Friday, November 27, 2009

My HaPPy Day with NoDDy BuCuk!!

salam kalian..=))

entry kali ni nk cite psl little cartoon's hepi day wit her noddy bucuk!!! it was our 28th date!!!!yeeehhaaaa...ehhehehe..

jumpa kat kl sentral cam bese,dlm kol 11,kitorg gerak..hehehe..
my noddy,rambutnya da pnjg..smelah kita..hehhe..=p
dat day kitorg g sunway piramid ag..act,it was the 3rd time we went there together!!
sgt besh..hehehh..

n dat day mmg xleh lupe la..cz kitorg men ice skating n movies together..hehehhe..
elie 1st time men ice skating tao..best2..heheh..
tp daku sgt tkut,sbb licin..so,time men mmg asik jerit je..hahahha..
lantakla..daku peduli ape kn??=p..
kitorg men punye men,pusing punye pusing,skali..
jeng jeng jeng!!!!
daku jatuh terlentang!!!wawawawaawawa...
gile malu..ramai org tgk kot time tu..hahhaha..
camne time tu daku leh lak xsmpat nk paut lengan my noddy??..hahahha..
then daku bgn wat muke bodo je..
gelak je la..hahhaha...tgk2,blkg bju abis bsh cz ice cair..heee..
tp elie peduli pe??xkisah pun jatuh2 ni..
bese la..men ice skating 4 my 1st time,jatuh tu perkara bese..
so,xkisahla kalo tergolek dog skalipun..hahhahah..=p

kat bwh ni ada gmbar2 aritu..act ada ag gmbar dr my noddy's fon,tp xsmpat nk blutooth ag,
so,ni gmbar2 dr fon elie je..hahhaah...

tgk golve d tgn..comel kn??hehehe..

my noddy bucuk..jeles tao tgk glove dia kaler ijau..hahhaa..

daku peace di situ..hahhaha..

Elie suke gmbar ni!!!hehehhe

da abis men,kitorg tukar gloves..hahhaha..tp daku da kat umah,baru perasan yg gloves tu dua2 belah kanan..hahhaaha...aiyak..ape daaa...=p

ni lah rupe gloves kami yg same belah..2-2 belah kanan..wakakakaka=p

ini ibarat daku pegang tgn dia..heee..comel!!!=))

men ice skating tu agak penat tao..my noddy smpi lenguh kaki men bnda tu..cian dia..hehehhe..then,dah men2,kitorg g men kat tmpat games lak..hahahha..
time tu rasa cam bdk2 tao..haahaa...men tembak2 la..ape la..
tp yg pasti,we've enjoy the day..n to me,its totally superb besh day!!xtipu!!hehhe..

tgk my noddy,gile kusyuk men pukul2 kepala menatang tu..hahahhaha...
[dis is a candid pic...kalian,shhhh,jgn bgtao dia k??hahhahaha]

oke,then g tgk movies lak..cite ape??cite senario the movie,beach boy..
mule2 daku cam was2,lawak ke cite ni?cz ramai kot yg bli tiket cite ni time tu..
wayang pun penuh..huhu..
then bile da stat cite,awal2 ag daku da gelak..hahaa..
gile kelakar cite tu..hahahhahaha..serious,daku xtipu...
daku gelak gile kuat dlm wayang,..hahahaha..
xpeduli org len la..yg pasti cite tu mmg lawak tahap gaban..hahhaa..
kire xrugi la kitorg tgk cite ni..thankz to noddy cz ni sume sbb my noddy ckp cam best je cite tu..hahahha..

haa kalian,satu perigatan..jgn igt cite melayu sumenya xbest k??hehehhe...

afta da tgk movies,g cari tmpat mkn..plan nk mkn steamboat kat luar sunway,tp kdai tu bukak kol 5ptg la plak..time kitorg g tu,baru kol 4..huhu..
aisey..xde rezekila kitorg nk mkn steamboat sme2..sedey..=(

then pergi la mkn mkn kat MR TEPPANYAKI..sedap2..
elie oder cuttlefish set,n my noddy lak mkn chicken n beef set..
smentara nk tunggu mknn smpai,little cartoon seboklah bermain ngn cam fon..hahhaha

syg,wanna hold ur hand till end!!!=)
tgn daku kecik je bila pegang tgn my noddy..hehehhee..

"beby, i love u, n i never let u go..
but if i have to,boy i think dat u should know.."
eh,nyanyi2 lak daku kn??haha..
[cube kalian teka lagu ape ni??hahha]

oke2..cut!!!
mknan da smpi,its time to makan!!!! yeayyyy!!..hahhah..

my food..yummy=))

my bucuk ngah tgu nk mkn..kelaparan!!heheh..
b4 dat, he's been candid again!!..hahahha...sori syg...=p
[kalian,jgn gtao dia tao..hahahha]

afta mkn..we've chit chat jap..then pusing2..jln2 ag..kol 6ptg,baru balik..hihi..
haa..ni nk cite..waktu blk,kitorg da slh nek bus..gile tol..hahha..
kitorg da risau,camne kalo sesat??da la xreti jln2 kat situ..huhu..
terpaksala patah blk kat sunway,amek bus len..huhhu..
da la traffic jem cam batak..sejam lebeh abis masa kat dlm bus je..adoi!!
very da slow man..huhu..tensen je dok dlm bus..=/
pastu tunggu tren ag kat subang jaya..gile lembabs la..huhu..
then turun nek ktm smpila kt bts,
cz daku tukar utk blk ampang,n my boy blk pd..waawawa..sedey..xpuas jumpe..=(

kol 10 gak la smpi umah..blek umah,daku mmg da xlarat nk watpe..mandi n trus lentok..
nseb bek xkena 'tembak' abis2an ngn umi..hahahha..=p
kol 12 lebey,noddy col..borak2,then b4 tdo,sperti bese,

noddy: gdnite..i love u cyg..
little cartoon: camat malam..i love u too syg..


daku bahagia ag..=))[senyum smpi telinga!!hehe]

ermm..pasni,kna tunggu my noddy cuti krismas,baru leh kua date ag...wawawawa....
tp skrg,daku da rindu..camne???sbr jela ati..=(

but dat day, i reli2 hepi wit my noddy!!
i love u soo damn much syg!!mmmuaaahhh2..


p/s:

salam Raya Korban..

salam kalian..

time daku menulis entry ni,jam menunjukkan pukul 8.35pm..maksudnya,belum jam 12 n blom tamat hari raya korban kn???heheh..
sebelum terlambat..elie nk ucapkan salam raya korban utk semua umat yg menyambutnya di dunia ni..=)..

sesungguhnya raya korban ini sgt bermakna utk umat islam kerana raya ini mengingatkan kita akan pengorbanan nabi Ibrahim a.s yg disuruh menyembelih anaknya sendiri,nabi Ismail as..begitu taatnya nabi Ibrahim a.s kepada perintah Allah,wlupun terpaksa mengorbankan anak sendiri..tp dgn kuasa Allah swt, DIA menggantikan nabi Ismail a.s dgn seekor kibas utk dibuat korban..SUBAHANALLAH..begitu hebat dan agungnya kuasaMU tuhan..Allah syg umatnya yg patuh akan perintahnya..=))
semoga dari kisah nabi ini akan kita ambil utk pengajaran..i'allah..=)

utk raya ni,elie n family xde la smbut cam ari raya aidilfitri..tp little cartoon g umah opah n umi just msk nasi beriani,nasi arab[di mkn ngn ayam bakar] n arca buah..sedap2!!hahaha..ibu lak msk rendang ayam,n daging berlada,nsi impit dimkn ngn kuah kcg..yummy!! tu yg daku termkn byk tu..[leh lak ter kn??]hahahha..=p

oke,esok kat tempat elie baru nk stat wat korban..kat surau i'allah dlm 5 ekor lembu yg akan tumbang.kat masjid lak,daku xsure..10ekor kot..heheeh..kezen2 kecik elie kat umah ni,sebok soh elie ikot dorg tgk org nk sembelih lembu esok..hahhaha..daku xnk la g..watpe??krg daku tgk lembu..lembu tgk daku..gile r!!.

ni antara ajak2 dr kezen kecikku..nadha,kakak mouha..=)

nadha: kak elie,esok g tgk org sembelih lembu x?
me: xkot..
nadha: npe xnk g?jomla..ikot kitorg sume g tgk..
me: xnkla..tkut..
nadha: best tao..dulu kitorg g tgk..best..
me: ah..xnk la..mls la nk pns2,nnt peloh2..adoi..[cari alasan sbnrnya..hahha]
nadha: kalo pns,esok kita kipas sme2 k??
me:[dlm ati..lntak ko la nadha..hahahha]

haaa...sebenarnya ad kisah daku xnk g tgk org sembelih lembu..hehehe..
ni nk cite gakla,dulu little cartoon pnh g tgk korban..time tu kecik2..pastu ad lembu mengamuk..ramai org yg pgg lembu tu nk sembelih, tp camne lembu 2 leh kuat yg amat tenaganya,minum tongkat ali kot..ahahhah..tp daku serius gile takut!!pas dr tu,trus trauma nk tgk lembu kna sembelih.hahhah..so,kalo time korban je,elie just dok umah,tgu je abah bwk balik dgg lembu n tgu umi masak,then daku mkn sje..hehehhee=p

n utk td,elie da termakan byk la plak..waaawa..camne ni kalian???hahha..
tp nnt lah daku cite dlm entry len k..heheheh..n kalian nntkan entry seterusnya dgn kisah date ke 28th little cartoon n her noddy bucuk!!yeehaaaa...=)))[senyum lebar..hehe]

kalian seperti biasa,tunggggguuuuuuuuu!!!!=p

p/s: teringin nk pegang lembu,tp tkut!!!hahahha..

Tuesday, November 24, 2009

LaSt Nite..=))



salam kalian..perhatikan gmbar di atas..=))..

i get it from my noddy..afte dia editkn..=))
daku suke!!hehehhe..gmbar ni act taun lepas..rambut little cartoon pendek tao time ni..hehhe..
n mse ni,our 3rd date..5 OCT 2008..kat KLCC...hahahhah...
[daku igt ag..waktu ni,menunggu cz my boy lambat smpi..hehhe]

act rindu giler kat my noddy..lama xjumpe la..cz bz ngn xm n his psm..so,sabar jela hati..waawawa...daku rindu nk landing kat bahu dia,cam dlm gmbar ni..[opsss..hahha]..=p
tp skrg my noddy ngah cuti..so,just tgu utk date je..yeayyyy...xsbr!!!..=))

n last nite..12.28 am,received col from my beby..=))
we have talks smpi kol 12 lebey,nk kat kol 1 baru tdo..xborak lama pun cz 2-2 cam da ngntok kan..heheh..
then,da siap2 daku nk tdo,ttbe..

12.52 am, msj masuk...

noddy: cyg,gdnite..love u..forever..

kol 12.54 am, dlm kebahagiaan,daku reply..

me: cmt mlm syg..i'll love u always n forever..yes,i will..mmuaahhh..

da siap kat sofa,b4 tdo, doa dlm ati..Ya Allah..harap esok daku hidup lagi..n kekalkan kebahagiaan ku..smpi bila2..amin..
then daku pun terlentok kat sofa empuk..waaaa..enaknya mimpi...heheheh=P

p/s: daku bahagia..=))

Monday, November 23, 2009

Life is UNFAIR???


salam kalian..=)

td little cartoon bosan..mule2 cam xtao nk watpe,so tgk la movie kat HBO..ada satu cite ni,cam best je sinopsisnya..citenya ttg seorg cikgu skolah yg suruh student2 nya pk kan cara nk mengubah dunia..mcm2 idea yg dak2 skolah tu bg..tp..dlm ramai2 tu,idea sorg murid ni,mmg mantap..cz idea tu leh wat dunia berubah sehingga beberapa tahun lamanya..wow..so,cikgu dia pun acceptla idea tu,n soh dak2 tu sume kaji ttg idea student yg sorg tu..

mcm2 cara dak tu try utk mengubah dunia..mulanya,xberjaya caranya..smpi satu tahap dia ada sebut..LIFE IS UNFAIR..o'oo..pas dak tu ckp camtu..daku trus xfocus pasal cite tu..cz daku terpikir..btol ke HIDUP NI XADIL??hurmmm..oke,4get baout the movies..hahhah..

act kalian,skrg ni bru nk masuk topik entry ni oke...hahah..LIFE IS UNFAIR??btol ke statement tu??daku terpk gak psl bnda ni...sume sbb cite td tu la..heheh.
daku rasa smtimes btol,smtimes tidak..sbb apa daku kata btol,daku xtao,..tp sllunya kalo kita pk dunia ni xadil kalo jdnya perkara yg 'giler' kat diri atau sekeliling kita kn..[pendapat little cartoon la]..n kalo xbetol lak, mcm btol pun ada..ehh..entah la..daku pening pk psl bnda ni..=S

elie pnh gk terlintas kat kepala otak n hati kecik ni ttg hidup ni salu xadil,tp salunya,kalo elie kata hidup ni xadil,nnt mesti DIA akan bg daku petunjuk contohnya hlgn n rintangan la dlm keje2 yg little cartoon wat,,kadang,ada cabaran yg leh daku terima..kdg2,sebaliknya...tp bila dah jd camtu,kna redha la kn..hehehhe..spe soh capoi sgt mulut n otak smpi nk pk bnda camtu kn??hahhahahha..=p
lama2 daku tahu,,bnda tu sume ada dugaan dr DIA yg satu,.Allah nk tunjuk yg kita kna terima je sume bnda yg jd kat dunia ni..ikot je flow hidup ni..so,daku taola,selagi kita hidup,jgn nk merungut akan ketidakadilan di dunia..terima je sume seadanya..sbb mst ada hikmah di sebalik kejadian tu..=)

n daku pun dpt lah jwpn utk soalan yg daku sendiri pening nk jawab td tu..hahahha..kalian amacam??agak2 kalian,HIDUP NI ADIL ATAU SEBALIKNYA??daku xperlu jwpn kalian,tp kalian perlu tahu apa jwpan kalian utk soalan little cartoon tu..sbbnya,kalian sendiri yg menilai baik buruk hidup kalian..bukan elie,bukan org len dan bukan sesiapa..so,sendiri mau igt la kalian..hahahhaha..=))

p/s: my life is like a cartoon...dats y "im de little cartoon"..=p

Sunday, November 22, 2009

Kau tao tak??


helo kawan..
kau tau x yg kau ni kawan aku?
kau tao x yg daku xsuka kalo kau buat bnda2 yg buruk??
kau tao x daku xsuka tgk kau sorang2?
kau tao x daku sakit ati tgk kau kna layan macam tu?
kau tau x yg daku xboleh biar kau sedey..
daku kat sini gembira..kau di sna muram durja..
kenapa kawan?
kau igt kau buat mcm tu,daku gembira ke kawan??
daku ag sedey tgk kau macam tu kawan..

helo kawan..
kau tau x yg aku xsuke kalo kau susah?
daku susah ati tgk kau sepi, kawan..
daku sedey kalo kawan ku susah..
daku xtdo kalo pk pasal kau,kawan..
kau tau x yg aku bnci melihat kau menangis kawan..
kau sorg2..aku akan temankan kau kawan..
biar kita sma2 susah kawan..

helo kawan..
kau tau x daku penat nk menipu hati yg kata daku xrindu kau kawan!!
smmgnya daku rindu,.
mana gelak tawa kau, kawan?
mana??daku da lama xlihat senyum kau kawan..
kalo kau ketawa,aku gembira kawan..
aku rindu saat itu..

helo kawan..
kau tao x satu bnda??
daku tau,kau mst xtao..

daku sayang kau kawan..
sangat sayang!!
seluruh ati daku sayang kau kawan

biarlah org nk kata ape..
biarlah kau xsuke ke kalo daku jd kawan kau..biarlah..
daku xkisah..
biarlah kau menyampah ke daku salu ada ngn kau kalo sorg2..
biarlah..
xpe..daku xpeduli ape kau pk..

yg daku tau,daku sayang kau kawan..
selamanya daku akan sayang kau kawan..
selamanya..

sebab kau kawan aku,kawan..
dan aku kawan kau..
selamanya kita akan menjadi kawan..
sampai mati pun,daku akan tetap sayang dan jd kawan kau..
biar kau dan daku mnjdi kenangan..
daku jnji kawan!!
igt tu kawan..


**ini bukan sajak atau puisi..tp ini daku tujukan buat seorang kawan little cartoon..kalo kawan ku itu membaca,daku nk dia tau,daku syg dia..sgt sayang..dan pada kawan ku.kalo kau baca blog little cartoon ni, igt lah kawan..aku sentiasa ada utk kau kawan..

p/s: ini bukan mencapab..ini kisah benar..rindu sume kawan2! :(

Thursday, November 19, 2009

sgt comel!!!

salam kalian..=)

entry kali ni,little cartoon xnk tulis byk2..cz little cartoon nk tunjuk satu vdeo kt kalian..=p
vdeo ni,elie dpt dr my abg..dia pun suka lagu tu..hehhehe..tq abg,cz bg adik the vdeo..=))
1st time tgk vdeo ni,elie da suke gile..hahhaa..sweet sgt lirik n vdeo ni..comel giler!!!hehehe..daku suke..sgt suke!!!hehehe..
xtao la kalian yg da pnh tgk vdeo ni ckp xbest ke ape..daku xkisah la..hahaha..tp daku ttp suke!!

kalian tgk sndiri k vdeo ni..n enjoy..=))


video

**TRY by ASHER BOOK**


p/s: tgk vdeo ni hampir tiap2 ari,smpi da leh hafal lagu ni..hahhaha..

Wednesday, November 18, 2009

2012???


salam kalian..=)

ini merupakan entry elie yg ke 100!!!yeah!!=))..xsgka, da entry ke 100 da elie post dlm blog little cartoon ni..hahhaha

entry kali ni,elie nk cite ttg movie hangat..hahhha..hangat ke??heee...=p
skrg ni sume org dok beratur panjang kat wayang..sbb ape??sbb msing2 nk tgk 2012!!btol ke best sgt cite tu??sbb little cartoon byk da dgr dari sumber2 berdekatan yg cite tu best la..mantap la..itu la..ini la..hurmmmm..tp for sure la ad gak yg kata cite tu xbest..bese je..nothing special la bout dis film..huhuhu...
entah btol ke x,daku xtao..cz little cartoon xtgk ag cite tu,so xleh nk agreed ngn mne2 pihak..=p

act little cartoon mmg teringin nk tgk ape yg bestnya..tp tah..ngn spe..bila n di mna..xtao la..elie plan je sbnrnya..hahhaha..smnatara daku tggu lesen L kua,xde pape nk wat,mmg boring giler la dok umah..huhuhu..nk tguu my noddy cuti n kua together,mgu dpn kot dia bru leh cuti..hurm.so,terpaksalah daku dok umah,membina badan..heee...[act,da rindu dia tahap gaban la=(..sbr ye hati..]

oke,back to the point..2012 tu katanya cite pasal bencana alam yg jdi kat bumi ni..
daku ad terbaca kat paper aritu..katanya cite tu cam kiamat yg bkl terjadi..then ada gak yg ramalkan yg kiamat mungkin pada 2012!! kalo kata 2012, skrg kita da berada di penghujung 2009..means,ada ag 3 tahun???

daku agk pelik kat sini..=S
camne mereka2 leh ckp camtu?sdgkan mereka2 tu tahu ke kiamat tu camne??kiamat pun blom ag terjadi,camne mereka2 le kata yg kiamat camtu n siap leh tao ag bila akn kiamat??sgt xleh blah..huhuhu..

mmg btol da byk tnda2 kiamat da ad dpn mata kita,cthnya, para saintis pun da mengkaji bentuk muka bumi ni da sedikit sebyk berubah...tp bkn ke kita ni manusia biasa, yg diciptakan ALLAH, dan sifatnya terbatas utk meramalkan bila berlakunya kiamat tu??hya DIA yg tao bila akan jadinya kiamat tu..hurmm..

daku pelik la ngn mereka yg percaya ngn sume kepercayaan ni..walaupun hye tgk movie..huhuu..kata org,pemikiran barat itu da byk memonopoli pemikiran kita..mengambil contoh dari cite2 berkaitan bencana camtu la..huhuh..mereka seboleh2 menghancurkan kita dgn movie2 mereka yg katanya hebat,tp dasarnya???kalian phm2 sendiri la...huhuu..

tp ape2 pun,xsalah utk kita tonton cite2 camtu..cumenya,kepercayaan kita tidak leh la lari dr pencipta kita..DIA yg ESA..=)..elie sendiri pun suka tgk cite2 dari lua,sbb,liltle cartoon pun nk tonton kehebatan cite2 org lua..wlupun tao,smetimes cite2 mereka ada gak yg xlogik..hhahahha..

hurmm..cumenya,kat mesia ni cite2nya masih lagi ngn genre yg sme..huhuhu..pengarah2 pun ramai yg menggunakan pelakon yg sme..huhuh..smpi kdg2,penonton kita sndiri da boring nk tgk filem sendiri,sbbnya,asik sme je pelakonnya..n jln cite..KLISE..huhuhu..
tp xbererti cite2 kita sumenya xbgus..ada yg bgus..igt tu kalian..=)

so,kita sbg pemerhati luar,kna gak bg sokongan kat filem2 malaysia..kalo x kita..spe ag kn??heee..=)

p/s: sgt takut kalo bercerita psl kiamat.seram sjuk kalian tao??.huhuhu..

Tuesday, November 17, 2009

LULUS akhirnya..=)

salam kalian..=)

td little cartoon g RETEST..cz smlm da FAIL kn,huhuhu..
utk retest tu,gile smlm daku membaca n wat latihan bgi nk rak kat umah..huhhu..mcm2 nota da daku menghafal smlm..sistem kejara la,mata dimerit la,tanda2 jln raya la..ape la..huhuhu..

kalian tao x,smlm pas test,umi elie ckp,pasni,kalo fail,xyah la amek lesen..daku da sedey=(
smlm da nanges..=((...elie nk amek lesen..nk blaja kete..dah la elie baru fail,then umi ckp camtu lak..sedey gile la!!tu yg daku nanges tu=(

act,elie da fobia nk amek test ag,sbb takut fail ag skali..tp,smlm ym ngn noddy,dia kata mybe elie luck xde smlm..so,xyah la tkut.mne tao arini luck dtg..huhuhu..tu yg daku baca sume2..huhuhu

n sbb nk retest tu,pagi tadi,daku bgn awal utk baca ag nota2..n wat latihan sket..niat dlm ati nk tekad,xleh fail ag..kna lulus..kalo x,xleh bwk kete!!..huhuhu..

dlm kol 9 lebeh,daku dftar diri,then masuk bilik ujian..jawab tu..jawab ni..mcm2 soalan yg daku da pnh wat kua td..gile berdegup kencang la ati time jawab soalan tu..hehhehe..n ada gak soalan yg daku xcnfident,tp elie berserah je..nk tukar2,tkut lak,,huhuhu.
bila masa da tinggal 8 min, elie pk nk semak keputusan je..n dup dap dup dap jantung time tu..tgk2..haaa...LULUS!!!!ALHAMDULILLAH..=)

xsia2 daku membaca nota n wat latihan2 bgi nk rak smlm..ehehhehe..

then.bila tao yg elie da lulus ujian komputer, terus elie kna g bengkel 6jam, kat batu 9...huhu..adoi,igtkan da leh blik,elie dah la ngntok gile!clas lak sjuk teramat! daku dah la lapar,pagi2 mkn buah je utk bf..then kol 12 kelas,nsb la smpt mkn b4 clas..hee..kalo x,mst kna gastrik ag..huhhuu..

kol bpe tah daku abis sume bengkel tu..blk,trus terlelapmenyambung mimpi smlm...=p

p/s: tkut bila pk psl PEGAWAI JPJ!!org kata tgk misai dorg je,kita da kecut..heeee..[mati elie klo ada dlm klgn kalian ini,pegawai jpj!)..hahahah

Monday, November 16, 2009

COMPUTER TEST!!!!



SUCKS!!!!


wit the capital S!!! i say it really SUCKS!!!huhuhuhuhuhu...

Damn!!!!#$%^&*#$%!!! ARGHHHH!!!!!

*i really2 felt like soo BATAK now!!!


u guys dont ask me y, cz i really do know y!!!!

p/s: hve to repeat my test tomorrow!! but now,no money,how am i gonna repeat my test???damn la!!!arghhhh....

Thursday, November 12, 2009

Aktiviti waktu cuti Little Cartoon..=P

salam kalian..=)

entry kali ni berkaitan dgn aktiviti waktu cuti little cartoon..=)
im sure u guys yg follow blog lil cartoon skrg da tao yg elie tgh cuti sem...amatla boring kalo cuti hmpir 2 bulan xde wat pape kn,.so..ape yg little cartoon wat utk hilangkan boringnya???hahhaha...

jeng-jeng-jeng....

Little Cartoon wat Kek Coklat!!!!hahahaa=p

kalian jgn pk little cartoon xreti msk tao..elie reti..sume sbb blaja ngn my granma time pas spm..dok sje xwatpe, so, daku pun ngendeng la kat nenekku yg ku panggil ibu, soh ajar daku masak..lama2..daku pun pandai masak..tp xmaster sgt la cm chef kat hotel tu..hahaha..=p

act smlm elie ngah boring2..xde nk watpe ptg2 tu..lepak la tgk movie, cite BOYS OVER FLOWER..huhuh..tp waktu tu ngntok pun ada, pastu headache lak dari pagi tu..so, mood pun takde..huhuhu..tp tgk gak la cite tu, utk ilangkan boringnya,.huhuu..

then, ttbe my granma kat dapur panggil.."adeq,wat kek!!"..hah!!daku pun trus segar bugar ttbe.. cpt2 g dapur, sbb daku mmg suke kalo bab2 camni..walaupun daku xsuka kek, tp daku mmg kaki nyibuk kat dapur,.hahaha=p...ibu kata nk wat kek coklat..so daku pun mulalah lipat kaki suar..n duduk kat dapur..hahahhaa..

oke, pas da setup everything, bahan2nya..tepung, telur, minyak, n apa segala bagainya..[kalian phm2 sendiri la,apa bahan nk wat kek..hahha..]..then,bermulalah sesi kaco sana..kaco sini..gaul itu..gaul ini..msuk segala bahan n bla..bla..bla..hahaha=p


di bwh ni antara proses little cartoon mmbuat kek=)

msukkan butter dalam anggaran 1 1/2 cup kecik dan mula kacau..

then masukkan esen vanilla, gula, garam n bla2..kaco sumenya smpai sebati..

gile khusyuk daku menggaul sume bahan2 tu..focus elie..focus!!hahaha=p

pas da kaco butter n bhn2 td, elie msukkan telur,dalam 8biji..
asingkan telur kuning ngn putih dlm bekas yg berlainan...
just amek yg kuning sje..yg putih letak tepi dulu,
then kaco ag,,smpi sebati...

pastu,kita tapis koko n tepung dan msukkannya sedikit2 dlm acuan td..n gaul lagi..=)

ni rupa acuan yg dah di campur ngn koko n tepung td..msukkan jgak air n sedikit minyak jagung,biar acuan tu lembut..then gaul lagi n mkesure ianya SEBATI!!..heheh..

pastu kita pukul telur putih yg di asingkan td,smpi jadi buih..
bila da jd buih,bru campurkan dlm acuan berkoko td n pukul lagi smpi sekata sumenya..

bila da rasa sekata sume bahan2 dlm acuan tu td, alihkannya ke dlm loyang dan siap utk di bakar..bkr dlm masa 40 minit ye kalian..heheh..


ok..abis bahagian nk wat kek td..sementara kita tunggu kek dlm oven tu dibakar, kita leh la masak coklat untuk ditaburkan atas kek tu nnt..kalo xnk letak choc pun xpe..just nk sedapkan je..kalo kalian sume nk mkn kek yg siap tu nnt camtu sje pun, xde hal la..hahhaha..

kalian yg nk letak choc atas kek tu,leh gunakan cooking choc k,.tp mslahnya, cooking choc kat umah elie ni, da expired date lak..hahahha..sebagai ganti, guna sje kek yg jual kat kedai tu..yg ada hazel nut n raisin pun leh la..hahhahah...itu pun smlm choc ada sket je kat umah..dlm 2 keping je..xbyk pun..hahaha..[act choc yg noddyku bg dulu,ada ag..tp daku sayang nk mkn choc yg noddyku bg...heheh..]..=p..
kita pnskan choc tu atas dapur, kalo da melt,taburkan sje atas kek tu nnt..daku xsmpat nk snap pic time choc tu ditaburkan..hahhaha...

n hasilnya...

TAARAAAAA!!!!!.ni la rupe kek coklat yg little cartoon wat smlm..hahhaha..

kalo kalian perasan,choc yg dimelt tu xcukup utk semua kek, so nmpak comot..hahhaha..leh la kn, untuk mkn, peduli apa cukup ke tidak..hahahhaha..=p..tp kalo daku nk wat utk yg tersayangku nnt, daku wat la cantik2..hahahha..

bila da siap, leh la mkn, umi kata sedap..[kembang daku dgr umi ckp camtu..hahah..]
n little cartoon seperti biasa, hye menjamah..xmkn byk pun..cz daku mmg xsuke kek..smlm jamah 3 kali rasa je..itu pun da cukup la..hahhaha...kalian bg la daku kek ape pun, aiskrim kek, blueberry kek, cheese kek, yg colourful ke,ape bnda kek skali pun..daku xkn minat punye..huhuhu..kalo xpun, sekadar menjamah..heee..

p/s: noddyku suke kek..tp daku x..kalo kawin nnt,nk kna ada kek ke??kalo gnti ngn pulut kuning leh x??hehehehe..=D

Wednesday, November 11, 2009

1st day Driving Clases..=)..but BIG ULCER..=(

salam kalian..=)

smlm little cartoon g ceramah 5jam untuk my license..hehhe..
tp b4 tu,nk gtao..ptutnya entry ni elie tulis smlm..tp sebab smlm, daku kepenatan yg teramat..balik2, daku da terlentok kat sofa..xsmpat nk blogging..hahhaha...=p

oke, smlm elie g ceramah kat langat,kol 10 lebey,sedara abah,kak ida, amek kat umah, bwk g sne..katanya ceramah stat kol 11..tp smpi sne, daku org pertama utk clas tu..so,sttlekan pendaftaran n everything,then tgu org len smpi..huhu..da la panas giler smlm,daku tgu punye lama kat luar bilik tu..huhhu..kol 12 msuk clas, tggu penceramah setup everything.tup tap..tup..tap..ceramah start kol 12.30 till 5.45 ptg..huhu..pnt den nk dgr semua cite2 dr penceramah tu..hahhaha


nseb la penceramahnya oke..xde la boring mne wlupun daku tersengguk2 gak mse dia bg ceramah tu..hahhaha...ngn mentosku da nk abis sumenye daku telan, nk wat ilang ngntuk,tp tewas gak ngn ngntuk yg menggila...[klasik gile ayat..=p]..hahhaa...n bilik tu dah la sejuk gile,mmg best la kalo nk tdo..nsb bek daku ikut ckp umi, pki lengan panjang..pki kasut..sbb sejuk dlm bilik tu..huhu..seperti bese, daku pki kasut converse hijauku!!heee...dah umi soh pki kasut, daku pki je la kasut ijau tu..hehehhe..siap leh lari2 ag smlm..heheheh..

i love it!!my green shoes..=p


ni muka dak nk amek license...ikut kata umi, pki sweter..
daku pun rembat la sweter yg salu pki kat puncak dulu..hahhah..

dah la smlm elie asik kna attack ngn penceramah tu..hahhha..dia tye elie mcm2 psl jln raya..daku yg xtao pape ni jwb jela pe yg dia tye..tp sume jwpan salah..hahhaha..mne la little cartoon tao pasl jln2 ni, da kata bru nk blaja..mmg telur ayam la jawapannya..hahhaha..=p

pstu kalian nk tao x, ada byk soalan dia tye elie, tp ada satu soalan,mmg daku xkn lupe soalan ni..hahhaha..

penceramah: cik elie, brikan saya satu tanda jln raya yg cik elie tau..

elie:aaa???[terpinga2]..selekoh bahaya??

penceramah: owh..salah..itu bukan tanda jln raya..xpe elie,bgus mencuba..

elie:[sengih2 cm kerang busuk..][daku dah tao salah jwpn tu=p]

penceramah: elie,kat rumah org panggil apa?elie atau fazrin??

elie: elie,tuan [padahal kat umah panggil adeq!!=p]

penceramah: yang tersayang panggil apa pulak?

elie: yg tersayang panggil apa??[alamak, apa aku nk jwb ni???[ketawa je..ngn muka terkejut..dlm ati,what????.apa kaitan soalan ni ngn jln raya??]..

penceramah: haaa..mksudnya, cik elie ni da ada yg punye, awak sume jgn cuba nk kaco dia..

n dlm bilik tu semua ketawa...heehehhehe...daku???wat muke bodo..=p

sbnrnya pe jadah tah penceramah tu tye daku soklan yg takde kaitan ngn jln raya tah..nk hiburan kot..huhuhu..=p

oke...then break kol 2.30, daku g kantin, mkn kuew tiau grg ngn air teh o ais limau..xde la sdp mne, but then sejuk n lapar punye pasal, abis gak pe yg daku mkn tu..hahhaha=p..[daku mkn, mne pernah xabis??]

kol 3.15 msuk blik, dgr ceramah sesi kedua..penceramah len lak..dia msuk nk kat kol 4..dia ni best sket..dia kata nk blik awal..sbb prinsip dia,msuk keje lmbat, blik keje awal..hahahha..bgusla..daku da pnt dgr sume ceramah2 tu..hahhaha..

tp ngn penceramah ni, bnda yg sama terjadi..daku kna tye mcm2..hahhaha...mcm la daku ni tao psl jln2!!!tensen je nk jawab..dah kalo sume bnda daku jwb sume slh,mne la daku xtensen??hahahha...

kol 545..ceramah pun settle..lega..kak ida smpi2, daku da nk terlentok kat kereta dia..hahhaa..pnt gile..huhuhu..balik umah, terus daku terlelap..hahhaha..

act nk gtao gk, elie kna ulser dlm mulut tao..da 2-3 ari da..sgt skit..lama dah elie xkna ulser rasanya..huhuh...ulser ni mmg da mkin bsar,kalo nk mkn tu, mmg pedih la..tp elie tibai je mkn mcm2..nk2 ag yg pedas..elie xleh mkn kalo xde pdas, so, sambal belacan sume daku telan..hahhaa..
dah la ulser tu kna kat celah blakang graham, blah tepi pp..so, bila mkn, nk menguyah tu..pp kite kan berlaga ngn gg,mmg adoi yg amat....tuhan jela tao,camne skitnya...huhuh=/
n now,ulser tu da mkin bsr, ppku cam bengkak sket la..elie ckp ngn noddy psl ulser dan ppku, dia kata.."ala,pp cyg da nek bkn sbb ulser tu..tp sbb mkin tuttt.."..hahaha..itu mmg daku xnafikan la..tp daku dpt rasa la pp ku yg sedia tembam ni, mmg nek ag,sbb ulser tu..huhuhu...

perhatikan ppku..ada nek sket kan belah kiri..compare ngn yg kanan..huhu.

kalo kena ulser, daku salu nk mkn smthing sjuk cam askem..hehhe..sedapnya askem[daku da terbayang2 da kesedapan askem vanilla n choc..wow..]..little cartoon nk letak garam cam salu kalo kna ulser camni,tkut pedih..tp mmg cpt kecut..huhu..kalo nk letak, mmg kna thn la pedihnya..hehhehe..kalo meleleh air mata pun, esoknya tgk,dah oke..heehhe..

p/s:rindunya nk mkn askem ngn noDDy bucuk=(..sabar ye hati..hurmmmm..(T_T)..

Tuesday, November 10, 2009

license time!!

salam kalian..=))

entry kali ni ttg plan daku time cuti..hhehe..LICENSE TIME!!

ketika daku menulis entry ni,waktu menunjukkan jam 8.30 am..dlm kol 10.30 pagi nnt, daku akan ke krusus selama 5 jam untuk amek lesen kete..hahhaa..

finally,little cartoon going to hve her own license!!!i'allah..hahahha=p..selama ni daku jeles je tgk org leh bwk kete kan..daku nk gak pegang lesen sendiri..hahhaha..

elie ckp ngn kwn2..time cuti ni daku nk amek lsen..ramai ckp.."lorr..ko baru nk amek ke elie??"..hahhah..act, da lama plan nk amek lesen ni..pas spm ag ptutnya daku da g amek lesen tu..tp sbb mcm2 halangan kan, plkn yg ditangguhkan la..itu la..ini la..tup tap tup tap..terus tak amek masa cuti dulu...hahaha..now bru nk amek..pdan la ngn muke daku..heee=p

elie nk amek lesen moto skali mulanya, cz dulu abah bg sgt..katanya amek 2-2 skali..sng sket..daku okey je..tp umi la..always xbg daku nek moto..ckp bhaya bwk moto kt jln besar...hhuhu..tahla..n ttbe abah soh amek lesen kete je dulu.huhuhu..daku sedey..=/..but its oke..kita slow motion dulu k..hahhaha..

abah kata kol 1030 nnt ada org dtg amek elie kat umah..bwk g tmpat krusus,kat langat rasanya..daku pun xknal spe yg bakal amek diriku yg kecik ni nnt..hahaha..=p..
n smlm smpt tye kawan2 skolah dulu,camne krusus tu..dorg ckp soh dgr je apa yg dorg terangkan nnt..n katanya kalo dpt cikgu yg xbest, ngntok la dlm tu.,.so..daku da prepare 3 btg panjang gula2 MENTOS-Mint Flavor dlm beg..hahhaha..my favo tu..hehhee..yela, standby tkut ngntok kan..hehehe...kalo agak2 da ngntok nnt, daku belasah la mentos2 tu,,hehehe=p

oke kalian, smpi sini sje entry kali ni..akan ku smbung cite daku di krusus tu pda entry akan dtg dlm blog little cartoon..kalian sperti bese..tunggggguuuu...hehhehe..=))

p/s: xcited nk amek lesen..padahal bru krusus..hahhaha=p

Saturday, November 7, 2009

ini kah org kita??=/

salam kalian..

td..little cartoon tgk bola ngn family..KELANTAN vs N.SEMBILAN..hahaa..lama giler kot xtgk bola ramai2 cam td..salu dulu, b4 msuk u, time bola je sure elie dok dpn tv ngn abah..jerit2..nk2 ag kalo MAN.U yg men...sure gema la rumah ni ngn sore little cartoon..hahhaha..
tp afta da msuk u, da jrg tgk tv..jrg tgk bola..huhuh..tggu balik cuti je baru leh tgk tv..hahahah..n td..bila tgk final ngn family cam td,serius best..=))

Congrats to N.9 cz mng final Piala Malaysia, n pada Kelantan, felt sori 4 them..but adat permainan la kn..ada yg menang, ada yg kalah..terima sje sume tu..=)

so far, game td xde la hebat mne..average la kot..men dlm ujan ag..bese2 je la gamenya..huhu..

terlebih dahulu, elie nk mintak maaf la kalo kenyataan elie ni bkl menyinggung hati mana2 pihak..just nk berkongsi sedikit rasa yg xsedap la kat hati little cartoon ni..huhu..
Elie nk ckp pasal setence2 fanatik bola kat stadium tu.,cam xde semangat langsung..kalian yg menonton rasanya agreed ngn little cartoon rite??dorg2 ngn baling2 mercun n botol2 kat padang,then bakar2 kerusi lak..adoi..ini ke rakyat malaysia??pelik tol la..camne dorg sume tu leh lepas lak msuk stadium??huhuhu..kalo dorg punye tabiat yg baling2 mercun n barang tu xbhya,xpela..ini smpi ad yg cedera..huhuhu..sedey tol tgk rakyat kita sendiri wat camtu..nk2 ag time game tgh berjalan..xde rasa hormat pada org len ke??huh! smpi ada pemain yg cam tkut2 je nk men bola..huhu=/

msti ada yg fikir, 'ala..ko pompuan, ape tau? kalo time bola, bese lah bnda2 camtu..' 'kat barat tu lagi teruk fan dorg'..[camtu la kot pkiran2 org].. mmg elie x nfikan bnda2 camtu salu jadi..tp nape nk kna smekan org kita ngn org barat?nape nk kna tiru pe dorg wat?..huhu.. kot ye pun fanatik,xyh la emo sgt smpi camtu..cam memalukan org sendiri pun ada..huhuhu..sepatutnya kita ni menyokong secara baik..n perlu hormat gak org2 lain..xyah la smpi nk wat bnda2 yg xsepatutnya tu..ape kejadahnya wat camtu???[mengundang rasa benci yg amat bile pk balik!!]..dorg xpk ke bnda jadah yg dorg wat tu sebenarnya kerja bodoh yg amat??huh!!pelik tol daku la..hhuhu..=S

rasanya tabiat2 ni da lama kat negara kita..n tindakan2 pihak2 tertinggi pun da dibuat..tp da kata insan biasa..kalo xmkn saman sume tu, perkara bese, [maybe]..huhu..camne cara nk bg stop tabiat2 ni xberlaku kat negara kita ek?huhuhu..kalian pk2 kan la sendiri..hurmmmm..=S

n perhatian ye, elie x tujukan kenyataan ini pada spe2 or mne2 pihak.,just sbb elie ni rakyat malaysia,xsuke tgk rakyat kita wat bnda2 camtu.. so kalo rkyatnya sendiri wat bnda yg xsdp dipandang, elie just meluahkan apa yg ptut..so pada kalian yg membaca blog little cartoon ini, kalo ada yg terasa, little cartoon mintak maaf sgt2..bkn niat utk menyakiti hati sesiapa, just nk meluahkan apa yg little cartoon rasa..maaf sekali jika kenyataan little cartoon ni tlh menyinggung hati kalian sume..Peace=p

p/s: kalo bab2 melibatkan rakyat sendiri ni..agak emosi ye..so guys, sorry bout dat..hahhah..PEACE!!

Friday, November 6, 2009

~Sajak Pergilah Sepi~






PERGILAH SEPI..



Waktu itu..

Aku sendiri.

Mencari teman di sisi.

Untuk ku luahkan isi hati..

Tapi,tiada kelibat teman yang ku nanti..

Sepi mula bertandang di hati..

sedih menemani jiwa ini..


Lantas,

ku cari cinta sejati..

untuk ku coretkan rahsia ini..

agar dapat menghilangkan segala sepi..


Namun..tiada apa yang berganti..

aku masih lagi sepi..


Puas ku bertanya pada diri..

apa sudah jadi pada hati?

Sedang berdukakah jiwa ini?

mungkin sudah terluka sendiri..

Atau lelah menanti..

aku tidak pasti..


Masih tiada jawapan kutemui..

Seakan ianya sepi…

Hanya sepi sekali….


Lama ku menanti..

Akhirnya ku tahu mengapa ianya terjadi..

Mungkin imanku belum mencukupi..

Harus ku akui..iman itu yang aku cari…


Waktu ini..

Iman itu sudah ku temui..

Ku titipkan doa dan harapan agar iman ini tidak lari..

seakan mengerti akan kelemahan diri..


kini..

Ku tidak lagi sepi..

Jauh lagi untuk sendiri..

Kerana Tuhanku sentiasa menemani..

Itulah cinta sejatiku kini…


Pergilah sepi…

Nyahlah kau dari diriku yang dulunya kau racuni..

Kerana ku lelah dengan sepi itu..

Biarkan saja diriku bertemankan iman di hati..


Pergilah sepi..

Dengarlah rayuanku ini..

Pergilah..

Pergi….



nukilan: Elie..


sajak ini daku tulis utk suka2 mulanya..tp afta kna wat asgment aritu...elie pki sajak ni je anta kat lect..cz mls nk pk byk2 idea..heee..n yg pasti,sajak ni elie wat men2 je..hahaha.. so leh la kata sajak ni tak mantap mana k..hahha..n ia takde kaitan ngn spe2..baik elie atau org sekeliling..apa2 atau wateva...okee??=)


p/s: Sometimes sepi itu best jugak~

Sunday, November 1, 2009

GOOD LUCK to.....=))

salam..=)
sekarang musim xm bg ipta/s da bermula..esk,my lovely noddy bucuk pun akan amek xm..so,skrg ni tgh berperang dgn nota2 di u nya..hehhe..little cartoon tulis entry ni, just want to wish him dalam xm final nya nnt..=)

goodluck to dis LOVELY guy..=))

All the best syg..
Hope u'll do ur best in ur Final..n wat bek2 tao..

semoga result nnt akan mantap!! dptkan 4 flat,oke??ngee..=))
little cartoon di sini sentiasa mendoakan yg terbaik untuk
noDDy bucuknya..=)..i'allah...
~i really mis u, bucuk..hee..=/~


n tak lupa pada kwn2 yg bakal menduduki xm gak,baik yg jauh atau yg dekat, elie nk ucapkan ALL THE BEST gak wat kalian sume..kita sme2 usaha, sama2 berjaya k..=p..
pada seniors yg bakal menjalani practikal,Gudluck gak wat kalian..=)..hope bila kalian abis prac, kalian dapat kgsikan bersama pengalaman kalian ngn juniors, like me!!hehehe=p

n pada kalian yg membaca jga, All the best dlm setiap perkara yg kalian lakukan, tak kira hari esok/lusa/tulat or bile2 k..=))

*sentiasa igt yg kita hanya merancang, yg menentukan adalah DIA..=) *

p/s: cptlah berakhir xm..daku tggu 4 my 28th date wit him...mis my noddy soo damn much..=(

Terima Kasih, Kekasih..


Terima Kasih, Kekasih...

jangan terkejut kalian..itu sebenarnya tajuk cerpen yg elie dah karang utk my asgments yg lepas..=)..seperti selalu, kalau elie wat sajak @ cerita..tema pertama yg elie akan pkirkan ialah tema persahabatan @ frendship...sbbny, kalo wat cite2 cinta..jln cite msti klise..so sbb tu elie salu wat cite2 yg temanya frendship..=))...kalo da xdpt sgt idea utk tema frenship, baru la wat cite pasal cinta..heee..

so, utk cerpen Terima Kasih, Kekasih ni, elie gabungkan 2-2 tema..frendship n love..hehhe..sbbnya, elie xpnh wat camtu lagi, tu yg terpk nk wat 2-2 tema..bajet nk try la konon..hahhaha=p

oke..nk kongsi gak sinopsis cerpen yg elie dah wat dulu..hehhehe..kalian baca k..hahha





SINOPSIS

Cerpen ini mengisahkan persahabatan antara
lima orang sahabat iaitu, Dian, Hisyam, Rita, Aida dan Amer. Persahabatan mereka selama tiga tahun menjadikan mereka akrab, ibarat saudara kandung. Segala-galanya ditempuhi bersama,tidak kira susah mahupun senang. Konflik terjadi apabila Hisyam dalam diam telah menyimpan perasaan terhadap Dian selama tiga tahun lamanya. Begitu juga perasaan yang dialami oleh Dian terhadap Hisyam. Namun, pada masa yang sama, Aida turut menaruh hati kepada Hisyam. Hubungan cinta antara sahabat bertiga ini telah menyebabkan persahabatan antara mereka sedikit renggang. Kerana kasih sayang terhadap sahabat, salah seorang daripada mereka terpaksa berkorban perasaan demi menyatukan dua jiwa. Apabila dua jiwa itu ingin bersatu, sesuatu yang tidak diingin terjadi dan telah merubah segala-galanya. Apakah yang terjadi kepada mereka semua? Siapakah yang telah berkorban perasaan hanya untuk sebuah nilai persahabatan? Semuanya terjawab dalam cerpen ini.



haa..tu la sinopsis utk cerita elie..sorilah, xdpt nk cite byk2 n xdpt nk gtao ape endingnya..hye seten2 org je tao pe penamatnya..hahhaha...sori ya kalian..hehehhe..=))..


p/s: daku nk wat cite bentuk anime..tp xreti..hahahhah..nnt la daku belajar ngn dak2 animation ek..hahhaha...=p


Little Cart00n n Little Casper ke KLCC...=p

salam kalian..=)

tgh hari td, little cartoon n little casper g KLCC..hehhe..sje je bwk bdk kecik ni jln2..
act, xplan pun nk g..sbb mula2 umi nk jmpe kawan lama dia kat mana tah..tp last min, cancel lak..so, mintak la elie teman g cari kemeja..hehehe..b4 gerak tu, elie singgah jap kat umah nouha, amek dia..then baru gerak..gerak dlm kol 12 lebih kot..

patutnya, kitorang gerak awal, tp daku kn jenis yg lambat siap, hhaha...so..kol 12 lebih gakla gerak..ngn rambut basah, daku xsmpat nk keringkan.. dah kene jerit ngn umi dari bawah.."Elie!!!" terus daku siap cpt2..msuk kete...kalo x nnt, kna ceramah..hahhaha..=p

daku yg xsmpat keringkan rambut..hahaha..

oke, sempat pose di situ..hahahha=p

daku suke gmbar ni..
sedang mencari ketenangan kot..hahahha=p

hahhaha..pas dah amek dak kecik tu, dia nk tdo lak dlm kete..lenguh la daku menepuk,pegang dia dlm kete..hahhaa..nsb bek klcc tu xjauh cam mid..hehehh..

smpi sne dlm kol 1 lebeh kot..daku pun xsedar..hahha..
kitorg smpi, umi g mark n spencer..cz nk bli lotion n bedak..n daku jln2 sorg2..skali ternampak la marshmellow..colourful lagi..cam best je..niat nk beli, skali non-halal da..hahaha...melepas la..hahaha..nsb bek elie xpegang ag..n thank god elie perasan dulu b4 bli...=))

then, kitorg g cari baju kemeja umi..daku kan xsuke shopping, so elie agak boring la nk tgk bju2 tu sume..hahaa..bila dah boring,kalian tao ape elie wat?
elie bwk nouha jln2..kitorg pun snap2 la pic..hahahhah=p..

dua budak xde keje..hehehhe..

afta umi da bli dlm 2 bju, kitorg g la mkn kat tingkat atas..tempat yg salu elie n my bucuk g mkn..hahahha...

level ni la yg elie n family g mkn smlm..

elie mkn fetucinne with tomato sos..heheh.sedap2..msm2 manis..act nk mkn bnda len, tp cam xbest je..so, mkn la fetucinne..hahhha..kongsi ngn nouha gak..hehehhe..dak kecik tu mcm la pndai tolak mknn..hahha.

fettucinne with tomato sos..

minum lak daku minum air tembikai..act nk air lain, tp xde lak air yg elie nk tu..so,terpaksa la amek air tembikai..walaupun xsdp sgt, cz xkick..tp daku telan je..hehhehe..

xpuas la minum, cz xsedap sgt..tp abis gak daku telan..heheh..

tp act, elie ada minum air kelapa gak tao..hehehe..cz kongsi ngn umi..sedap2, tp isinya xbyk la..tensen daku nk korek isi kelapa tu..huhu..last2,abah yg abiskan..hahhaha

lama daku xminum air kelapa..hehehe..

ni muka budak kecik yg kekenyangan..hahha

semalam kn, afta mkn, igtkan nk blah terus g jln2..rupenye umi soh elie tempah lagsana lak..hahahha..elie mkn sket je cz da kekenyangan..hahah..then baru kitorg gerak g rounding2..hehhe

daku sentuh sket je lagsana ni,cz kekenyangn yg teramat..hahha=p

pas mkn, kitorg msuk toy city tao..cz nk bwk dak kecik ni tgk toys..sume bnda dia nk men..hahhaa..last2, daku blikan dia ikan yg kalo tekan leh kua bunyik tu..hahha..
nouha asek panggil PISH..PISH..hhaha..yg sebetulnya, Fish..tp sebab dia pelat, dia sebut lah pish..hahhaha..
Comel kan ikan2 kat atas ni?hehhe..colourful lagi..daku suke2!!=p

afta dah rounding2, kitorg pun blek..b4 blek, umi singgah kedai roti,nk bli roti katanya.hehehe..daku pun beli lah roti boy,cz baunya sdap gile..hahha..

sedap2! one is never enough..buns to die for!=)

smlm, pas da blek, daku terus tdo..cz headache..huhhu..telan ubat,then lentok terus..hahhaha..

tp ptg tu, daku bgn2..rasa cam nk makan ag..heheh..gemok kan??
malam tu lak, elie mkn pizza 1 potong..tu sume sbb ibu beli, dia bg elie sket..daku yg da mkn nasi b4 tu, telan gak la..nk wat camne?elie mmg suke mkn..hahhahha..kat u lak, bkn sng nk dpt mkn camtu..hehhehe..
eh, daku bru perasan yg skrg cam kuat mkn je..heee..[act dah lama la..hahha].dah la daku lama xexercise..camne la bdn xcpt nek..hahahha..tp salu timbang,berat maintain je..heee...=p

hawaian chicken..yummy=p

elie pk, kalo elie dok umah je cuti sem nnt, sure nek berat badan...wawawaw..daku xnk!!!hahhaa..so, skrg hve to plan nk wat pe cuti nnt..hehhe...daku rasa cam dah tao je nk wat pe..tp rahsia...hehhehe=p

p/s: i mis my noddy..bila akan jd date ke 28??=(