Saturday, May 22, 2010

KOREA VS GLEE!!

salam kalian..:)

Selain ADAMAYA, kat mana2 sekarang org bercakap mengenai GLEE! daku baca paper, godeh internet, semua bercakap mengenai GLEE..dan daku juga salah seorang peminat setia cerita GLEE..hahhaa..

daku da follow cerita ni sejak season 1 lagi..sbb apa daku follow pun daku xtao..mybe sbb cerita dia muzikal kot..*membolehkan daku berjoget dan menyanyi*..hahah..n lagu2 dlm cite ni best!mybe jugak cite ni ringan..so, kepala daku xdelah serabut bile tgk cite ni, mcm cite2 lain yg daku tgk...n its just a maybe i guess..hahahha...

skrg GLEE pun da masuk season 2..daku pun mulelah follow..tp setiap kali nk dok dpn tv je, mesti ada je halangan..seperti contoh..

elie: yes! jap lagi kol 9 cite GLEE!
umi: hei!!pukul 9 umi nk tgk cite korea lah!!
elie: adui!!!!(tepuk dahi)

hah...macam tulah keadaan daku setiap kali nk tgk GLEE! terpaksa berebut remot control dgn umi smata2 nk tgk GLEE!hahahhaa...smetimes daku ckp dalam hati..

"mintak2 umi tertido time tgk cite korea!
nnt bile umi tertdo ke,daku leh curi remort, tgk GLEE!!"

hahhahaa..tu lah daku..tp masalahnya, daku xberkesempatan lagi tgk GLEE season 2 ni!!wawawawawa:((..semua gara2 umi da chop cerita korea dr awal..dan sbgi anak yg baik, daku terpaksalah ikut ckp umi!..*bajet2*.hahhaha

dan persoalan sekarang..macam mana org boleh dok tgk cerita korea berjam2 lamanya?addicted sungguh!! tao ape?umi daku mmg peminat cite korea yg tegar! dan umi siap beli cd2 cite korea lagi dr kedai dan lepak dpn tv tgk cite korea smpi ttdo!hah! spe nk jawab tu?hahhhaa..daku rasa daku hye bleh tahan tgk cerita2 korea ni paling lama pun 2 jam je..tu pun mesti nguap2..hahahha..

dan dulu daku pnhlah jugak tgk cite2 korea ni..*omg!ini satu pengakuan ke?*hahhaha..tu pun sbb org dok kata cite tu cite ni best..dah kalo kat skolah kawan2 sbok citekan balik kat daku pasal cite2 korea kat tv tu, xkanlah daku nk dgr je cite dr dorg kn?tu yg daku tgk cite2 korea tu..hahah...dan terlayan jugak lah kejap!hhahahha..tp lepas tu, daku da xtahan..sbb mana2 pergi org ckp pasal cite korea.. huhu..lama2 daku pun leh pandai ckp korea tao!hahah...

kat bawah ni daku list kan antara cerita yg daku layan dulu..hahaha..tah macam mana daku leh layan cite2 yg menyebabkan daku melangut kepala, melopong mulut dan membongkangkan diri dpn tv!..hahhaha..

oke..cite korea yg 1st daku stat tgk ialah WINTER SONATA..

kalian masih igt cerita cinta di musim salji?hahha..owh!!daku sgt suke lagu dia!!sedey2 :(

oke2..2nd cite yg daku addicted ialah.. AUTUMN IN MY HEART..

woooo...cite ni buat daku meleleh air mata..beringus air idong! sedihnya dr awal cite smpi abis cite!adui..xtahan daku tgk cite ni sbb sedih sgt! ending yg xleh blah sedih yg amat sbb hero, heroin mati!wawaw:((

cerita yg berada di ranking ketiga dalam kamus hidup daku ialah cite FULL HOUSE..

hahha..cite ni komedi romantik..daku tgk cite ni mesti gelak2 sbb kelakar..Rain lawak gile! cite pasal dorg kawen kontrak smata2 nk berebut rumah,lama2 dorg suke betul2..tp geram gak sbb Rain dlm cite ni ego nk mati!!!huhuhu...bnci daku tgk pada pompuan yg nk berebut Rain tu..hahha..tp endingnya hepi together..=))

haaa...yg ke 4 ni my favoret movie!!!cite LOVE STORY IN HARVARD!
cite ni mmg daku layan abis!daku habiskan cd yg umi beli dlm masa sehari ke 2 hari je..hahhaha..sbbnya cite ni best gile!hahha..cite ni kelakar, sedih, sweet..sume ada!cinta antara peguam dgn doktor..wah!!sgt hebat! endingnya daku paling suke! hehe..:)

lagi cite korea yg buat daku nangis2 xhenti ialah STAIRWAY TO HEAVEN!

wawawa...cite ni sedih mcm autumn gak..sbb kekasih yg terpisah waktu kecik, then bile jumpe balik, mcam2 lah halangan..*drama korea selalunya klise!* n dlm cite ni, heroinnya sakit..bile part2 nk mati tu..mmg daku punye air mata macam leh penuh sebaldi la!hahahha..=p

oke..next is BOYS OVER FLOWER!...

kali ni daku tukar genre lak.elie ni asik nangis2 je kn tgk cite korea..hahha..act cite ni adaptasi dr cite METEOR GARDEN! tp version korea je..cite pasal friendship, cinta antara kawan2 n macam mana anak org kaya leh terpikat kat budak miskin..hehhe...dan hero2 dia hensem siut!hahha..tu sebab daku tgk cite ni!!haahha=p

hey kalian..igt cite2 korea yg daku tgk sume jiwang2 karat ke?hahaa..daku tgk gak tao cite action! cite action korea yg daku ialah IRIS!!

wohooo...cite ni best siut!cite pasal penyiasat! tembak sne tembak sini..layan tgk cite ni..tp 4 sure la xlari dr love story..hehe..tp cinta2 dlm cite ni xde la mcam cite2 sedih yg daku tgk b4 dis..cite dia sweet sgt..ehehe..tp ending sedih..sbb hero mati kena tembak!!:(
*daku suke part yg hero bg heroin gule2 trough mulut tu!awwww..sweet gile!!* haha

oke chop!!!byk pulak daku tlis pasal cite korea kn?hahaa..ini kes lari tajuk ni..hhahaha..just nk tunjuk tu la antara cite2 korea yg menemankan hari2 daku dulu..*ttbe ayat xleh blah kn?*hahahha...kalo daku kira2 balik, byk rupenya cite korea yg daku layan dulu!hahahhaa...tp skrg tah npe da xleh dok lama tgk cite korea..mybe da terlampau byk cite lagi best yg daku nk tgk kot..sbb tu la agknya..hahhaha...nasib baik dan nasib baik..hahhaha..*blueeekkk!!*

dan skrg kat umah daku...umi masih lagi konker tv melayan cite koreanya!kakya mmg da gile lagu2 n band2 korea..sepupu2, makcik2 daku semua pun layan korea..my nenek[ibu] pun skrg ni syok tgk korea kat umah!!hahah..dan daku dgr2, umi tgh usha tiket nk g korea pulak!!adoi!!!hahahah..abislah cucu cicit sume kaki korea pasni!hahhaha...=p

bile kat umah org sbok layan korea bagai,daku ni je yg xdpt2 tgk GLEE season 2 lgi!! waaaa!!!umi!!!elie nk tgk GLEE season 2 lah!! wawawawa..:(

 
I SAY G 4 GLEE!!!!

dulu time GLEE season 1, daku tgk through lappy kat hostel...tp skrg, kat utube sume pun xde GLEE season 2 lagi, so xdpt lah nk downlod! tah bile dpt tgk GLEE mcm season 1 dulu!wawawawa..:(


p/s: umi korea..kakya korea..nasib baik abah x korea...kalo x..haih!!-.-

12 comments:

kersani said...

whoa, semua saya pernah layan kecuali Winter Sonata n Autumn in my heart. Memang tak minat 2 tu.

Cuba try Coffee Prince, Snow Queen and My Girl.

My Girl u must try. Best gila! In fact, sebab my girl lah saya layan korea.

hehehe....

little cart00n said...

kersani..
dulu i tgk gak my girl..best2..cume i xigt cite dia sgt..hehe

p/s: 2nd hero dia muke cam katun komik!!hhaha

Syahrul Iman said...

dulu i layan winter sonata jer..lps exm nie nak tgok citer2 korea yang sedey pulak la..leh nanges2..awww.. hehe

little cart00n said...

iman..
hahhah...u pun nangis ke tgk korea?hahaha

diah said...

bia lah umi u nak tgk kul 9 cerita cinderella stepsister en? hahahahahhhh

glee tgk len hari...hhaha

little cart00n said...

diah..
mana boleh!sekali sekala bglah anak dia tgk glee!hahaha..

aMyErInAiMiE said...

sgt sgt sgt love love story in harvard!!!

liyana aziz said...

semakin hari semakin suka layan cerita korea... semua ini disebabkan ekin dan diah!!!

little cart00n said...

kak reen..
sme with me!!!kita geng!!:D

little cart00n said...

yana..
hahhaa..abislah..belom lagi dok ngn umi..kalo x, makan korea, tidur korea..mandi pun korea..hahha

Iki.Ali said...

do...
Glee baru season 1 la.
aku rase ko tak tau status dia.

citer tu break kejap lepas diorang menang Sectionals tu. pastu sambung balik.

ye, aku pun layan gak citer ni. :)
cume, aku takde la Star World (kalau ko tengok kat situ la). aku download je. :)

little cart00n said...

iki..
skrg da msuk season 2 la..
sbb tu aku nk follow..
season 1 aku da khatam byk kali..
hahha..

ko tlg la aku downlod season 2 punye..nnt aku burn kat ko..sng keje aku..hahaha..