Wednesday, June 30, 2010

ALKISAH SI LEONA LEWIS...

salam kalian..:)

dlm satu event yg daku hadiri, ada pihak telah menyebut mengenai LEONA LEWIS akan datang ke Malaysia utk menjayakan konsert di KUALA LUMPUR...dan daku...

LEONA LEWIS DATANG MALAYSIA?!!


hah!itu reaksi daku!haha..boleh bygkan mcm mana hepinya daku bile tao pasal berita tu,..seorang peminat yg menjerit keseronokan bile dpt tao artis yg diminatinya akan dtg ke Malaysia..daku bg kalian masa sebentar utk membayangkan rupe daku yg sedang hepi tu..cpt bygkan sekarang!!10 saat diberikan..

1..
2..
3..
:
:
:
10!

oke..cukup!bleh bygkan x?

hah!daku da tao,.kalian mmg xboleh bygkan!tp xpe..esok luse daku tunjuk mcm mana rupe daku bile excited terlebih!hahaha..maaflah..daku perlukan masa kalo nk tunjuk muke yg sedang excited sebenarnya!*bole blah la kau elie!!*boooo...heheh..

dan sedang dlm keseronokan daku di majlis itu...ttbe dapat tau lagi satu berita..iaitu tiket percuma utk dimenangi sekiranya menjadi pengunjung bertuah..wahhh!!sekali lagi kalian sila bygkan reaksi daku setelah dpt tao akan 2 berita yg mmg ditunggu2 selama ini..cpt bila bygkan!..oke2..daku tao..kalian malas nk bygkn rupe cantik daku,..hahaha...:D

setelah lama menanti..akhirnya masa yg ditunggu2 tiba..nama2 bakal pemenang tiket ke konsert Leona Lewis akan disebutkan..satu persatu nama dipanggil dan jeritan dari pengunjung sudah kuat kedengaran!semestinya jeritan dari mereka yg bergelar PENGUNJUNG BERTUAH!*mmg bikin daku jeles!*hehe..dan daku..hanya menanti dgn penuh sabar di kerusi bawah pentas..mngharapkan nama daku akan dipanggil..hurmm...

semakin lama, semakin ramai nama disebut..tp xkedengaran langsung nama daku!akhirnya..daku berputus asa..memujuk hati katakan...

TIADA REZEKI DAKU!

*klise gile alasan!*


hehe..namun tbe2..satu nama disebut...

ELIE..

dan daku..OMG..its me!!!its me!!my name!!!AKHIRNYA!!!hahah..daku sudah tersenyum riang..dan air mata kegembiraan hampir jatuh meleleh..lantas mahu ke hadapan pentas untuk mengambil hadiah..tp entah kenapa daku seperti tidak bergerak dari kerusi..cube untuk bangun, namun xdpt..seperti terpaku..entah kenapa!!

dan sekali lagi daku dgr nama ku di panggil..Kali ni,3 kali nama ku disebut oleh pengacara majlis!

ELIE..

ELIE..

ELIE..

ah..kenapa xboleh ke dpn ni?!!dan bile dpt berdiri, kaki terus ingin melangkah..namun daku terjatuh!!dan daku rasakan seperti duniaku gelap!!ahhhh!!!kenapa tibe2 gelap?!!!dan di pentas, nama ku masih lagi dipanggil..setelah berkali2 daku dipanggil..akhirnya daku tersedar...terkebil2 kan mata..dan..

MIMPI!!!!

AHA!!!MALUNYA DAKU!!!hehehe...:D

rupenya abah yg panggil daku berkali2 utk bersiap ke tempat keje!!ahh kaco!!baru nk hepi2 dpt tiket free pergi konsert LEONA LEWIS!dah terbayang da nk nyanyi lagu BLEEDING IN LOVE dpn pentas!!sekali ia hanya mimpi!!!BENCII!!!!grrrr!!!

entah bile LEONA LEWIS nk buat statement nk dtg KL buat Konsert tah!mmg memandai je mimpi daku smlm tu kn?hahahaha:p

entah kenapa daku sgt suke pada Leona Lewis!1st time dgr lagu BLEEDING IN LOVE dulu, trus jatuh hati!heehe..smpi sekarang lagu2 Leona Lewis mmg daku akan layan..kalian tgk sendiri la..kalo bukak2 je blog daku, confirm2 akan kua lagu YESTERDAY dari Leona Lewis kn?hehe..daku suke sorenya..ada KICK!!hee..n dulu daku suke ngorat si noddy dgn lagu tulah..

I DONT CARE WHAT THEY SAY..IM IN LOVE WITH U..




haa..kan lirik dia best tu..mmg sedap halwa telinga la!heheh..tu daku suke ngorat noddy ngn chorus dia tu..*gedik gile!*hehehe...eleh!!dulu noddy pun terlayan lagu ni bile daku bg lagu ni kat dia..hah!spe nk jawab tu?*opssiii!!!terlepas!!*hehehe..:D

p/s: Leona Lewis ckp dia sayang peminat2nya..terutama daku!!hehe..:p

Tuesday, June 29, 2010

ELIE IS A MALAYSIAN!!

salam kalian..:)

daku ke JABATAN PENDAFTARAN NEGARA utk amek IC yg baru di renewkan dlm 2 minggu yg lepas..mmg excited abis nk tukar ic baru..sbb..ic daku yg dulu muke masa zaman kanak2 ribena!!yela..masa tu umo daku 12 tahun..darjah 6..di ulangi..DARJAH 6!*kali ni siap di boldkan oke?*..heee..

tp kenapa ngn muke daku time darjah 6 dulu?heheh..zaman daku montel dulu lah!hahaha...

last week, daku ptutnya da dpt ic baru n patutnya da selamat daku simpan dalam purse merah daku ni..*patutnya la..ceyt!!*hehe.tp disbbkan daku g keje dgn pakaian yg selambe gadak je..sua pendek ngn tshirt kusam daku, harapanlah nk masuk JPN tu..hehe..maunya daku disuruh beli sua n baju baru kat GIANT!*daku sedang promote GIANT, sila beri perhatian!*hehe..so, terpaksalah arini pakai cantik2, semata nk collect ic baru SAHAJA!*diulangi..SAHAJA!* grrrr!!

pagi2 lagi, daku da berwangi2an..cantik2..dan comey2..*no bucuk2..no comot2..no serabut2 PLISH!!!*hee..smpi tmpat keje, setup sume barang, then bergerak seorang diri ke JPN..berjalan dgn sopan santun..lintas jln penuh cermat dan smpi dpn pintu masuk JPN,
:
:
:
:
:
:
:
:
:

TANNGGGGGG!!!!!!

kalian tao bunyi ape?

daku sudah melekat kat pintu!hahhahaha

kat situ tulis TARIK...daku g TOLAK..mana lah xmelekat daku kat pintu tu..heeee..nasib baik xde ramai org yg lalu lalang dpn JPN pagi2 camtu..kalo x, mau daku angkat kaki, pecut 100 meter..*ceyt!xsedar badan da berat, diri da pancit, lagi mau lari pecut!!*hahaha..:p

oke..masuk2 dlm JPN, amek nombor, daku dpt nombor 1039..tgk kat papan giliran,,sekarang baru no 1031..ada lagi lapan org..kena tunggu la gamaknya...so, duduk kat satu kusi, pandang org kiri kanan..ada la dlm 5-6 org area daku..hurmm..rata2 berbju OFFICE WEAR...pekerja area Damansara la kot..dtg nk renew ic or selesaikan dokumen pe tah..*daku xperlu amek port bukan?*hehehe..

kejap2 dgr nombor dipanggil..smpi no 1037..daku da ready utk dipanggil..bile smpi no daku..1039, sempat jeling no kat tgn sblum bgun dan ke kaunter no 4..smpi kaunter, sorg petugas berbadan chubby bernama HAZRI menanti..

elie: Assalamualaikum..

Hazri: Ye, selamat pagi..

eh?dia xjawab soalan daku pun?berdosa tao kalo xjawab salam org!hehhe..dan daku dgn selambe gadaknya, duduk di dpn beliau,WALAUPUN xdijemput..*saya mmg muke xmalu!bluekks!*hee..

Hazri: ye cik?ada pe?

elie: saya nk collect IC..

daku serahkan ic lama dan kertas bukti daku buat ic minggu lepas pada Hazri, dan dia masuk satu bilik, kua dgn ic baru daku di tgn!wah..dalam hati da xcited gile nk dpt IC baru!hahha..pastu ape tah yg dia buat ngn ic daku tu kat komputernya..ttbe..

Hazri: eh?xbole? *dgn muke kerut2nya*

elie: ape cik?

dia ke kaunter sebelah, masih dgn komputer dan ic daku di situ...

Hazri: cik, ke kaunter 8 boleh?

elie: saya? owh..oke...

daku bgun dan ke kaunter no 8..seperti di kaunter no 4, Hazri still buat bnda yg sme..ape yg di godeh dlm komputer pasal ic daku pun xtao la..daku perhatikan je smbil bg senyuman manis..*semanis milo tabur kat kedai mamak belakang umah daku!*hee...then, sorg petugas wanita, duduk di tmpat Hazri..IC daku bertukar tgn..xtao la ape yg dorg buat..haiya..asal lama sgt ni?!!then ada sorg petugas, agak muda dr Hazri, pakai spek, tgk daku...katanya..

SABAR JAP YE DIK?

dan daku..hye mengangguk dan masih senyum..*masa tu senyum da boleh kata terpaksa kot!*hehe..sedang daku tunggu2..ttbe nama daku dipanggil..

ILI FAZRIN?!!

hah?daku bangun, dan terus ke kaunter no 6..eh..mule2 kaunter 4, then tukar 8..sekarang 6??!haiyooo!!!da 3 kali tukar kaunter, tp ic xdpt2 kat tgn lagi!!ape masalahnya?!tp xpe..senyum lagi pada petugas2 tu..daku anggap daku sdg bersedekah la..kn org kata senyum itu satu sedekah..*itu org yg kata..daku xkata ape2..*hehe.:p

bile rimas ngn keadaan yg daku sendiri xpaham ape yg dorg tgh buat, mulelah daku nk panjangkan leher, tgk kat komputer ape yg xkena ngn ic daku tu..*bajet leher jinjang!*hehe..ttbe, daku terdengar dorg kata sme sendiri..

"MCM MANA CIP NI XSAH PULAK?"

"KENAPA CAP JARI DIA XLEH KESAN?!"

dan daku...ERKK??!! kepala otk daku pk..DAKU XNK JADI PATI!!

sekali sorg brader yg panggil daku adik tu ckp...

BUAT SEKALI LAGI LA!

ehh..xkn nk kena buat IC baru lak?rambut daku la serabai mcm baru bangun tidur..muke ngn seponyehnya..mekup pun eyeliner je..*konon xnk bg nmpak mata mengntuk!*hehe..ishh..sgt la xsesuai kalo kena amek gmbar sekali lagi!huhu..tunggu punye tunggu..smpi mulut pun malas da nk bg senyum!kejang da rasa mulut..last2..ape tah yg akk petugas tu buat..daku tgk dia sbok tekan2 keyboard komputer tu..dan..

petugas: nah dik!!.dah sah!!

elie: Hah!dah?oke..time kasih!*senyum smpi telinga!*:D

YES!!!AKHIRNYA!!!!dpt jugak daku tgk muke matang kat ic baru!!hoyyehhh!!!*ttbe xcited terlebih!*hehe..dan setelah mcm2 dugaan kat JPN hari ni, 3 kaunter kena tukar, dan..mari tgk hasilnya!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

TARAAAA!!!

eh..silap!!ni IC LAMA!!sumpah buruk gile!!
tgk muke gemuk daku!!wawaawa..malu!!!
*sila jgn gelak!ini muke budak bucuk!!*wawawa

haaa..ni yg baru!!:))
tgk tu..cantik kan dia sekarang?
muke da xkureng sket gemuknya!tp, pp masih ada!hehe
*yg ni sila puji lebeh sket!*hehhe..

p/s: alamat dan no ic daku perlu di sensorkan sbb ia utk bacaan 18 tahun ke atas shj!:D

hahahaha..tp syg la bile terpaksa bg IC lama tu..sbb gmbar tu satu2nya gmbar kenangan masa daku gemok!!haaa..kalian da percaya kn yg daku dulu CHUBBY!!blom lagi tgk badan!macam teddy bear tau!kata org sedap dipelok, dan sedap di landing!hahahhaha:D

yg pasti skrg, IC baru daku da settle..so xyah takut lagi..pasni kalo kena pki IC ke ape, xde lah timbul sebarang masalah!dan yg paling penting...org percaya yg tu daku!!!kalo tnjuk yg lama tu, cnfirm2 dorg gelakkan!ini da prnah terjadi bile daku tunjukkan ic yg lama pada kawan2..dan mereka sume gelakkan!!xleh blah..noddy pun gelak!!dorg ckp daku mmg gemok dulu!waaaaaa!!!!!!

so, pada kalian yg belom lagi renew IC kalian yg sejak berkurun lama asyik tgk muke budak2 je, sila2kan lah renew ye?sblum ape2 kekeliruan terjadi..kalo umo da 30++ tu, agak2lah kalo xtukar lagi..nnt org igt yg dlm gmbar tu anak pulak!heheh..dan yg paling penting..utk membuktikan yg kita ni MALAYSIAN!!bukannya PATI!!:)

jadi dgn bangganya..daku memaklumkan..ELIE IS A MALAYSIAN!!

*mcmlah b4 ni kau org BANGLA cik elie oit!!*
hahaha..

p/s: dulu dan skrg, pp masih chubby..walaupun kurang 1-2 inci!haha

Monday, June 28, 2010

NODDY..KTM DAN DOT DOT DOT..

Salam kalian..:)

hari ni..mood utk berblogwalking sudah kembali seperti sedia kala..*YAHUU!!* demam daku sudah reda..SYUKUR!:) mungkin berkat dr doa kalian semua agaknya..time kasih kepada yg mendoakan kesejahteraan daku ye?DIA sje dpt balas jasa kalian semua!!i'allah..:))

oke..entry ni berkaitan semalam..hee..jln2 bersama noddy di MID!da lama xberdating di Mid!last pergi ngn kakya..tu pun bukan utk berdating!ala..kan da cite dlm entry dulu..nnt kalian rajin2kan diri utk klik entry di MID dulu k?*ceyt!mcm la kau glamor sgt org nk baca setiap entry dlm blog kau kn elie?*booo...hehe..:D

sbnarnya malas nk tulis pnjang2..tp daku cnfirm..daku akan TER tulis panjang2 jugak dlm entry2 daku..*kalo mmg dasar budak rajin..macam ni lah!!*heheh..tp xpelah kot kalo daku tulis panjang2 pun..sbb ini blog daku yg punye..kalian sendiri yg rajin nk membaca entry dari daku kn?bukan salah daku kalo kalian boring!hahahha..*jgn marah!!nnt cpt tua!!*teheee..:p

janji ngn noddy nk jumpe pukul 10 lebeh di BANDAR TASIK SELATAN..tp dia da smpi b4 10..dan daku time tu baru nk kua umah!!..*punye laju daku siap2 kat umah tu sbb tkut dia tunggu lama!!*haha..then tunggu tren, naik tren smbil jalan terkedek2..daku smpi pukul 10 lebeh..b4 tu msj dr noddy da masuk byk kali..tye da smpi mana..hah..hampir buat moodnya hilang utk keluar sbb tunggu daku lama2..heeee..*sori ye awak!!saya ni mmg kadang2 slow motion sket!*hehehe...

smpi2..tgk muke dia da masam kena panas matahari!heee...daku paham la..dia kena tunggu lama..*sori sekali lagi awak!*heee..then naik teksi dan trus gerak ke MID..dlm teksi..masing2 senyap..dia diam..daku pun xtao nk ckp ape!*boleh pulak beku time tu!selalu byk ckp!bluekks!*..dan pakcik driver tu..jgn ckplah sepinya!!radio pulak main lagu lama!aduh!*ttbe daku teringat zaman UJI RASHID ngn HAIL AMER!*hehe..igtkan smpi bile nk diam.. tp nasib baik trun teksi dia berckp..*thank god!daku xkena marah!uyeyeye!!*hehe..

beli tiket wayang..tgk movie pukul 12..cite THE LEGEND IS BORN,IPMAN..oke..sgt best!!:)..daku xnk wat review filem ni..kalian nk tao..g wayang, tgk sendiri k?*umi ckp, JGN JADI PEMALAS!*hahaha..maksudnya??....TENG..TENG..TENG....:D

bukti daku da IP MAN tgk oke?:D

abis movie, berjalan beli barang2 keperluan diri..then baru pk makan..ala..seperti bese, kalo nk makan, masti ada masalah!!hehee..kami xsuke makan FAST FOOD! sbb..BORING!!huuu...so ke foodcourt...tp masalah jugak...paham2 la makanan kat mid...sume mahal2!daku xsuke tao!*mahal xsemestinya sedap!*hehe..pk punye pk nk makan ape..ttbe teringatkan demam yg semakin baik..kata umi..kalo nk elok seleseme, elok makan sup..jadi..daku makan je mihun fishbol sup!dan noddy..mi kari..itu mmg feveretnya kalo mkn kat foodcourt mid..*nnt daku nk belajar masak mi kari ngn chef kat MID tu la!*hahaha

ini elie punye!!walaupun xde tulis nma daku kat situ!

nmpak tak daun kat atas tu? spe makan, bole jd cpt lupe!
*PERHATIAN!ini betul2!bukan tipu2!*

makan dgn penuh tertib, satu amalan mulia..:D

berjalan ke sana sini, mencari kasut si noddy!katanya kasut sukannya sudah rosak, jadi..kalo nk cari kasut, xkn masuk kedai jual beg kn?mesti lah ke kedai kasut..hahah..mencari yg murah je sbb xnk lari bajet..*murah tu kadang2 lagi elok dr yg mahal kn?!*hee..dan dpt satu kasut, masuk la kedai ni dan itu...*kami mmg xreti penat!*hehe..

smlm..2-2 demam sbnrnya..tp kan 2-2 gatal nk kua jugak.hihi...jadi seorang sudah pening kepala..noddy la tu..masuk watson ke guardian tah..beli panadol sekotak..*ambik ko!!sekotak tao!jgn main2!*ahhah..da beli panadol, xkn nk sorok dlm beg je kn?daku paksa dia makan, sbb tau kalo xpaksa, msti dia xmakan..simpan je dlm loker, buat koleksi!*kadang2, daku ni garang!eh..cup2..bukan kadang2..mmg selalu!*hahaha..dan selalunya daku mmg sentiasa berusaha menjadi gf yg baik!!*ini mmg kes perasan sendiri!*bluekkk!!:p

muke kami yg sdg demam..:(

daku tu tgh DEMAM SENYUMAN!hehe..

da jalan sne sini, kaki pun da penat..*woit!xreti nk balik?*haha..tgk jam da pukul 5..noddy kena balik utk barisnya pulak!*haih..jadi abg sojar mmg byk baris oke!*hehe..katanya nk trus masuk UPNM, so smlm daku terpaksa balik naik ktm sorg2..lepas noddy balik naik teksi bersama seorang rakan, bergeraklah daku ke KTM seorang diri..*weh..daku da besar,kena pandai berdikari!!*hehehe..

oke..ini cerita daku naik ktm lepas da anta noddy kepada kawannya..*wah!mcm anta anak ke sekolah pulak daku rasa!*hehehe..

daku pergi kaunter tiket, beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN [BTS]..tp bile da beli tiket ke BTS, daku pulak xtao nk turun tangga mana!!hahahha..satu tangga mghala ke KL SENTRAL, satu lagi ke SEREMBAN..haik??mana satu ni??oke..otak blank kejap..tp bile tgk student2 UPNM ramai turun tangga SEREMBAN, daku main redah je lah ikot dorg..sbb confirm2 dorg turun BTS sme mcm daku!hahaha..tp sbb xnk bg kantoi xtao jln, daku buat2 main henfon jap sebelum follow dorg dari belakang!wakakakakakkaka!!!*buatnya dorg g tempat lain semalam, menangis xberlagu daku smlm!!*hahaha..

tunggu KTM satu hal!then SESAK mcm SARDIN!!daku mmg menyampah kalo naik KTM ramai2..sbb kena berhimpit bagai, then macam2 bau daku dapat bau..EVEN hidung tgh sumbat dek FLU smlm!!huhuu..

konon smlm nk test2 la nakk koc wanita sje, tp da ramai2..kalian igt daku yg kecik kemetot ni boleh ke nmpak mana satu koc utk wanita or lelaki?..mmg harapan la!!..tp bile da terperasan..daku tgk..bukan wanita je yg masuk..yg perasan wanita pun ada!!hahahha...

arahan tgh berwarna merah tu tipu semata2!!!

dlm ktm smlm, boleh pulak daku kena berdiri dpn mamat india yg sebelah tgnnya pgg pemegang..daku yg mmg sah2 ketot ni, btul2 kepala kat ngn ketiaknya!!*boleh bygkan mcm mana keadaan daku?*heheh..muke da terkemek2..hidung yg xbleh bau pun ttbe boleh bau, haih..nk buat macam mana..da nasib badan!!wawawawa!!

dan dlm daku terkepit celah2 org ramai kat ktm smlm, penuh pulak ngn abg2 sojar dr UPNM..huhu..yg sorg ckp pasal rokol malam..yg sorg ckp pasal Physical Training..yg sorg ckp pasal polan ni..polan tu..haih..kalo ari2 daku kuar naik KTM yg penuh ngn abg2 sojar UPNM, sure daku da boleh teror bahasa2 askar ni!!hahahha..

nasib baik smpi BTS, xramai org sgt..beli tiket nk balik umah, mmg rasa nk mandi trus..mcm2 bau da melekat kat badan bile sgkut kat dlm KTM smlm!!*rasanya kalo sembur satu gelen perfume pun belum tntu hilang bau!!*hahaha...

smpi umah, mandi dan lepas confirm hilang segala macam bau..makan panadol..telan ubat selesema..dan ZzzZZzzz!!mmg lentok abis!!pukul 12 dikejut foncol dr noddy, dan gayut sebentar,*smpt lagi tu!*hehe..abis borak, daku pun smbung ZzzzZZZzzz...Kesan ubat blum hilang la kot!*ceyt!padahal mmg daku kuat tido!!*hahahhaa...

bangun pagi utk hari ni,terasa segar bugar!!hahah..tp bile umi suruh siap utk pergi keje..WARGHHHH!!!MALASNYA!!..:p

p/s: i love u noddy!time kasih utk hari smlm!!:)

Saturday, June 26, 2010

SMILE ELIE..SMILE!!

salam kalian...

hari ni..bangun pagi..terasa nafas xseperti biasa..PANAS..idung tersumbat gara2 flu yg masih belum puas bermain dlm lubang idung!huhuh..tah bile mereka nk rasa penat bermain2 dlm idung daku pun, xtao la...huhuhu...dan suhu badan..tidak juga seperti biasa..PANAS!ahhh..sah2 daku DEMAM!..


tp kata hati...TAK MENGAPA..SENYUM ELIE!mengharapkan keadaan diri tidak mengganggu hari ini..jadi..SENYUM ELIE!! SENYUMM!!:))

dan pagi ni jugak, kepala terasa berat, seperti batu menhempap kepala..dan mata masih rasa nk pejam!dpt msj dr noddy kekasih hati..reply dgn lambatnya..huhu..perot terasa lapar,  smlm last daku mkn pukul 6 petang..jadi memaksa daku mencari makanan..TIADA!!:(..pujuk hati lagi..TAK MENGAPA..SENYUM!!kat dlm rumah ada mcm2 makan..:))

ke dapur, mencari biskut dan segelas susu..makan dan makan..terasa segala makanan yg ditelan tawar..ahh..ini mmg menganggu jiwa daku! seperti ketiadaan FEEL utk makan bila segalanya rasa TAWAR..susu terasa seperti air masak..biskut manis terasa seperti biskut tiada gula!..tah2 susu tu da basi pun daku xtao!hurrmmm..*POSITIF ELIE!!POSITIF!!* TAK MENGAPA..telan saja..kalo xmakan,nanti perut lapar..dan akhirnya..BRUPPP...alhamdulillah..KENYANG!!senyum lagi elie!!SENYUM!!!:))


OWH..lupe..hari ni daku seorang di rumah!!!umi..kakya..ke VIETNAM, mencari barang bisnes..dan daku..HOME ALONE dgn keadaan diri yg xseOK mana..:((..*boleh bygkan mcm mana keadaan daku?*..sekali lagi Hati kata TAK MENGAPE..DA BIASA SEORANG DIRI..ye..senyum ELIE!!senyum!!:)

dan sptutnya plan utk keluar dgn noddy, berhibur di pawagam..menonton cerita IPMAN..dan berjalan sakan..terpaksa dilupakan..gara2 si kekasih hati xdiizinkan utk bercuti..ALA!! minggu dpn da nk balik puncak..dan dia..ke LUMUT utk latihan..daku mintak sehari utk berjumpa..tp..rezeki tidak ada di situ..pujuk hati..katakan..TAK MENGAPA,.NEXT TIME BOLEH JUMPE LAGI...dan katanya..bgus juga kami xkuar, daku sakit!*dia mmg caring..TIME KASIH SAYANG.:))*..mmg betul..daku sakit! dgn keadaan diri yg kurang oke, masakan daku dpt berjalan dan bergelak ketawa seperti selalu??hurmmm...

dgn keadaan diri yg hanya baring dan tdo..mata yg meminta pejam..asyik mengeluar air yang tidak di pinta..ah,,itu BUKAN TANGISAN!!bukan!tp panas dlm badan..MUNGKIN!!..tp mana MUNGKIN??!!


dan kata hati..MATA NK BERSIHKAN SEGALA KOTORAN JE..TAK MENGAPA..SENYUM ELIE..JANGAN SEDIH!!SENYUM!!:))

bile kebosanan melanda..baring di dpn tv..tukar segala siaran..AHHH..takde yg seronok!!DAMN!!..tp kata hati..TAK MENGAPA..JAP LAGI MESTI ADA CERITA BEST!! SENYUM ELIE..SENYUM!!:)

terpaksa menonton segala cerita yg xmasuk dlm kepala otak..BOSAN!!dan akhirnya tertdo daku di situ..haih..

bangun dari tdo, terkesan akan satu perkara..

HIDUP TIDAK SELALUNYA CERIA!

MEMANG!!!TAPI...

SMILE ELIE..SMILE!!!
IT'S NOT DAT HARD!!


**MAAF KALIAN!!daku xtao ape daku membebel di sini..daku xde mood utk hari ni..akan berblogwalking seperti sedia kala MUNGKIN utk malam ni..MAAF..!!**

p/s: bersyukur kerana ALLAH beri demam..tandanya..DIA sayang daku..:)

Thursday, June 24, 2010

MIDVALLEY + RAGAM ORANG MALAYSIA

salam kalian..:)

ada sesiapa tau kenapa daku xberjoget sakan kat blog kalian semua semalam?hahahha..

semalam daku xberjoget kat alam maya ni..tp daku g berjoget kat MIDVALLEY!!Alam Realiti lagi oke?xde maya2 dah..hahaha..*Kalian sila jgn jeles!!*booo..daku berjalan ke hulur hilir dgn si kakakku sbb nk menghabiskan KUPON RM100 dr JUSCO!msih igt Cerita KUPON??heee...


dgn kupon yg smlmnya berbaki rm30, daku dpt beli satu cardigan n barangan ehem2 SCARLET *paham2 sendiri la ek?*hahaha..almaklumlah..da nak naik semester ni, daku perlukan sesuatu yg baru utk semangat baru!*gile sengal barangan dalaman bg semangat baru kat kau elie!*hahah..dan semalam, berjalan di JUSCO MID, daku hye kuakan rm 0.30!!kan sbb ada kupon!saving gile daku bai!*sila jgn jeles!!bluekks!*heee..:p

act smlm daku nk mencari cardigan hitam..yg dr dulu daku cite dlm entry2 daku nk beli tu!!tp pusing punye pusing JUSCO,xde nmpak pun Cardigan hitam!eh, xkan xde satu pun cardigan kaler hitam?huhuu..bertye pada kakak sales girl..

elie: AKAK..YG JENAMA NI ADA KALER KAT SITU JE KE?

Akak salesgirl: AAH DIK..STOK DA ABIS!!

STOK DA ABIS?!!!aisey!!terlepas la daku nk beli cardigan hitam!!wowoowoww:((

so demi memujuk sebel dalam diri..jom kita makan!!!hahahah..kaki terus menuju ke FOOD COURT..tp satu daku xsuke makan kat food court MID sbb MAHAL!!*choi!!pe jenama barang tah yg dorg gune smpi mahal gile tu!*huhuu..jadi berjalan2 mencari makan..ttbe jumpe satu kedai murah..hahahah..PENANG KITCHEN!daku makan CHAR KUEW TIAW je..sng..sedap lak tu...*daku bukan kisah pasal makan pun!*heee..tp Char kuew tiaw pun kena 7.50 gak!itu da consider mahal la pada daku!kalo kat KLCC baru 5.50!tambah telor 6.50..huhuh...*oit..makanan da masuk dalam perut pun mau bising ka?*hehehe..:D

sini murah!!mari datang PENANG KITCHEN!:)

tgk2 char kuew tiaw daku!!yummy!!yg penting msti ada CILI PADI!!
superb!!!:D

dan ni...kakya punye..KOREAN FOOD!da kata gile korea, smpi makan pun sume nk KOREA..huhuhu..ape bnda tah nme makanan ni..xtao daku nk menyebutnya!hahhaa
*ape2 la kakya..asal kenyang*..:)

then berjalan2 lagi ke hulu ke hilir..bukan nk beli ape pun..duit pun xde!!*TOLONG2!!daku sedang mengalami kegawatan ekonomi!!*hahaha..da puas masuk mcm2 kedai,masuklah kedai buku MPH pulak..konon nk cari buku la..tp xde maknenya nk membeli buku dlm tahap daku xde duit ni..dan satu..daku da lama xupdate buku2 baru kat umah ni!!*ternyata daku bukan ulat buku yg tegar!!*hahha..

dan sedang daku duduk kat MPH tu smbil baca majalah..TERdgr la pulak pasal 2-3 org peminat World Cup ni borak2..*boleh pulak TERdgr kn?*hehhehe..sorang bgsa Cina..sorang India..dan sorang Melayu!wah..SATU MALAYSIA!!:))

INDIA: apa macam GHANA vs GERMANY?
MELAYU: GHANA xbole lawan GERMANY sbb player tu mcm ni..mcm tu..*daku da lupe ape dialognya..*hehe
CINA: itu GERMANY, kalo u mau tau, banyak bagus maa..GHANA confirm xboleh lawan!!

waaa..kat mana2 org akan ckp pasal BOLA kn?hebat ni!!hehe..dan seperti yg pakcik2 SATU MALAYSIA tu ckp, dlm games semalam..GERMAN menang 1-0 atas Ghana!!hoorey!!*daku kdg2 SOKONG England, kadang2 German!*hahaha..

then berjalan ke hulu ke hilir lagi smbil tgk ragam org Malaysia..ehhehe..mcm2 ragam ada..kan negara kita mmg kaya dgn ragam org!*kalian tau x tu?msti xtao kn?lallalalalla~*hahahha...dan smlm, seperti biasa yg ada kat MID is acara MAKEOVER!huhu..ni mmg da dari dulu daku sedia tahu, kalo time nk mekup baru kua, sure dorg buat makeover..bajet nk promote la..*tp xde yg beli pun!*hehehe..bile da kasi touchup muke model2,then posing sne,posing sini..amek gmbar cantik2..smpi umah masuk gmbar dalam frame!!pastu kat umah asyik belek2 muke sendiri yg cantik bile time mekup tu!hahahhaa..*itu juga satu ragam org malaysia!*hahah

smlm promote mekup KOSE!daku xpnh dgr pun nme mekup tu..
*jgn slhkan umi ku yg mengandung kan daku!*heee

tp bile tgk2 model xjd tu cantik lepas dimekupkan..daku terpikir gak..bile pulak daku nk kena mekup cantik2 ni..kakya dulu time free hair, pnh da pergi makeoverkan mukenya..heheh*opssiii..terlepas!sori kakya!!*hahahah,.daku ni,..bile lagi?hehe..eh..xnklah..silap hari bulan..muke jd cover girl majalah, trus xde org nk panggil SHARIFAH AMANI utk model SILKYGIRL..*wah..,perasan sungguh kau ni elie!!*hahaha

mana tau..satu hari nnt..muke daku lak kat cermin besar tu..haha
*mimpi sudah!!*ahhah

muke daku nk masuk majalah?mmg MIMPI la daku ckp..kalian tgk muke comot2 kat bawah..mana mungkin org akan pandang..lelaki pun xnk ngorat..yg nk ngorat daku tu..NODDY je..sbb tu la i kapel ngn dia..*malu2*hahahha..*PERHATIAN!!jgn tiru ragam daku yg suke perasan ni!*hahah

take 1..

take 2..

take 3..

time kami tgh duduk2 merehatkan kaki yg penat berjalan, adalah sorg makhluk kecik ni, panggil kitorg KAKAK..KAKAK!comel gile!!nasib baik dia panggil kitorg kakak..kalo dia panggil AUNTY..mau daku cabut lari..hehehe...dan daku bile nk tgkap gmbar dia, dia malu pulak!hehehe..kalo ko daku kenal, mau daku cubit2 pp gembol kau tu dik!nasib baik daku xkenal ko!hehehe..*ELIE OH ELIE!itu anak org,,plish behave ur self!!*heee

comel kn beby gemok ni!!:D

lepas da tawaf sabih kurang suku MID tu, pergi bergerak ke GARDENS pulak..sbb kata kakya dia xpnh g..so, daku pun bawaklah dia g GARDENS..tp awal2 b4 kami smpi GARDENS, daku da warning awal2..kat situ tmpat org byk duit..brg sume mahal2..xdenya nk jumpe bju rm10..hehhe..dan seperti yg dijangka..kat GARDENS..BORING!!daku xsuke jln situ sbb sumenya mahal2..nk pegang bju2 tu pun takut bile tgk harga!mmg la cantik..tp harga pun cantik gua ckp lu!!huhu..kalo skadr nk cuci mata kat bju2 mhl bole la..heee..:D

then b4 balik, daku smpt beli kan HADIAH tabung utk sorg kawan..da pilih cantik2 ni..siap bayar n beli pembalut hadiah lagi!konon balik umah nk balut cantik2 la..hehehe..*konon sje*..tp xsmpat smpi umah, hadiah tu da pecah!!!daku terlepas plastik beg time berjjln kat COLD STORAGE!mmg menangis xberlagu la daku smlm!!huhuu...

ini b4 pecah..comel lote je daku tgk..:)

dan bile da pecah!daku xtao nk ckp pe!
wawawawaa:((

tulah..org mata jln tgk dpn, daku jln mata tgk askem sedap kat COLD STORAGE tu!!*sila jgn ckp padan muke kat daku!!*wawawawa:(((

tu satu ragam daku kalian JANGAN tiru!bile jalan, mata pandang ke lain..kalo x, cam gitu lah jdnya!hahaha...xpelah..xde rezeki daku nk bg hadih tu kat kawan tu..heee...

dlm kol 6, abah col..katanya tunggu kat luar mid..sebelah DOME..oke2..da masa utk balik..kepenatan melanda!!tp nk cari jln kua MID, cari DOME lagi da satu hal..igt daku salu ke jln2 MID ni?da bpe lama daku xdate ngn NODDY kat MID ni..lupe sudah segala selok belok jalan kat MID!but thank god..bile da pusing2 kat situ, jumpe gak jaln kua..hahhha..akhirnya!!:D

nasib baik smlm daku pakai kasut CONVERSE HIJAU daku!!senang daku berlari2..berjoget2..bertendang2an ngn kakya..dan segala macam BER..hahaha..kalo daku pakai wedges ke ape td, alamatnya...melecet la kaki saiz 6 ni..hahaha..

CONVERSE HIJAU ni mmg byk berjasa kat daku!:D

tgk daku ngn kasut hijau..mesra ALAM kn?
satu lagi ragam daku..yg ni kalian BOLEH tiru!!hahah

oke..balik2 dr MID..dlm kete daku melangut tertido..hehhe..smpi umah, trus bukak lappy, msj si noddy dan smbung berjoget di alam maya bersama kalian semua..hehehe..tp disbbkan internet yg SUCKS smlm..terpaksalah daku update cite smlm ke pagi ni..hehehehe..dan kalian dah pun melayan cite2 daku berjoget di MID smlm..hehehe..time kasih daku ucpkan...:)

dan pagi td, tgk lappy, ada mesej kat CHATBOX..katanya daku sudah di tag..OWH!!bertuah nya badan!!tgk..daku da kata..ramai yg sayang daku..sbb tu mereka beri daku tag..*perasan mak enon la kau ni elie!*hahah..thanks kepada yg sudi tag dak kecik ni..hehhe...:))..tp nnt akan daku jawab tag tu k..ttbe umi col ckp suruh kerje pulak!!alahai..potong stim daku nk berjoget di blog kalian la arini..huhu..xpe2..malam nnt daku balik, kita smbung ye kalian semua?hehe..

sila rindukan little cartoon ye?*ceyt!mcm la daku nk ilang seminggu!*ahhaha..

p/s: 1st time smpi MID dgn CONVERSE HIJAU!:D

Tuesday, June 22, 2010

SETAHUN BERSAMA ELIE FIBRESZ!!

Salam kalian..:)

hari ni 22 jun ek?waaa...gile cepat masa berlalu..dlm lebih kurang 2 minggu lagi daku nk kena blah dari umah, masuk Uni balik!wawawaa..pasni da xde nk menghadap lappy sambil berjoget sakan time blogwalking!*ceyt!macam la kat sne xde internet kn?*hahaha..tp study camne?*ermmm.pandai2 la kau elie!*hahahah..

heh ELIE..masuk cerita sekarang bole?asyik membebel je!*kan daku da kata, kadang2 nk jadi joyah mmg best!*hahaa..oke2..hari ni sebenar nya bday blog little cartoon ni!!hahaha..waahhh..ini bermaksud, daku da genap setahun bergelar blogger!yepiiii!!!!*daku mmg begini, sila jgn amek peduli!!*hahaha..jd, tunggu ape lagi?mari nyanyi ramai2 lagu SELAMAT HARI JADI utk blog daku!!*PERHATIAN ELIE!!org lain da bertahun lamanya menjadi blogger..xkisah ape pun!*hahaha..alahai,.itu dorg..*sila jgn jeles dgn daku yg berhepi2 hari ni..BLUEKKS!!*haaha..

hurmmm..menjadi bloger dalam masa setaun ni, byk yg daku da belajar.. bnda2 yg daku xpnh tao dlm kamus hidup daku sepanjang daku berusia 19 tahun ni, kat blog jugak yg daku jumpe..kan nk menulis tu perlukan pengetahuan jugak, jd da bpe kali daku jenguk umah PAKCIK GOOGLE tu tye macam2 kat dia..hahaha..*kalau lah pakcik google tu boleh bercakap, mesti dia kata BORING tgk muke dak kecik ni je masuk umah dia!*hahahah..

then kat blog ni jugak tmpat daku luahkan segala resah gelisah daku sepanjang perjalanan hidup daku ni..asam garam hidup daku, sedih tangis daku..sumenya dlm blog ni daku luahkan..masih igt waktu daku berperang hebat dgn jiwa daku dulu?masih igt waktu daku menangis xberlagu gara2 teman..cinta..dan suka duka kehidupan?dan masih igt waktu daku gembira ketawa dpt lesen, result bagus dan berjalan sakan dgn noddy?haih..semuanya dah daku kongsikan dgn blog little cartoon ni..dia mmg sahabat sejati daku!!i love u my blog!!!:))*elie sudah gile, jatuh cinta dgn blog!!*hahaha

kalo ikotkan..gaya penulisan daku masa mule2 menjadi blogger dgn skarang ni, da jauh beza..pada kalian yg da follow daku dr awal tu, msti tao macam mana ayat2 budus yg daku gune dulu kn?hahha..dan bile daku baca balik entry2 awal dulu, serius MALU gile bai!!*kn daku da BOLD kan MALU tu!*hahha...but..as time goes by, i've change my writing skills!!*well..people changes right?*hee..kata org, berubah demi kebaikan, mendatangkan kejayaan..dan itu yg berlaku pada daku!:D *pada kalian yg nk tao macam man daku menulis dulu, sila baca entry daku yg mule2!*

dan kalian tahu ape?dalam setahun daku bermesra dgn blog little cartoon ni, da 281 entry daku tulis, dgn 3 header daku tukar, 2 layout daku gunekan, beratus2 gmbar daku da uplod dan beribu2 perkataan daku da tulis..*owh damn!!byknya nombor!i hate numbers!!*huuuhu...

cube tgk header2 yg daku pnh gune b4 ni then campak balik kat lappy..hahah..

 1st header daku..pinky gile ngn bjunya..tulisannya..
*padahal xsuke pink!*booo

 2nd header daku..tulisan kaler purple..:)
*tukar angin la kn?*heee

1st header n 2nd header, daku gune layout sme..lama gak daku gune..then bile da lama2, jd boring, so..daku tukar header n layout sekaligus..yg pages daku skrg ni la..GILE KENTANG bukn?!!heheh..

 dah up sket!!kalo dulu 2 gmbar sme je..skrg 3 gmbar nmpak muke lagi!hahah
then tulisan da colourful!!*baru sedap mata memandang!*hee

dgn layout baru kaler pink n header baru tu lah blog daku up sket..hahha..ramai followers, ramai pengomen..byk dapat award..tag.. dan maka dgn itu, kerajinan daku utk berblogwalking pun makin menjadi2..bukan setiap hari, malah setiap masa!*habislah dalam kepala otak daku ni penuh tulisan dr blog2 kalian semua!*hahha..

dan sepangjang daku jadi blogger ni..ada beberapa soalan daku terima..ELIE FIBRESZ..kena gune nama ELIE FIBRESZ??oke..ni utk menjawab segala persoalan..

ELIE..daku gune kan sebagai nama daku..*nk jugak selitkan!*hahah..dan FIBRESZ sbnarnya merujuk kepada epal..dulu daku suke gle ngn epal merah..satu hari daku tgh kunyah2 epal merah, daku terpikir nk pasal FIBRE [serat] di dlam epal tu..Kan Fibre bertindak sebagai sumber kekuatan dlm epal tu..dan ianya adalah satu sumber terbaik utk badan..dan ia ada mineral serta byk vitamin..means, ia adalah tunggak sumber terbaik dlm pertumbuhan sebiji epal tu..jadi..daku gunekan nama FIBRESZ utk nama blog daku..dgn harapan ELIE FIBRESZ akan ada mcm2 cerita HEBAT yg membolehkan daku kuat dan kaya ilmu seperti FIBRE di dalam epal..:))*membebel ape la kau ni elie!!*hahha,,.


owh..btw..FIBRESZ disebut dgn sebutan FAI BURST oke??bukan FIBRIS..kn ada kalian2 yg sebut nma blog daku seperti FIBRIS!*choi!!igt daku penyegar sofa ke?!*hahha...


dan LITTLE CARTOON..kenapa menggelarkan diri daku dgn little cartoon??sbb daku ni mmg macam CARTOON la!kepala otak mmg mcm cartoon...heheh..tp..secartoon cartoon daku pun, daku kartoon yg MATANG!!haa..jgn kalian igt daku cartoon, tp budak2 lagi..kurang2, daku da jejak universiti..dah xpakai baju kurung putih ngn kain biru muda lagi..hahahha..*riak sebentar, xde masalah rasanya..*lalallalala~~

haaa..dalam setahun ni jugak, adalah dlm beberapa award daku da dpt..RIBUAN TIME KASIH daku ucapkan kepada kalian2 yg memberi award kepada daku..mmg bertuah daku kenal blogger seperti kalian semua..:)...kalian bg daku award, daku bg kalian penghargaan oke?*fuiyoo!!bukan senang daku nk kasi penghargaan pada kalian tao!*hehehe...

eh..dgr cite yana ada bg daku award lagi!!oyeyyeyeye!!!dapat award lagi!!*kalian ada?kalian xde!!lalallala~*heheh...tp nnt akan daku update pasal award tu ye?daku sendiri sudah terlalu byk membebel dlm entry ni!!penat da menaip..hahha..dan kalian pun  mesti da boring kn?hehe..so, take a break dulu,then nnt follow lagi entry baru dr daku ye..btw..thx sbb sudi penat2kan tgn menskroll entry daku yg panjang lebar ni!!hahahha...:)

nnt jgn lupe trus ikot kisah2 dari daku ye!!:D

p/s: berblogging menjadikan daku adalah daku!!:)

Monday, June 21, 2010

MARI MENGENAL SIAPA ELIE!!

salam kalian..:)

bukak mata kalian besar2..dan baca nama header blog daku..ape daku tulis kat situ??

A LITTLE CARTOON'S STORY NAMED..ELIE..

haaa..kalo kalian baca, suda semestinya paham blog ini pasal ape kn??bagus kalo sudah paham!pada yg sudah awal2 follow blog daku, msti tao mcm mana jalan cerita hidup elie sbg little cartoon kn? then msti da tao macam mana daku sbnrnya kn??tp pada kalian yg baru2 ni telah rajin menskrollkan entry kat blog, utk cari Chatbox, then follow daku tu..time kasih daku ucapkan..even x kenal daku, rajin kalian cari butang follow yg jauh kat tgh2 blog utk follow daku kn?hahahha...

oke..kalian hye kenal daku sebagai elie dan little cartoon..tp kalian kenal ke spe daku sbnrnya?secara luaran?dalaman?spe kah budak kecik ni sbnarnya kn??kata org..anak spe la ni?!!..hahaha..dan daku sendiri pun xpnh nk cite pasal hidup daku scara detail kepada kalian..hye serba sedikit je adalah..xsemua daku pnh cite pada kalian..sbb..RAHSIA ITU SATU SECRET..oke??hahha..

tp disbbkan tag yg daku dpt kali ni berkaitan diri sendiri..ape kata kalian amek tahu sket pasal daku dgn lebih dlm?kalo xbyk,seket pun jadik la..*kisah pulak dorg nk amek tao psal kau elie oit?!!*hahaha...

owh,lupe..tag kali ni dari YANA, my magnet..thx yana..rajin dia tag daku!:)..*daku je yg malas nk mentag org!*hehhee.act da lama disuruh menjawab tag ni..dpt daku tangguh punye tangguh, smpi terlupa!*tula daku da kata, smtimes daku ni hilang akal kejap!tp kejap je..xlama!*hahahha.

oke..mari stat mengenal siapa ELIE!tp b4 tu..DIAM2..INI RAHSIA!!*jgn bgtao spe2!kalo x, daku tembak!*hahaha..:p

SYHHHHH!!:D

1- ILI FAZRIN BINTI MOHAMAD RAMLI..sedap kan nama daku??*perasan  la kau ni elie!*hahahha..

2- lahir 31 OGOS 1991..daku anak merdeka!!! sila laungkan HAPPY BIRTHDAY utk daku time merdeka day oke?*jgn lupe bg daku hadiah!*hahah..

3- anak kedua dr dua beradik..*anak last tp xmengade oke*hahah..

4- manje ngn umi..tp salu kena marah sbb degil!*umi garang woo..wawawaa*

5- suke budak2..tp kalo dorg nakal2..daku tangan kan sje!*ada sesiapa nk jdkan daku bini?*hahah

6- sgt xsuke bermain dgn nombor!daku budus kire2!*maths pun cukup2 makan*..hahah..

7- loves music!daku leh main piano..organ..keyboard..:))*rindu nk main lagu Beethovan!*

8- suke kumpul poscard!!*ada sesiapa nk g overcea?sila jgn lupe bawak balik poskad utk daku!*hahaha..

9- xbole dkt ngn binatang berbulu..nnt bersin!*ACHOOOMM!!*haaha..

10- GELI dgn segala jenis binatang..plus XSUKE!*paham x maksud GELI DAN TAK SUKE?!*hee..

11- wedges lover!!*nmpakan daku yg ketot ni tinggi!*haha..

12- penghidap GASTRIK yg terok!!*selalu nangis kalo kena gastrik kuat!*wawawawa..

13- periang n happy go lucky! *tp smetimes sensitf..then mule la meraung!*wawawa..

14- sangat2 BENCI kepada HIPOKRITOS!!*jgn jd kawan daku kalo kalian seorang HIPOKRITOS!*

15- SAY NO TO SMOKES! DRUGS! n ALCOHOL!!*xsuke dgn semua bndalah ni!!BENCI!*

16- I HATE CAKES!!*jgn bg daku kek time birthday oke?!*heee..

17- suke COLOURFUL!!*tp say NO to KELABU TAIK ANJING!*haha

18- believes in KARMA!*WHAT GOES AROUND, COMES AROUND!*:D

19- Boleh masak n kuat makan!*ada sesiapa nk belanja daku makan?*heee...

20- suke bercakap!mulut pot pet pot pet!*tp kalah kepada CIK MURAI!*hahah..

ehh..da smpi no 20 da?alahai..byk lagi bndalah daku nk cite pasal daku ni..macam mana nk gtao kalian semua kalo xabis cite ni??nnt kalian xkenal daku pulak!*kau igt kau spe haa,elie?siap nk gtao org pasal kau!*hahahha..

oke2..itu lah serba sedikit yg kalian xtao pasal daku..daku da gtao kalian semua..jadi,kalian agak2 da kenal daku ke belom?hahha..kalo sudah kenal,diam2 tao..jgn gtao org lain..daku gtao kalian je..yg xbergelar kalian tu..xtao pape pasal daku!jgn kalian g bocor rahsia pulak,k?nnt daku amek cili kat dapur, sumbat dlm mulut kalian!*sekali mak dorg kejar ngn penyapu, mati daku!!*hahaha..

p/s: i just love the way i am..:)

Sunday, June 20, 2010

BERKARATE KID BERSAMA NODDY!

Salam kalian.:)

masih igt entry daku dpt award lepas?kan daku kata nk g date ngn noddy..masih igt??haaa...BAGUS!!nasib baik kalian igt..sbb xperlu lah daku igtkan lagi kn?hehe..*gile jahat!!*hahha:P

oke..dan seperti yg diberitahu sebelum ini, hari ni daku ke PAVI untuk ber KARATE KID dgn my noddy!!yeay!hepi amat dpt jumpe si jantung hati..:))..sudah rindu tahap gaban oke?*ada org jeles x?lalallaallala~~*hehehe..

jmpe noddy dlm pukul 10.30 di TS, bergerak ke PAVI dan trus beli tiket!hhehee..beli tiket movie THE KARATE KID pukul 11.30, dan sebelum movie time, berjlan berpimpingan tgn dgn noddy ke sana sini..kami ke kedai buku TIMES, masuk KEDAI SUKAN utk tgk kasut n mcm2 lagi..tp daku ke sana ke mari dlm kelaparan yg amat sbb xsempat nk breakfast!waawawaaawa...xpasal2 kene tanggung perot yg lapar menggila..:((..*sila jgn cakap padan muke kat elie!*wawaawaw..

bile movie time, terpaksa makan POPCORN lemau je utk mengalas perot..tp berkongsi dgn si noddy!heee..dan disbbkan kelaparan yg amat, daku telan POPCORN lemau tu mcm naga!!bile lapar, popcorn lemau ke hangus pun, jd sedap kn?hahaha..*cian noddy dpt gf sengal mcm daku!*hahaha...dan katanya daku da gemok!!warghh!!TIDAK!!!*sila berdiet elie!*haha..

oke..bile dpt tgk cerita THE KARATE KID, mmg sgt puas!sbb mmg daku da aim awal2 cite tu ngn noddy!n thank god, kami dpt jugak tgk sme2, n dpat beli seat khas utk 2 org!hahaha..Dah tu dpt pulak duduk kat tmpat yg sme mse daku dan noddy tgk filem LAGENDA BUDAK SETAN time date lepas..hahahha..


THE KARATE KID..hurmm...daku leh kata BEST!tp ia xsebest cerita IPMAN!hehehe..IPMAN, cerita yg tersangat best!!hehehe..btw, cite karate kid ni, daku suke sbb ada element kungfu2!!wachhhaaaa!!!:D..dan paling best,time JADEN SMITH training kungfu ngn JACKIE CHAN!!oyeah!!!siap kakinya boleh wat 180, ape kes tu?!! mmg mantap!!dgr kata dia berlatih selama 4 tahun utk cerita ni sje ek?fuiyooo!!!patutlah hebat yg amat!!ehhehe..

fuiyooo!!! ada sesiapa boleh lawan dia??

n film ni daku leh bg 4 1/2 bintang..:)...JACKIE CHAN n JADEN SMITH..they really did a great job!!JACKIE CHAN, spe xkenal kn?mmg terbaik kalo berlakon!!daku suke tgk jackie chan berlakon sbb sume actionnya dia lakon sendiri..*ada ke yg xkenal dia?sila tye pakcik Google ye?* hehe..n JADEN..OMG!!he's sooo cutee!!!daku rasa daku da jatuh cinta ngn dia la!!!heehehe..*opsii!!*

thumbs up 4 them!!:))

b4 ni daku da pnh tgk Jaden berlakon ngn bpknya..si Will Smith..apetah nme filem sedih tu..daku xigt da..*elie sudah tua!!boooo!!*hehe..tp time tu dia kecik lagi!tp dia mmg sgt comel dgn rambut kerintingnya!!ehhehe..then hari ni dpt tgk lak dia dlm THE KARATE KID, owhh!!bestnya!!!:D..lepas ni kalo daku tdo termimpi2 si JADEN tu..jgn slhkan daku ye??hehehe..*noddy, jgn marah!daku cinta kamu sorg*hehehe..

HE'S SOOO CUTEEE!!!warghhh!!
*TOLONG!!elie sudah gile meroyan!!*wakakka..

eh..cukup2..byk lak daku bercerita pasal si jaden kn??hahahaa..

lepas da abis movie, masa utk makan!!!yehaaaa!!sudah kelaparan thp gaban!ke food court..dan trus g HOT PLATE!kami mkn nasi ngn ikan pari bakar, dgn lala n sotong!yummy!!:D..tp geram gile sbb ikan pari daku 2 ketul xmask sgt n kuah xbyk!!..so, bile nk makan, mmg keras mcm batu!!*warghhh!!geram ni!!*huhuu...tp nasib baik noddy bg daku kongsi ikan parinya!!*so sweet la kamu, syg!*hahah..:)

lepas makan, ajak noddy berjalan ke BB dan sungei wang..disbbkan kami ketiadaan duit yg cukup,*kan duit gaji blm masuk*heee..so, xdelah beli pape..berjalan sje..tp kalo dgn kekasih hati bernama noddy, berjalan sje tnpe beli ape2 pun sudah cukup..:))

dlm pukul 4, bergerak ke HANG TUAH sbb noddy da nk kena balik U..:((..sungguh!!xpuas nk berjalan sme2 lagi..tp nk buat g mana?dia oting sje untuk hari ni..terpaksalah tunggu nxt date utk jumpe lagi..*elie..sila bersyukur utk date hari ni!*heee...

to noddyku syg..

time kasih utk hari ni..movie, makan dan jln2..sgt sori dgn kamu..walaupun kamu penat dgn aktiviti harian di Uni..tp kamu kua jugak ngn daku..sgt appreciate dgn itu..:))..
dan daku akan tunggu kamu cuti utk berjalan sakan seperti sebelum ni ye noddyku syg!!time kasih sekali lagi utk hari ini...i love u soo much, syg!!*malu2*..heee..

ini jejaka idaman kalbu daku!!sila jgn amek dia!!
daku xnk kongsi dgn sesiapa!!
*dlm kes seperti ini, kita mmg kena kedekut ye kalian!!*hee..


**siapa perasan yg entry kali ni,tiada gmbar daku bersama noddy??!!waaa...xde gmbar bersama!!=((..kami mengejar masa utk berjalan ke sne ke mari dan mybe daku pun sudah terlupa nk kuakan camera..*choi!ape punye alasan daa!!*haha..**

xpe..nxt time daku jln2 lagi, mesti akan tgkap gmbar bersama!!hehhe..:)

p/s: JADEN vs NODDY..nk mimpikan 2-2 sekali bole?hahha

Saturday, June 19, 2010

INI SEMUA SEBAB KAU!!

salam kalian..

muke daku naik jerawat comel2..pagi2..bangun tdo..tgk muke da ada jerawat comel2..wawaawaa..Xsuke!!!!!!ni sume sbb KAU!!!

Kepala daku tintong pun sume sbb KAU!!bile kau datang kacau hidup daku..mulelah kepala daku pening macam kena himpap pasu bunge!!berat semacam!! Semua sbb KAU!!


bile kepala da tingtong..buat kerja ape sume xmenjadi!!buat itu xkena..buat ini xkena!rasa nk menjerit kuat2..then hantuk kepala kat dinding!!!STRESSS!!!!ARGHHHHH!!!!!!!!!ini semua sebab KAU!!lagi2 KAU!!


KAU MEMANG KEJAM!!!!

bile KAU hadir dalam hidup daku..daku rasa nk maki hamun!!rasa nk campak segala barang..rasa nk tumbuk org..rasa nk marah org sesuka hati..rasa nk buat semua bnda sekeliling serabut mcm daku!!ARGHHH!!

KAU YANG JADIKAN DAKU MACAM NI!!

KAU TERSGT KEJAM!!

KAU! KAU!!

SUMPAH!!!

DAKU BENCI KAU!!

PERIOD PAIN!!!!!!

ARGHHHHHH!!!


***mintak maaf pada kalian..daku xde mood nk berblogwalking seperti sediakala disebabkan KAU di atas! =(...akan bersambung untuk berjoget sakan di blog2 kalian seperti sedia kala hye selepas mood itu dtg kembali..selamat merindui daku ye kalian...:D**

p/s: DAMN LA KAU..PERIOD PAIN!!:(

Thursday, June 17, 2010

SHISHA PIDOT BERBUNYIK!!

salam kalian..:)

sekitar jam 1 pagi kelmarin, daku lepak di Damansara..minum teh o ais limau bersama kezen2 smbil supper dan layan bola..time tu seingat daku team Brazil otw lawan ngn North Korea..:)

sambil daku minum, smbil mata pandang kiri kanan..mmg ramai org yg sedang hisap shisha...mamat2..minah2..kiri kanan hisap shisha..ini BUKAN benda baru bg daku sbnarnya..baik lelaki mahupun perempuan, mmg daku biasa tgk mereka hisap shisha..dan daku xpandang ia satu masalah..*PERHATIAN!daku xreti bershisha!!*hehhe..tp..aktiviti bershisha ni telah mengingatkan daku pada seorang kawan sekolah menengah dulu..hahhaa...


kalo daku tgk org hisap shisha, seriusly daku akan terus teringat pada cerita lawak seorang kawan sekolah menengah..FIDAH..or PIDOT..tulah nama si kawan itu..:)

cerita bermula masa daku ngn beberapa kawan duduk melepaskan lelah di sekolah lepas abis koko..kawad KRS time tu..*fuiyoo..daku masuk kawad KRS, ada sesiapa x percaya?*hehehe..biasalah, bile sekolah perempuan sume..mmg suke bergosip kalo duduk2 sje..*daku kadang2 terjoin walaupun xtao menahu pokok pangkal cerita!*hahaha..dan macam2 cerita kami dok gosipkan..tah macam mana..ttbe terkeluar cerita shisha ni..:)

kawan A: btol ke bau shisha wangii?..aku xpandai hisap shisha..

elie: ak pnh bau..wangii..tp aku xhisap shisha..xreti aku..hhaha

kawan B: kat area BB byk tempat shisha kn?

elie: ada satu tmpat kat area BB tu, kedai arab,
wangii gile bau shisha..masa aku turun bas aritu, aku terbau..
mcm bau GRAPE..:)

dan bla3..ttbe..masuk si PIDOT yg xtao ape2 pasal shisha ni..dia bertye..

PIDOT: wei..shisha tu ape?

dan kami..terangkan padanya ape tu shisha..macam mana rupenya dan bla3..*ceyt..kami cerita bukan main..padahal masing2 bukan kaki shisha..*hahaha..dan bile PIDOT tau je pasal Shisha ni..

PIDOT: owh tu ke shisha? benda tulah yg abg aku hisap kat bilik aritu..

AKU IGTKAN DIA TGH MAIN SAXOPHONE!!

kami : SAXOPHONE????!!!!


maka bergemalah ketawa kami semua kat hall tu..hahhahha..

elie: GILE KENTANG ABG KAU MAIN SAXOPHONE KUA ASAP!!

dan bergelak ketawa lagilah kami semua!!hahahha..mana tak..boleh ke PIDOT ckp abgnya yg tgh hisap shisha tu main saxophone??hahhahah...yg lawaknya..kalo org lain hisap shisha kua asap, si PIDOT pulak abgnya hisap shisha kua bunyik!!Haahhaha...dan kalo org yg teror bershisha ni dgr pe yg PIDOT ckp, mmg cnfirm2 akan gelak gile2 daku rasa..hahhaa..


haih..tu lah kisah seorang kawanku bernama PIDOT!!Hahahah...:D

kalo daku tgk org tgh lepak bershisha ni, sure akan teringat kat cerita PIDOT!satu rahsia mengenai daku dan PIDOT, dia panggil daku dulu AYAM KATIK!!sbb katanya daku kecik!hahahha...dan sometimes dia panggil daku KAKAK ELIE dpn budak2 junior..sbb junior2 sekolah daku dulu panggil daku KAKAK ELIE!hahahha..malu daku bile kena panggil macam tu dpn cikgu2..*diam2..ini rahsia!*hehehe..

dan bile ingt2 balik cite zaman sekolah..mulelah daku rindu pada dak2 sekolah dulu..dan tibe2 terasa nk pergi sekolah balik!!*oke..daku tipu!!xnk la pakai kain biru balik!*hahaha..

p/s: shisha mmg wangii..tp xsewangii daku!hahahaha..