Friday, April 30, 2010

KERANA STRESSSSS!!



Oii budak kecik..sedapnya kau tibai air cendol special tu sorang2 kan??
tak ingat ke daku ni tgh kepenatan dgn tak tdo, kepala tin tong..
wat keje siang sampai malam..stress2..hah??
kasi daku la tibai cendol tu lak...umi!!!tgk! dia xnak kongsi air!!!wawawaa:((

cutttt!!!!

apa kes sebenarnya ni?? gado ngn budak kecik??macam tak logik je gado ngn dak kecik..hahhahhaha...
opss...b4 that..salam kepada kalian..=))

act tdi sudah stress tahap gaban la..ni sume sbb wat keje ngn tak tdo bpe ari smpi kepala tintong, badan penat.. otak kusut..so, bgtao pada noddy, sang kekasih hati dan meluahkan apa yang patut! menangis berlagu la daku dalam fon td..hahahah..*time kasih ya noody, kerana support dr kamu utk daku!<3*

jadi, kerana stress yang belenggu diri..daku angkut budak kecik tu g lepak mamak..heee..
smpai mamak..ape lagi..MAMAK!! ODER PLISH!:P

mee goreng mamak satu, ayam tandorii satu, air cendol special satu n carrot jus satu..

amboi...melampau!! tapi memang semua tu yg daku order buat melantak td! kenapa??xpercaya??? daku mmg kuat makan..:))


sila lihat bukti di bawah!!

ini memang kesedapan!:)

wow superb!! nampak ayam tandorii tu??:p

dan budak ini..owh...
pp dah lah gembol mcam pishbol!
sila lihat tgnnya, dah macam drumstik ayam daku tgk!!
udah2 la tu budak kecik!!


dan apabila daku dan si kecik ni melantak,..hasilnya ialah...

TAAARAAAA!!!

kenyang...alhamdulillah..=))


makan2 jugak, asgment jgn lupa!btw..2 asgment da siap..tinggal lagi satu, in progress..:)
*tiada lagi nama Adri dalam kepala otak daku!yeaahhh!!*

kalian lihat ia tebal??
ini masih dianggap nipis jika dicompare ngn kerja rakan2 lain..wawawa...

2 cover asgment yg dah settle!
that peace means its goin to be 3!!yeehaaa!!!

oke kalian...sekian saja entry untuk kali ini..=)
mari mulakan sesi men'stress'kan diri yang seterusnya..ada sesiapa mau join??hahahaha

ni muke tensen terburuk yg ada dlm koleksi daku..ada sesiapa nk tiru??:P

p/s: isnin pergi anta asgment, sure ilang segala stress..:)

Thursday, April 29, 2010

APA TANDA INI SEMUA?

salam kalian..

tadi daku sorang2 kat umah..then ada orang ni, dia duduk kat luar rumah daku..ttbe, dia masuk umah, dia hunus pisau kat daku! kami bergelut..lepas tu daku xtao apa jadi..yang daku tau..daku nmpak banyak gile darah kat dalam umah..tp xtao darah sape!! daku nk jerit, tpi xbleh! tibe2 daku dgr satu bunyik yg membingitkan telinga! daku bukak mata..

alarm bunyik!!

ya Allah!!! daku mimpi rupanya..terus daku mengucap panjang!
nasib baik mimpi!!!daku pegang kepala..basah! rupanya peluh..bantal ngn bju daku pun basah dengan air peluh:((

daku mengucap sekali lagi...sememangnya mimpi kali ini sgt menakutkan..:(((

ini sgt menakutkan!!

dan petang tadi daku tidur..tiba2 daku dgr bunyik bnda berdntum! kuat! daku nmpk sekeliling..ramai orang..kenapa? rupanya ada accident! tapi orang tu.. Daku?!!! owh!!tidak!! ini mmg btul2 sgt menakutkan! :((

sekali lagi daku dgr satu bunyi..

daku bukak mata..ada col dari yana!cpt2 jawab fon!
thank God! yana col! kalo tak, daku rasa daku dah hanyut dgn setan2 gondol yg ada dlm mimpiku!:(

**********************

tapi..apa makna semua mimpi ini?? adakah ajalku sudah dkt??:(

astaghfirullahhalazim...daku belum cukup buat pahala lagi..daku belum betaubat lagi,.dosa daku kat umi abah, keluarga, diri sendiri, kawan2, banyak lagi belum daku tebus..:((

tkutnya bila fikirkan semua ni..menggigil satu badan..kepala lutut!

"ya Allah..daku mohon..panjangkan umurku..jauhkan daku dari segala malapetaka..azab nerakamu..dari hasutan syaitan dan iblis..dari segala kekusutan dan kemungkaran..
daku mohon kau ampunkan dosa2 daku selama ni sebelum kau cabut nyawaku!!"

daku mengucap panjang.. menangis..:((


mohon Allah tunjuk daku jalan ke arah kebaikan..:(
amin..

p/s: ALLAHUAKBAR!!

Tuesday, April 27, 2010

SEM 2..ABIS SUDAH:((



salam kalian..:)

yeeehaaaa!!!hari ni daku balik sbb dah abis sem 2!!!:))

tapi hari ni jugak merupakan hari yg sedih bg daku...sbbnya..daku akan meninggalkan rumah di puncak setelah menghabiskan semesta yg kedua ini! rumah yg beralamat 2e18!, itulah rumah kenangan!:(

macam xsangka da abis sem..cpt gile masa berlalu..daku rasa macam semalam daku bawak naik barang2 utk sem ni, baru semalam pergi daftar diri..baru semalam nak masuk kelas..huhuhu..tgk2 arini, da balik cuti sem..:(

daku merupakan orang terakhir utk balik umah hari ni..sbbnya, abah amek petang..dak2 umah yg lain semua dah balik awal..smlm yana org 1st balik umah, daku nangis tgk dia balik..wawawaaw!!! then ekin pulak yg balik..kali ni daku xnangis..tp sedih gak..sure rindu nk borak ngn ekin lagi b4 tdo..heeee..dia mmg teman gosip daku!hahahha..then mai n mia pulak angkut barang,bawak balik umah masing2..

pagi td..awal2 pagi..turn gjie, nad n gjie pulak yg tak sabar nk balik..bile dorg semua dah balik, tinggal lah daku sorang2 dlm umah..sunyi..sepi..daku pandang bilik, semua dah kosong..daku pandang meja lain, semua dah kosong...daku pandang semua..dah xde..daku sorg je tinggal..
sedeh:((

meja dah xde buku2 lagi..:(

rak kasut yg penuh dgn kasut b4 ni pun dah xde kasut dah..:(

xde dah baju tergantung2 kat ampaian baju:(
*rindu nk dgr dorg jerit.."weh, tarik baju yg dah kering masuk dlm!!tak muat nak sgkut baju ak dowh!"*
huhu


yang tinggal tao ape???


jeng-jeng-jeng!!!!!

barang2 daku yg xsettle2 berkemas lagi!hahhaha

waaaaawawawa...bosan gile tahap cipan bila umah dah kosong, xde orang!!!daku bukak lagu kuat2 tadi nk menghilangkan rasa sunyi tu!hahahhha..nseb la..org mesti paham budak kecik ni tgh stress wat asgment xsettle2 ag, sbb tu bukak lagu kuat tahap gaban kn?heeee...

dan bile nk balik cuti ni, mula lah teringat kenangan2 yg ada kat umah n puncak ni, bersama housemate2 yg sekepala ngn little cartoon ni..hehehe..
-pagi2 bgun dah dgr gelak ketawa..
-kalo dr tingkat bawah tu,nak naik umah sampai tingkat 5, mmg segala keluhan la akan
kedengaran kat telinga ni..heee..
-kitorg suke lepak kat hall ramai2 sbb kami kan suke bergosip!hahahha..
-makan sama2 kat umah sbb kitorg kalo beli makan, mesti bawak naik then makan kat sama2
kat tgh umah...
-dan bile part malam mmg best!sbb?? kitorg bergelimpangan macam duyung ke dugong daku
xtao lah kat tgh umah tu smbil wat keje, tgk movie dan bla3..

hahahhahaha..:))..sure daku akan rindu semua tu!!!waaaaaa~~

hurmmm..cuti ni..pastinya akan kerinduan pada mereka2 yg bergelar penghuni 2e18..kami dah macam family tao!!masing2 care kat masing2..tu yg best!:))

mia..ni anak daku..sbb dia panggil daku mama!syg ko mia!!:))

ekin..ko lah teman bergosip daku kalo malam2..ko jgn sakit2 k ekin..nnt aku riso!
syg ko!:)

gjie..nad n jinie..korang mmg best la! kepala sme cam daku!hahha:)

yg bju kuning tu nama dia mai..daku salu perang mulut ala manje gitu ngn dia!!hahah
nnt sure rindu nk dgr loudspeaker mai..opsss!!

n ni..teman setiap masa daku! yana!
sure dia yg daku pling rindu!!sbb kami mmg seperti magnet..:)
syg yana!!!


dan...xlupe jugak..
yg akan daku rindu setiap hari adalah...

gelagat2 ct112 part 2..
mereka terbaik!:)

wawawaaa...mcm xpercya je dah abis sem!!!:((
next sem kalo ada rezeki, kita jumpa lagi ye kawan2ku semua!!i'allah..
waaaaa...gonna mish them la!!!:((


little cartoon akan merindui setiap saat di sem 2..:(

p/s: mintak2 xdpt umah tingkat 5 ag nxt sem..ponat la kaki den ni nak nek tangga!heee

Sunday, April 25, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU...:)

salam kalian...:))

im back!!!hahahahha...daku balik dari mana??dari mana yek??hahhaha..cpat teka..cepat!!!
jawapannya...dari mana2 sje..heeee..=p..

fine elie..jgn nk loyar buruk lak..macam la kalian sume xtao elie g mana minggu lepas kn?hhahaha...

seperti yg kalian sedia maklum, elie blik kg sbb sepupu elie kawen..tp yg daku nk menyibuk tu apasal lak kn??hahahha..daku menjadi pengapit la wahai kalian..huhuuh...kelakar kn bunyik..budak kecik ni jadi pengapit..ape la...hahahha...ape2 pun...daku da selamat menjadi pengapit, dan my cousie da selamat jadi bini orang..heee...

oke..kita mulakan dgn malam nikah, hari jumaat hari tu k..

kitorg satu family besar sampai kg dlm kol 2 lebeh. then ptg tu g lepak kat resthouse jap. daku siap leh jalan2 kat pekan sari lagi sebelum statnya majlis nikah tu..hahhaha...waaa..byk baju murah2 tao kat pekan sari..daku smpi rambang mata tgk byk sgt bju murah2..kalah bundle..hehehhe,..tp xbeli pun..sbb duit tarak!wawawaw....tp xleh blah..kitorg shoping makan mmg byk gile..melantak wa cakap lu!!hahahhaa..

abis shoping kat pekan sari, siap2 balik resthouse, iron bju n siap2 untuk malam nikah tu..dlm blog aritu, daku ada tulis yg daku sepatutnya pakai bju putih kn..tp last minit xjadi..sbbnya, my aunt tak bawak lak baju putih utk daku!!wawawaa...nasib bek daku ada bju spare..kalo x, xberbaju la daku gamaknya!!!opsssss....heeee..

si pengapit yg ayu berbaju kuning..:)
ayu ke??hehhe

majlis stat kol 9 malam...akad nikah sume stat pas isyak..ramai sedara mara yg datang..yg daku kenal ada..yg daku xkenal lagi ramai rasanya..hahahha..sbbnya, sedara jauh.,,jgn pandai2 kata daku ni lupe daratan k..;)

b4 nikah, daku yg sbg pengapit ni seboklah duduk kat dlm bilik pengantin, temankan cousie elie yg elie panggil kak nani. Kak Nani kata dia gabra gile time nk kena ijabkabulkan tu..mula2 dia xde rase pape..sekali da bape min b4 lafaz nikah..berdebarnya yg amat!daku pegang tgnnya,mmg sejuk macam ais! amek ko!!hahahhah....

tepat kol 9.25 malam, pengantin selamat diijabkabulkan dgn sekali lafaz je..ALHAMDULILLAH..:)..

SELAMAT PENGANTIN BARU KAK NANI n ABU!:)

Ciuman suami untuk isteri..awuuuu!:)

hantaran dari pihak perempuan

hantaran dari pihak lelaki..

pengantin dan pengapitnya..:)
sapa lagi ayu??hahahha

eh..kami pengantin jugak ke??hahhaha
bukanlah..ni adib..kezen kecik elie..
dia baru frm 1..tp, badan dia tinggi macam galah!
daku je yg kecik!hhahahah..

malam akad nikah tu, daku tgk pengantin lelaki pkikan cincin dan lafaz nikah tao..jadi daku msj buah hatiku, noddy..ttbe cam teringat dia kn..heeee....

elie: syg..cyg tgk pengantin lafaz nikah..cantik la..nnt cyg nk jd cam ni..syg kena jadi macam ni k?
noddy: iye..dont wori..cyg pun sme k..kita nk salam n cium dia nnt.then pakaikan cincin:)

**wargh...comelnya!!!mintak2 noddy jodoh daku..amin..:)**

lepas majlis, bermulalah sesi makan2 antara jemputan dan kaum keluarga kami..perut daku da mule keroncong..berbunyik2..berlagu2 macam orkestra da ni..apa lagi..

JOM MELANTAK!!!!

jemput makan kalian..:)

alhamdulillah..majlis nikah dan semua selamat..:)..
sekarang tunggu untuk sanding pulak..jom kita tukar cite..masuk topik hari bersanding pulak!hahahaha.

hari persandingan pulak, elie dan keluarga di minta pakai bju warna purple..daku puaslah mencari bju purle yg sesuai utk berdiri mengipas sang pengantin..hehehe..satu JALAN TAR tu daku pusing.semata2 nk mencari baju cantik purple..last2..dpt gaklah baju kebaya warna purple muda...:))

little cartoon pki kebaya???hahaahhaha
daku ayu bukan?time kasih..heee.

ini kezen2 kecikku yg jadi pengiring..comel kan?..:)

pengantin smpai..nk mengiring masuk..huhu

time utk iring pengantin masuk dewan..sempat pose tao..:)

pengantin..pengapit..pengiring..

kipas elie..kipas.hahaah

oke..time utk makan beradab..hahahha

ini cousie perempuan semua okee:)

ala..semua gmbar ngn orang lain je..mana gmbar daku sorang ni??
tepi2..little cartoon nk letak gmbar sorang2 pulak!hahahha..:)

take 1..cantik atau tidak?

take 2..daku ngn kipas..

take 3..daku ngn bunga..:)

oke..lepas daku da penat berkipas2 pengantin kat atas pelamin tu..daku turun dan time utk daku tgkap gmbar dgn cousie2 lak..asyik bergmbr ngn pengantin je..camera sendiri xbergerak kn..hahhaha...jadi cousie2ku, mari amek gmbar bersama daku..hahhaha..mana yg sempat jela..yg xsempat..sori mori!hahhah

me n my kakya..muke kami smekah??hahhaha

ini adib..hahahhah
dia bukan bf daku!!dia cousie kecik daku!!ahhaha
ingat..cousie kecik daku!=p

daku kakak..mereka adik..:)

cik man..elie..tira..ila..:)

oke..mau tgk gambar gile hebat kami??hahhaahhaha,..mari2..
tp sebelum tu..boys not allowed k..hahhaha..=p

ouch!!!gmbar ini terhebat!:))

kami gadis pingitan..yg kecik tu, jgn layan k..hahah

kami mmg gile..smetimes..:)

we say L to the boys..:)

dan mjlis semalam habis dalam kol 3 lebeh..daku mmg kepenatan teramat2 penat..jadi pengapit pun, tapi still wat kerja oke..berdiri lama tao..daku dah la dgn kasut yg asyik tercabut..macam sengal je..hahaha..tp, alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..daku rasa seperti sudah menjadi pengapit terhebat semalam!:)

*kan dah kata..daku mmg suka puji diri sendiri,.jd kalian jgn peduli kalo xsuke baca:)**

balik je dari dewan, duduk kat resthouse, daku msj noddy dulu..:)
then cabut segala sepit yg terselit kat rambut ku..yg disanggul kemas oleh makcikku..trus rmbut keras!wawawa...dah jd curly rambut daku!huh..argh...xkira..curly xcurly, daku dah kepenatan..cuci muka, tukar bju, lentok kat katil..waaaa...sedap gile dpt baring..tp xdpt lentok..smpi mlm..pe cite??haahhahah

lihat rambut yg sudah mcam ape tah..hahaha

alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..majlis kak nani dah selesai..dan daku mmg rasa seperti sudah menjadi pengapit yg terhebat semalam!:)

pada kak nani dan pasangannya, bro abu..

SELAMAT PENGANTIN BARU..
SEMOGA BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT..:)

daku menunggu seseorang untuk mengotakan janjinya padaku suatu hari nnt..
noddy..daku hye mau kamu menjadi hubby daku..
sudi kah kamu?:))

**adakah ini lamaran daku pada si noddy?heee**

owh tidak!!..MACAM XSABAR NK KAWEN! opssss!!!
hehehe=p

p/s: tunggu noddy dan daku btul2 ready, baru kawen..ada jodoh, xkemana..i'allah..:)