Thursday, June 24, 2010

MIDVALLEY + RAGAM ORANG MALAYSIA

salam kalian..:)

ada sesiapa tau kenapa daku xberjoget sakan kat blog kalian semua semalam?hahahha..

semalam daku xberjoget kat alam maya ni..tp daku g berjoget kat MIDVALLEY!!Alam Realiti lagi oke?xde maya2 dah..hahaha..*Kalian sila jgn jeles!!*booo..daku berjalan ke hulur hilir dgn si kakakku sbb nk menghabiskan KUPON RM100 dr JUSCO!msih igt Cerita KUPON??heee...


dgn kupon yg smlmnya berbaki rm30, daku dpt beli satu cardigan n barangan ehem2 SCARLET *paham2 sendiri la ek?*hahaha..almaklumlah..da nak naik semester ni, daku perlukan sesuatu yg baru utk semangat baru!*gile sengal barangan dalaman bg semangat baru kat kau elie!*hahah..dan semalam, berjalan di JUSCO MID, daku hye kuakan rm 0.30!!kan sbb ada kupon!saving gile daku bai!*sila jgn jeles!!bluekks!*heee..:p

act smlm daku nk mencari cardigan hitam..yg dr dulu daku cite dlm entry2 daku nk beli tu!!tp pusing punye pusing JUSCO,xde nmpak pun Cardigan hitam!eh, xkan xde satu pun cardigan kaler hitam?huhuu..bertye pada kakak sales girl..

elie: AKAK..YG JENAMA NI ADA KALER KAT SITU JE KE?

Akak salesgirl: AAH DIK..STOK DA ABIS!!

STOK DA ABIS?!!!aisey!!terlepas la daku nk beli cardigan hitam!!wowoowoww:((

so demi memujuk sebel dalam diri..jom kita makan!!!hahahah..kaki terus menuju ke FOOD COURT..tp satu daku xsuke makan kat food court MID sbb MAHAL!!*choi!!pe jenama barang tah yg dorg gune smpi mahal gile tu!*huhuu..jadi berjalan2 mencari makan..ttbe jumpe satu kedai murah..hahahah..PENANG KITCHEN!daku makan CHAR KUEW TIAW je..sng..sedap lak tu...*daku bukan kisah pasal makan pun!*heee..tp Char kuew tiaw pun kena 7.50 gak!itu da consider mahal la pada daku!kalo kat KLCC baru 5.50!tambah telor 6.50..huhuh...*oit..makanan da masuk dalam perut pun mau bising ka?*hehehe..:D

sini murah!!mari datang PENANG KITCHEN!:)

tgk2 char kuew tiaw daku!!yummy!!yg penting msti ada CILI PADI!!
superb!!!:D

dan ni...kakya punye..KOREAN FOOD!da kata gile korea, smpi makan pun sume nk KOREA..huhuhu..ape bnda tah nme makanan ni..xtao daku nk menyebutnya!hahhaa
*ape2 la kakya..asal kenyang*..:)

then berjalan2 lagi ke hulu ke hilir..bukan nk beli ape pun..duit pun xde!!*TOLONG2!!daku sedang mengalami kegawatan ekonomi!!*hahaha..da puas masuk mcm2 kedai,masuklah kedai buku MPH pulak..konon nk cari buku la..tp xde maknenya nk membeli buku dlm tahap daku xde duit ni..dan satu..daku da lama xupdate buku2 baru kat umah ni!!*ternyata daku bukan ulat buku yg tegar!!*hahha..

dan sedang daku duduk kat MPH tu smbil baca majalah..TERdgr la pulak pasal 2-3 org peminat World Cup ni borak2..*boleh pulak TERdgr kn?*hehhehe..sorang bgsa Cina..sorang India..dan sorang Melayu!wah..SATU MALAYSIA!!:))

INDIA: apa macam GHANA vs GERMANY?
MELAYU: GHANA xbole lawan GERMANY sbb player tu mcm ni..mcm tu..*daku da lupe ape dialognya..*hehe
CINA: itu GERMANY, kalo u mau tau, banyak bagus maa..GHANA confirm xboleh lawan!!

waaa..kat mana2 org akan ckp pasal BOLA kn?hebat ni!!hehe..dan seperti yg pakcik2 SATU MALAYSIA tu ckp, dlm games semalam..GERMAN menang 1-0 atas Ghana!!hoorey!!*daku kdg2 SOKONG England, kadang2 German!*hahaha..

then berjalan ke hulu ke hilir lagi smbil tgk ragam org Malaysia..ehhehe..mcm2 ragam ada..kan negara kita mmg kaya dgn ragam org!*kalian tau x tu?msti xtao kn?lallalalalla~*hahahha...dan smlm, seperti biasa yg ada kat MID is acara MAKEOVER!huhu..ni mmg da dari dulu daku sedia tahu, kalo time nk mekup baru kua, sure dorg buat makeover..bajet nk promote la..*tp xde yg beli pun!*hehehe..bile da kasi touchup muke model2,then posing sne,posing sini..amek gmbar cantik2..smpi umah masuk gmbar dalam frame!!pastu kat umah asyik belek2 muke sendiri yg cantik bile time mekup tu!hahahhaa..*itu juga satu ragam org malaysia!*hahah

smlm promote mekup KOSE!daku xpnh dgr pun nme mekup tu..
*jgn slhkan umi ku yg mengandung kan daku!*heee

tp bile tgk2 model xjd tu cantik lepas dimekupkan..daku terpikir gak..bile pulak daku nk kena mekup cantik2 ni..kakya dulu time free hair, pnh da pergi makeoverkan mukenya..heheh*opssiii..terlepas!sori kakya!!*hahahah,.daku ni,..bile lagi?hehe..eh..xnklah..silap hari bulan..muke jd cover girl majalah, trus xde org nk panggil SHARIFAH AMANI utk model SILKYGIRL..*wah..,perasan sungguh kau ni elie!!*hahaha

mana tau..satu hari nnt..muke daku lak kat cermin besar tu..haha
*mimpi sudah!!*ahhah

muke daku nk masuk majalah?mmg MIMPI la daku ckp..kalian tgk muke comot2 kat bawah..mana mungkin org akan pandang..lelaki pun xnk ngorat..yg nk ngorat daku tu..NODDY je..sbb tu la i kapel ngn dia..*malu2*hahahha..*PERHATIAN!!jgn tiru ragam daku yg suke perasan ni!*hahah

take 1..

take 2..

take 3..

time kami tgh duduk2 merehatkan kaki yg penat berjalan, adalah sorg makhluk kecik ni, panggil kitorg KAKAK..KAKAK!comel gile!!nasib baik dia panggil kitorg kakak..kalo dia panggil AUNTY..mau daku cabut lari..hehehe...dan daku bile nk tgkap gmbar dia, dia malu pulak!hehehe..kalo ko daku kenal, mau daku cubit2 pp gembol kau tu dik!nasib baik daku xkenal ko!hehehe..*ELIE OH ELIE!itu anak org,,plish behave ur self!!*heee

comel kn beby gemok ni!!:D

lepas da tawaf sabih kurang suku MID tu, pergi bergerak ke GARDENS pulak..sbb kata kakya dia xpnh g..so, daku pun bawaklah dia g GARDENS..tp awal2 b4 kami smpi GARDENS, daku da warning awal2..kat situ tmpat org byk duit..brg sume mahal2..xdenya nk jumpe bju rm10..hehhe..dan seperti yg dijangka..kat GARDENS..BORING!!daku xsuke jln situ sbb sumenya mahal2..nk pegang bju2 tu pun takut bile tgk harga!mmg la cantik..tp harga pun cantik gua ckp lu!!huhu..kalo skadr nk cuci mata kat bju2 mhl bole la..heee..:D

then b4 balik, daku smpt beli kan HADIAH tabung utk sorg kawan..da pilih cantik2 ni..siap bayar n beli pembalut hadiah lagi!konon balik umah nk balut cantik2 la..hehehe..*konon sje*..tp xsmpat smpi umah, hadiah tu da pecah!!!daku terlepas plastik beg time berjjln kat COLD STORAGE!mmg menangis xberlagu la daku smlm!!huhuu...

ini b4 pecah..comel lote je daku tgk..:)

dan bile da pecah!daku xtao nk ckp pe!
wawawawaa:((

tulah..org mata jln tgk dpn, daku jln mata tgk askem sedap kat COLD STORAGE tu!!*sila jgn ckp padan muke kat daku!!*wawawawa:(((

tu satu ragam daku kalian JANGAN tiru!bile jalan, mata pandang ke lain..kalo x, cam gitu lah jdnya!hahaha...xpelah..xde rezeki daku nk bg hadih tu kat kawan tu..heee...

dlm kol 6, abah col..katanya tunggu kat luar mid..sebelah DOME..oke2..da masa utk balik..kepenatan melanda!!tp nk cari jln kua MID, cari DOME lagi da satu hal..igt daku salu ke jln2 MID ni?da bpe lama daku xdate ngn NODDY kat MID ni..lupe sudah segala selok belok jalan kat MID!but thank god..bile da pusing2 kat situ, jumpe gak jaln kua..hahhha..akhirnya!!:D

nasib baik smlm daku pakai kasut CONVERSE HIJAU daku!!senang daku berlari2..berjoget2..bertendang2an ngn kakya..dan segala macam BER..hahaha..kalo daku pakai wedges ke ape td, alamatnya...melecet la kaki saiz 6 ni..hahaha..

CONVERSE HIJAU ni mmg byk berjasa kat daku!:D

tgk daku ngn kasut hijau..mesra ALAM kn?
satu lagi ragam daku..yg ni kalian BOLEH tiru!!hahah

oke..balik2 dr MID..dlm kete daku melangut tertido..hehhe..smpi umah, trus bukak lappy, msj si noddy dan smbung berjoget di alam maya bersama kalian semua..hehehe..tp disbbkan internet yg SUCKS smlm..terpaksalah daku update cite smlm ke pagi ni..hehehehe..dan kalian dah pun melayan cite2 daku berjoget di MID smlm..hehehe..time kasih daku ucpkan...:)

dan pagi td, tgk lappy, ada mesej kat CHATBOX..katanya daku sudah di tag..OWH!!bertuah nya badan!!tgk..daku da kata..ramai yg sayang daku..sbb tu mereka beri daku tag..*perasan mak enon la kau ni elie!*hahah..thanks kepada yg sudi tag dak kecik ni..hehhe...:))..tp nnt akan daku jawab tag tu k..ttbe umi col ckp suruh kerje pulak!!alahai..potong stim daku nk berjoget di blog kalian la arini..huhu..xpe2..malam nnt daku balik, kita smbung ye kalian semua?hehe..

sila rindukan little cartoon ye?*ceyt!mcm la daku nk ilang seminggu!*ahhaha..

p/s: 1st time smpi MID dgn CONVERSE HIJAU!:D

8 comments:

liyana aziz said...

makcik, makcik ni x suka jejalan kat garden or even pavi (x penah jejak pun)... mahal, x mampu la makcik ni.. makcik jejalan kat giant seksyen 13 je... wakakakakakkakaakkaak... bak cket kupon!!!

jom cek ni nak, anda ditag.. (ha, kembang2 hidung la tu??)

http://liyanaziz.blogspot.com/2010/06/contest-mata-menawan-tag-by-cik-ti.html

little cart00n said...

yana..
makcik..makcik ni pun xbeli ape2 tau kat gardens..sume mahal2..not ny taste!!hehhe

oke2..nnt i'allah elie join..nk pergi solek mata dulu, then amek gmbar, baru join..heee

shaa bonitaa said...

pasni german lawan england..nk sokong mane? heheeeee~~~

sugar2 kapas strawberry said...

okeh...bestny jalan2.tgk ad mknn bagai..

dear..lain kali jgn bli hadiah dari kaca.bahaya.kan da pecah.sy pon xleyh pegg barang kaca nih.mmg musnah

Alan said...

cam best je jalan midvalley..dah lama x pegi...besau sangat..boring jejalan sana...

little cart00n said...

shaa..
tu la pasal..xsokong mana2 la gamaknya..hahaha

little cart00n said...

sugar..
sedap kn?terliur x?hahah
tula pasal..kitorg mmg careless..tp kalo compare i ngn my sis, dia lagi careless..but then tah mcm mana leh pcah kaca tu kat tgn i..:((

little cart00n said...

alan..
best la jalan3 kat mid..u g la bawak ur gf..:)