Tuesday, June 8, 2010

CANTIK DARI DAPUR..

salam kalian..:)

EUWWWWW!!! BLACKHEAD?!!!!

hah..tu lah reaksi semua org terutama para gadis bile tao yg hidung n muke masing2 menyimpan BLACKHEAD tersembunyi..*huh?para gadis?daku pun sme lah tu..*hee..then mule lah msing2 sibok pergi Watson atau Guardian utk beli NOSE PORE TAPE..konon nk ilangkan blackhead tu lah..*ceytt!!kalo bazir duit mmg teror!*heee..


org kata kalo gune bendalah tu sure blackhead hilang! kat atas kotak2 penghilang blackhead pun cnfirm2 akan tulis...

"CLEANS CLOGED PORES AND REMOVES UNWANTED BLACKHEADS!"

pastu mulelah tunjuk gmbar2 idong yg byk blackhead kat kotak2 pore pack tu*tah spe2 punye idong la dorg rembat buat model tu kn?*hehehe..then cnfirm siap display gmbar idong yg bersih dgn xwujudnya menatang bernama BLACKHEAD tu..kn3?kdg2 kalo kalian perasan..idong yg ada blackhead tu penyek sket..yg xde blackhead tu kembang pulak..ahh..dah sah2 org lain punye idong dorg cilok buat model kn?*gmbar mmg sentiasa menipu!*ahahhha..=p

tp persoalannya..berhasil ke PORE PACK TAPE yg kalian gune tu?confirm ke semua blackhead kalian tu keluar dr idong2 kalian?haahaa...semestinya TIDAK!!!!

TO BE HONEST..daku sendiri pun pnh gak pakai PORE PACK TAPE yg mcm kalian semua beli kat watson or guardian tu..*alamak!!kantoi nk ilangkan blackhead!*hehhe..dan hasilnya xmenjadi pun! tp tipu gile kalo kata xde blackhead yg kua..just xabis kua je...dan kalian sila jgn kata daku silap pakai k..daku da pakai lebih dari 10 kali,still balckhead melekat kat idong..huhhu..last2 fed up!!time tu la baru nk pk.."WAT BAZIR DUIT AKU JE!"..hahha..*eh..kan dah kata..membazir mmg tror!"haha..

mesti kalian sume pikir ELIE ada blackhead?!!*eeeuuuuuwww!!!*Hahaha..eleh...daku kisah ape?macam lah kalian semua xde blackhead..kn3?masing2 xmo mengaku je..*opppssii!!!*haha,..bg sesiapa yg rasa muke dorg tu bersih, cantik..xde blackhead..daku nk kata..KALIAN SILAP!!!sbb...blackhead ada kat muke2 kalian sume, cume kdg2 ia tersembunyik kat liang2 roma..dats y kalian xnmpak..*blackhead pun pndai main sorok2 tao!*hhehe...

bukak mata kalian besar2!!
sila cari di mana blackhead tu tersembunyik!=p

disebabkan itu..daku telah mencube satu tips sihat dari dapur utk menghilangkan blackheadku..paling best..ia xmemerlukan belanja besar mcm di guardian atau watson..sekadar barang dari dapur je..dan hasilnya..sememangnya superb!!!sume blackhead daku kua..n kulit muke otomatik jadi lembut!!mulelah daku rasa daku ni cantik!*perasan2!!*hahhaha..

oke..mari daku nk share tips menghilangkan blackhead, ihsan dari dapur..hahha...=)

antara bahan2 yg diperlukan ialah..

TELUR MENTAH

sebijik sudah cukup..kalo muke besar,mybe 2 biji telur diperlukan..

dan...

KAPAS

perlukan banyak kapas ye..:)

oke..itu sje bahan yg kita perlukan..sikit bukan?dan kalo kalian xde duit nk beli..mintak jiran sebelah umah pun boleh..hahah..*sah2 kedekut!*hahha..

bile da ada bahan2 tu..baru leh wat macam2 kat muke..haha..

tp b4 tu..sesiapa yg ada masalah kulit or xberani nk cube ke..,dinasihatkan sila jgn cube k..tkut kalo2 jadi ape2 ngn kalian semua..daku xmo bertanggungjawab!ehehe..*kalo kena saman, mati daku!!fulus tarak!*

oke..bg sesiapa yg berani mencuba..mari follow step daku..kita stat misi mencantikkan kulit dari dapur..:)

1- asingkan telur putih dgn telur kuning..


2- sapukan putih telur di seluruh muke kalian..kalo spe2 nk ilangkan blackhead di bahagian hidung je, bleh la sapukan putih telur di bahagian idong sje..:)*jaga2..ia agak busuk sikit!tp bergantung pada telur yg digunekan..kalo telur tembelang, cnfirm2 la busuk!blueeekkk!!*hahha..

3- lekatkan kapas ke muke..bergantung bahagian mana kalian sapu putih telur tadi..kalo satu muke kalian bersalut putih telur, satu muke la kapas perlu kalian lekatkan..klo idong je, satu dua kapas memadai..:)

4- then biarkan telur putih di muke kalian kering dgn sendirinya..

time menunggu bndalah tu kering..boleh lah kalian menghilangkan kebosanan diri..layan ym ke..blogwalking ke..men ps3 ke..lepak dgn tv ke....jgn risau..bnda2 kat muke tu xkn tertanggal..accept jgn makan..yelah..kalo makan, nnt gerak2 otot muke, mcam mana nk kering telur tu..dan kalo kalian nk tdo pun boleh..masa daku pki dulu,daku tdo je..smpi ke pagi lagi daku tidur..hahhaha..*daku mmg kaki tdo!*hehe.

ni hantu cantik bernama ELIE..hahha

lepas da kering nnt..ia akan menjadi keras sehingga membentuk satu mask atau topeng di muke kalian..kalo nk tao da kering betul2 ke x, kalian bole ketuk2 mask tu..kalo berbunyik ketuk ketak tu..maksudnya da kering betol la tu..hehehe..

then bolehlah bukak topeng tu dari muke kalian.time nk bukak tu,kalian sila bukak dgn lemah lembut dan perlahan2 ye..tkut cedera kulit muke..

ini daku punye..:)

Cube kalian tgk di bahagian belakang topeng kalian..ada x blackhead kalian tercabut dari muke kalian?ada blackhead yg berdiri2 melambai2 ke arah kalian?ahhahaha

PERHATIAN!!!
ini bukan daku punye BLACKHEAD!!ini daku google..
sila percaya sbb blackhead di atas ialah di pore pack, bukan di masker..:)
*time kasih PAKCIK GOOGLE!:)*

then boleh lah cucikan muke kalian dgn air bersih..jgn pakai air gula pulak ye..nnt abis dihurung semut!hehehe...

bile da bersih, kalian dapat rasa muke kalian lebih licin dan blackhead mesti tiada lagi..kulit pun makin bersih oke!..hehe..percaya x ckp daku?hahha..silalah percaya!!

daku cantik..daku tao..time kasih..:)
*blah la elie!boooo*ahaa..

oke..pada kalian semua yg berani nk cube, sila la..daku xlarang..sbb tips ni berguna..yg penting, ia xmenjadikan kulit kita berparut..yela..kan tgn masing2 gatal nk picit2 muke tu..konon nk hilangkan jerawat dan blackhead..tp nnt blackhead xde, parut yg ada..haa..kan xcantik tu..:)

dan lepas ni...boleh lah kalian semua duduk dpn cermin lama2 belek muke kalian yg da xde blackhead tu..*daku biasa buat!*haha..dan xperlu lagi kalian tutup hidung kalian time keluar rumah..bajet nk tutup blackhead la..kn..padahal...hahha..*eyt..yg ni daku xbuat oke?!*heheh

xperlu begini lagi!!!yeay!!blackhead suda hilang!!:D

SEMOGA BERJAYA KALIAN!!:))

p/s: daku gelak guling2 bile noddy geli tgk blackheadnya sendiri!!hhehe

16 comments:

liyana aziz said...

mama elie penuh dengan tips kecantikan dan juga lain2... yan suka tips yg *tut*.. wakakakka

aMyErInAiMiE said...

baru je akak bace tips ni kt blog aida "Be elegant"

now ili plak?kebetulan.huhu

little cart00n said...

yana..
btol2..marilah cube..
choi!!yana..tips yg tut tu..18sx je bleh cube..hahha..:p

little cart00n said...

kak erin..
yeke?alamak!!xtao lak kongsi tips yg sme..huhu..tp yg pasti xde unsur TIRU MENIRU ye akak..hye kebetulan..:)

aMyErInAiMiE said...

hehehe..ala ili..xpela klu meniru pun..actually bukan meniru...mayb kte dpt ilham dr blog2 lain kn?ape salahnye.huhu..bagus2.rajin ili mencube.klu akak..belum rajin lg.heheh

little cart00n said...

kak erin..
yela..tp elie xtiru la akk..huhu..
xde la rajin mencube..sje2 nk try kn..then share ngn org..:)

akk kalo rajin, try la k..:)

jaja9 said...

hehehehe..k jaja pon selalu buat masa kat U dulu...gila tabah nak buat bende ni..kapas muka tuh tarik sehelai2 bg nipis..pastu nak tggu terlur kering tuh ya ampun..lama jugak tp RESULT dia mmg besh sampai bf akak masa tuh pon tegur muka nampak licin..seyes dia mmg hilangkan segala mak nenek blackhead / whitehead kat muka...hehehe..

little cart00n said...

kak jaja..
best kn tgk result nya?heheh..puas hati..xyah bazir duit beli ubat2 bagai..hahha

♥ifa tasya♥ said...

sys,
kalu muka yg brjerawat leyh pkai ta>??

little cart00n said...

ifa..
bole2..xde hal..i'allah slow2 jerawat tu ilang..:)

koboys8888 said...

jht.huhuhu

little cart00n said...

syg..
mana ada..smpai ati kata kita jht!huhu

enyheartsdiamond said...

u sweet lah sayang :))
muka bersih!

i nak try balik rumah nanti :))

little cart00n said...

eny..
hehe..xla sayang..ada je jerawat comel kat muke ni..heee..

hahha..try la eny..tp bsuk sket tao..u kena thn la..heee

koboys8888 said...

heee.wek.haha.. :P

little cart00n said...

syg..
dia da pndai wek kat kita lak tu..:(