Thursday, May 27, 2010

MISI MERINDUKAN ELIE!

salam kalian..

selama 3 hari kehadiran entry daku akan tiada di dalam perkhidmatan blog little cartoon!..

kenapa?!

daku dah xnk blogging ke?!
:
:
:
:
:

bukan!!bukan!!!

DAKU AKAN BALIK KAMPUNG!!

hahah..yes!akhirnya daku dpt merehatkan diri setelah seharian kerja!hahaha..jadi daku tidak akan mengupdate blog utk 3 hari ini..*ceyh!!balik kg 3 ari je,tp macam pergi 3 tahun kn?*hehhe..eh..3 hari xupdate blog, mcm2 cite panas dari kalian daku leh tertinggal tau?*blueekkk*hehhe..

daku pasti akan rindu utk berblogwalking selama 3 hari ini..dan rindu nk berblogging di dpn lappy kesayangan ni smbil mengunyah cikedis!*dats y pp makin tut!!!..hehhe....*sila jgn salahkan umi yg mengandungkan daku!*hehe..

so..kalian sila2kanlah merindui little cartoon oke? sbb sesiapa dlm kalangan kalian semua yg merindui daku, akan dapat hadiah dari daku....hehehe..

mari lihat hadiah dari daku...

daku paskan hati daku utk kalian semua!:D
*sila jga ia dgn elok oke?!hehe*

dan pada noddy juga..daku sgt rindu kamu!!time kasih kerana kamu juga rindu pada daku!:)*semalam kami tgk bulan mengambang yg cantik bersme2 walaupun kami berdua jauh!sgt comel bukan?*heheh..

jd noddy..sila amek hadiah dr daku utk kamu!

daku berikan bibir mungil daku utk kamu supaya
kamu rindu nk dgr mulut daku ni berpot pet pot pet mcm popcorn masak!
heheh=p..

**mintak maaf noddy, xdpt temankan kamu bercuti..=(..nxt time kita g dating k?:)**


jadi kalian..tunggu ape lagi???

mari mulakan misi berindu-rinduan dgn Elie si Little Cartoon!

time kasih kalian utk rindu kalian pada daku nnt!*mcm lah ada org nk rindu ko, Elie!!..:)

oke2 mata sudah ngntuk!Badan sgt penat!*nsb baik td smpt borak fon dgn noddy b4 dia tdo!ily syg!!!*

esok pagi nk kemas baju utk balik kg!adui!!*ada sesiapa mau tolong daku?..:P

tke care ye semua..salam..:)

*akan aktif berblogwalking dan berblogging semula pada ahad nnt!i'allah:)..
3 ari daku xde, kalian jgn lupe daku ye?ehhehe..*


p/s: Selamat jalan Elie!:)

Wednesday, May 26, 2010

INI BUKAN SHOPPING NAMANYA!


salam kalian..:)

hari ini daku sgt2 happy!!heheh..sbb jualan bisnes sgt laku dan byk customer dtg kedai,beli baju!*gaji da masuk kn..hehe*..mmg xmenang tgn daku n kakya melayan org yg dtg td..heheh..alhamdulillah..rezeki kami :))

oke..selain tu, nk cite..daku skrg mmg tgh pokai abis..dlm purse ada rm10 je..*1st time duit daku kopak abis!*hehhe..act banyak barang2 yg daku nk beli..tp kena tgu duit gaji masuk, baru boleh beli sumenya..hehe..so, daku aggarkan dlm bulan dpn baru boleh membeli segala barang2 yg daku nk tu...hehe..tp tgh2 daku xduit ni..ttbe daku dpt satu bnda yg sgt best!!kalian tao ape??hehhehe...cube kalian teka!hehehe..
:
:
:
:
:
:
:
bonus rm100 dr JUSCO!

kalian sila kira dgn betul..rm 100 semuanya!:)

wow!!1st time dpt bonus seyh!!rm 100 pulak tu!!spe nk bg bnda best macam tu kn?ini sudah dikatakan bagai bulan jatuh ke riba!!hehhehe...dgn bonus rm100 tu mcm2 daku leh beli..xyah gune duit langsung!hehhe..so bile da dpt pegang bonus rm 100 tu, dlm kepala otak ni da melayang jauh pasal nk beli ape ni..hahhaha...*maunya daku x excited?!*hehe..

oke..daku fikir2, sudah lama daku xmanje2kan diri dgn membeli mcm2 barang.heheh..so,ape kata kalo kali ni, daku beli barang2 best utk hepikan diri sendiri..wah!!bagus ni!!hahaha..

daku da listkan ape yg daku nk bli dgn bonus tu..kalian sila baca dgn teliti dan skroll smpi ke titik akhir entry ini tnpe meninggalkan sebarang patah ayat pun!kalo x, daku saman!*hey,jgn memain,skrg sume bnda nk pakai saman tao!*..hehhe..

1st benda yg terlintas dlm kepala otak ni ialah...

WEDGES!

haaa....pada kalian yg mengenali elie, msti tao yg daku mmg WEDGES LOVER!hhehe..kat umah ni mmg berlambak wedges daku ada..tp sume da rosak..xleh pakai..menyebabkan daku terpaksa pakai seliper yg ala2 wedges jugak tu g keje..huhu..
daku suke wedges sbb daku xreti pakai heels!kalo pki heels yg tajam tumitnya macam ikan todak tu, msti daku terpelecok!dulu daku pnh pakai heels, skali terpelecok, trus bengkak kaki!trauma terus daku nk pakai heels!hahhaha..*kalo kawen, mesti pakai heels ek?*hehe

2nd thing yg daku nk beli ialah..

CARDIGAN HITAM

daku mmg da lama teringin nk beli cardigan hitam yg baru..sbbnya yg daku salu pakai g clas tu da koyak..hhehehe..*tah mcm mana daku gune pun xtao la!*ahhaha...lagipun, cardigan daku yg itam tu daku gune waktu daku darjah 3 dulu!!smpi skrg daku muat!hehehe..msti kalian xpercya kn?hahah..sbbnya..dulu daku gemuk, bile da besar, berat turun..tu yg muat pakai baju masa darjah 3 tu..hehehe..

next thing i wanna buy is...

NEW BLAUS


Haaaa..ni sbb daku da ketiadaan baju cantik utk dipakai ketika keluar umah!hahahha..asyik pakai baju yg sama je..alik2 baju tu..alik2 baju ni..smpi ada satu ketika dulu, pnh sorg kawan elie tgor,

"hari tu kau keluar dgn aku pakai baju ni!
hari ni pun pakai baju ni jugak!"


hahahhaha...dan disbbkan itu, daku kena membeli baju baru utk dipakai keluar2 atau pun date dgn noddy!hehehe...ala..lagipun kalian bukan xtao..daku punye taste sng je..baju sume bundle punye!hahah..dan bju mesti xleh lebih rm15!!itu sudah dikira mahal! sume baju daku harga rm 5-rm10!!so, dgn baju murah dan bundle, mcm2 tshirt dan blaus cantik daku dpt beli..xperlu pakai yg mahal2..nnt membazir je..*utg NODDY dpt gf mcm daku ni kn?xyah bazirkan duit kat baju mahal2..sume rm5 je!*ahahah

hurmmm....ape lagi barang yg daku nk beli dgn rm100 tu ek?owh!!!

MAKE UP!!


daku bukannya seorang yg teror dlm bab2 membeli mekup ni..*tp pakai mekup reti!hehe* slalunya, mekup yg ada kat daku ni pun hasil dr saki baki mekup dr umi or kakya.mana yg dorg rasa xnk gune dah, dorg bglah kat daku..heheh..dan jimat jugak duit daku, xyah beli mekup!hahaha..tp aritu ad mekup daku yg pecah sbb selalu jatuh terhempas kat lantai dan ada yg da abis..so,kenalah beli mekup baru..ala..kadang bukan pakai sgt pun, tungu ada event ke ape2,baru pakai mekup..daku g clas pun pakai eyeliner n lipstik je..*nk cover muke mengantuk dan lemah sbnarnya*hehe..so..mekup dan segala bahan kecantikan bagai kena ready sje dalam beg doraemon daku..:)

hey..ttbe rasa nk beli skirt lak..so barang lain yg terlintas dlm kepala otak daku ni ialah..

SKIRT!


hahahha...apahal lak daku ttbe nk pakai skirt lak kn?ehehe...tu lah namanya mengade!!hahhaa..xlah..daku sbnarnya da lama teringin nk beli n pakai skirt mcm kat ats ni..sbb daku tgk org len pakai cantik la..sbb tu rasa nk testing power jap..hehhe..tp masalahnya, kaki daku ni montok!!kaki ada muscle! asyik berlari n sports kan dulu..tu yg montok tu..hehhe..so kalo nk pakai skirt labuh pun xcantik sbb daku ni kecik je..ketot!huhu..*malu2*, then kenalah beli skirt yg paras betis..biar nmpak kaki, then baru nmpk comey..hahahha*bajet2*

oke kalian..setakat ni tu sje barang yg da berlegar2 dlm kepala otak daku..mybe itu sje atau i'allah akan tambah lagi, daku sendiri xtau..hehhehe...kalo nk tmbah lagi, ape ye yang patut daku beli utk sendiri hepi2?kalian ada idea?kalo boleh biarlah barang2 tu bawak manfaat..*ceyh!macam la segala barang yg daku nk tu bwk mnfaat sendiri!* hahahha...

btw, esok lepas abis kerja daku akan turun JUSCO utk beli barang..akan daku gunekan bonus rm100 tu utk kegembiraan hatiku!!yeeehaaa!!!ada sesiapa nk ikot?mari2, temankan daku berjalan dan membeli barang!!heheh..tp jgn igt daku akan belanja kalian!kalo nk barang, sila bayar dgn sendiri..hahhaha..:D

TUNGGU!!!!!!

sejak bile daku suke shopping ni?!owh tidak!!!
*lalallalala~
*


**selamat harijadi utk daku dan noddy yg ke....
1 tahun 8 bulan!:))**

*tbe2 lari topik!blueek!!*

p/s: i hate shopping but smtimes i have too..:)

Tuesday, May 25, 2010

ANTARA MALAYSIA DAN VIETNAM..


salam kalian..:)

daku sudah pulang!!dari mana?pulang dari Vietnam!mcm yg daku cite dlm entry yg lepas..hehehe...dan arini, daku kembali mengupdate blog little cartoon!!yeah!!*excited terlebeh*hahaha:)

Oke..mari daku nk cerita ngn kalian sekalian wahai pembaca2 blog daku ttg hari daku di kota Vietnam..hehhe..daku pergi ngn umi selama 2 ari je..ari ahad pergi, semalam balik mesia da.,hahha..

sabtu pagi..daku bgun awal, sebelum subuh gajah dah dikejut dgn jeritan umi, disuruh mandi!hahha..dgn kesejukan air paip, bermandianlah daku, bersiap2 dgn wangian seperti selalu!weh2 kejap..asal ttbe daku gune bahasa jiwang mcm air karat ni??hahhaha

pukul 630 pagi, bertolak ke LCCT sbb flight pukul 9..dgn muke mengantok daku sorong lah beg besar tu..hahhaa..smpi LCCT agak awal, settlekan procedur naik flight dan settle sumenya, bergerak ke CHOCOLATE, sbb perot sudah berkeroncong menandakan daku lapar!so, its time 4 breakfast!!:p

my coffee..cantikkn?xsampi hati nk minum..hahha..

hey,that yummy meal is mine!!
omellete..garlic bread n baked beans..=)

lepas dah sendawa kenyang, *bruuuppp..alhamdulillah*..tunggu panggilan nk naik flight pulak..hehe..dlm pukul 8.50 pagi masuk flight, menunggu nk berlepas..kata pukul 9 flight,tup tap tup tap..kol 930 gak naik berlepas..*janji melayu kata org*hahhaha..=p

muke mengantok dlm flight!heee..

no heels..no wedges to Vietnam..just a sandal..:)

dlm flight daku duduk sblah tingkap..best woo..dpt tgk awan cantik2 kat lua..heee..kalo pndang bawah, sume kecik macam semut..hahha..tp yg xbestnye, dr Malaysia nk ke Vietnam amek masa 1 jam 50 min..*kematu buntut daku*..dudok pulak sebelah org cine yg potpet2, bisingnya mulut dorg..huhuhu...xsng duduk daku..dah la ngn beby keciknya nanges sepanjang jln g vietnam tu..adoi!!!tensen2...

20 F..my seat..heheh

kapal terbang sudah langgar awan!

waa...cantiknya..awan kepul2..:)

keciknya bile tgk dr paras atas..macam semut!hahaha

oke...smpi vietnam sume, amek taxi ke hotel..check in barang2 bagai, trus kua teman umi cari barang bisnes smpi ptg!tp b4 tu, maaf ye kalian..daku xsmpt nk tgkap gambar byk2 dlm entry ni..sbb daku berjalan kaki, melintas jalan membelah hari yg panas terik yg amat, smbil bwk plastik2 berisi brg2 bisnes, jd..agak bz dan serabut daku di situ!hehee..

kat vietnam pun ada KFC tao!tp 4 sure xhalal..:)

amboi bro kat blkg tu smpt peace tao time trafic light merah!
*utg la dia dpt masuk blog little cartoon!*haha

smetimes i wish i could be like the model but...!!

jgn tertipu!ini bukan model LV zaman kini ye..hahah..

kalian tao ape? kat Vietnam ni, satu yg sgt berbeza dgn kat Malaysia ialah keadaan jalan rayanya yg sesak dan byk moto! daku da dua kali pergi Vietnam, xpernah lagi daku tgk jln rayanya lengang..mesti ada moto lalu lalang..penunggangnya pulak bukan sorang utk satu moto..tp 3, 4 orang satu moto!!ini daku xtpu k..ada sje bunyik hon kat jln tu..bising yg amat!huhu..*nasib baik kat Malaysia xbising mcm tu!*hehe

dan kalo kata kalian yg teringin nk g vietnam tu, nnt bile kalian smpi sne,

SILA JGN TERKEJUT DGN KEADAAN JALAN RAYA DI VIETNAM!!

selain sesak,time nk lintas jln, kena hati2 sbbnya org sne jlnnya bukan mcm kat Malaysia. dorg punye sistem kat jln tu men selit je..kereta laju2 pulak tu!kalo jln2 yg one way pun, kete ke moto ke bus ke, mesti cilok masuk!*kat Malaysia pun ada yg macam tu..tp kita xmcm dorg!* ini mmg sgt bahaya oke?!..

kalo kalian xpercaya, sila lihat gmbar dan vdeo di bawah..

jammed!!!

video

haaa...bykkan moto kat jln2 vietnam?!

oke..lepas da jln2..pegi makan kat kedai Halal Saigon..sbb seharian berjalan cari barang,dgn xmkn,mau perot daku xlapar?huhu*elo elie..org kat afganistan tu bpe hari xmkn,igt dorg xlapar ke?*hahaha...oke2..daku ada gastrik, xleh xmkn k?dimaafkan x?hahahha..

Halal Saigon tu act antara kedai halal yg ada dan baru bukak kat Vietnam.dulu daku pergi Vietnam pas spm, kedai tu xwujud lagi..*wah..sgt cpt mereka berkembang kn* rupenya, tauke kedai tu org Malaysia!hehe..dorg sajikan makanan Malaysia n Vietnam!*bangga daku ada org Malaysia bukak kedai kat Vietnam..:)*..dan yg paling best, kedai tu tunjuk gambar2 Vietnam sebelum merdeka dan dorg pasang lagu2 Sudirman utk halwa telinga pengunjung!!waa...sgt seronok!:)

lebar senyum?hahha

sila lihat gmbar2 di belakng daku..cantik bukan?

ni yg kami makan!
mee goreng pedas n crispy mee!!heheh..

malam pulak daku ikot umi g pasar malam.masih lagi mencari barang2 bisnes!*xabis2 lagi umi menyoping..haihh!*Pasar malam kat sini mcm UPTOWN kat Malaysia..tp lebih kepada jualan WHOLESALE! kalo malam2,Vietnam mmg HIDUP! jalan raya mmg sgt bz..kalo time pagi jlnnya da bz, mlm berkali ganda bznya!huhu..daku pun xtao kenapa..mybe sbb pagi2 dorg kua utk keje, dan mlm utk enjoy lak kot!eh..ntah!memandai je daku kn?hhaaha=p

waaa...menyala segala lampu di kota Vietnam!

oke..masa membeli segala barang2 bisnes utk hari pertama berakhir jam 1 lebeh..fuh!!sakit badan, sakit tgn..sakit kaki..segala2nya sakit!:(..daku balik otel dgn muke mengantok dan dapat je katil, trus lentok smpi pagi!xigt dunia daku tdo kalian tao!dpt lak aircond yg sejuk bagai nk rak!mmg daku xpk ape la..tutup mata dan zZZzzz..haha..:p

Hari kedua daku pulak bermula seawal 7 pagi waktu Vietnam..kalo di Malaysia time tu pukul 8 pagi..*kita lambat sejam*. daku bgun pagi dan bersiap2 utk menyambung misi mencari barang2 bisnes. breakfast daku utk hari kedua hanyalah secawan maggi kari!*bersyukur dgn apa yg ada..:)*..after breakfast sume, daku terus cari barang dan mulelah berpanas2an di bndar Vietnam smbil mengheret beg2 plastik bagai!wawaawa..penat gile!!

sua pendek merah tu daku beli kat sna!haha

act nk tunjuk gmbar kesibukan org Vietnam di pagi hari!hahha

misi mencari barang di hari kedua daku xlama pun..sbbnya kol 2 daku da kena check out..tp byk gak barang yg belinya!adui!lintas sana..lintas sni..bawak beg2 plastik..huh!gile penat!kol 1 baru balik otel pack barang nk balik!hahahaha...

2 hari mencari barang..ni lah hasilnya!
6 beg besar utk dibawa pulang ke Malaysia!
*spe nk tlg daku tarik beg?nnt daku kasi upah!*heheh

hey kalian..lupe nk gtao! jgn igt Vietnam xde internet!hahha..di Vietnam pun daku smpat blogwalking dan ym tao!!*vietnam semakin maju!*

dlm kol 2, daku check out dan kena ucap Gudbye kat bndar HO CHI MINH...mmg berjalan kat bndar Vietnam lain dari berjalan kat Malaysia..ada seronok dan ada jugak yg xseronok kalo berjalan kat Vietnam ni..tp daku xkn ckp kat blog little cartoon k..kalo kalian nk tao, kalian kena pergi sendiri..hehehe..*daku xmahu wujudkan isu diskriminasi k*:)

smpi airport pukul 4,kami tercongok dan melopong menunggu flight utk balik Malaysia pukul 730 malam..huh!gile penat menunggu!sumpah!daku da tersengguk2 kat airport tu..hahaha..peduli ape daku org vietnam tgk daku tdo..haha..naik flight dlm pukul 730,..ucap GUDBYE to Vietnam dan smpi Malaysia dalam 10.40 mlm..fuh..dlm flight, daku lentok xigt dunia!!hahhaha..kepenatan melanda..

smpi2 kl, col noddy si buah hati,.kerinduan sudah melanda!msj kat sne mahal, jd terpaksa tertonggeng2 menanggung rindu!*mcm lama xmsj kn?padahal 1 ari je!*hahahha..dan balik umah, daku qada' tidur!hahha..pagi ni pulak, daku tidur sepanjang hari..penat xilang lagi..heeee...

daku respect kat umi..semalam penat2, arini g keje pulak!umi mmg hebat!:D

btw,.esok bukak kedai balik..adoi!!!duduk tercongok kebosanan la daku nmpaknya!!huhu..
*ada sesiapa nk bantu daku menjual?*hehe

p/s: Vietnam ke ape ke..Malaysia ttp di hati!:)

Saturday, May 22, 2010

VIETNAM..TUNGGU DAKU!!

Salam kalian..:)

Daku sedang berkemas2 sbb esk kena temankan umi g VIETNAM, cari barang bisnes..kan kami buat family bisnes..barang2 sume da xde,so.. macam mana nk menjual kalo xde barang kn?hehhehe..tu yg daku xkeje minggu ni..hahhaha...kalo x, da lama tercongok kat kedai tu jual baju..hahaha..:p

oke..esok flight daku kol 9 pagi..tp pukul 630 da nk kena gerak dr umah, sbb nk smpi LCCT, amek masa hampir 2 jam..*esok sure muke ngntok!* haha..esok daku bakal naik AIR ASIA..wee..naik flight!lama da xnaik flight!hahha..last naik bile tah..lupe sudah!!hahahha..


act daku da pnh g vietnam dulu, time pas spm...budak kecik lagi time tu!hahhaa..*ceh!macam la skrg da besar gile kn?blueeekkkk* dan dulu daku pergi vietnam sbb umi nk jln2 tgk harga market kat vietnam..time tu br berjinak2 nk bisnes..skrg, umi mmg da rajin gile pergi vietnam..boleh kata tiap2 bulan, pergi cri barang kat sne..*igt Vietnam tu macam dr KL ke Ampang ke?*hahhah..

mse daku g vietnam dulu, baru tao yg vietnam baru nk membangun lepas perang dgn omputih..*daku xigt negara ape yg dorg perang*..jd, kalo nk compare Malaysia ngn Vietnam time tu, mmg kita lagi moden dr dorg..serba lengkap sume..dan byklah tinggalan2 perang masa tu..tp wlupun camtu..satu yg daku tabik kat dorg..sikap humble org Vietnam!tu mmg daku bg markah penuh kat dorg!!=)..*daku xkata org kita xhumble k!*


kete kebal askar vietnam gune wat perang ngn omputih!
*daku yg bju purple tu!..:)*

dan kalo kalian nk tao, satu beza yg ketara antara org kita ngn org sne ialah saiz badan! sbb org vietnam sumanya kecik2..kurus2..xde pun yg besar2..sbb tu kalo kitorg beli barang utk jual kat sini, ramai costumer yg saiz besar xleh pakai saiz dorg..sbb vietnamese keding2..ssh nk jumpe yg badan besar kat sne..1st time tgk anak gadis vietnam, terkejut ngn saiz pinggang dorg..kurusnya mengalahkan lidi!huhu...mybe faktor peperangan dulu kot..xcukup makan sume...dats y dorg kurus2..org mesia besar2 sbb makan sedap!nasi lemak, nasi ayam dan segala jenis nasi kaya kat malaysia ni..hee..*ttbe rasa lapar yg amat* =p

elie!!masuk tdo!!

hah! tu sore umi da bergema kat umah ni..huhuh..oke2..maaf kalian..entry kali xleh panjang lebar..sbb kena tdo awal..umi da bising..esok kena bgun kol 5!!huhu..*sbb tu gmbar hye sikit!act nk post byk..tp, nxt time k?heheh*

so, doakan perjalanan pergi balik daku ngn umi ke vietnam esok ye? *mintak2 flight xdelay!*..
doakan juga cuaca di vietnam baik, senang kami berjalan ke sana sini cari brg..dan jgn lupe,doakan skli utk bisnes kami agar berjalan lancar..hehhe..time kasih kalian..:)

VIETNAM!!!TUNGGU DAKU!!:D

malaysia -> vietnam..:)

oke kalian..kita jumpe di entry lain ye bile daku selamat pulang ke malaysia nnt..i'allah..
camat tidur kalian..salam..:)

*noddy, npe ttp fon?kita nk borak ngn dia b4 g vietnam esok!da xdpt ckp ngn dia..sedih!=(

p/s: spe nk ikot daku g vietnam? sila byr sendiri!:D

KOREA VS GLEE!!

salam kalian..:)

Selain ADAMAYA, kat mana2 sekarang org bercakap mengenai GLEE! daku baca paper, godeh internet, semua bercakap mengenai GLEE..dan daku juga salah seorang peminat setia cerita GLEE..hahhaa..

daku da follow cerita ni sejak season 1 lagi..sbb apa daku follow pun daku xtao..mybe sbb cerita dia muzikal kot..*membolehkan daku berjoget dan menyanyi*..hahah..n lagu2 dlm cite ni best!mybe jugak cite ni ringan..so, kepala daku xdelah serabut bile tgk cite ni, mcm cite2 lain yg daku tgk...n its just a maybe i guess..hahahha...

skrg GLEE pun da masuk season 2..daku pun mulelah follow..tp setiap kali nk dok dpn tv je, mesti ada je halangan..seperti contoh..

elie: yes! jap lagi kol 9 cite GLEE!
umi: hei!!pukul 9 umi nk tgk cite korea lah!!
elie: adui!!!!(tepuk dahi)

hah...macam tulah keadaan daku setiap kali nk tgk GLEE! terpaksa berebut remot control dgn umi smata2 nk tgk GLEE!hahahhaa...smetimes daku ckp dalam hati..

"mintak2 umi tertido time tgk cite korea!
nnt bile umi tertdo ke,daku leh curi remort, tgk GLEE!!"

hahhahaa..tu lah daku..tp masalahnya, daku xberkesempatan lagi tgk GLEE season 2 ni!!wawawawawa:((..semua gara2 umi da chop cerita korea dr awal..dan sbgi anak yg baik, daku terpaksalah ikut ckp umi!..*bajet2*.hahhaha

dan persoalan sekarang..macam mana org boleh dok tgk cerita korea berjam2 lamanya?addicted sungguh!! tao ape?umi daku mmg peminat cite korea yg tegar! dan umi siap beli cd2 cite korea lagi dr kedai dan lepak dpn tv tgk cite korea smpi ttdo!hah! spe nk jawab tu?hahhhaa..daku rasa daku hye bleh tahan tgk cerita2 korea ni paling lama pun 2 jam je..tu pun mesti nguap2..hahahha..

dan dulu daku pnhlah jugak tgk cite2 korea ni..*omg!ini satu pengakuan ke?*hahhaha..tu pun sbb org dok kata cite tu cite ni best..dah kalo kat skolah kawan2 sbok citekan balik kat daku pasal cite2 korea kat tv tu, xkanlah daku nk dgr je cite dr dorg kn?tu yg daku tgk cite2 korea tu..hahah...dan terlayan jugak lah kejap!hhahahha..tp lepas tu, daku da xtahan..sbb mana2 pergi org ckp pasal cite korea.. huhu..lama2 daku pun leh pandai ckp korea tao!hahah...

kat bawah ni daku list kan antara cerita yg daku layan dulu..hahaha..tah macam mana daku leh layan cite2 yg menyebabkan daku melangut kepala, melopong mulut dan membongkangkan diri dpn tv!..hahhaha..

oke..cite korea yg 1st daku stat tgk ialah WINTER SONATA..

kalian masih igt cerita cinta di musim salji?hahha..owh!!daku sgt suke lagu dia!!sedey2 :(

oke2..2nd cite yg daku addicted ialah.. AUTUMN IN MY HEART..

woooo...cite ni buat daku meleleh air mata..beringus air idong! sedihnya dr awal cite smpi abis cite!adui..xtahan daku tgk cite ni sbb sedih sgt! ending yg xleh blah sedih yg amat sbb hero, heroin mati!wawaw:((

cerita yg berada di ranking ketiga dalam kamus hidup daku ialah cite FULL HOUSE..

hahha..cite ni komedi romantik..daku tgk cite ni mesti gelak2 sbb kelakar..Rain lawak gile! cite pasal dorg kawen kontrak smata2 nk berebut rumah,lama2 dorg suke betul2..tp geram gak sbb Rain dlm cite ni ego nk mati!!!huhuhu...bnci daku tgk pada pompuan yg nk berebut Rain tu..hahha..tp endingnya hepi together..=))

haaa...yg ke 4 ni my favoret movie!!!cite LOVE STORY IN HARVARD!
cite ni mmg daku layan abis!daku habiskan cd yg umi beli dlm masa sehari ke 2 hari je..hahhaha..sbbnya cite ni best gile!hahha..cite ni kelakar, sedih, sweet..sume ada!cinta antara peguam dgn doktor..wah!!sgt hebat! endingnya daku paling suke! hehe..:)

lagi cite korea yg buat daku nangis2 xhenti ialah STAIRWAY TO HEAVEN!

wawawa...cite ni sedih mcm autumn gak..sbb kekasih yg terpisah waktu kecik, then bile jumpe balik, mcam2 lah halangan..*drama korea selalunya klise!* n dlm cite ni, heroinnya sakit..bile part2 nk mati tu..mmg daku punye air mata macam leh penuh sebaldi la!hahahha..=p

oke..next is BOYS OVER FLOWER!...

kali ni daku tukar genre lak.elie ni asik nangis2 je kn tgk cite korea..hahha..act cite ni adaptasi dr cite METEOR GARDEN! tp version korea je..cite pasal friendship, cinta antara kawan2 n macam mana anak org kaya leh terpikat kat budak miskin..hehhe...dan hero2 dia hensem siut!hahha..tu sebab daku tgk cite ni!!haahha=p

hey kalian..igt cite2 korea yg daku tgk sume jiwang2 karat ke?hahaa..daku tgk gak tao cite action! cite action korea yg daku ialah IRIS!!

wohooo...cite ni best siut!cite pasal penyiasat! tembak sne tembak sini..layan tgk cite ni..tp 4 sure la xlari dr love story..hehe..tp cinta2 dlm cite ni xde la mcam cite2 sedih yg daku tgk b4 dis..cite dia sweet sgt..ehehe..tp ending sedih..sbb hero mati kena tembak!!:(
*daku suke part yg hero bg heroin gule2 trough mulut tu!awwww..sweet gile!!* haha

oke chop!!!byk pulak daku tlis pasal cite korea kn?hahaa..ini kes lari tajuk ni..hhahaha..just nk tunjuk tu la antara cite2 korea yg menemankan hari2 daku dulu..*ttbe ayat xleh blah kn?*hahahha...kalo daku kira2 balik, byk rupenya cite korea yg daku layan dulu!hahahhaa...tp skrg tah npe da xleh dok lama tgk cite korea..mybe da terlampau byk cite lagi best yg daku nk tgk kot..sbb tu la agknya..hahhaha...nasib baik dan nasib baik..hahhaha..*blueeekkk!!*

dan skrg kat umah daku...umi masih lagi konker tv melayan cite koreanya!kakya mmg da gile lagu2 n band2 korea..sepupu2, makcik2 daku semua pun layan korea..my nenek[ibu] pun skrg ni syok tgk korea kat umah!!hahah..dan daku dgr2, umi tgh usha tiket nk g korea pulak!!adoi!!!hahahah..abislah cucu cicit sume kaki korea pasni!hahhaha...=p

bile kat umah org sbok layan korea bagai,daku ni je yg xdpt2 tgk GLEE season 2 lgi!! waaaa!!!umi!!!elie nk tgk GLEE season 2 lah!! wawawawa..:(

 
I SAY G 4 GLEE!!!!

dulu time GLEE season 1, daku tgk through lappy kat hostel...tp skrg, kat utube sume pun xde GLEE season 2 lagi, so xdpt lah nk downlod! tah bile dpt tgk GLEE mcm season 1 dulu!wawawawa..:(


p/s: umi korea..kakya korea..nasib baik abah x korea...kalo x..haih!!-.-

Thursday, May 20, 2010

I'VE BEEN TAGGED BY MY EX-SCHOOLMATE!

salam kalian..

td daku duduk2 xde buat ape..daku blogwalking la kat blog2 yg da diupdate oleh blogger2..heheh..sgt best bile daku xkeje, dok umah sje..dpt melayan internet seharian..hahhaha..all the social networking,daku tolak ke tepi dulu..xcept blog little cartoon sbb ia berada di ranking yg pertama skrg..hahha...*nseb la, daku sudah ketagih bersama blog little cartoon ni,..heee...*=p

dan td, daku tgk di CB, blog daku sudah di tag oleh seorang rakan sekolah menengah..ARETEACAR..hahhaha...da lama xdgr cite dia ni, ttbe dia follow blog daku dan dia sudah tag daku la..aduss!!hehehe..neway, maseh2 atika..:)

oke..xmo buang masa,..mari lihat daku menjawab tag..jom2..

1. Adakah anda rasa anda hot?
yup!semestinya..hahhaha..mesti kalian kata daku bajet kn?argh...perduli ape daku..kata org self confident is must!!hahaha

2. update wallpaper laptop/pc anda guna sekarang.


3. cerita pasal gambar ini
gmbar daku dan noddy time pergi GENTING aritu..gmbar di depan merry go round..hehe,..gmbar ni di edit oleh noddy dan daku gune buat wallpaper lappy sbb nmpak daku cantik dan noddy hensem..*kan dah kata, self confident is must!*heheh..

4. kali terakhir makan pizza?
alamak..xingat la..xsilap daku time pizza promote udang tempura buat topping kot..lama da rasanya,.hehe

5. lagu terakhir anda dengar?
BONA MANA..by SUPER JUNIOR..ni sume sbb kakya pasang kuat2 kat lappy dia..ampai daku da leh hafal lagu tu..**kakya mmg gile korea!!**haha

6. apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
dgr lagu korea dr fon umi yg berbunyi..sbb umi xbwk fon..*umi pun kaki korea!*heehe..

7. selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
elie..cyg/beby..MISS P..ili fazrin....ili cantik[daku sndiri yg gelar]..lalallalala~~

8. tag lagi 5 org spe yg nk kena tag
daku nk tag kawan2 yg xde blog la kali ni..sbb kawan2 yg ada blog rmai..hehe..
1- gijie
2-maria
3- shah
4-nad nad
5- yap

9. sape org no 1 dgn anda?
housemate,.roomate..gosipmate..hehhe

10. katakan sesuatu kepada org no 5!
u r my best buddy 4 ever, yap!:)

11. no 3 ada hubungan dgn siapa?
alamak..xtao la..dgn dak junior kot..sbb tgk shah asik msj dak junior je..hahha..opss!!

12. bagaimana pula dengan no 2?
maria is having a scandal wf kino,our junior!!hahhaha

13. kata2 cinta pada org no 4?
disebabkan nad panggil daku mama, jd daku nk ckp..nad nad..mama elie syg nad..:D

14. berikan 5 fakta yg anda tahu ttg org yg anda tag.
1-gjie..kuat melatah!
2-maria..komander kesatria yg hebat zaman kini!hehe
3-shah..teror berlakon!mmg berbakat!
4-nadnad..erm..nosse??hehe
5-yap..si keding tp teror men basketball..hahha

yea!!akhirnya daku berjaya menjawab tag ini!sgt best!!hahha...time kasih once again pada atika sbb tag yg diberi..:)..lain kali, sila tag2 daku lagi..hahhaha..pada kalian yg rajin2 nk menjawab dan nk men'tag' daku, sila2 la..heheh..

p/s: tag is the best way utk hilangkan rasa bosan daku..:p

BILA KASUT MERAH RINDU!!!

 salam kalian..

daku penat..badan rasa malas..otak asik kata tdo! mata asik nk tertutup..mulut asik menguap..bantal dan sofa empuk memanggil2 daku..jadi daku baringkan diri..lihat sekeliling..semuanya sunyi..gelap..mereka2 di rumah sudah tdo.. daku juga mahu tdo..tp..xboleh tdo..hati rasa sesuatu..ape ye?? mungkin itu...tp apa??

RINDU??..
*tp pada siapa??*

 oren2..merah rindu OREN..:(
merah rindu sgt2..
merah rindu bile kita pergi kelas sme2..
mkn sme2..gelak ketawa sme2..baring kat badan oren..
semua merah rindu!!
merah xtipu! merah mmg rindu oren..:((
kalo nnt oren xde sme2 ngn merah lagi, oren jgn lupe merah k?
sbb merah syg oren..merah syg tao!!:(

tp wlupun merah rindu oren, merah ada rindu hitam jugak!

merah da rindu hitam la!
aritu br jumpe pun merah da mule rindu..
biarlah org lain nk ckp merah ni ape..tp merah mmg rindu hitam!:)
nnt bile hitam da jauh ngn merah, sure merah lagi rindu.. :(
hitam jgn lupe merah ye kalo hitam kena jauh2 ngn merah,
hitam keje ke hitam buat ape pun, hitam xboleh lupe merah tao!
sbb merah akan setia tunggu hitam kat sini,.
hitam igt tao! merah syg hitam..merah suke hitam..merah cinta hitam..
kalo hitam xpercaya, cube hitam tgk merah kat atas tu..
merah ada dua utk hitam..
jd smpi bile2 merah akan cube setia kat hitam.. i'allah..
hitam jgn lupe merah tao!!

bile daku da rindu2..akhirnya daku lelap sendiri..

p/s: oren dan hitam, kalian rindu dan syg pada merah x?

Wednesday, May 19, 2010

FIRST LOVE NEVER DIES!!

salam kalian..:)

entry kali ni daku nk bercakap mengenai FIRST LOVE..


rasanya antara kalian semua pastinya ada kisah cinta bersama FIRST LOVE masing2 kn.. kata org, first love kita selalunya indah..tp xsemua org akan mengiyakan perkara tu..seperti contoh, di
sini.. [maaf senior, daku pinjam entry kamu buat rujukan..=)]..

nk dijadikan cerita..daku teringat satu kisah lama dgn seorang kawan lama..daku menunggu bus dgn seorang kawan yg daku panggil
A [bukan nama sebenar]..kami berborak seperti biasa jika bersama rakan2 lain..ttbe satu topik luar biasa yg daku xpernah jangka akan muncul dlm kepala otak daku ni, dikatakan oleh si A..iaitu mengenai FIRST LOVE..

A: elie, ttbe ak teringat kat ex ak..
Elie: huh? ex kau? ko pnh ada ex ke? [amboi mulut daku...laser gitu..hehe]
A: aah..dulu..
elie: asal ko xpnh cite ngn ak pun?
A: ala..xyah la nk citelah..
elie: oke, tp yg ttbe ko teringat kat ex ko ni apahal?
A: tah..ak pun xtao..rindu kot..

tbe2 si A ketawa besar, dan daku diam sje..berfikir..

Elie: rindu? da bpe lama ko ngn dia?
A: 4 tahun..dia 1st love ak..
elie: 4 tahun??waa..lama tu..
A: ak syg kat dia lagi tao..dia pun mcam tu..
elie: da kalo syg, npe break up?

dan si A pun sibuklah bercerita mengenai 1st lovenya tu..pum pang pum pang mulutnya bercerita mcm bertih jagung..sekejap dia ketawa kecik, sekejap ketawanya besar,.mybe teringat kisah indah bersama cintanya yg pertama dulu...dan daku hye menjadi pendengar yg setia..
*yes, i am a gud listener, n sometimes a gud counselor!*..=)..kdg daku pun tergelak dgr cerita A, seolah2 daku pun rasa perasaan si A pada cintanya..hehehe...

tp sememangnya kisah cinta A sgt comel..katanya dia kenal gadis cintanya itu sbb A men tekan2 nombor kt fon, ttbe tersangkut kat no fon sorg gadis..=D..dorg bersms lepas tu dan couple trough fon je..dorg pun jrg berjumpe sbb masing2 sekolah asrama, tp bertukar2 alamat rumah sehingga gadis tu hantar adiah ke rumah A..dan A telah ke rumah gadis utk berjumpe!!..waaahhh.sgt comel!!!:))..
**asal ayat daku dlm entry ni cam skema abis??**huhu

bile abis cerita si A mengenai cintanya dulu..dia diam..daku pun diam..tunggu A berckp..

A: amacam?layan x dgr cite ak?
Elie: comel siut cite ko!tp ko xjawab lagi soklan ak, apasal korg break?
A: salah ak kot..tah la..ak pun xtao..act kitorg syg 2-2 ag..tp keadaan la..

sedih suaranya..A diam..daku diam..masing2 diam..da macam daku pndang dia..dia pndang daku..hahhaha..

elie: ala..sedih2 lak..xyah igt lagi la..nyesal ak tye..
A: mana boleh..Ko tao x, lelaki selalunya akan anggap 1st love dorg yg terbaik tao..perempuan je rasa last love yg terbaik..
elie: (daku garu kepala) walaupun ditinggalkan?
A: yup! ko xpercaya sudah..

daku diam..berfikir..fikir ape pun daku xpasti..yg pasti, daku da dgr quotes berbunyi..
LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE MEREKA YG TERBAIK da lebih 2-3 kali..persoalannya..adakah perkara ni benar?


berapa ramai lelaki2 yg mengiyakan quotes di atas, sila angkat tgn!


oke..kita smbung cerita..

lepas masing2 diam...A tye daku..


A: ko ad 1st love?


daku diam lagi..kemudian ketawa besar..A pelik dan daku biarkan sje soalan A xberjawab sehingga bus yg kami tunggu smpi..hahah

p/s:TAO X KENAPA DAKU DIAM?? SBBNYA TIME TU DAKU XDE NODDY LAGI!!**


************************

tamat cerita daku dan A..tu sume cite mngenai kawan lama..wlupun da lama, daku igt lagi cite ni sbb daku jrg nk ckp pasal cinta2 ngn kawan2 lelaki..hahahha..daku xtao mne pergi si A tu skrg..rasanya da lupe daku kot..sbb ni zaman daku sekolah dulu punye cerita la..zaman gile daku..hahhaha..sbb tu daku kata ni cerita lama..tp smpi sekrang A xtao kot pasal 1st love daku..hahhaha...

buat si A..kalo ko terjumpe blog little cartoon ni kat mana2 ke, singgah2 la baca entry ni..sbb daku masukkan nama kisah cinta ko!!hahhaa...bukan calang2 org boleh masuk blog little cartoon ni tao..hhaha..dan untuk menjawab soalan ko mengenai daku ad 1st love ke x..daku nk ckp..

daku da ad 1st love!!!

hehehehe...*malu2*..wlupun cerita cinta daku xsehebat kisah cinta SHAH JEHAN DAN MUMTAZ, or xsecomel cerita 1st love ko, atau xsebest cerita MUKHSIN, dan tp daku suke kisah 1st love daku..heheheheh...

i love these scene!!! :))

dan skrang, bile daku teringat kata2 A, pasal LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE MEREKA YG TERBAIK, daku dah xpeduli ape..sbbnya..suke ati dorg la nk anggap mana yg terbaik..kalo daku ke atau kalian or spe2 la yg mnjadi last love sekali pun, kalo setia dan jujur dgn pasangan masing2, dan berusaha menjadikan hubungan itu terbaik, pastinya pasangan akan menganggap kita ini terbaik dalam hubungan..:)

kepada A..daku nk tnjuk ko 1st love daku...tp ko jgn terkejut..hahahhahha....sbb...1st love daku...
:
:
:
:
:
:
:
:

taaadaaaa!!!!

finally i've met my 1st love!!
*tbe2 masa daku jln2 kat klcc smlm, jumpe noddy ni lak..terus menjerit daku!haha*

pada kalian pulak yg nk tao pasal 1st love daku, sila la ke entry KE-92 Daku.. di situ akan kalian tao pasal kisah cinta daku..hahaha..:))

dan mengenai quotes
FIRST LOVE NEVER DIES tu, daku xtao lah nk percaya ke tak.sbbnya baik lelaki ke perempuan, masing2 punya perasaan sendiri..jd..tah..daku pun xtao camne nk ckp..hahha...cume persoalan di bawah tu still bermain2 dlm kepala otak daku..*dia nk main sembunyi2 ngn daku kot*..hahhaha....

"BETOL KE LELAKI MENGANGGAP 1ST LOVE ADALAH TERBAIK DAN PEREMPUAN SUKAKAN LAST LOVE DR 1ST LOVE "

dan act daku tgh xphm kenapa daku nk semak2kan kepala ngn soalan tu..ada kaitan ke dgn daku? hehe..
ptutnya daku pk, katne si A tu sekarang?!...hahhahaha...

*kan daku da kata, daku ni cartoon..cartoon mcm tu la..haha*

p/s: hoping that 'he' will be my 1st and last love..amin..:)

Tuesday, May 18, 2010

PAMERAN DAN WAYANG DI KLCC

salam kalian..=)

td elie menghadiri satu event yg diberi nama WIEF MARKETPLACE OF CREATIVE ARTS di KL CONVENTION CENTER bersama rakan2 TEKA,[Teknologi Kreatif dan Artistik]..event ni act menggabungkan student2 creative arts dr seluruh dunia, termasuklah Malaysia..elie yg juga merupakan slh sorg student arts Malaysia pun pergilah ke event tu atas ajakan rakan2..:)


event ni bertempat di KL CONVENTION CENTRE..ala..tmpat yg DATO SITI kawen dulu tu..hehehe..kalo kallian xtao gak, g tye PAKCIK GOOGLE k..:P


event ni act seperti pameran yg memperlihatkan keseniaan dr artist2 seluruh negara, baik dr yg amatur juga profesionals..fakulti elie pun terlibat sme lah..kami antara yg mewakili Malaysia dlm event ni..*wah..daku wakil Malaysia, spe xbangga siut!!*..hehhe.:D

acara bermula dalam pukul 10 lebih.daku smpi klcc dlm kol 940,tgk kwn2 xsmpi lagi, daku g toilet dulu..hahhaa..then tgu kawan2, gerak sme2..mulenya jnji nk tgu kat putra, skali dorg da nek klcc dulu..hampeh!hahahha,..bergeraklah daku seorang diri..:p

then, nk masuk event ni perlu berdaftar dulu oke..sbb kalo main masuk je, nnt kena tahan..maklumlah..org2 kenamaan dr luar sume ada..huhu..so,kitorg pun menyelitlah di celah org ramai tu..heheh..kat situ mcm2 org ada..niger..omputih, arab..mcm2 ada..:).bile da dftar, dpt tag nma n goodie bag, kami trus cabut masuk hall, tgk pameran..hehehe..

the goodies..:)

my tag..ELIE.UITM..MALAYSIA..
Siap ada gmbar lagi..jgn jeles..hahah..:)

dlm event tu, mmg macam2 seni ada tao..fotografi, filem, wayang kulit,kaligrafi, sume ada..mmg macam2..cantik2 pulak tu..mmg rambang mata tgk..terpesona jap daku tgk seni2 yg dihasilkan oleh artist2 ni..mmg superb..:)..yelah..kan jarang nk dpt peluang camni..tgk hasil kerja org lua, bile dpt peluang, daku jakun la kejap..hahahha...

muke dak yg tgh jakun..hahah..
*gmbar kredit to shah!:)*

oke kalian,daku xnk ckp byk..mari lihat gmbar2 sekitar event semalam..:)

hai..saya Elie cantik..leh berkenalan??

blkg daku tu gmbar2 yg ditgkap oleh para fotografer lua dan dlm negara..
cantik2 sumenya!

kalian cube teka ape di belakang daku tu??
itu sbnarnya ayat suci AL-QURAN..
mule2 daku xpasan..bile tgk lme2 dan diterangkan, baru perasan rupenya setiap lukisan ada surahnya yg tersendiri..serius cantik..subhanaallah..:)


kamilah dak2 dip penulisan..
*nk bangga jap leh kn??*ahhaha

background belakang tu kejayaan student2 dr fakulti kami la!!
GO2 TEKA!!:)

bile daku akan jd seperti mereka di belakang daku tu??haha

bro ni, dia OKU..tp dia leh melukis dr pagi smpi petang..
dan hasil kerjanya mmg hebat2..daku tabik spring toing2 kat bro ni..=)

nilah hasil kerja bro tu..sgt cantik!

selain pameran,ada juga promosi filem dr lua dan dalam negara..then Q n A..[question n answer]..so,kami berpeluang menonton filem2 yg belum ditygkan..rugilah kalian yg xikot daku smlm..hahhaha..

speaker dibekalkan utk keselesaan audio sendri..:)

yg berkot kelabu tu, our DEAN!
PROF. HATTA AZAD KHAN..:)

kalian tao x, kitorg sempat gak tinggalkan bakat seni kitorg tau..hahhaha..sebab tgk ada yg artist2 n student2 dok melukis2 kat pameran smlm, jd kami pun nk gak selitkan bakat kami..hahahha..atleast, ada gak tinggalan kami kat pameran tu kn..hehhe:P

daku da lama xpgg berus lukis..haaha..

ni antara hasil seni yg dilukis oleh para pencinta seni..:)

beliau salah sorang pencinta seni!

uitm 2010!!terbaik!


peace!!
daku mmg pencinta seni!!:)

hebatnya!!nama daku tercatat dlm khemah lukisan!!

dapat meninggalkan nama di khemah lukisan pun jadilah!!

lepas da penat tgk semua pameran..kitorg lepak kat taman lak sbb xtao nk buat ape sementara tgu wayang kn..ha..plan nk tgk wayang tu ttbe je..dorg mengajak daku yg xde duit ni, tp disbbkan da alang2 kua ngn kawan2, daku pun join je la.hhehehe...xingt xde duit tu..hehehe..

di bawah ada gmbar2 kesengalan kami smlm..hehhe




haaa..itulah antara kami yg melepak di taman klcc smlm selepas pameran..ehhehe...then time utk movie pulak,pukul 245 smpi 430.. kitorg tgk cite A NIGHTMARE ON ELM STREET,..satu cite yg sumpah seram terkejut!!cite bunuh!daku mmg xleh tgk cite terkejut2 ni..japg daku sekali jd terkejut!!silap ari bulan, org sebelah daku mati terkejut..hahhahah..dan td, daku mmg antara yg menjerit kuat la..bak kata abg senior daku, daku jerit mcm tgh naik rolercoaster..ahahhah...haih..mcm mana abg senior tu tao daku jerit2 time naik rolercoaster lak ni??hahhahah..

after wayang, pergi masuk pameran balik..hahhaha...pusing2 lagi, baru pk nk balik..hahha..haiyaaa..anak spe la ni balik lmbat2 kn?hahhaa..ala..ujan lebat kot..xkn nk balik dlm petir2 kilat menyabung tu,..so, lek dulu..hahha..tp dsbbkan kami nek tren, xde lah kena ujan..masalahnya daku ni..kena tukar tren la pulak..terpaksalah berkuyup2 ngn ujan lebat..adeh...=p

dan td mmg sgt best dpt tgk pameran seni dr org luar dan dlm negara ni..sbb xsemua org dpt tgk secara free kn..jd, daku nk ucap time kasih pada rakan2 yg mengajak pergi ke pameran ni menjadi wakil Malaysia..kalo tanpe kalian, mybe daku xdpt kot tgk segala pameran ni..time kasih kawan2 untuk sehari berjalan bersama daku..*ceh..wat statement macam xbese jln ngn kawan2 lak kn??hahhaa*=D

dan dalam pameran td jugak, daku dpt tao byk perkara yg daku xpnh tao pasal industri seni ni..xrugi daku join pameran ni smlm..dpt tambah pengalaman lagi..beruntung daku kn?yeayy!hehe..:)

wajah2 penyambung warisan seni Malaysia..i'allah..:)

semoga satu hari nnt impian kami utk memeriahkan industri seni bakal menjadi kenyataan..kalo tidak dlm penulisan, mybe bidang seni lain..kata org..seni itukan LUAS..:)..

jadi, daku sbgi student seni, akan berusaha utk memantapkan industri seni tanah air agar dpt menjadi salah seorang penyumbang nama dalam bidang seni kita ke lua negara..i'allah..:)
kalian doakanlah elie ye..time kasih..:))

p/s: jika seni ada di mana2..elie juga di mana2..heheh