Tuesday, May 18, 2010

PAMERAN DAN WAYANG DI KLCC

salam kalian..=)

td elie menghadiri satu event yg diberi nama WIEF MARKETPLACE OF CREATIVE ARTS di KL CONVENTION CENTER bersama rakan2 TEKA,[Teknologi Kreatif dan Artistik]..event ni act menggabungkan student2 creative arts dr seluruh dunia, termasuklah Malaysia..elie yg juga merupakan slh sorg student arts Malaysia pun pergilah ke event tu atas ajakan rakan2..:)


event ni bertempat di KL CONVENTION CENTRE..ala..tmpat yg DATO SITI kawen dulu tu..hehehe..kalo kallian xtao gak, g tye PAKCIK GOOGLE k..:P


event ni act seperti pameran yg memperlihatkan keseniaan dr artist2 seluruh negara, baik dr yg amatur juga profesionals..fakulti elie pun terlibat sme lah..kami antara yg mewakili Malaysia dlm event ni..*wah..daku wakil Malaysia, spe xbangga siut!!*..hehhe.:D

acara bermula dalam pukul 10 lebih.daku smpi klcc dlm kol 940,tgk kwn2 xsmpi lagi, daku g toilet dulu..hahhaa..then tgu kawan2, gerak sme2..mulenya jnji nk tgu kat putra, skali dorg da nek klcc dulu..hampeh!hahahha,..bergeraklah daku seorang diri..:p

then, nk masuk event ni perlu berdaftar dulu oke..sbb kalo main masuk je, nnt kena tahan..maklumlah..org2 kenamaan dr luar sume ada..huhu..so,kitorg pun menyelitlah di celah org ramai tu..heheh..kat situ mcm2 org ada..niger..omputih, arab..mcm2 ada..:).bile da dftar, dpt tag nma n goodie bag, kami trus cabut masuk hall, tgk pameran..hehehe..

the goodies..:)

my tag..ELIE.UITM..MALAYSIA..
Siap ada gmbar lagi..jgn jeles..hahah..:)

dlm event tu, mmg macam2 seni ada tao..fotografi, filem, wayang kulit,kaligrafi, sume ada..mmg macam2..cantik2 pulak tu..mmg rambang mata tgk..terpesona jap daku tgk seni2 yg dihasilkan oleh artist2 ni..mmg superb..:)..yelah..kan jarang nk dpt peluang camni..tgk hasil kerja org lua, bile dpt peluang, daku jakun la kejap..hahahha...

muke dak yg tgh jakun..hahah..
*gmbar kredit to shah!:)*

oke kalian,daku xnk ckp byk..mari lihat gmbar2 sekitar event semalam..:)

hai..saya Elie cantik..leh berkenalan??

blkg daku tu gmbar2 yg ditgkap oleh para fotografer lua dan dlm negara..
cantik2 sumenya!

kalian cube teka ape di belakang daku tu??
itu sbnarnya ayat suci AL-QURAN..
mule2 daku xpasan..bile tgk lme2 dan diterangkan, baru perasan rupenya setiap lukisan ada surahnya yg tersendiri..serius cantik..subhanaallah..:)


kamilah dak2 dip penulisan..
*nk bangga jap leh kn??*ahhaha

background belakang tu kejayaan student2 dr fakulti kami la!!
GO2 TEKA!!:)

bile daku akan jd seperti mereka di belakang daku tu??haha

bro ni, dia OKU..tp dia leh melukis dr pagi smpi petang..
dan hasil kerjanya mmg hebat2..daku tabik spring toing2 kat bro ni..=)

nilah hasil kerja bro tu..sgt cantik!

selain pameran,ada juga promosi filem dr lua dan dalam negara..then Q n A..[question n answer]..so,kami berpeluang menonton filem2 yg belum ditygkan..rugilah kalian yg xikot daku smlm..hahhaha..

speaker dibekalkan utk keselesaan audio sendri..:)

yg berkot kelabu tu, our DEAN!
PROF. HATTA AZAD KHAN..:)

kalian tao x, kitorg sempat gak tinggalkan bakat seni kitorg tau..hahhaha..sebab tgk ada yg artist2 n student2 dok melukis2 kat pameran smlm, jd kami pun nk gak selitkan bakat kami..hahahha..atleast, ada gak tinggalan kami kat pameran tu kn..hehhe:P

daku da lama xpgg berus lukis..haaha..

ni antara hasil seni yg dilukis oleh para pencinta seni..:)

beliau salah sorang pencinta seni!

uitm 2010!!terbaik!


peace!!
daku mmg pencinta seni!!:)

hebatnya!!nama daku tercatat dlm khemah lukisan!!

dapat meninggalkan nama di khemah lukisan pun jadilah!!

lepas da penat tgk semua pameran..kitorg lepak kat taman lak sbb xtao nk buat ape sementara tgu wayang kn..ha..plan nk tgk wayang tu ttbe je..dorg mengajak daku yg xde duit ni, tp disbbkan da alang2 kua ngn kawan2, daku pun join je la.hhehehe...xingt xde duit tu..hehehe..

di bawah ada gmbar2 kesengalan kami smlm..hehhe




haaa..itulah antara kami yg melepak di taman klcc smlm selepas pameran..ehhehe...then time utk movie pulak,pukul 245 smpi 430.. kitorg tgk cite A NIGHTMARE ON ELM STREET,..satu cite yg sumpah seram terkejut!!cite bunuh!daku mmg xleh tgk cite terkejut2 ni..japg daku sekali jd terkejut!!silap ari bulan, org sebelah daku mati terkejut..hahhahah..dan td, daku mmg antara yg menjerit kuat la..bak kata abg senior daku, daku jerit mcm tgh naik rolercoaster..ahahhah...haih..mcm mana abg senior tu tao daku jerit2 time naik rolercoaster lak ni??hahhahah..

after wayang, pergi masuk pameran balik..hahhaha...pusing2 lagi, baru pk nk balik..hahha..haiyaaa..anak spe la ni balik lmbat2 kn?hahhaa..ala..ujan lebat kot..xkn nk balik dlm petir2 kilat menyabung tu,..so, lek dulu..hahha..tp dsbbkan kami nek tren, xde lah kena ujan..masalahnya daku ni..kena tukar tren la pulak..terpaksalah berkuyup2 ngn ujan lebat..adeh...=p

dan td mmg sgt best dpt tgk pameran seni dr org luar dan dlm negara ni..sbb xsemua org dpt tgk secara free kn..jd, daku nk ucap time kasih pada rakan2 yg mengajak pergi ke pameran ni menjadi wakil Malaysia..kalo tanpe kalian, mybe daku xdpt kot tgk segala pameran ni..time kasih kawan2 untuk sehari berjalan bersama daku..*ceh..wat statement macam xbese jln ngn kawan2 lak kn??hahhaa*=D

dan dalam pameran td jugak, daku dpt tao byk perkara yg daku xpnh tao pasal industri seni ni..xrugi daku join pameran ni smlm..dpt tambah pengalaman lagi..beruntung daku kn?yeayy!hehe..:)

wajah2 penyambung warisan seni Malaysia..i'allah..:)

semoga satu hari nnt impian kami utk memeriahkan industri seni bakal menjadi kenyataan..kalo tidak dlm penulisan, mybe bidang seni lain..kata org..seni itukan LUAS..:)..

jadi, daku sbgi student seni, akan berusaha utk memantapkan industri seni tanah air agar dpt menjadi salah seorang penyumbang nama dalam bidang seni kita ke lua negara..i'allah..:)
kalian doakanlah elie ye..time kasih..:))

p/s: jika seni ada di mana2..elie juga di mana2..heheh

6 comments:

koboys8888 said...

alaa..nk ikot xdpt.haaha

little cart00n said...

syg..
cyg ajak, dia xleh kua..next time k?hehe

Aimi said...

sakit kaki aku bila balik rumah

little cart00n said...

aimi..
penat berjln ke smlm?haha

liyana aziz said...

rugi rugi rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

little cart00n said...

yana..
hahhaha..agak la..tp next time ada ikot k?:D