Monday, May 3, 2010

SAIZ BADAN VS KERJA!!=P

salam kalian..:)

1st nk ucap syukur sbb pagi td da antar asgment AUTO,BIO N ADAPT kat lec..fuhhh..lega segala2nya dah selesai..:))..kira skrg daku da leh bercuti dgn senang lenang la...yeay2!!haahha

bile time cuti je,sume2 bnda jd best..leh dok umah,dpt mkn free..leh rounding2 kat kl,tgk movie..leh g date..leh tu,..leh ni..senang cite mmg seronok tahap gaban la kalo bercuti..tp yg xbestnya bila da cuti ni,xde bnda nk buat lak..ahhahah..bygkan dok umah 2 bulan, xde buat ape..pagi2 bgn,men lappy, tgh ari masak..ptg men lappy, mlm pun lappy..kira idop time bercuti asik berlappy je la..huhuhu..sbbnya dari pagi smpi mlm asyik bermesra2an dpn lappy je..smpi kata org, sosial life kita hye dgn lappy..huh!besides kita akan membina lemak2 di badan akibat asyik bersosial ngn lappy..adoi!!kn xbest tu??

dan disbbkan itu,daku pk nk mencari keje smntara 2 bulan bercuti ni..atleast dpt gak duit poket yg semakin kering ni..hahhaha..jadi daku telah menjalankan operasi usha mengusha tmpat2 yg best utk keje,tp masih blum ketemu port yg oke..ada yg daku minat, tp susah nk bergerak ke sini ke sana pulak..kalo jauh2, duit pun terbang bai..almaklumlah..fulus tarak!!huhu..
bile tmpat yg dkat2 ada keje, time tu daku xperlu kerje lak..bile daku perlukan kerja, ada lak org yg da cop dulu keje tu sebelum daku!haiyaaaa!!apa macam mau buat?? [tetibe daku bercakap slang cine..ape kes??hahha]

jd, kerana blom ketemu tmpat yg baik, daku pun bercakap dgn umi ttg kerja ni..

elie: umi, adeq xjumpe la tmpat nk kerje..huhu
umi: cari la kat mana2..xkn xde lgsung?
elie: buknlah xde lgsung..tapi macam xbest je tmpat2 tu..
yg dkt2 xde..yg jauh2 adalah..
umi: haaa..keje je lah jauh2..seronok ape..
elie:seronok mmmg lah umi..tapi duit??
nnt nk naik bus lagi..mkn lagi..pergi balik da bpe terbang..ish..

abah lak ttbe masuk..

abah: tak payah la keje jauh2..susah karang nk pergi balik..dkt2 sudah..
**nasib baik abah sokong anak dara dia ni!yes!heee..:p**


elie: umi..kat ofis umi xde keje kosong ke??wat failing ke..kemas stor ke..
kat pantry ke??hahhaha
umi: jgn merepek..igt senang ke wat keje ofis?
kakya dulu keje ofis, balik2 pengsan!
elie: dah tu, adeq nk keje kat stesen minyak umi xbg..
ada ramai mamat B**g*a la, itu lah..ini la..adeq nk keje kat ofis xkasi lak..
(daku tarik muncung)
umi: adeq kecik lagi la!
elie: (dlm hati)daku kecik lagi ke??pergh!!!makan dalam bai!!haaha

*******************************

haaa..tu la umi daku..sentiasa rasa anak gadis dia ni kecik lagi..huhuhu..daku kecik molek pun, daku mcm umi..hahaha..umi kn kecik molek..heee..*like mother like daughter la**

umi rasa anak dia ni beby kecik yg masih lagi ke hulu ke hilir bawak bantal busuk ke??hehe..itu dulu la umi..daku g mana2 je akan bawak bantal busuk daku yg daku panggil bantal gentel..heee..tp skrg, mana ada daku bawak bantal gentel lagi..masuk u daku dah leh tdo tanpe bantal gentel daku, oke?hahahha..

skrg ni, kat umah la baru pegang bntal gentel..takkan nk bawak masuk u lak?adoi..mmg tidak lah!!hahahah..**ish.,.malu2**

ni daku yg tgh pegang bantal gentel!hahaha

hahaha...gmbar di atas ketika bntal gentel ku masih cantik berbalut oke?hahha..skrg..da koyak sne..koyak sini..heee..dan sori mori, daku xkn tunjuk gmbar bantal gentel itu skrg..hahha..tak kan!!tak kan!!malu2!! *kalo daku tunjuk, pengsan org gamaknya!omg2!!*

ha...skrg..daku da besar panjang..cantik..comel..gebu..molek..[amboi!!bajet jap, xde hal rasanya=p]..haha..daku punye mental pun mmg da matang rasanya..huhu..umo pun da on the way 19..daku da masuk universiti,dah leh bawak kete,sbb ada lesen..n xleh blah,daku da ad boyfren..nama dia noddy=)..opssss..yg paling penting,daku da cukup umo!!hehehhe=))..

so, adakah daku ini masih budak kecik???hurmm...mmg kena berpk panjang ni..hahha..

im a little cartoon but im not a little girl..just not a women yet..
u guys oke wit dat??hahha

but sometimes i love when my mom still think dat im a beby for her cz daku mmg anak keciknya yg kecik n daku leh manje2 ngn umi lagi!!!yahuuuu!!!=)))

papehal..umi mmg terbaik..:))

oke..skrg tgh pk..nk keje mana? da opis xleh..terpaksalah daku mengusha port baik lagi..huhuhu..kalo nk keje kat dapur leh??daku suke masak..hahhaa..tp nnt nk masak kat dapur org, takut kuali xsmpi nk pegang lak..hahahhah.

neway,kalian..any ideas??thanks..:)

p/s: kerja ape2 pun, yg penting halal..:))

8 comments:

liyana aziz said...

elie, yana pun x cari keje ag, nak carik yg dekat dgn umah..
lagi satu, duk belek gambar anak erra an, tbe2 terbayang nouha dgn u.. agak seiras tau! comel sgt2! geram je tgk, mcm nak cubet pp tu

little cart00n said...

yana
hahaha..sme2la kita mencari keje k:)
hahaha..erra ngn anak, i ngn nouha sme??
means nk ckp i mcm erra la ek??
waa...cantiknya i..hak3..

kersani said...

one of my friends try dekat baskin n robins kat klcc?

cepat jugak dia naik, n gaji pun boleh tahan.

environment pun tak lah bosan sgt.

:D

just my suggestion.

little cart00n said...

kersani..
yeke??cam best je..nnt i try usha k..thx..appreciate it bro..:))

liyana aziz said...

anak erra jela.. hahahahah.. mcm masa u kecik2 tu..

little cart00n said...

yana..
owh..yekee?i da silap la ni..hahah=p

koboys8888 said...

comel la gambar die ngn bantal bucuk die.hahahahha

little cart00n said...

syg..
mstila comel..cyg kn,.hahhaha:p