Thursday, March 25, 2010

kebaya + photoshoot teater!!

salam kalian..=))

little cartoon rindu sama ini blog la!!hahahha...ceyhh..macam jarang blogging kn??padahal ari2 muke dok menghadap lappy..hahhaha...

oke2 stop talking nonsense thing elie!!hahah...

act, entry kali ni..little cartoon nk cite sket pasal  photoshoot teater yg elie n dak2 kelas join..ini adalah subjek senior kami..senior part 6..jdnya, kami pun turut sama dipanggil utk watak2 extra n krew sume la..heee..n daku...kna jadi mc la plak!!!hahahhaha...mcm mane nk jd mc ni??daku kalo bab2 mc ni, time skolah dulu pnh la..tp bukan formal punye event..yg kat U ni..formal..g mana sih mau jd itu mc??hahaha..[wah..daku ttbe ckp bahasa indon ni..ape kes??hahhaha]

oke..disebabkan untuk teater yg bakal berlangsung minggu dpn ni nnt, elie kna cari baju utk sesuai kan ngn majlis..hurmm..nk pki bju ape ye??daku kna pkir dulu..heehehe..
utk smlm punye bju pun,kelam kabut daku mencari baju..sbbnya, last min senior gtao, esok nk photoshoot..n temanya pulak..berdasarkan watak dalam teater tu sendiri..owh..lupe gtao..tjuk untuk teater kami tu nnt ialah TEATER MEGAT PANJI ALAM..jadi, segala bju2 untuk photoshoot tu adalah yg berkaitan dgn tema ni..

daku sbg mc..xtao nk pki bju ape..tye pada ketua projek,dia kata elie kna cari bju kebaya yg lama2..huh??!!!mana daku nk cari bju2 kebaya lama??dah la xbwk bju cantik2 datang puncak ni..hahhaha..daku lak mana pnh ada kebaya ke bagai dalam almari kat umah tu...sume umi punye,daku pinjam..hahahhaha=p

last2..col housemate..tye baju2 dorg..daku nk pinjam..1st skali daku col..is NADIA..

truttt..trutt...fon dijawab..

elie: elo nad..nad ada bju kebaya x?
nad: kebaya?mana nad bawak dtg puncak..sume kat kg..
elie: owh..tidak..bju kurung moden ada?
nad: bju kurung moden...ada2...dalam almari kat umah..npe?
elie: elie nk pinjam utk photoshoot..leh?
nad: leh2..nnt balik elie try la k??
elie: oke..thankz nad..:)

dalam hati da berbunga da ni..

tp daku pk2..tkut kalo xmasuk la corak ke kalernya untuk teater ni..hurmmm...pe nk buat ni??pk punye pk..skali,daku dpt la idea..GJIE..housemate sorg ag...

daku blik umah, trus jmpe Gjie..

elie: Gjie,ko ada kebaya x?
gjie: ada2..yg salu aku pakai g clas tu..
elie: aku nk pinjam leh x?aku kna g photoshoot la esk..
gjie: boleh..ko try la..kalo muat,pakai la..
elie: oke..thankz..:)

lega skali ag..hahhaha..daku pun try la satu2 bju..nad punye bju daku try..gjie punye pun daku try..alamak..dua2 cantik la plak!!camne ni??tye yana,katanya soh pki bju gjie..sbb masuk tema sket,compare ngn nad..colournya mcm lari tema lak..owh..daku pun pkir gitu..so,terpaksalah kata sori pada nad..huhu

so,semalam,untuk photoshoot,daku pakai bju gjie la..hahahha..ttbe terasa cam agak ketat sket,adoi...daku da gemuk ke??wawawawawa...kna diet ni!!ish2..tp xpe la,nsb pki untuk photoshoot je..so,terpaksalah menahan perot n sebagainya..hahhahahaha=p

haaa...kalian nk tgk x daku pki kebaya gjie??hahhah

TARAAAAA!!!

hahahaa..macam perempuan melayu terakhir x??
hahahha

daku pun bergmbarla ngn bju tu smlm..heheh...pose sne..pose sini..hahhaha..ngn panas mentari yg bahang gile..daku lak pki bju kebaya yg kain nya daku xtao dibuat dr ape..daku dpt rasa air peloh mengalir kat badan cam daku mandi xberlap!!hahahahha..tp..mekup maintain ye..heee...

dr kol 2 ptg elie pki bju kebaya tu,smpi kol 7mlm..baru leh tukar..sbbnya, photoshoot abis kol 5..then kna g meeting fakulti lak..ya ampun...tuhan jela tahu camne daku berpanas ngn bju tu..hahhahha...tp..credit to gjie..kalo xkerana bju dia,daku xde bju kot nk pki untuk photoshoot tu nnt..heee...thankz gjie..:))

inilah muke budak kecik yg terpaksa berpanas ngn bju kebaya ni..
nway,credit to kebaya gjie!!heee..=p

balik je dr photoshoot n meeting, daku trus tukar bju n mandi..waaa..lega gile badan dpt kua dari bju kebya tu..pelohnya..mak aih..xyah ckp la..melekit2..hahahaha..tp yg maintain..daku wangii!!!!yeah!!itu pasti!!hahahhaha=p

pasni..nk kna pk..bju ape lak yg bakal daku sarung kat badan ni untuk malam teater tu nanti??adakah bju umi??atau bju kawan2..atau daku g beli sndiri??hurmmm..sme2 la kita tunggu ye..hahahha..=p

weh..sbelum daku blah..daku ada satu persoalan..daku cantik x dalam kebaya ni??hahahhaa....noddy kata daku cntik..time kasih noddyku syg..:))..heee...

p/s: kalo pki kebaya,daku selalu kena jaga cara mkn,cara duduk n sume bnda..ish..xsuke la!!hahaha=p

14 comments:

koboys8888 said...

waaaaa..my gf ni, pempuan plg cantik.hehehe..dlm dunie.hehehe :)

Aimi said...

sorrylah, ktorg cm gler lmbt.
btw, minggu ni x practice tinggal isnin je utk practice !!!! whoa

little cart00n said...

syg..

ini sarkastik (perli) ke ape??hhahaahah..
kalo cyg pompuan plg cantik dlm dunia..ibu syg xcantik la ek??hahahah...

cyg gtao ibu syg..hahahhaha=p

little cart00n said...

aimi..

tang lambat tu..xnk coment..yg practise tu..ari selasa pun still ad time..perfom ari rabu..tp xtao la sempat ke x..hahhaha

Leo "Ricky" Huzair said...

boleh kalo kite sume bersungguh2..chaiyok2!!

little cart00n said...

bro leo..boleh2!!msti boleh!!!

Iki.Ali said...

nasib baik la ade option letak tirai ke hape ntah untuk fight scene tu. leh cover kedaifan koreografi kitorang.

disebabkan itu, aku dah makin suke role aku as an extra!

XD

Iki.Ali said...

kurang satu kerja. :P

little cart00n said...

iki..

yeke ada letak tirai nnt?asal aku xtao pun??ni yg xaci ni!!huhu...

mmg kurang satu kerja..tp act byk ag kerja yg xsettle act...kita je xtao..hahhaha

Iki.Ali said...

oh...
ko tak datang kan Khamis punya latihan.

diorang cakap memang susah nak siapkan koreografi fight scene tu; lagi plak tarikh teater tu skarang makin dekat.

so, tirai tu lah penyelamat aku dan rakan-rakan. B)

little cart00n said...

iki

owh..yeke??
so kalo pki tirai..leh jamin cantik ke scene tu??hahhaha..cz aku rasa kalo xpakai tirai,cam lagi nmpak real je..heheh..

opss!!!

xiao jiang yap said...

sawadee kup.....

xiao jiang yap said...

恭喜发财,红包拿来。。。。。

xiao jiang yap said...

恭喜发财,红包拿来。。。。。