusing2 taman, tgk tupai panjat pokok n hirup udara nyaman..sure kalian dpt satu pengalaman baru dalam diari dating kalian!:)

btw..daku pun da ajak noddy datang sini, dating smbil jln2 tgk tupai!yeay!!katanya..i'allah..nnt dia nk bawak daku! dtg sini!yahuu!!!*ilysm syg!*=))

daku sgt heppy di Taman Botani!!

p/s: Putrajaya..tunggu daku dan Noddy!!:))

16 comments:

dunspeak♥ said...

wah sonoknye jejalan..tak pi taman warisan ke?makan2 sana?sodapp ;)

little cart00n said...

dunspeak..
xpergi..masa xcukup..hehe..yeke ada makan sedap?nnt elie g..i love foods!:D

enyheartsdiamond said...

teringin nk g taman botani :)

eny suka flora! :))

bunga raya yellowish tu byk kat rumah lama eny :D

liyana aziz said...

tau x, nouha tu macam mintak jari yana je, tgk gambar dia buat yana nak cubit2 jeeee pipi dia

little cart00n said...

eny..
nnt ajak khong pergi taman botani k?

i pun ske flora! :))

yeke?mintak satu bunge raya yellowish tu..cantik la..:p

little cart00n said...

yana..
hahaha..nnt i bawak dia jumpe u kat puncak,cubit la dia puas2 k..:D

sugar2 kapas strawberry said...

jalan sakan ye ;)

mknn tu npk sedap gler

little cart00n said...

sugar..
mmg sedap!hahaha..jom makan!:D

White Girl said...

Bestnye dapat jenjalan waaa ~

little cart00n said...

white girl..
best2..jom la pergi..nk?hehe

koboys8888 said...

beby gemok.ahaha..jom g sini nnt.huhuh

little cart00n said...

syg..
tgu dia bawak kita la..sudi x?:)

koboys8888 said...

sudi la..nnt kite g ok?hehehe

little cart00n said...

syg..
jom pergiii!!!!

koboys8888 said...

huhu..bawak nouha skali.haha

little cart00n said...

syg..
arghh!!xpayah!karang dia nanges2..spe nk jge?cyg xnk!!uhuhuhu