Sunday, March 28, 2010

Date wit my NoDDy!!=))


salam kalian..=))

entry kali ni,pasal ape ye??cube baca tjuk di atas...heeee=))

lama rasanya daku xwat entry pasal date ngn noddy kn??hahhaha..daku kira2,mmg lama pun..sbbnya,kitorg da lama xdate sme..hahahha=p..masing2 bz, noddy ku pun bukan leh kua salu, so smlm bila dpt kua,kami g la date!!!hahahha...

cartoon <3 noddy

oke..date kali ni di KLCC..kenapa pilih KLCC?? sbbnya, da lama kitorg xg KLCC sme2..hahhaa..waaa..daku tgk KLCC da banyak gile kedai baru...huhu..mcm2 kedai yg daku xpnh tgk da bukak kat situ ek?kantoi lama x g sana..hahhaha=p

**kalian2..jgn gtao noddy!!..act daku agk gabra nk jumpe noddy kali ni,cz da lama xjumpe..n after 'war between us' dulu..hahhaa..nsb daku pndai cool kan diri b4 jumpe,n thankz god,kami da oke..=)
[daku mmg camtu..kalo lama xjmpe..mmg daku cpt neves..dats me!!heee]

oke..xmo ckp byk..jom kita lihat flow smlm..

daku gerak dr umah kol 11..smpi klcc dlm 1130..jnji ngn noddy kol 11 lebeh..daku smpi dulu!! so,daku mmg org yg tepat pada waktunya...hahhaha...tgu noddy kat klcc, dia smpi kol 12...wawawawa...daku mmg gf yg baik kn,tgu noddy..hehhhehe..[perasan2..wekkk=p]

then,g amek tket wayang..kitorg tgk cite GREEN ZONE..kol 2 lebeh wayang stat..jam baru kol 12 lebeh,so kami jln2, rounding2 dulu..hahha..g tgk kedai kasut, kedai jam..n tah mana2 kedai tah kami da masuk..heee..last2, kitorg masuk supermarket..beli choc n air,.hahha.yeay..dpt choc dr noddy!!!huhuhu..

kol 1lebey, gerak g wayang, bli popcorn n air, then tgk wayang..cite GREEN ZONE tu not bad la..ngn wayang yg sejuk bagai nk rak!!daku leh lak tdo..hahhaha..noddy seperti bese,cpt ngntok,cnfirm2 la da dengkur kat sebelah..hahhaha..serius,smlm wayang sejuk gile! tu yg kitorg sedap je lentok...hahahah=p..kua je dr wayang,trus g toilet..masing2 xtahan sejuk..hahhhah

pas wayang, g cr tmpat makan...kitorg nk makan kuewtiaw, da lama mengidam..so, g la food court..tp cam xbest je mkn,,so, kitorg decide, g makan kat LITTLE PENANG KAFE..


tgk menu,cam best je..tp xde gmbar la plak..huhu..so,daku oder je char kuewtiau n abc!! noddy mkn mee udang n air barli...dlm menu,tulis char kuewtiaw tu kna tgu lm 20 min..wow lamanya..asal ek??tah..tye la chefya..hahha..jd daku men cam daku, snap sne..snap sini!!hahahha

mamat ni da bpe kali dia pki bju yg sme time kua ngn daku!!
hahahaha..

tgk mamat ni..kalo dia da dpt camera, mmg daku jd no 2!!!
jeles tao x??bnci2!!!hahahha

oke..food da smpi..jom tgk pe kami mkn...yummy!!

my ABC!!!sedap gile!!xtipu!!!

tao x..abc daku smlm mmg unik abis..sbbnya..ape???tgk gmbar di bawah..

ada pisang dlm abc???waa..1st time daku mkn abc ada pisang!!=))

meriah x?? mcm2 ada..heheh
ada jagung..kacang..cincau, buah kabung..sedap2!!

ini noddy punye..lihat udang..sedap tu..=))

muke dia da boring..kna tgu kuewtiaw daku smpi..kn 20 min..hahhaha
sori bucuk..kna tgu untuk mkn sme2..heheh

after 20 min..my char kuewtiau smpi!!! its mkn time!!!

ni char kuewtiau daku..sedap2..pedas..
ada udang,kerang,isi ketam..=)

waaa..noddyku da pndai mkn pki chopstick la!!!
bucuk..spe ajar pki chopstik??hehe

ni after mkn...licin...kenyang gile..
bruuuppp..ALHAMDULILLAH..=))

da kenyang, kitorg g rounding2 ag..then turun taman, utk lepak + chit chat + mkn choc!

kat sini la kami lepak..dpn ada tasik..ada pokok2 besar..
wow..romantik bukan??haha

frankly speak..i mis u!!!

ini daku dpt dr dia..yeay!!heheheh..

his mine!!totally mine,oke??huhu
yeay..dpt landing kat bahu!!hahhaha

borak punye borak..snap sne snap sini...jam da pukul 6..oke bucuk..jom kita balik..hehhe

pukul 6 kitorg gerak,amek tren sme2 smpi jamek, then noddy turun hang tuah..daku kat cempaka..tq bucuk 4 the day..i love u..huhu...

noddy..tq 4 the day!!:)

pasni daku n noddy sme2 da bz 4 our xm..tgulah time utk kua date ag...huhuhu...gonna mis u! btw, wish u gudluck 4 ur psm n xm ye noddyku syg?? tke care..ilysm...<33

p/s: i love u..did u love me?? noddy, igt x quotes tu??heee..

Friday, March 26, 2010

Daku PERLU DIET...TAPI...!!

salam kalian=))

daku ada masalah besar ni!!!! tao ape??

daku perlu diet!! tp pagi td daku da pekena roti krim ngn teh tarik...haa..da bpe kalori tu??hee..

mamak! teh tarik onne!!=p

pastu tgh hari lak daku mkn nasi lemak air tgn ibu ku..weh..sedap gilos!!lama xmkn!!hahha..

yummy!!

untuk snek petang lak, daku telan choc..huhuh...lama xdpt choc dr noddy..heee..

n mlm, kuewtiau kung fu + sotong goreng tepung da masuk dalam perut ku ini...hahhaha

n lastly...BRUUUPPPPPP!!!!ALHAMDULILLAH...=))

ala..camne nk diet ni??

badan ni rase cam da gemok..tp berat maintain..ape ni??bnda timbang tu btol ke x??hahhaha

daku tkut nk pakai kebaya utk teater nnt xmuat!!!karang nmpak lemak beropol2 cam langsir camne??adui3...

nsb bek daku salu mkn mknan sume ada khasiat!!heee..cukup karbo,protein,vitamin n lemak..yes!!..jadi mcm xperlu riso je kalo nk mkn mcm2..hahhaha..

daku rasa diet daku mmg xkan jadi la kalo dok kat umah!!heeee..dr pagi smpi malam makan je kejanya..camne nk diet??hahhaha

p/s: camne..camne dan camne ni?!!

1st time RECCE!!!

salam kalian..

entry kali ini..daku nk cite 1st time daku g RECCE!!
kalian tentu nk tao apekah itu recce kn??heee..recce act adalah proces utk mencari tmpat shooting..bg kalian yg follow blog little cartoon ni, sure kalian tao yg kelas elie bkl membuat short filem..[membuat??apekah btol ayat itu??hahha]..jd..daku sbg art director, dan semua yg terlibat ni,kna la turun padang untuk cari lokasi yg sesuai untk short filem kami tu..

kalian mahu tao satu perkara??macam2 dugaan kami lalui smlm tao?haaa..tp utk tao apekah itu dugaan2nya,pastikan kalian baca entry ini smpi noktah yg terakhir k..=p

oke..mari kita mulekan flow hari smlm..

kami pergi dlm 5 org semuanya..LOCATION MANAGER sumenya..which is elie-Art Director/AD), atein(director), ejam(director of photography/DOP), ery n paan, (maaf,daku xigt ape jawatan mereka..sori kalian..heee)..

-bertolak kol dlm 245 ptg..cz ery n paan g amek kereta..

-DUGAAN PERTAMA..g induk,untuk pulangkan buku yg kak manda pinjam di lib induk..ery yg drive keta,bertungkus lumus parking keta smpi bontot keta kami tu tercium bhgian dpan keta belakang kami..opsss...nsb bek xde pape..fuhh!!!dah selamat parking,masuk lib,aleh2..ejam,paan n ery kua balik..lor..kami da salah tempat!!!rupenye,kak manda kami tu bukannya pinjam buku kat lib induk..act dia pinjam buku kat lib s.alam..hahhaha..wat penat je kitorg sume g induk..smpi ejam n dorg sume kena tegur ngn pegawai yg jaga kat lib tu,cz pki bju round neck n selipar jepun..huhuh..

-nk share sket..xleh blah..ery bawak keta, 8 kali mati enjin!!!hahahaha..[opss..gelakkan org ye budak kecik??hahhaha...] last2,paan yg bawak keta smpi abis recce!!heheeh

-then, g ke tanah perkuburan..Memorial Park..sbb nk tgk tmpat tu oke atau tidak utk di shoot kn...ini adalah dugaan kedua..kami pusing punye pusing, salah jalan lak!!!adoi!!!patah balik,nasib jumpe gak kawasan kubur tu..heheh..mule2,kitorg igtkan kawasan tu seram..tp ia nyata lain dr yg kami gmbarkan..huhu..kawasan kubur tu sgt cantik dan tersusun..kalo nk buat filem seram,mcm xbape sesuai la kot..tp ada satu kawasan ni,nmpak sket cam seram..ada pokok besar n gelap sket..tp daku xsmpt amek gmbar..huhu

teratur bukan kawasan kubur ni??cantik..

-DUGAAN KETIGA..daku dok sorg2 dlm keta,cz bulan mengambang..so,xleh la masuk kawasan tanah perkuburan tu..jd..dok dlm keta sorg2,dgr lagu n snap pic kawasan kubur..sedg elok radio dimain kan..aleh2..radio senyap..lagu mati..owh tidak!!!apekah ini???daku da takut..rilek ag..dalam ati doa2,cpt la dorg2 balik ke keta..daku da seram ni!!!huhuhu..

bersih gile kubur ni..alhamdulillah,dijaga dgn elok:))

-oke..then settle d tanah kubur, kami decide nk g taman tasik lak...tetibe,ujan turun dgn lebatnya!!!owh.ini DUGAAN KEEMPAT! kitorg mmg nk abiskan recce 1 ari je..cz pkkan duit nk sewa keta ag..minyak ag..haih...so,kami pun dok la dlm keta dulu..dalam kesejukan ujan tu,daku n yg lain sempat tido jap ilangkan penat..huhuhu..pas da sdap tdo,ujan pun da reda,kitorg g minum dulu..ilangkan ngantok kami..

-da minum sume..kitorg g taman tasik tu balik,nk servey tempat..skli dtg lak akak2 dr uitm,nk wat servey..adui..daku da la malas nk jawab2 ni..ttbe dak2 laki ni lak kata.."kami mmg suke membantu..".owh!!!terpaksalah daku dok kat kusi,mencari pen dan mulalah menjawab..daku bntai sume jawapan..hahhaha..=p

-DUGAAN KELIMA DTG!!!kami dok bincang kat bawah pokok kat taman tasik tu..ada lak burung g melepaskan bomnya kat ejam, paan n ery!!!owh!!!!ejam kena byk gile!!!apelah nasib ko ejam..smpi camera dia pun skali jd mgsenya!!hahhahah..ejam da sumpah seranah da kat burung tu..heee...nsb daku n atein sempat lari..hahahhaha.

-kitorg decide nk g cari kawasan kubur yg satu lagi..kat PUNCAK ALAM..n umah kosong..cz cuaca da nk malam..so,daku tye kat pakcik MBSA yg ronda kat situ..n couple yg berteduh kat pokok taman tu..mana kawasan kubur paling dekat ngn taman tasik ni..n ada tak umah2 kosong yg kami leh shoot..Pakcik MBSA tu lak kata kami ni geng seekers ke??wawaawa...pakcik..oh pakcik..tolonglah jgn buat lawak.!!!hahahhaha..

-kitorg g umah kosong dulu..cz ejam cite ada umah tinggalan kat SAUJANA UTAMA..oke..ini yg daku nk cite kat kalian sume!!kalian baca dgn teliti ye..

kami g umah kosong tu dalam waktu maghrib!ini mmg keje gile..umah tu ada sejarah tersendiri k..UMAH TU DULUNYA PERNAH ADA ORG GANTUNG DIRI..tp dalamnya masih lengkap ngn sume perabot..siap ngn tv ag..warhhhhh!!!!n ejam cakap..dulu,penah ada team SEEKERS g umah tu,ada sorg kawan snap satu gmbar,skali cam fonnya pecah!!!! gile!!!daku mmg da seram sejuk dgr ejam cite dlm keta..daku xnk g..paan pun da patah balik da..tp ikotkan kata director..dia nk gak g umah tu..so,kami pun g la..huhuhu..

mmg kawasan umah tu berbukit..n..seram + gelap + sunyi nk mampus!!!daku xtipu..area umah tu pun sumenya adalah tinggalan..walaupun umah2 kat situ cantik2..tp xde org yg tinggal..huhuh..
oke..paan drive smpi btol2 lalu dpn umah tu..mmg usang yg amat n kalo tgk umah tu..mmg seram la..daku serius da terangkat bulu roma..tp diam je..huhu...tgk punye tgk umah tu..sekali..ADA LAK BNDA MELINTAS DPN KAMI!!!!!arghh!!!tidak!!!daku mmg da pelok atein..mengucap panjang...paan,ejam n ery sume da terkejut gile!!trus paan pecut keta!!!!minyak ditekan smpi abis..n ttbe..aircond bunyik semacam..kuat yg amat!!!daku igtkan paan ada langgar bnda..tp x..tah..apsal ttbe aircond bunyik camtu..huhuhu...mmg menakutkan!

daku xtao ape yg lintas dpn kitorg..tp daku nmpak cam monyet..ejam n ery lak kata itu burung..tp dorg kata matanya warna merah menyala..huhuhu..jd apekah itu???atein kata mybe 'bnda' tu nk smbut kedatangan kitorg kot..entahlah..daku xnk pk!!tkot!!!

bile da tekan minyak,kami nk pusing,igtkan ada la jln leh tembus..skli kna jln mati lak!!!adoi!!!!ini dugaan ke bpe daku xtao!!wawwaawa...kitorg sume da gelabah..time da jumpe jln nk balik,kat kawasan yg sunyi+gelap gile tu..leh lak mati enjin ttbe!!!gile mmg gile!!nsb bek paan yg bawak keta..daku rasa kalo daku yg drive,daku da krem kt situ!!!huhhu...bile nk balik,daku xpandang ag umah tu..tp jantung macam nk gugur bile atein kata nk pki umah tu utk shooting nnt!!!owh!!!tidak!!!!ini keja gile!!!!daku xnk!!!!tolong la atein,pk kn byk kali untuk pakai umah tu...waawawaaw!!!ejam yg laki tu pun,awal2 da menyerah..eh..ini bukan bererti ejam ni penakot k..tp kalo kalian tgk umah tu pun,sure kalian sendiri da cabut awal2..huhuhu..

maafla..daku xberani nk tgkap gmbar umah tu..bukan disebabkan da malam..kalo ari siang pun,daku mmg xnk amek gmbar umah tu!!!xnk cari nahas la kalian!!huhuh..


frankly speak..little cartoon kalo nk beraksi kat padang bola tgh2 malam mcm gmbar di atas ni..berani la kot..tp kalo nk masuk umah yg menakutkan tu waktu malam..mmg tidak lah!!!heeee.....

oke..ari da gelap..after da lalui mcm2 dugaan utk hari tu..kami pk baik balik je..sbbnya..da mlm kn..kalo smbung cari tmpat shooting ag pun,takut cerfew hours kitorg terbabas lak..huhu..so,sng cite..nnt baru smbung cari lokasi...huhu

huhuhu...tulah kisah daku n rakan2 sekelas 1st time g recce semlm..mmg menakutkan..mcm2 dugaan kami kena..tambah tolak darab bahagi..daku xtao bpe jumlah dugaan yg menimpa kami..tp sume mmg pengalaman baru utk elie n sume kawan2..n agak boleh dibanggakan..kitorg xpnh wat short filem b4 dis, n ini kali pertama..dan kami da berani pki lokasi sepeti kubur dan umah2 tinggalan..yg sememangnya..amat ekstrem!!!huhuhu...agak2..mak abah kami kat umah tu bangga tak ngn kami kalo dpt siapkan short flem tu??hehehe...

jd kalian sume..beri sokongn pada elie dan dak2 writing untuk short filem kami k??wish us all the best..kalo jd wat short filem ni n kalop ada pape perkembangan mengenai short flem kami..akan daku postkan lagi di blog little cartoon ni..:))

p/s: daku bukan penakot yg amat n bukan juga berani yg amat..suam2 kuku jela..hehehhe..

Thursday, March 25, 2010

kebaya + photoshoot teater!!

salam kalian..=))

little cartoon rindu sama ini blog la!!hahahha...ceyhh..macam jarang blogging kn??padahal ari2 muke dok menghadap lappy..hahhaha...

oke2 stop talking nonsense thing elie!!hahah...

act, entry kali ni..little cartoon nk cite sket pasal  photoshoot teater yg elie n dak2 kelas join..ini adalah subjek senior kami..senior part 6..jdnya, kami pun turut sama dipanggil utk watak2 extra n krew sume la..heee..n daku...kna jadi mc la plak!!!hahahhaha...mcm mane nk jd mc ni??daku kalo bab2 mc ni, time skolah dulu pnh la..tp bukan formal punye event..yg kat U ni..formal..g mana sih mau jd itu mc??hahaha..[wah..daku ttbe ckp bahasa indon ni..ape kes??hahhaha]

oke..disebabkan untuk teater yg bakal berlangsung minggu dpn ni nnt, elie kna cari baju utk sesuai kan ngn majlis..hurmm..nk pki bju ape ye??daku kna pkir dulu..heehehe..
utk smlm punye bju pun,kelam kabut daku mencari baju..sbbnya, last min senior gtao, esok nk photoshoot..n temanya pulak..berdasarkan watak dalam teater tu sendiri..owh..lupe gtao..tjuk untuk teater kami tu nnt ialah TEATER MEGAT PANJI ALAM..jadi, segala bju2 untuk photoshoot tu adalah yg berkaitan dgn tema ni..

daku sbg mc..xtao nk pki bju ape..tye pada ketua projek,dia kata elie kna cari bju kebaya yg lama2..huh??!!!mana daku nk cari bju2 kebaya lama??dah la xbwk bju cantik2 datang puncak ni..hahhaha..daku lak mana pnh ada kebaya ke bagai dalam almari kat umah tu...sume umi punye,daku pinjam..hahahhaha=p

last2..col housemate..tye baju2 dorg..daku nk pinjam..1st skali daku col..is NADIA..

truttt..trutt...fon dijawab..

elie: elo nad..nad ada bju kebaya x?
nad: kebaya?mana nad bawak dtg puncak..sume kat kg..
elie: owh..tidak..bju kurung moden ada?
nad: bju kurung moden...ada2...dalam almari kat umah..npe?
elie: elie nk pinjam utk photoshoot..leh?
nad: leh2..nnt balik elie try la k??
elie: oke..thankz nad..:)

dalam hati da berbunga da ni..

tp daku pk2..tkut kalo xmasuk la corak ke kalernya untuk teater ni..hurmmm...pe nk buat ni??pk punye pk..skali,daku dpt la idea..GJIE..housemate sorg ag...

daku blik umah, trus jmpe Gjie..

elie: Gjie,ko ada kebaya x?
gjie: ada2..yg salu aku pakai g clas tu..
elie: aku nk pinjam leh x?aku kna g photoshoot la esk..
gjie: boleh..ko try la..kalo muat,pakai la..
elie: oke..thankz..:)

lega skali ag..hahhaha..daku pun try la satu2 bju..nad punye bju daku try..gjie punye pun daku try..alamak..dua2 cantik la plak!!camne ni??tye yana,katanya soh pki bju gjie..sbb masuk tema sket,compare ngn nad..colournya mcm lari tema lak..owh..daku pun pkir gitu..so,terpaksalah kata sori pada nad..huhu

so,semalam,untuk photoshoot,daku pakai bju gjie la..hahahha..ttbe terasa cam agak ketat sket,adoi...daku da gemuk ke??wawawawawa...kna diet ni!!ish2..tp xpe la,nsb pki untuk photoshoot je..so,terpaksalah menahan perot n sebagainya..hahhahahaha=p

haaa...kalian nk tgk x daku pki kebaya gjie??hahhah

TARAAAAA!!!

hahahaa..macam perempuan melayu terakhir x??
hahahha

daku pun bergmbarla ngn bju tu smlm..heheh...pose sne..pose sini..hahhaha..ngn panas mentari yg bahang gile..daku lak pki bju kebaya yg kain nya daku xtao dibuat dr ape..daku dpt rasa air peloh mengalir kat badan cam daku mandi xberlap!!hahahahha..tp..mekup maintain ye..heee...

dr kol 2 ptg elie pki bju kebaya tu,smpi kol 7mlm..baru leh tukar..sbbnya, photoshoot abis kol 5..then kna g meeting fakulti lak..ya ampun...tuhan jela tahu camne daku berpanas ngn bju tu..hahhahha...tp..credit to gjie..kalo xkerana bju dia,daku xde bju kot nk pki untuk photoshoot tu nnt..heee...thankz gjie..:))

inilah muke budak kecik yg terpaksa berpanas ngn bju kebaya ni..
nway,credit to kebaya gjie!!heee..=p

balik je dr photoshoot n meeting, daku trus tukar bju n mandi..waaa..lega gile badan dpt kua dari bju kebya tu..pelohnya..mak aih..xyah ckp la..melekit2..hahahaha..tp yg maintain..daku wangii!!!!yeah!!itu pasti!!hahahhaha=p

pasni..nk kna pk..bju ape lak yg bakal daku sarung kat badan ni untuk malam teater tu nanti??adakah bju umi??atau bju kawan2..atau daku g beli sndiri??hurmmm..sme2 la kita tunggu ye..hahahha..=p

weh..sbelum daku blah..daku ada satu persoalan..daku cantik x dalam kebaya ni??hahahhaa....noddy kata daku cntik..time kasih noddyku syg..:))..heee...

p/s: kalo pki kebaya,daku selalu kena jaga cara mkn,cara duduk n sume bnda..ish..xsuke la!!hahaha=p

Tuesday, March 23, 2010

BOYFREN OH BOYFREN..


salam kalian..

entry kali ini mengenai PERLUKAH 2ND CHANCE PADA SESEORANG??

b4 that..ini bukan tujuan untuk mengaibkan atau menyindir sesiapa k..tetapi sekadar berkongsi sesama kalian semua...kalian jgn salah tafsir ya..:))

alkisah....
little cartoon baru lepas berckp dgn seorg kawan..katanya..dia mahu mintak pendapat elie ttg suatu bnda..bila elie tye..ttg ape..katanya..dia rasa, MYBE bf dia xsetia dlm relationship dorg..jd,si polan ni frust la..cz she is too serious in their relationship..relationship dorg da lama gak kot..n they was a cute couple!!serious!!jeleous tao daku tgk dorg...sgt comel bila bersama..heee..yg lakinya bleh tahan la..n dat girl is beauty,of cos la..mcm cite2 dlm filem tu kn..hahaha..hero n heroin mesti mau hensem n cun maa...=))

oke..nk dijadikan cite..kawan elie ni cite la pasal bf dia..n dia tye elie, ptut x dia bg 2nd chance pada bfnya??owh tidak!!!ini da kes berat..daku nk jawab camne ek??daku bukan kenal bfnya tu...camne nk gtao jawapan lak??n kalo knal pun,xkn nk masuk campur hal dorg??hoi..xnk lah daku jd joyah yg sebokkan hal org!!hahha..kalian tao satu bnda?? daku xtao npe kalo org yg ada prob with their bf or gf,msti jmpe daku..dr dulu lagi mst camni...seolah2 daku ni counselor cinta dorg..hahhaha...

oke..stop laughing elie..huhu..

hurmmmm....daku pkir2..agak lama daku pkir untuk bg jawapan pada kawan elie ni..hurmm...last2..daku xtao nk ckp ape..daku pun ckp la camni..

"ko kna pk utk sume bnda..sume bnda tao!ko jgn pk utk skrg je..pk utk masa yg panjang n sume bnda..n bla..bla..bla..heeee...
so..skrg ni...ko pk la masak2..mana yg baik untuk ko..kalo rasa perlu bg 2nd chance pada dia..bg la..cz everybody should have their 2nd chance rite?? sume org perlu bg kemaafan pada org len kn?? pk la lama mana ko nk,janji bnda tu terbaik untuk diri ko.."
[dats what i do to everyone who hurt me..give them a 2nd chance..n try to accept their apology..:)..
n i'allah,everythings gonna be fine!!heee..]

then kitorg pun berckp la tak berhenti henti...smpi dia pun paham ape yg daku cube nk smpikan kat dia..heee...pastu she said thankz to me..n now..im just pray n hope everythings gonna be fine between them..:))..

hey kalian..bercakap ttg bf ni..daku ada gmbar nk tunjuk...gambar bf elie!!hahahhaa...mmg elie ada noddy..tp skrg elie nk tunjuk bf kecik elie lak...hahhaha...hensem tao bf kecik elie!!nk tao spe dia??hahhahahaha..cpt teka!!!!cepat!!!!!!

1
.
.
.
2
.
.
.
3


TAAAAARAAAAAA!!!!!

Haaaa...ni la bf kcik elie!!nama dia Naruto!!
hahhahaha

hahhahaha..hensem kn??ada x sehensem noddy???hahahha...xla..noddy ag hensem!!hhhehe...mana leh lawan noddy elie!ini sbnrnya bukannya bf kecik elie la.xterlintas pun dlm pale otak ni nk ada 2nd bf..sorg bf sudey!heheh..oke..

act,elie jmpe naruto ni pada org yg jual belon2 time elie g UPSI aritu..ada karnival time tu..byk belon2 colourful yg jual kat situ..daku suke gile ngn belon naruto ni..daku cr yg gmbar noddy xde pun..tu yg daku kata bndalah ni bf kecik elie!!hahhaha..noddyku syg..jgn marah ye??cyg gurau2 je..:)..kamu ttp dlm hati little cartoon..ily!!:))

waaaa...best gile daku dpt pgg belon2 colourful!!!
mana bf kecik daku ni???hahhaha

hey...jgn risolah..daku x kan ada 2bf punye...i'allah...ada sorg bf sudah cukup la..setia pada yg satu la..kn??kata org, kalo kita setia pada org tu..org pun akan setia pada kita balik..btol kn?? nk bercinta,xperlu cantik pada muke la..yg penting,hati kna cantik..jgn muke je cantik,tp hati buruk..busuk...kalo dalaman kita buruk,otomatik luaran pun akan buruk...itu yg daku salu ckp kat dlm hati..:))
jadi kepada kalian..setia2kan lah diri anda untuk pasangan kalian...dan pada yang mendapat 2nd chance..cube la setia pada pasangan yang sememangnya setia pada anda dan cinta kalian..kerana..what goes around comes around rite???...:))..[wah..daku da leh jd counselor terhebat nih!!hahah]
masalahnya....adakah gadis di bawah ini sudah cukup cantik di dalam dan luarannya pada seorang kekasih bernama noddy??hahhahha...noddyku syg...jawab2!!=p

little cartoon ini sedang dalam cinta pada noddynya....:))
adakah noddynya pun begitu??hope sooo...=)

p/s: sentiasa igt bahawa cantik itu sementara je..:)

Sunday, March 21, 2010

awan biru!! =)






AWAN BIRU..


Aku lihat awan,
aku tahu ia tenang.
ia bebas..mencorak-corak di langit..
Ada bentuk itu..ada bentuk ini..
aku ketawa…riang!

Awan itu biru!
aduh..cantiknya!!
Aku terpesona….

Tapi!!!!!

Bila hujan datang..
Awan itu hilang..
Aku jadi resah!!
Mana pergi awan??
Mana warna biru??
Aku cari..tapi yang ada hanyalah hitam
Ahhhh…aku jadi sedih…

Aku mahu awan biru..
tidak yang hitam!
Petir dan ribut..aku benci!!
Mereka hilangkan awan itu..
Mana nak cari??

Nasib ada mentari..
Di penyelamat aku!
Dia kembalikan awan biru aku!
Aku suka lihat awan biru itu di langit.

Aku mahu awan biru..
ia tenang..sgt tenang!
aku jadi seronok!!
aku mahu jadi seperti awan biru..
ya..tenang dan bebas..seperti...
awan biru!!

*********************

ini daku tulis waktu daku lihat awan di luar tingkap..waktu itu daku sgt tenang.daku.lihat awan itu bagai mencorakkan kehidupan daku..waktu ia biru..daku tenang..waktu ia hitam, daku sedih..waktu ia ribut dan petir,daku marah,kecewa..mentari itu ibarat suatu rahmat bagi daku...jadi..awan biru itulah kehidupan daku!

p/s : daku teringin nk pegang awan biru..kata org..ia sejuk!! :))

Friday, March 19, 2010

im OTW!



i hve to tell dis to u..i love u Adri!! i love u!!!


hey perempuan..kau jgn berani ungkap semua tu depan aku!
aku benci dgn perempuan yg suke berjanji dgn aku!

kalian hanya akan buat aku merana!aku bnci!!
tlg jgn cube nk hancur kan hidup aku lagi!!
tlg..aku rayu!!


but i reli love u Adri!!
aku bukan mcm perempuan2 yg kau knl sebelum ni!

aku ikhlas utk semua ni..
percaya kata2 aku!

arghh!!!kau penipu!perempuan semua sme!
kau juga seperti mereka! penipu!
aku bnci kau!

**********************************

CUT!!!

ini antara skrip yg ada dlm adaptation daku!!!
means...im otw babeh!!!hahahha...
wish me all the best!!:p

p/s: i mis u, noddy=(

Thursday, March 18, 2010

ini masalah bernama ape??!!

salam kalian..

daku ada masalah!!!!!

ini bukan masalah asgment..tp masalah bernama ape..daku xtao!!

2-3 hari ni..daku rasa semacam..xtao rasa apekah itu..sedih ke..gembira ke..ape ke..xtao..serius daku xtao..kepala otak berkecamuk!! buat kerja..tp xenjoy..buat ape rasa semacam je..hurrmmm..kalo buat keja tp xenjoy,camne??xbest bukan??dalam hati ni rasa mcm...ermm...ape ye???xtao la camne nk ckp..kalo dok sorg2...daku berfikir..kenapa jd mcm tu kat diri..harapnya dpt la cari ape masalah tu..tp..akhirnya??ape yg dpt??xdpt pape pun!huhuh...

dok dlm bilik..tenang ke??tenang la kot..kalo xbaca buku yg daku pnjam kat library.daku tdo..sbbnya..xnk buat ape2..kalo buat kerja tp xde mo0d.baik tdo kn??tenang jiwa..tp bila bgn,berfikir dan terus berfikir...ape kah ini??!!!daku study pun xfocus..daku buat ape pun mcm xterjadi...apekah yg berlaku sebenarnya??wawawawawa...penat nk layan sume bnda...daku diam..kalo diam,rasa xseronok..kalo bising,mcm kepoh sgt lak..elie owh elie..huhuh

kadang..dok sorg2..daku leh wat mcm2..nanges ke jerit ke ape..tuhan je la tahu..org len xtao,..jd..selamat la kn??xde la org nk tyer,nape nanges,npe tu..npe ni..kalo ramai2,professional la sket..xde la nk nangesnya..huhuu..tp dlm hati,spe yg tao??:(..ala..hati kecik ni,sendiri punye rahsia..sendiri simpan la kn..hurmmm...

mlm2.daku tdo lmbat..kalo tdo..daku bgn balik..tdo pukul 2,daku bgn kol 4..tdo kejap..daku bgn lagi..ape ni??huhuu...jd esoknya,kalo ada break menunggu clas,daku tdo la..kata org,qada' tdo..huhuh..kalian tao ape??kalo daku xleh tdo,daku dok berfikir..pkir la pasal pape pun..smpi la daku tdo..klo dpt tdo tu,syukurlah..tp kalo x,nasib la..huhuhu...pusing la kiri kanan..smpi la daku berdengkur ke tdo mati ke...huhu

act ada something..daku dlm sedey...daku nk jmpe dia..tp ssh nk jumpe..dia bz..masing2 jauh..daku paham..tp daku nk.. :( daku nk cite ape yg bergelodak dalam hati ni..nk cite kacau bilau dalam pale otak ni..daku nk..nk jugak!!!:( tp bila??camne?? daku xtao..hurmmm...wawaawa=(..kalo dpt foncol malam2..mmg sgt seronok..tp kejap je ckpnya..sbbnya, masing2 pun penat,siangnya study..mlm sure nk tdo..tp tah..daku xtao la..daku nk cite dlm fon pun,rasa mcm...ape??daku xtao..tah la..jd,baik diam je..xpayah la cite kat dalam fon...

daku stres...tp xtao la ini btol2 nmenya stress ke ape..hari2 ku sperti bese..pagi g clas,mkn lunch..ptg clas ag..then rest,wat asgment..keje..kalo lapar,mkn..kalo x,biarkan je perut ni...tp sume bnda yg daku buat..daku mst nk kna pikir..mcm2 dalam pale otak daku ni daku pkirkn..bila da larut mlm..daku nk tdo.. xboleh..klo dia col,daku gayut la,tp nk cite bnda pada dia thru fon,dia pun pnt..daku tkut kalo menganggu bed timenya..jd daku xleh kaco dia sgt..dia pun ada kerja..daku xslhkn dia..daku xleh nk marah2 kalo dia penat ke ape..cz daku pkir jugak keadaan dia..esok dia nk clas ag,nk kna buat itu dan ini..msti perlu waktu rest..kata org,kalo nk jd pasangan yg baik,perlu paham keadaan pasangan anda bukan??so..im trying to be a good gf for him,oke? and what can i say?? SYG..I LOVE U SOO MUCH!! dan atas ucapan itu juga,daku perlu phm sumenya ttg dia.. jd camne??silent is better la kot..hurmmm...

oke..xpe..daku ada org2 keliling ku..mereka2 leh dgr masalah daku jgk barangkali..tp..utk bercerita pasal diri sndiri pada org lain,xmudah rasanya..nnt daku cite macm2,mereka pusing kepala,camne??huhuh..jd..once again,silent is better la..kn??huhuhu...

daku ada teringat satu kata2 dari seseorang..tp daku xigt spe yg berkata camtu..hahha..daku rasa org tu penceramah kot..heee...katanya..masalah2 itu adalah mainan dalam kehidupan..nk atau tdak,pasti akan jd..kita hanya perlu redah je masalah2 tu..lambat laun,dia akan lenyap juga..masa adalah penentu..jgn give up atas ape yg berlaku dalam detik kehidupan seharian kita..hurmmm..

tah la..daku rasa mybe daku terlebih berfikir atau ape..daku xtao..mcm yg daku ckp..masalah ini tiada nma..daku da cube bg nma kat masalah ni,tp still smpi skrg,daku xtao pe ke namanya masalah ni..last2..daku sndiri da buntu ngn sumenya..kalo da buntu,..pe lagi nk buat??ermmm...tah...pikirla sendiri wahai little cartoon..:(

kepala dan hati ini...sedang....BERKECAMUK!!

p/s: masalah..mana2 pun ada ke???:(

Saturday, March 13, 2010

PhotoShoot + TEPUNG??!!

salam kalian..:)

entry kali ni nk cerita + tunjuk gmbar2 kami,dak2 ct112 berphotoshoot!!ahahahha...

kami buat photoshoot ni utk production clas kami..mcm2 lokasi kami pergi utk amek gmbar ni sume..hahhaha..kitorg g after clas ari rabu tu..n nseb bek hari rabu yg kami pergi amek gmbar tu,cuacanya baik..walaupun mendung,nasib xujan,,kalo x,xtao la camne kami nk amek gmbar utk porduction kami tu..heeee=P

oke..malas nk ckp byk..mari2,tgk gmbar yg kami tgkap aritu..cantik2 tao..heee...

opsss..lupe...tema photoshoot aritu ialah...COLOURFUL!!

oke..kita mulekan gambar kita dgn aksi2 dr tuan punye blog ni..LITTLE CARTOON!!:))

kita ikot tema ye..COLOURFUL!!!
cardigan pink,barbidol top hijau,jeans biru n kasut merah!!!:P

spec tu pinjam punye maa..hahaha

lihat converse merahku!!


awwuuuu..!!





opssss...sexy aha..

oke2..cukup2 untuk budak kecik yg bajet model kecik ni..hahhhaa...skrg kita pergi ke gmbar elie dgn dak2 kelas elie k..hey..ofcos la setiap gmbar perlu ada elie,tuan blog msti mau interfreme la..hahhahahah=p

hot2..

kami dak2 writing..:)

hot ladies wannabe??hahhaa

ini antara gmbar daku yg terbaik rasanya..:)

elie..alyssa..kami krew utk art designer!

1..2..3..jump!!!

yana comel!!
*ats permintaan yana..dia suruh elie tulis yana comel dlm blog elie..
hehehe..tp yana mmg comel dan elie lak comot.hhaha..

elie..yana..ejam..kak manda..
sume berpayung!panas punye pasal!heee

kami magnet!!comel2!

lihat2..daku dapat men buih sabun!!hahhah

tgk daku..main tiup2 belon!!yeay!!

kusyuk gile men belon!

daku mmg suke belon!!hahahha

hey kalian..
mau tgk gmabr candid tercantik??

TARAAAA!!!!

alahai..comel je pasangan berdua ni..heee...mkn askem sme2 ag tao..
*pnt tgn ni nk zoom camera abis2an tao!hahha


mari makan askem!yummy!

oke..skrg kita pergi sesi bergambar atas bukit lak k..tepi tasik!

kami sdg menanti bile nk amek gmbar ni..hahhaha

owh..spec itu??ahaha

mamat blakng tu..sebok je!!hahha

katakan ye pada sexy pose!:)



3 gmbar di atas ni elie nn arein..kami under mekup oke..:)

after da mcm2 gmbar kami amek..pose sne sini..time utk balik k..cz ada agenda lain yg perlu kami lakukan..apekah itu??hahhha..pastikan anda skroll entry ini hingga titik noktah yg terakir.=).

ct112 sem 2..we all rocks!!

kenangan2..=)

oke2..td elie ada menyatakan akan agenda selepas bergambar kn??nk tao ape??hahhaha
act,aritu jugak adalah bday 1 of my clasmate..PAAN..HEPI BDAY PAAN! jdnya,kami plan utk kenakan dia abis2an..sesi baling tepung bermula!!!

baling ejam..baling!!!

ni dia paan..yg bju merah tu..
BDAY BOY! da 19 taun da ko!hepi bday!!=)

sume da kna tepung!haha

gadis2 tepung!
hahhahaha

abis kotor!!!hahahha

terbaik la yana!hahah

oke fine..elie pun da mcm tepung gomak!hahaha

hari tu..mmg best gile!fun abis la wa ckp lu!!hahahaha...balik2..terus basuh kepala,baju sume yg kna tepung,n badan gile pnt..hahhaha..hey kalian..act,byk ag gmbar utk aritu..tp daku kna sve space sket la utk blog little cartoon ni, k?hahaha..

kepada ct112 sem 2,kalian mmg mantap!!

p/s: photoshoot photoshoot gak..agment jgn lupe!!hahaha