Wednesday, May 19, 2010

FIRST LOVE NEVER DIES!!

salam kalian..:)

entry kali ni daku nk bercakap mengenai FIRST LOVE..


rasanya antara kalian semua pastinya ada kisah cinta bersama FIRST LOVE masing2 kn.. kata org, first love kita selalunya indah..tp xsemua org akan mengiyakan perkara tu..seperti contoh, di
sini.. [maaf senior, daku pinjam entry kamu buat rujukan..=)]..

nk dijadikan cerita..daku teringat satu kisah lama dgn seorang kawan lama..daku menunggu bus dgn seorang kawan yg daku panggil
A [bukan nama sebenar]..kami berborak seperti biasa jika bersama rakan2 lain..ttbe satu topik luar biasa yg daku xpernah jangka akan muncul dlm kepala otak daku ni, dikatakan oleh si A..iaitu mengenai FIRST LOVE..

A: elie, ttbe ak teringat kat ex ak..
Elie: huh? ex kau? ko pnh ada ex ke? [amboi mulut daku...laser gitu..hehe]
A: aah..dulu..
elie: asal ko xpnh cite ngn ak pun?
A: ala..xyah la nk citelah..
elie: oke, tp yg ttbe ko teringat kat ex ko ni apahal?
A: tah..ak pun xtao..rindu kot..

tbe2 si A ketawa besar, dan daku diam sje..berfikir..

Elie: rindu? da bpe lama ko ngn dia?
A: 4 tahun..dia 1st love ak..
elie: 4 tahun??waa..lama tu..
A: ak syg kat dia lagi tao..dia pun mcam tu..
elie: da kalo syg, npe break up?

dan si A pun sibuklah bercerita mengenai 1st lovenya tu..pum pang pum pang mulutnya bercerita mcm bertih jagung..sekejap dia ketawa kecik, sekejap ketawanya besar,.mybe teringat kisah indah bersama cintanya yg pertama dulu...dan daku hye menjadi pendengar yg setia..
*yes, i am a gud listener, n sometimes a gud counselor!*..=)..kdg daku pun tergelak dgr cerita A, seolah2 daku pun rasa perasaan si A pada cintanya..hehehe...

tp sememangnya kisah cinta A sgt comel..katanya dia kenal gadis cintanya itu sbb A men tekan2 nombor kt fon, ttbe tersangkut kat no fon sorg gadis..=D..dorg bersms lepas tu dan couple trough fon je..dorg pun jrg berjumpe sbb masing2 sekolah asrama, tp bertukar2 alamat rumah sehingga gadis tu hantar adiah ke rumah A..dan A telah ke rumah gadis utk berjumpe!!..waaahhh.sgt comel!!!:))..
**asal ayat daku dlm entry ni cam skema abis??**huhu

bile abis cerita si A mengenai cintanya dulu..dia diam..daku pun diam..tunggu A berckp..

A: amacam?layan x dgr cite ak?
Elie: comel siut cite ko!tp ko xjawab lagi soklan ak, apasal korg break?
A: salah ak kot..tah la..ak pun xtao..act kitorg syg 2-2 ag..tp keadaan la..

sedih suaranya..A diam..daku diam..masing2 diam..da macam daku pndang dia..dia pndang daku..hahhaha..

elie: ala..sedih2 lak..xyah igt lagi la..nyesal ak tye..
A: mana boleh..Ko tao x, lelaki selalunya akan anggap 1st love dorg yg terbaik tao..perempuan je rasa last love yg terbaik..
elie: (daku garu kepala) walaupun ditinggalkan?
A: yup! ko xpercaya sudah..

daku diam..berfikir..fikir ape pun daku xpasti..yg pasti, daku da dgr quotes berbunyi..
LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE MEREKA YG TERBAIK da lebih 2-3 kali..persoalannya..adakah perkara ni benar?


berapa ramai lelaki2 yg mengiyakan quotes di atas, sila angkat tgn!


oke..kita smbung cerita..

lepas masing2 diam...A tye daku..


A: ko ad 1st love?


daku diam lagi..kemudian ketawa besar..A pelik dan daku biarkan sje soalan A xberjawab sehingga bus yg kami tunggu smpi..hahah

p/s:TAO X KENAPA DAKU DIAM?? SBBNYA TIME TU DAKU XDE NODDY LAGI!!**


************************

tamat cerita daku dan A..tu sume cite mngenai kawan lama..wlupun da lama, daku igt lagi cite ni sbb daku jrg nk ckp pasal cinta2 ngn kawan2 lelaki..hahahha..daku xtao mne pergi si A tu skrg..rasanya da lupe daku kot..sbb ni zaman daku sekolah dulu punye cerita la..zaman gile daku..hahhaha..sbb tu daku kata ni cerita lama..tp smpi sekrang A xtao kot pasal 1st love daku..hahhaha...

buat si A..kalo ko terjumpe blog little cartoon ni kat mana2 ke, singgah2 la baca entry ni..sbb daku masukkan nama kisah cinta ko!!hahhaa...bukan calang2 org boleh masuk blog little cartoon ni tao..hhaha..dan untuk menjawab soalan ko mengenai daku ad 1st love ke x..daku nk ckp..

daku da ad 1st love!!!

hehehehe...*malu2*..wlupun cerita cinta daku xsehebat kisah cinta SHAH JEHAN DAN MUMTAZ, or xsecomel cerita 1st love ko, atau xsebest cerita MUKHSIN, dan tp daku suke kisah 1st love daku..heheheheh...

i love these scene!!! :))

dan skrang, bile daku teringat kata2 A, pasal LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE MEREKA YG TERBAIK, daku dah xpeduli ape..sbbnya..suke ati dorg la nk anggap mana yg terbaik..kalo daku ke atau kalian or spe2 la yg mnjadi last love sekali pun, kalo setia dan jujur dgn pasangan masing2, dan berusaha menjadikan hubungan itu terbaik, pastinya pasangan akan menganggap kita ini terbaik dalam hubungan..:)

kepada A..daku nk tnjuk ko 1st love daku...tp ko jgn terkejut..hahahhahha....sbb...1st love daku...
:
:
:
:
:
:
:
:

taaadaaaa!!!!

finally i've met my 1st love!!
*tbe2 masa daku jln2 kat klcc smlm, jumpe noddy ni lak..terus menjerit daku!haha*

pada kalian pulak yg nk tao pasal 1st love daku, sila la ke entry KE-92 Daku.. di situ akan kalian tao pasal kisah cinta daku..hahaha..:))

dan mengenai quotes
FIRST LOVE NEVER DIES tu, daku xtao lah nk percaya ke tak.sbbnya baik lelaki ke perempuan, masing2 punya perasaan sendiri..jd..tah..daku pun xtao camne nk ckp..hahha...cume persoalan di bawah tu still bermain2 dlm kepala otak daku..*dia nk main sembunyi2 ngn daku kot*..hahhaha....

"BETOL KE LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE ADALAH TERBAIK DAN PEREMPUAN SUKAKAN LAST LOVE DR 1ST LOVE "

dan act daku tgh xphm kenapa daku nk semak2kan kepala ngn soalan tu..ada kaitan ke dgn daku? hehe..
ptutnya daku pk, katne si A tu sekarang?!...hahhahaha...

*kan daku da kata, daku ni cartoon..cartoon mcm tu la..haha*

p/s: hoping that 'he' will be my 1st and last love..amin..:)

8 comments:

Marya Hana . said...

oho. mcm kenal itu LINK. haha ;D maseh.. kite mempunyai kepale hotak yg same.. memikirkan pasal 1 love. tahi tahi tahi. wah ! EMO.

little cart00n said...

kak yaya..
promote blog kak yaya la..hahah..
amboi..lebeh2 nmpak ckp pasal 1st love ni..heee

anisizatyA.J said...

first cut is the deepest (tiba2) hehe

little cart00n said...

anisizatyA.J..
first cut is the deepest??hahha..mybe its true...:p

aMyErInAiMiE said...

lorh...kama knal ili ni ke.huhu.junior eh?
huhu..anyway. hi ili~ cntk la blog awk. cute.hehe.keep on blogging.akak ade mase utk blogwalking je skg.dh xrajin wt blog plak. :D

little cart00n said...

kak amy,
hahaha..kenal2..tp ili panggil dia kak yaya..senior kn..ehehhe..

btw, thnkz akk..yeah..i love blogging!t rajin2 singgah blog lil cartoon k..:)

aMyErInAiMiE said...

hihi.pgl kak erin jela.pelik plak amy.:P

oh..kak yaya..huhu..kama 2 kwn bek adik akak.adik akak,kosmet die pgl kakya.elok plak kakyaya n kakya kn?huhu

ok..klu update..akak prasan..akak singgah la.akak dh follow awk dh pun.hehe



Erin
http://amyamyshop.blogspot.com
http://eringilegambar.blogspot.com

little cart00n said...

kak erin..
owh..kak erin ek..hehee..sbb tgk blog akk tulis nama amy amy, tu yg ili panggil kak amy tu..hehehe.:)

oke2..akan ili follow blog akk..:)