Sunday, May 16, 2010

THANKS n GOODBYE GENTING!!=)


salam kalian..:))

masih igt janji daku sebelum ini utk entry share ngn kalian mengenai aktiviti yg noddy dan little cartoon lakukan utk menghabiskan cuti kami??hahhaha...well..daku mmg berpegang pada janji tao..sbbnya..dlm entry kali ni,daku nk mengotakan jnji daku pada kalian semua, oke?daku akan share ngn kalian apa yg daku n my noddy da wat time cuti kami aritu..heeee..

oke..ari rabu aritu..elie ngn noddy da spent time together ke GENTING!!!=)

wee...sgt best bile pergi dgn buah hati..bahagia yg amat!! :))

act, da lama plan nk g genting..tp disebabkan kami bz dan susah nk jumpe, jd hasrat tu dibiarkan sje..then bila daku stat cuti sem ni, noddy pun cuti seminggu, kami mula bosan sebb xbuat ape2..heheh..daku yg kerja time cuti ni pun hmpir mati kebosanan, apetah lagi noddy yg dok umah sje..hehehhe...jd, kami mengambil jln mudah utk keluar jln2, smbil menikmati panorama alam..waahhh..**ayat klasik gitu!!** heee....

tp kalo klian nk tao..plan nk g GENTING tu mule2 mcm xjd tao..sbbnya, kami kekeringan duit!=(..tp disebabkan nak jugak spent time together, kami tontong duit bersama!!=)

daku meminjam kata pepatah..

nk 1000 daya..xnk, 1000 dalih..:)..

akhirnya, plan nk g GENTING..MENJADI!!!yabedaduuuu!!!!*daku melompat kegirangan**=p..

so, lepas da berbincang dan plan byk kali..kami mulakan langkah utk ke GENTING..mule2 beli tiket pada hari isnin..ala..hari yg daku g date ngn noddy,tgk cite IP MAN 2 tu...yg daku kata kami g gombak tu kn..igt x?hah..tme tulah kami beli tiket bus...=)

flow pergi GENTING aritu macam ni..kalian dgr, daku nk cerita..:)

bus yg kami beli tu bertolak kol 11..so,pukul 645 pagi, daku da mengejutkn noddy dr tidurnya yg indah sbb nk soh dia kemas beg..hahhaha...then, kami jumpe di kl sentral seperti bese pukul 10..tp ari rabu aritu, daku da terlopong kat sentral menunggu noddy dr kol 9..*daku gile semangat siut!*hehe...

lepas noddy smpi sentral, terus kami gerak ke gombak nek putra utk amek bus ke GENTING..tpt kol 10.50, kami smpi, bus baru nk bertolak..waa...nsb bek xkena tinggal..kalo x, melepas nk bergembira sme2..hehehe..=D

utk naik Genting tu, seperti bese, kena naik cable car..jd, tiket yg kami beli pakej tu, termasuk sekali cable car..dpt lah kami naik puncak genting tu..heee...sgt best dpt tgk pemandangan dr dalam cable car..dah lah sejuk..nyaman..waa...best!!daku suke!!hehehe..nk2 ag bile ngn org tersyg..mmg terbaik lah..hahhaha..*kami sgt comel dlm cable car tempoh hari*..hik2=p

muncung2..hahha

it soo cold n he hugs me:)

1-2-3-4-5 dan bla3..byknya cable car!!

jgn sesiapa amek cik gemok ni ha..dia daku punye..=)

hai itam..merah syg hitam tao..hehe:)

1st time naik cable car ngn noddy, n it was superb!!:)

hehehe..bile da smpi GENTING, ttbe ujan pulak..aiseh..npe ttbe ujan lak ni?:(..macam mana kami nk main??huhuh...disebabkan nk jugak main sume mainan tu..kami redah je ujan yg mulenya gerimis, lama2 makin lebat selebat pokok2 di hutan tropika..hehhe..*kami 2-2 mmg kepala rock, ujan ke ape ke, layan je*...hahha..

belakang tu buaian yg mmbuatkan daku rasa melayang2 bile main..hahha

naik bot yg buatkan kami 2 orang basah kuyup!!wawaawa!!

amboi best nya landing..kami tgh atas air tu..hahha..

main bot yg curam tu, buatkan kami basah satu badan..daku ni yg rambut kering, terus basah kuyup kena air apa yg dorg gune wat men bot tu daku xtao lah..hahahha..ditambah lagi ngn ujan yg lebat teramat..mmg daku da mcm mandi xlap tao..hahhah=p

kami yg dah basah kuyup..hhehehhe..

lihat rambut yg serabai disebabkan kebasahan air ujan!!hahaha

bile ujan semakin lebat, kami benti jap utk makan..heheh..da kata GENTING, sure2 la makanan mahal kn??jd..kami makan KFC je..nk bajet la katakan..huhuh..oder ayam black paper tu, mknlah kami smpi kekenyangan..hehehe..

jom makan!!!

senyum lebar nmpak cik abg?heee

lepas makan, kami nk smbung main lagi..tp cuaca jeles ngn kami,ujan makin lebat turun..huhu.. so ape leh buat?bergambar je lah sementara menunggu hujan berhenti..=)

marry go round!!

daku teringin nk g london tu..tp xdpt2..=/
so, dpt bergambar ngn bus london pun, jadilah..huhu

alahai..kecik molek je daku sebelah noddy..ahhaha..

hello..elie cantik di sini..:p

kalian tao x..aritu, kami men2 game cam lucky draw tao..then kitorg g satu booth ni..men kaut2 itik..bajet nj menang teddy bear yg besar la..sekali..kalah..dpt lah teddy kecik..hee.

ni yg daku dpt..hahhaha...kecik je teddynya..hahaha

daku nk yg besar ni!!!tp xdpt!!
wawawaa:(

booth kat belakang noddy tu la yg kami men itik tu..hahha

thx syg, 4 the gift! kecik2 pun, dtg dr GENTING tao!!hahha

seriuslah..berjalan bersama noddy mmg sgt bahagia!!hahha..daku terpekik terlolong time main kat GENTING tu pun, dia tahan je telinga..hahha..sgt comel!!hahaha...jd, mari tgk gmbar2 bahagia kami berdua..=))

satu..

dua..

tiga..
we r together in love..:)


ni gmbar di ambil time kami atas belon udara!

ada satu game ni,nmenya space shot..daku nk main..tp noddy kata kalo daku nk main, g main sorg2..sbb dia da pnh naik..n katanya, bndalah tu, kita main sekali je dalam seumur hidup..hahhaha..means, dia pun gerun bile naik space shot tu..hahhaa..dan daku yg tgk space shot tu dr bawah pun da menjerit sakan, apetah lagi bile naik..rasanya meraung xberlagu la kat udara tu kot!hahhaah

nmpak yg space shot tu??fuhh!!gile gerun daku tgk..hahha

sepanjang main mainan kat GENTING tu, daku menjerit xhenti2..gayat la katakn!hahhaha..noddy kata daku lebih2 je jeritnya..hish!!geram tao!hahhaha..

tgk lah mainan kat belakang tu..gerun daku bile naiknya..hahhaha

time naik bndalah ni, daku rasa da melayang2 badan daku!hahah

ARGHHH!!!takut!!!hahahha..

oke..bile da nk kat kol 7, kami da gerak..sbb GENTING dah nk tutup..hahha..ada la 2-3 game yg kami xmen dan xnk men sbb tah, kami gerun kot..hhahah..jd, sesi bergambar jelah yg berlaku..hehehe

ini kat luar theme park..noddy da kurus kn?heehe

daku mmg kecik!hahah

lepas da penat2, kami pun lapar..perot da berorkestra..hahha..marilah kita makan2..
tp sebelum tu...cube kalian lihat situasi di bawah...hahhaa

ni sesi bertanding spe punye bibir lagi merah..hahhaa..
noddy daku xsmoke..so, dia sibok nk compare ngn bibir daku..hahha..

"syg..kalo bibir syg lagi merah dr cyg pun, xleh lawan bibir sexy cyg tao!!"

bibir mungil i sexy oke..mmmuaaaahhhh..

oke..b4 balik,kami nk mkn!!old town jom!!!hahahaha

old town 4 our dinner..:)

ala..lmbatnya nk mkn..huhu..lapar da ni!!

bile sejuk2, dapat makan sup panas n kopi, mmg sodap!!:p

bile sudah makan dan selesaikn segala2nya di GENTING, kami da nk kena balik! wawawawawa...=((..xnk balik!!!nnt kalo balik da xde angin2 sejuk lagi cam kat GENTING..:((..
tp nk xnk..terpksa gaklah kami naik cable car tu..huuuhuu..

wah!!daku sgt hebat cz dpt snap pic time cabel car lalu kat sebelah noddy!

erm...kami da kena balik...lepas ni msti daku rindu time kat GENTING! ala..bukan rindu kat Genting je, tp mesti rindu kat Noddy!hurrmm...ape nk buat, kami kena pulang..meninggalkan kenangan indah kat GENTING!..

btw, g GENTING aritu, mmg satu pengalaman baru utk daku..dpt men2 n pusing2 kat sne, dpt spent time ngn noddy dan dpt kenangan manis!daku mmg sgt hepi hari tu..:)

so, i wanna say...

THANKS n GOODBYE GENTING!..=)

THE JOY OF GENTING HIGHLANDS..:)

And to u, my noddy...

i love u soo much..
thanks 4 the day beby..kamu habiskan cuti kamu utk bersama daku,
kita hepi2 bersama..n i really love dat day!really!=)..
thank u soo much 4 everything..
n i'll love u till end of my life..i'allah..
*nxt time kita g jln tmpat len k*..:)

noddy...maseh byk2 ye utk hari tu..
i love dat day n i love u soo much!!

terima kasih sekali lgi pada kamu, noddyku syg..=))..
dan hadiah dari daku utk kamu ialah..

daku sgt cinta sma kamu..<3

oke kalian...sekian sja entry kali ini..daku bawakan life dari GENTING, turun ke AMPANG..hahha..=D

yeah..daku sudah ada kenangan di GENTING dan kini daku suda rindukan kenangan tu..xpuas nk belek gmbar2 kat GENTING lagi ni!..hahha..

pada kalian..terus follow blog little cartoon k..i'allah..jika kudrat daku masih ada, akan daku update blog ini setiap masa..i'allah..

sekian..dan salam..:)

p/s: kenapa sejuk kat GENTING len ngn sejuk kat KL??hahaha

12 comments:

koboys8888 said...

i miss jugak genting..bestnye sejuk2.
now da panas.hehehe...bilik pon panas la..huhuh..i miss u 2 la..hehehe

little cart00n said...

syg..
turun genting sume panas la..hahhaha..
i mis u more la..:)

tfa_purpleclover said...

jeles..jeles.. =P

liyana aziz said...

weeeeewwiiiitttttt...
must be fun an?? naik x spider?? yg tu best.. yana x naik space shot tu, takut, t buntut tertinggal kat atas,. hahahahahha

little cart00n said...

tpah..
xyah jeles2 la..g la naik genting ngn doc ko..hehhe:)

little cart00n said...

yana..
mmg fun gile vavi!!hahhaha
i pun xnek space shot tu..sbb noddy soh naik sorg2..hahhha
kalo naik sorg2, alamatnya menangis la i kat atas tu..hahhaha

liyana aziz said...

tu la an...
cik yus pun teringin tau, tapi tu la.. for sure mama x bg.. tapi plan nak g sunway.. jom g?? ajak noddy nak? hahahaha

little cart00n said...

yana..
hahhah..dia da bz ngn nk comisyen la yana..tgu ada duit br g jln2 ag..heheh

koboys8888 said...

nk g pulau.hehehe.diving..with my bucuk.hehehe

little cart00n said...

syg..
soo sweet!!haaha
jom2..lepas syg settle sume, kite g diving kat pulau k?

koboys8888 said...

yea....search la pulau2 yg cantik.hehehe

little cart00n said...

syg..
lmbat lagi la syg..tgu la sume settle k..hehehe