Saturday, May 22, 2010

VIETNAM..TUNGGU DAKU!!

Salam kalian..:)

Daku sedang berkemas2 sbb esk kena temankan umi g VIETNAM, cari barang bisnes..kan kami buat family bisnes..barang2 sume da xde,so.. macam mana nk menjual kalo xde barang kn?hehhehe..tu yg daku xkeje minggu ni..hahhaha...kalo x, da lama tercongok kat kedai tu jual baju..hahaha..:p

oke..esok flight daku kol 9 pagi..tp pukul 630 da nk kena gerak dr umah, sbb nk smpi LCCT, amek masa hampir 2 jam..*esok sure muke ngntok!* haha..esok daku bakal naik AIR ASIA..wee..naik flight!lama da xnaik flight!hahha..last naik bile tah..lupe sudah!!hahahha..


act daku da pnh g vietnam dulu, time pas spm...budak kecik lagi time tu!hahhaa..*ceh!macam la skrg da besar gile kn?blueeekkkk* dan dulu daku pergi vietnam sbb umi nk jln2 tgk harga market kat vietnam..time tu br berjinak2 nk bisnes..skrg, umi mmg da rajin gile pergi vietnam..boleh kata tiap2 bulan, pergi cri barang kat sne..*igt Vietnam tu macam dr KL ke Ampang ke?*hahhah..

mse daku g vietnam dulu, baru tao yg vietnam baru nk membangun lepas perang dgn omputih..*daku xigt negara ape yg dorg perang*..jd, kalo nk compare Malaysia ngn Vietnam time tu, mmg kita lagi moden dr dorg..serba lengkap sume..dan byklah tinggalan2 perang masa tu..tp wlupun camtu..satu yg daku tabik kat dorg..sikap humble org Vietnam!tu mmg daku bg markah penuh kat dorg!!=)..*daku xkata org kita xhumble k!*


kete kebal askar vietnam gune wat perang ngn omputih!
*daku yg bju purple tu!..:)*

dan kalo kalian nk tao, satu beza yg ketara antara org kita ngn org sne ialah saiz badan! sbb org vietnam sumanya kecik2..kurus2..xde pun yg besar2..sbb tu kalo kitorg beli barang utk jual kat sini, ramai costumer yg saiz besar xleh pakai saiz dorg..sbb vietnamese keding2..ssh nk jumpe yg badan besar kat sne..1st time tgk anak gadis vietnam, terkejut ngn saiz pinggang dorg..kurusnya mengalahkan lidi!huhu...mybe faktor peperangan dulu kot..xcukup makan sume...dats y dorg kurus2..org mesia besar2 sbb makan sedap!nasi lemak, nasi ayam dan segala jenis nasi kaya kat malaysia ni..hee..*ttbe rasa lapar yg amat* =p

elie!!masuk tdo!!

hah! tu sore umi da bergema kat umah ni..huhuh..oke2..maaf kalian..entry kali xleh panjang lebar..sbb kena tdo awal..umi da bising..esok kena bgun kol 5!!huhu..*sbb tu gmbar hye sikit!act nk post byk..tp, nxt time k?heheh*

so, doakan perjalanan pergi balik daku ngn umi ke vietnam esok ye? *mintak2 flight xdelay!*..
doakan juga cuaca di vietnam baik, senang kami berjalan ke sana sini cari brg..dan jgn lupe,doakan skli utk bisnes kami agar berjalan lancar..hehhe..time kasih kalian..:)

VIETNAM!!!TUNGGU DAKU!!:D

malaysia -> vietnam..:)

oke kalian..kita jumpe di entry lain ye bile daku selamat pulang ke malaysia nnt..i'allah..
camat tidur kalian..salam..:)

*noddy, npe ttp fon?kita nk borak ngn dia b4 g vietnam esok!da xdpt ckp ngn dia..sedih!=(

p/s: spe nk ikot daku g vietnam? sila byr sendiri!:D

6 comments:

Aimi said...

tak nak ikut.
tp nak perfume cam elie tu je

little cart00n said...

aimi..
alamak..perfume tu da xjual kot..nxt time la..heee

Leo "Ricky" Huzair said...

bisnes huh?
x pnh bgtau pn..

fadhlihamdan said...

jaga diri di vietnam! he. macam cool je kete kebal tu.best2.

little cart00n said...

bro leo..
spe soh xamek tao?hahha

little cart00n said...

fadlihamdan..
i will!!hehe..
4 sure la cool..pakai utk perang meh..i dpt naik lagi..heeee...