Friday, October 30, 2009

everything complete!!!=))

salam kalian..=)

entry kali ni, little cartoon nk cite ape yg jd kat diri little cartoon last 2-3-4 days..hahahha..
tp b4 tu, elie nk ckp yg elie da settlekan all my asgments!!!yeah!!! submit juga akhirnya!!pasni daku da leh lepak n stay focus 4 my final, 3 hb ni..hehehhe..=)

n pagi smlm, pas elie settlekan segala asgments, n hantar kat our lec, mulalah sesi mencabut nota2 hw yg elie tampal kat dinding dpn mja study elie..hahahah..

asgnment 1,2,3 n .... settle!!yeeha!!!=p

sume nota2 elie da tick n its time to cabut it, babe!!!hahahaha=P

hahahha...lega sket pas sume da settle, kalo x, daku tido xlena tao, selagi asgment xsiap2..hahhaha=)..oke..settle cite pasal my complete asgnment!!=)

now, back to main point k..hahhha..

elie nk cite pe yg jd last wik...mula ngn hari isnin k..

daku g pkns pagi tu, b4 balik u, cz nk cucuk duit..duit da kering dlm purse time tu..ada rm 3 je..sedey..=(..patut cucuk duit kat u pun bleh, tp kat u, ATM machine server down,so terpakse la daku g pkns...huhuhu..
pas dah cucuk duit, nk blek, tao x ape jd??
sedey nk ckap la...palang yg salu ada kat car park tu, utk kereta lalu tu..kalian tao kan??hurm...jatuh kat kepala elie...waawawawa...daku xperasan pun daku lalu kat bwh tu..kakya pun leh lak terkedu kat situ..wawawa...pas kena tu, kepala rasa tin tong jap la..n sekejap je, kepala little cartoon dah bengkak..=(..palang tu berat, mana lah daku tak tintong..huhu..
then bila elie gtao parents..elie lak kna marah ngn umi n abah coz dorg kata elie jln menonong je...=(..kesian kan little cartoon?? dah bnda nk jd, daku nk wat camne??huhhu..
kalian nk tao x?since elie kna palang tu, elie da salu pening2..nk pergi cek doc, tkut..tp bucukku da marah, dia soh g cek gak..huhuhu...

oke..habis cerita di situ..now,nk cite pasal ari selasa..our final presentation untuk sbjek visual arts..hehheee..

kitorg kna wat painting pasal 'my self' tao..mula2, kitorg kna sketch mind map pasal diri kitorg, apa yg kitorg suka, apa yg tidak..then, baru paint kat kertas lukisan...

b4 present, kitorg kna kumpulkan sume2 painting yg kitorg dah buat time clas, kire all the assgments la..then tunjukkan kat our lec, skali ngn our finals..time tu la..elie punye lukisan, byk yg kna condem..hebat2 lak tu lec elie condem..wawaaawa...lec elie kata lukisan elie xde seni!!!wawawaw...sedey daku..tp biarkan sje..hahah...yg len pun kena gak condem..tp kami sume lek je la..cz xamek port pun..hahhahah..

elie nk gak tunjuk sume karya2 dak kelas elie..cantik2 sume2..kalian pilih la mana yg cantik..kalo nk tempah, mintak je no phone dorg dr elie ek..hahhaha..kiding2..=p

mis hajar, she's not our lec, but she is our tutor..=)

yana..nampak simple, tp ini sume repetition,
element yg kitorg da belajar..cantik,colourful..gdjob yana!!=)

tini..xsure la pasal artworknya..huhu

akak ni bkn dak clas elie, tp dia belajar gak seni visual..
cantik kan artworknya?ada bunge2 ag..hehe

aimi...lukisan dia dpt markah tinggi tao..=)

kak manda..act, dia lukis atas kayu tao..hebat gile..=)

our clasrap..Heri..penuh maksud di situ..=)

arein..daku xtgk sgt lak artworknya pasal pe..

daku suke diah punye..sebb colour2 yg diah guna sume menarik.heheh

cassy..Red Hair..serius cantik gile!!xtipu..

ez..dia ni penuh artistik tao..mantap!!hahha

alyssa,,act, ni bukanlah artworknya, cz dia wat ar dlm lappy..heheh..but dis is her asgment..kreatif orgnya,,=)

ejam..daku x smpt nk tgk artnya gak..tp mcm byk kolaj je..heee..

maria..unik..byk tone di situ..hheheh..

eki..byk unsur anime tao..gamer la katakn..heheh

shah punye cita2..nmpak di situ..gdluck shah..=)

ag..bila elie tye apa maksud lukisannya, dia kata sumenye datang dr Allah..=)

ha..tu sume artwork kami..hebat2 kan?cume amar je xdpt gmbarnya..cz dia awal2 agi dah present..huhu...

kalian perasan x, little cartoon punye,xde gmbar kat atas?hahhaha..

dis is little cartoon's artwork..muzik kota tajuknya..heheh..
act, elie salah gune saiz kertas lukisan..hahha..

ni la muzik kota..elie suke muzik, so elie gabungkan elemen muzik, msuk dlm bndar..means,
2 element ni saling berkait..heee...itu lah jiwa little cartoon..=p

sume cantik2 kan?geram elie tgk tao lukisan dorg..hahhaha..pada dak2 kelas elie, congrat n gudjob guy,.walaupon kna condem, kita berjaya gak wat yg terbaik..heehhe..n thankz to my housemate cz byk tlg elie..=)

ok..hari rabu plak, elie xm bel 120..entry pasal final bel tu, elie da cite dlm entry b4 dis..so, kalian yg follow blog little cartoon, sure dah baca kan?hehehe..

ari khamis, daku menyiapkan gaya bahasa..pun elie da cite dlm entry yg lepas..hehhee..
thankz to u guys yg follow blog elie..n pada yg blom..cpt2 la ikot serta k..hehehehe..=))

tu lah yg terjadi pada little cartoon 4 dis 2-3 days..huhuhu..b4 blah, elie nk ckp skali ag..utk sem ni..EVERYTHING'S COMPELTED!!!..yeeehhaaaa=p

p/s: masih mencari idea, apa yg daku nk wat time cuti sem nnt..wah..hahaha,=p

Thursday, October 29, 2009

Final..Assigments..=)

salam kalian..

agak lama elie xmeng'update' blog little cartoon ni..cz daku agak bz ngn asgments n finals!!huhuhu..

act asgment tu dah hampir complete..cume perlu touchup je skrg..hahahhah=p..yeah..finally daku da leh free kan mind ni afta berbulan2 lamanye bertungkus lumus menghadap asgments!hahahha..

act, smlm elie da settle 1 paper final, bel 120..agak susah la..cz masuk pasal 1 malaysia..huhuu...daku xtao nk ckp psl ape dlm my esei time tu..tp alhamdulillah, sume2 oke..hope my result pun akan oke..hahahha..amin..=))

skrg ni,tinggal paper ctu je lagi..nxt wik.3 nov elie akan amek xm tuu..u guys wish me luck tao..=)

n 4 my assgments lak, elie just bermain dgn gaya bahasa je..then asgments bleh submit n COMPLETE!!yahooo!!!!=)))

tp tao x, nak menanda gaya bahasa tu sikit punya mls wa ckp lu!!hahahha..n act, our asgments da kna anta last wik.but then pasal xsiap kan...terpaksalah wat skrg..[almaklumlah..dak suka wat keje last min,little cartoon lah tu]..wakakkaka=p

sbnrnya..elie nak cite apa yg terjadi 4 dis 2-3 day dlm entry ni, mcm2 bnda jd kat little cartoon tao..=)..hahahha..but skrg daku kat cc kandang, so,kna sve budget la..kalian paham2 sendirila ek..hahah..
n terpaksalah elie cite dalam nxt entry k..

kalian just tunggu my next entry tao..cz elie xsbr nk share ngn kalian sume apa yg jd kat elie dis wik..ngeeee...=p

see yaahhhh!!=))

p/s: little cartoon sedang bermain dengan gaya bahasa..ada sesiapa volunteer nak tlg???hahahhah=p..

Saturday, October 24, 2009

~Sajak Malam~


MALAM..

Malam..
Pada siapakan ku bisikkan tentang cinta..
Pada langit?
Langit kelam..
kelam seperti semalam..
pada bintang?
Ku lihat bintang itu berkelip..
Ingin ku capai,tapi jauh di sana,
Lantas, kulihat cahaya rembulan
bulan??
Aduh…indah sinarannya
Mewarnai langit malam..


Malam,
aku mahu bulan itu..
bulan yang memancarkan sinarnya untukku
berikan aku bulan itu,
wahai malam..
aku rayu padamu..


Bulan,
Ingin ku bicarakan tentang cintaku padamu
Ketika itu,
teringat daku pada si dia..
dia yang ku rindu..
dia yang ku tunggu..
setia aku menantinya di situ..


Namun,
kelibatnya tiada..
dia jauh di mata
tapi di hati sentiasa ada..


Bulan,
aku mahu kau tahu..
aku rindu pada cintaku..
berikan dia padaku, bulan..
agar dia di sisiku,
menemaniku bila malam…

nukilan: EliE..
masa: malam..
tarikh: 20 okt 09

sajak ni elie cipta untuk kekasih hatiku..masa tu elie bosan..xde pape nk buat, tulis la sajak ni..=)

p/s: bila rindu dan sepi..idea datang mencurah2..heee=)

~Malam Pen dan Rendang~

salam kalian..=)

entry kali ini tentang malam pen dan rendang..malam untuk sume student2 penulisan seni layar..hehee...
event ni 1st time elie join memandangkan elie pun baru sem satu..hahhaha...

oke,event ni dijlnkan 21 okt 09 yg lps..ari rabu..

act,elie cam xcited giler nk g event ni, coz time ni la nk knal sume2 senior penulisan..bukan senang tao nk knal ngn sume student penulisan..hehe..n event tu act byk mslah pada awalnye..
ptutnye buat kat dataran ape ek nma tmpat tu,elie xigt la..tp kat ngan induk..tp last min, xdpt lak nk wat kat situ..terpakse la kami wat kat FACT je..huhu,.mule2 mmg la cam pk yg 'ala..asal wat kat sini,mst xbest.." but bile pk2 blik..act,xde la teruk sgt pun kalo wat kat FACT..sbb yg penting event tu berjalan lancar..=))

oke,xsbar nk cite bju pe yg elie pki..hahhaa..kalian nk tao?elie pki bju umi tao utk mlm tu..hahha.kebaya umi time umi umo 18 tahun,mse tu umi kurus giler..daku skrg pun ag gemuk dari dia..hahhaha...=p n kalian tao x, yg daku da lama gile2 xpki kebaya..sbb elie mmg xske pki kebaya pun..heee..act,elie pilih bju kebaya umi tu sbb mule2 tema pen dan rendang ni ialah 'Raya 1 Malaysia'..tp last min gak tukar tema..jd tema kerayaan..tu yg daku pki bju kebaya tu..hahahha=p.. tp okela,cz dapat pujian ramai..smpi tercalon gakla jadi pakaian tercantik..tp xmenang pun..hahhaha...[xtaola dorg puji elie ke,puji bju umi tu]..hahah..

bole jadi wanita melayu terakhir x?heheh

meminjam baju umiku waktu umi 18 tahun..
nsb la daku muat pakainya..=p

sorilah, background xcantik lak..hehhehe=p

ni b4 elie g event tu..

oke, on dat night, byk games la yg kitorg men..kelakar giler kot gamesnye..elie enjoy gile la dat day..but rasenye cam xlengkap sgt dat day cos senior part 3 n part 6 xde..mybe dorg terlampau sibuk kot ngn asgment masing2..but its oke..=)

malam tu kitorg mkn nsi minyak, xsilap dari family abg dd yg msk..abg didi act is our senior, kata abg leo, masakn dari family abg didi ni dah lama berkhidmat utk penulisan..thanks abg didi..sedap ayam masak merah tu..yummy!!!=))

lupa lak nk gtao, our batch jd pemenang utk kad raya tercantik!!!wow..mmg cantik pun kad raya kitorg tu...hahahha..=p..thnks to jugdes yg da judge our kad..hehehe..n to ct112 part 1..CONGRATS to us!!

event tu berakhir dalam kol 11 gak la..n b4 blk,of cos byk la sesi bergambar antara kami semua..tp daku xbwk camera,so pic just ambil dr aimi n dari camera ejam daku xsmpat copy ag..huhuhu..

elie..aimi..2 dara pingitan..=))

the GaDisz..D.E.A.M..[Diah,Elie,Aimi, Maria]

event tu sememangnya banyak membantu elie dalam nk knal sume2 senior, wlupun daku xigt sgt nama2 akak n abg senior,tp atleast elie da cam serba sedikit muke2 student penulisan..hehehhe..tp cam abit ralatla,cz igt dapat kumpulkan semua sem, tp nk wat camne kan?mybe 1 day...heee...hope so..i'allah..=)

elie hope Pen dan Rendang akan trus menjadi tradisi ni smpi bile2.. n 1 day kalo ada ag Pen dan Rendang, kami semua dpt kumpul dari sem 1 till 6..=)

p/s: daku happy..happy gak..tp dalam hepi tu, pening gak pk asgment ayah agi yg xsiap2..huhuhu...=(

Sunday, October 18, 2009

0uR 27th DaTe @ SuNwAy!! i LoVe My LoVe..=))

smlm..little cartoon berjumpa ngn her noddy bucuk!!..

daku da sgt rindu cz menanti nk berjumpa dgn dia..igtkan elie kna tgu noddyku abis xm bru leh jmpe,but thank god, finally dpt gak jmpe my noddy...=))

~mmmuaaahhh~

smlm..our date was at sunway piramid...hehhehe...

smlm pas settlekan ape yg patut pagi tu, elie siap2 nk jumpe noddy..jmpe kat sentral,then gerak sme2 g sunway..hehhe..

nek ktm dr sentral,ke subang jaya,then,amek bus mini,stret trus smpi sunway..dis is our 2nd time g sunway together..=))

oke,our 1st plan is nk g tgk movie..tp nk tgk cite ape,xtao..hahhaha..
then kat wayang,punyelah ramai indian beratur nk tgk wyg..kitorg pun cam pelik giler sbb semalam kan Deepavali..So,dorg tu sume xg smbut ke??hurmm..pelik la..hehhe..mybe dorg xmcm kita kot,smbut raya smpi 2-3 hari..heheh..=p

oke,after beli tiket wayang, kitorg rounding dulu,sbb xrasa nk mkn ag..then g msuk tmpat boling..wow..cam best je kalo dpt men boling,tp penuh lak,sbb lane sume tgh gune utk tournament.huhu..kata org jge kaunter tu,lane kosong pas kol 2...melepas la kitorg..sbb our movie kol 220 ptg..huhuhu..xde rezeki kot..=(

pastu noddyku nk try men archery lak..daku takut nk men,sbb xreti..hahhaha...
just tman n jd fotographer je time my dear men archery je..hehehhe...

aim tol2 cik abg..heehhe

ada gaya pemain profesional x?hahha

cian noddyku,afta men tu,lebam sket tgn nye..berat katanya..daku rasa kalo elie yg men,mau terbalik bnda tu...hahhahha..

oke,then g tgk movie,kami sme2 tdo dlm wayang...hahhaha..
my noddy flu n nk demam semlm,so,dia pun lena dlm wyng,elie lak mmg ngntok gile..tdo la kami berdua..hahhaha..bukan kami yg tgk movie..movie tgk kami..hahhaha=p

then rounding2..g mkn..mkn kat mne,elie xtao nme tmpat tu,yg pasti,agak sedap la mknnya...hehehe..pas mkn,pusing2 ag..tgk baju la..itu la..ini la..bru pk nk blk..hahahha..

amek bus dpn sunway,ramai org dlm bus,terpaksa berdiri smpi ktm subang..nsb xjauh..hahhaha...then g sentral,amek barang..nek monorail sme2 smpi hg tuah..ramai gile org beli tiket..daku da peloh2 ngn bucukku..huhu..n kitorg pisah kat situ..elie blek ampang, dia g jmpe kwn smwhere around hg tuah..heheh..

i love u..

tp smlm, pas kua..daku tgk dia balik,elie da rindu kat dia..=(..hurm...bile dpt kua lme2 ag?pasni sure xle jumpe cz kami 2-2 bz xm..so,terpaksa menghitung hari ag,bile leh spent time together lama2..=(..

n mlm smlm,b4 tdo..sygku col..wheee...lama xborak mlm2..i love him soo much..=))

p/s: jauh di mata,dkt di hati...always wanna be wif u syg..mis u...mmmuaaahhh...

Wednesday, October 14, 2009

esok adalah penentu...

Hari ni..test APPLIED LANGUAGE!! wahahha...

dgn xredi n xstady ape2..little cartoon duduk kat meja xm dgn muka selambanya..hahhaha..
dak2 len yg xstady sebok tye ngn elie, "ko stady x?.."ko stady x?"..adoi..daku xstady la weh..pnt kepala nk menggeleng tao..huhuhu...

act,bknnya daku xnk stady,tp ngn nota pn kitorg xde..nk stady apenya? smpi dah xtao nk watpe..ikhtiar jela..dah la 40 marks kalian tao x? berani gile daku amek risk kn? gile tol!!huhuhu..

dapat2 je xm paper, daku terus bukak..tgk2, fuhhh...nseb bek soalan objektif je..lega sket..kalo watnye kna tulis esei,xke mati kutu little cartoon kat situ?hhahaha...
daku baca doa, tulis nama, jawab terus..nsb bek la smpt study 1-2 nota b4 lec bg paper..so,mne yg elie tao,elie wat la..mne yg xtao,daku taram+tibai+tawakal je la..hehehhe..=p

kalo kalian nk tao,kitorg dak2 penulisan ni,sbnarnya tgh serabut dat day sbb esknye adalah final evaluation kitorg..utk subjek ayah agi..hehhe..final kitorg kena present sajak,drama n syair depan dak2 orang ramai..dah la pk psl final tu..ttbe ada final applied language lak..adoiai...so,sume cam dok menghafal skrip msing2 sbb nk markah tinggi punye pasal..n applies langange tu cam study ala kadar je..hahahha..
tp kan..elie cam lepak je..xde la practise lebeh2,bese2 je..just pick sjk dr internet..syair dr buku,then pilih lagu..tu je..tp bile tgk dak2 len punye idea,wow..tkutnye tgk dorg punye preparation tu!!!.siap ada prop n ada yg bersilat2 ag..huhu..cam daku je yg paling xprepare..hahhaha..

tp xpe..blom pape ag,waktu masih ada..so masih smpat ag daku nk prepare..elie msih mencari lagu yg sesuai utk background sajak..sajak elie agak colourful maksudnya..tp lagu elie sume cam sedey2 je..hahha..so,camne ek??hmmmm....daku msih memikir nk amek lagu pe..hahhaha..

kirenya..esok adalah penentu untuk daku n dak2 penulisan sem 1 buktikan kami punye kebolehan di depan ayah agi..setelah nk hampir 1 sem berakhir,inilah masa utk kami present apa yg telah kami pelajari selama ini..[wah..ckp mcm da bersem2 daku study kn]..hahahha...=p
ape2 pun,kalian doakan elie n kami sume berjaya k..

akan ku uplod cite ttg performance elie n dak2 penulisan yg len utk entry seterusnya..so..tunggguuuu...=p..

p/s: daku ada 1 lagu dr cite cartoon naruto..tp lagunya sedey..igt nk pki lagu tu untuk sajak la..hahhaha...boleh x??=p

gara2 DEMAM n Efek UBAT!!=P


cube kalian lihat ubat2 kat atas ni..ni la ubat2 yg daku da telan sepanjg 2-3 hari ni,sbb demam yg belom bek dr last wik..huhuhu...ubat da byk daku telan,tp xelok2 gak..apsal ek?huhuu..sabar jela..dugaan...

elie dah lama xdemam sbnrnya, skrg nk demam,amek ko..bersyukur je la..sbb Allah nk uji sbnrnya kekuatan iman little cartoon ni..heee...

time kasih pada rakan2 dan kenalan yg mengambil berat kat elie sepanjang elie demam ni..dorg byk kali igtkan elie mkn ubt ikot time n mkn smpi bek..hahha..time kasih ye kwn..love u guys..=))

ni nk cite gak ni,daku da telan byk sgt ubt smpi td pun cam mamai je org tye ttg asgment..hahahha..jawab mcm org xtao pape..hahhah...yg kwn2 len tgk pun gelak,sbb katanya elie mcm org mabuk yg blur..hahhaha...=p

tu la efeknya sbb mkn ubat byk sgt..hahah...=p

p/s: btol ke kata org kalo mkn ubat, kita sbnarnya mkin lemah?smpi skrg daku mencari jawapan yg sebenar...hurm..para doktor,sila jawab..=p

2 HARI DI KEM KESATRIA!!!..=p

salam kalian...=)

last 3 days, elie g masuk utan di Taman Rimba Comanwel,untuk Kem KESATRIA NEGARA.,mesti kalian terpikir ape bnda Kesatria tu kan?hehhehe...
Kesatria tu,act ialah badan beruniform yg elie join utk koko elie di u ni...hehheh...
n kat masuk utan tu sbb kat situ, kitorg perlu menjalani ujian fizikal untuk akhir tahun..=)
leh kata mcm askar la Kesatria ni, tp askar up sket la..hehehhe=p

sgt mencabar,seronok tp daku berperang dgn mental sbb DEMAM!!!=(

oke...now nk cite flow perjalanan ke kem aritu...hehheh..

kol 830 am, kitorg da on col utk taklimat ngn penyelaras Kesatria, iaitu Cikgu Mat...n b4 g,daku smpt msj noddy,ckp daku da nk g..wish me luck..hhahahha..then ttbe dpt col drnya..waaaa..sgt best dpt col dr si dia..hahahaha=))

dlm kol 930am, kitorg bertolak..dlm 3 bus kesemuanya..daku smpt tdo dlm bus tu tao sbb demam la katakan..dah la daku xbwk ubt pun,huhuhu...sedang kami ni lena tdo,ttbe bus yg elie nek tu rosak kat tengah jln...huhhuhu...adoi...terpaksalah tukar bus,berasak kat bus yg satu ag...nseb elie bek agaknya,dpt duduk..tp depan gile..belakang abg driver...hahhaha..xpela,atlist dpt gak duduk...=) [thankz to yana cz copkan seat]

smpi dlm kol 10 lebey,then agih2kan group n elie dlm group 6..nseb bek ag,sme lak ngn geng2 elie..hahhahha...pastu start latihan dlm kumpulan [LDK]..di mana mse LDK tu, mcm2 aktiviti yg kitorg wat contoh ice breaking, treadmark utk individu n group n pk bahan utk dipersembahkan pada malam kebudayaan...hahahahha..

tp kat sne,daku mmg rasa sume maki hamun dari komander2 yg on duty dat day..beselah tu,nama pun kamander..kalo xmaki,xsah la..hehhehe...n elie dapat rasa camne noddyku rasa kat u nya,cz kat kem elie g ni pun,kna baris setiap masa..mcm bucukku salu wat kat u nya..hahahha...smpi kitorg sume pun boring,asyik2 kna baris,nk g mkn baris,abis mkn baris, nk b4 n bgn tdo kna baris,asyik kna baris je..hahhaha..dat time, i've knew hw was my bucuk's feeling bout the baris...hahahhaha...=p

afta penat LDK seharian, then mlm tu lak time utk berhibur..yeahhh...sgt best la mlm tu cz dpt tgk persembahan2 yg majoriti dak2 TEKA performs kan..bkn sng nk tgk bakat sume org kan..group elie wat persembahan wayang kulit..agak bodo2.tp oke la..it was fun...=p..btw,mlm tu gak daku berperang ngn demam yg da smpi kemuncak..huhuhu..time perform, elie menahan sakit kepala n flu yg teramat...smpi terpaksa mintak ubat dari komader=(

n daku x mandi pun time kat sne...=p cz xsempat,tp elie mmg sedia maklum kalo g kem,mmg xkan mandi punye...so,xyah la mimpi nk bersih2 kat sne..cz mmg akan busuk n time tu daku mmg kotor kot kat sne..tp kata org,alang2 da busuk n kotor, biar busuk terus..hhahaha...

cume daku agak pelik gak ngn ada setence2 org kat sne tu.nk g camping pun nk kna pki mekup..nk wangi2..nk bersih2..geli la kalo xmandi...adoi..letih la daku tgk dorg sume..gedik!!![kalo terasa,maap la ye]..alahai..kita ni nk g camping,wat pe nk bersih2..kita bukan nk g shopping..nk cntik2,bersih2,wangi2..huhuhu...=p

mlm tu gak ujan tao,abis kemah elie msuk air n basah smpi terpaksa cari jln camne la nk tdo..=/
tp sbb akal ada,kitorg guna la paper2 yg disuruh bawak dr u, lapik kemah tu buat alas tdo..ramai gak yg wat camtu..tp idea elie advanced sket,elie lap air dlm kemah guna bju kotor elie..hahaha.dah lah bju tu kaler putih..abis hitam bju tu pas wat alas kemah...hahhahah... dlm kol 1lebeh,daku mkn ubat,then terus lalok...hahhaha...

tdo dlm kemah gile sjuk..mmg daku xthn..da kali ke 3 xsilap elie tdo dlm kemah,3-3 kali elie msti gigil...hhahhah..dah la mlm tu elie dmm.ag la bertambah gigilnya...hehhehe..430 am lak,kitorg da kna bgn utk tazkirah pagi..mmg ngntok..tp thn je la kan..hahhaa

seperti biasa,kitorg xdibenarkan utk mandi..sbbnya,pagi tu ada ujian masuk utan..berlari sejauh 2.4 km dlm masa bpe min tah..heheh..10 markah utk ujian fizikal tu..mcm2 kitorg wat time masuk utan tu, jogging,crawling,men tembak2 ala askar...mmg rasa cam askar jap la..yg best,dpt blaja sumting new..sgt best!!!=))

then LDK ag,smpi terpaksa men games yg dah bpe kali kitorg dah bosan nk men..hahhahha...pastu b4 blek,smpt gak elie timba pengalaman ttg camne nk survive dlm hutan kalo kata kita sesat/hilang dlm utan..ape yg perlu kita bwk time nk daki gunung..best la,cz mne ag nk dpt pengalaman camtu kn..hehhee..

kitorg blek dlm kol 3lebeh,afta kmas kemah n selesai sume la..then smpi u dlm kol 5 xsilap..dalam bus tu,mmg sume org kepenatan n tdo je..hahhaha...daku smpi2,lepak jap,then basuh sume baju kotor,then mlmnya,trus pengsan,kepenatan teramat..=/ smpi kan noddyku msj pun,daku reply ape pun daku xsedar..hahhha=p

bgn pagi esok,sore xde n bdn sakit+lebam2...hahhaah...demam pun mkin teruk smpi daku terpaksa ponteng 2 clas aritu..huhuhu...1st time daku ponteng clas..itu pun sbb demam..kalo xdemam,mmg dah lama daku g..huhuhu..

neway, kem kesatria dat day mmg satu pengalaman berharga wat elie,cz 1st time kem as a universities student..hahahha...then maki hamun n baris2 tu sume mmg elie xkan lupe..dan yg paling elie akan ingt,elie xmandi kat sana...hahhaha=P

p/s: xde hal kalo nk kotor2 n busuk2 ni,little cartoon on sje...hahhaha..kalo nk bersih2 dlm kem, CHOI!!!!..=p..[terasa ke org tu??] hahahah

Friday, October 9, 2009

daku da ada tanda nk demam..=(

salam kalian.. =)

setelah 2/3 hari daku tak on9..kerana ke'bz'an melanda diri...rindu mula terasa..hahhaha..
n agak lega krna...asgnment pn lina, COMPLETED!!! ahhahah..=))

agak lega sebenarnya...sbb subjek tu yg daku agak takut ngn lecnya yg kata senior, kalo asgnment xsubmit ikut dateline.siap la korang sume!!huhuu..

n sbb subjek tu jgk, daku xtdo mlm,[seperti entry yg sebelum ini]...huhuhu
bile da siap smlm, syukur sgt..=)
tp, time da siap, kelasnya pulak cancel...adoi...nsb bek la kejenya kena submit jgk..atleast daku da siap..kalo dia kata kelas cancel,n xnk keje nye smlm, tak ke cam penat je daku xtdo??huhuhuh...
oke.papehal pun, asgnment Applied Language da settle!!!=)))

n arini, nota untuk kelas gaya bhasa pun da complete jugak!!yeah!!=P
daku cam xcaya nota utk kelas tu da siap, pasni da xyah salin nota pnjg2..tggl study je..hehhe...

ni nk cite sket la,after nota tu da siap, kitorg cam xde keje nk wat,so, mula la stat huhahuha..mcm2 bnda kitorg wat..ada yg sibuk practise n prepare utk final evaluation nnt la, borak2..n yg xleh blah, Shah practise gelak, mcm dia nk sume org tao dia leh gelak kuat2!!hhahhaha=p [daku pn leh gelak cam ko la shah..=p=
little cartoon lak,walaupun sarat ngn masalah asgnment len, daku still nk join dorg sume berGOSSIP!!hehehhe..=p

itulah cara elie nak hilangkan tense kot, bising2+ huhahuha...so,cam xdela presure sgt..hahhaha..

n daku sempat ag snap pic2 utk hilangkan bosan..hahahha..
snap sana, snap sini..bak kata orang, pose maut saja....hahhaha..

snap sana, snap sini ye..=p

oke, kita pose dulu ya??hehehhee

macam agak jeles ngn dak2 laki, sbb dorg selamba je xdtg, tao2, dorg lepas camtu je..=p..n dorang cam tao2 je yg ayah agi x ajar sangat...heheheh..
n arini juga sbb nota pun kitorg da siap salin, so, ayah agi [our lec] bagi kitorg sume balik awal..yeah...

mlm nya lak, g umah aimi..n gosip2 tao..act bincang presentation je.daku smpi dalam kol 11 lebih,still dok kat umah Aimi..hahahaha..
n mlm ni, daku cam mule nk demam...cz sore cam dah ada tnda2 nk sakit tekak n demam..camne ni? dah la minggu ni kna msuk utan..adoi..ubat batuk daku da telan...huhuh..
mintak2 xde pape la time msuk utan nnt...amin...

p/s: Asignment pn lina, da siap, Ayah agi punya, mcm xreti2 nk settlekan.,...waaawawa=(

Tuesday, October 6, 2009

im too tired! =/

salam kalian..

arini daku xtdo lagi..=(
dah berapa hari sbnrnya elie xcukup tdo...sume kerana ASGNMENT YANG SEMAKIN BERTIMBUN!!!huhuhuhu..

waktu ini.menunjukkan waktu 5.45 pagi,daku baru lepas mengejutkan noddyku dari tdonye..semlm lama menantikan msj darinya,tp xbunyik2 pun fon..means,elie tao, dia dah tdo..huhuu....
sgt jeles dgn dia dan kalian yang dpat tdo...daku xtdo pun utk siapkan asgnmentku yg tah bila akan siap.....=(

sbb asgnment2 nila yg buatkan elie xcukup tdo!!
n elie da terlambt msuk kelas pagi smlm..=(
smpi u pukul 830, daku da sgt ngntok,smpi2 trus lena kat katil..tp b4 tu smpat ag set jam..
pukul 9.05 am, alarm bunyik..
elie sedar...tp sbb ngntok sgt...daku pun pk nk lena kejap,lagi 5 min bgn la...sekali...kol 945 baru elie tersedar!!!
arghhh!!!tidak!!kelas kol 930!!! daku bgn2,kepala da tintong,trus turjun katil!!
mengejutkan roomate,yana!!!da 945...huhuhuhu..

sebb takut lmbat punya pasal,kitorg lintang pukang bersiap..huhuhu...=(

n smpi2,4 sure la ktorg yg plg lewat smpi...ada gak la kwn2 yg xpercaya asal elie lmbat arini..sbb salu mst antara yg awal kat clas...huhuhu..malu je muke nk ckp,aku terlajak tdo la...=(

petang,klas visual art, asgment byk lagi mendatang!!kepala daku da la tin tong ni..pk asgnment len xsiap2 ag..ttbe ada ag asgnment kna wat..date line sume tarikh dkt2 lak tu!!!adoi!!!=((

n smlm, 1st day pose 6..alhamdulillah..selesai 1 ari..heee..berbuka dgn char kuey tiow n air grape..sedap2..heee..

malamnya plak g meeting ngn seniors..ttg Diner Pen dan Rendang..daku terpaksa wat kawan2 kelas tggu sbb lambat mandi pye psl..sori frens...n sekli ag,elie yg pling lmbat..huhuhu..=(
tp nsb bek kat meeting room tu,kitorg batch yg pling awal smpi...fuhhh...lega...=p

then pas meeting, smbung wat asgnment...smbung dan smbung..dgn internet yg slow motion..huhuhu...smpi daku leh terlelap sekejap..kepenatan yg teramat,mungkin....=/
then,wat asgnment ag,smpi la skrg..pagi ni...aku masih ag xtdo..dan asgmnet..masih lagi belom habis...=(

hari ni,daku nk puasa 6 ag,bersahur dgn kuih raya yg sedia ada kat umah ni..

ni la yg daku mkn wat sahur...heee..

cukupla..skdr mengalas perut..hehhhe..i'allah..dpt thn..kalo ada niat,mst leh sempurna..=)

arini clas cancel..pk cam nk smbung wat asgnment..tp daku da tersangat letih+penat+ngantok!! penat teramat sgt!!

n mlm ni,ada promosi filem kat induk lak!!arghhh...bile ag time daku nk wat asgmnet ni???ish(T_T)

p/s: tabah je la hati...msti boleh!!CHAIYOK2 ELIE!!..huhuhu...